Παρασκευή 1 Απριλίου 2022

ΟΤΑΝ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΒΑΤΟΜΟΥΡΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΑ ΜΠΟΥΡΣΟΥΚΙΑ

           ΜΟΙΡΑΙΟΙ,  ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ, ΟΥΤΙΔΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΛΙΓΙΣΤΟΙ


ΚΑΤΕΠΕΣΕ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΟΗΤΗ ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΣΤΟ ΔΗΠΕΘΕ - ΘΥΜΑ ΤΗΣ ΑΝΟΗΣΙΑΣ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΔΡΕΟΥ




Δεκτή η προσφυγή Ευαγγελίδου – αίολη η διαδικασία της πρόσληψης Καλλιτεχνικού Διευθυντή –
Ο Δήμαρχος θα αναζητήσει τους υπεύθυνους που τον εκθέτουν;;;




Την ημέρα απονομής των βραβείων OSCAR και Χρυσών Βατόμουρων διάλεξε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης να εκδώσει την απόφαση με την οποία κάνει δεκτή την προσφυγή της τέως Καλλιτεχνικής Διευθύντριας του ΔΗΠΕΘΕ Καλλιόπης Ευαγγελίδου και ακυρώνει τις αποφάσεις προκήρυξης του διαγωνισμού 225/2021, Ανακήρυξης του Καλλιτεχνικού Διευθυντή (1/2022) και της απόρριψης της ένστασης (6/2022) της κυρίας Ευαγγελίδου.

Στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται πως ο όρος του διαγωνισμού:

«..ii.Υπεύθυνη ∆ήλωση ότι οι υποψήφιοι δεν υπηρετούν ως καλλιτεχνικοί διευθυντές σε άλλο ∆Η.ΠΕ.ΘΕ. ή άλλη Κοινωφελή Θεατρική Επιχείρηση, Ωδείο ή Μουσική Σχολή κατά την διενέργεια της προκήρυξης και δεν κατέχουν άλλη έµµισθη θέση στον δηµόσιο τοµέα, ούτε παρέχουν εξαρτηµένη εργασία στον ιδιωτικό τοµέα».

είναι καταχρηστικός καθώς «..πρέπει να επιτρέπουν την ισότιµη πρόσβαση των συµµετεχόντων σε κάθε διαγωνιστική διαδικασία, χωρίς να θέτουν αδικαιολόγητα εµπόδια στην ανάπτυξη του υγιούς ανταγωνισµού, υπό την έννοια ότι οφείλουν να αποφεύγουν διατάξεις που οδηγούν σε τεχνητό περιορισµό του κύκλου των ενδιαφεροµένων για την προκηρυσσόµενη θέση, οι οποίοι και θα µπορούσαν να ανταγωνιστούν επί ίσοις όροις στην επιλογή εν προκειµένω της θέσης του Καλλιτεχνικού ∆ιευθυντή, θέτοντας έτσι δυσµενή σε βάρος τους διάκριση και αίροντας την αρχή της ίσης µεταχείρισης, της απαγόρευσης των διακρίσεων και την αρχή της αναλογικότητας (άρθρα 4 και 25 του Συντάγµατος – ΦΕΚ 211 Α’).»

και «ο ανωτέρω όρος που συµπεριλήφθηκε στην προκήρυξη για την επιλογή του Καλλιτεχνικού ∆ιευθυντή, ως παράνοµος και καταχρηστικός περιορίζει τα κριτήρια επιλογής και νοθεύει τον βιώσιµο και ουσιώδη ανταγωνισµό, καθώς δυσχεραίνει την συµµετοχή υποψηφίων, οι οποίοι κατέχουν και τα προσόντα άλλα και την ικανότητα για την πλήρωση της εν λόγω θέσης».

Επίσης για την Επιτροπή ενστάσεων του Διαγωνισμού επισημαίνει πως δεν μπορεί να είναι μέλη της, τα ίδια πρόσωπα που συμμετείχαν στην διαδικασία επιλογής του Καλλιτεχνικού Διευθυντή, αναφέροντας πως:

«… Επιτροπής Ενστάσεων, η οποία επικυρώθηκε από την 6/2022 απόφαση του ∆ιοικητικού Συµβουλίου, λήφθηκε κατά παράβαση της αρχής της αµεροληψίας διότι στη λήψη της απόφασης συµµετείχαν Σύµβουλοι που ήταν και µέλη του ∆ιοικητικού Συµβουλίου, το οποίο ως αρµόδιο όργανο προέβη στην επιλογή του Καλλιτεχνικού ∆ιευθυντή, µε συνέπεια να υφίσταται ταύτιση µελών των δυο οργάνων, κατά παράβαση του νόµου»

Κατόπιν αυτών αποφασίζει να κάνει

«…δεκτή την προσφυγή της Καλλιόπης Ευαγγελίδου, τέως Καλλιτεχνικής ∆ιευθύντριας του ∆Η.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών και υποψήφιας για την θέση του Καλλιτεχνικού ∆ιευθυντή του ∆Η.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών και ακυρώνουµε τις αριθ.225/2021, 1/2022 και 6/2022 αποφάσεις του ∆ιοικητικού Συµβουλίου της ∆Η.ΚΕ.∆Η.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών, για τους ειδικότερους λόγους που αναφέρονται στο σκεπτικό της παρούσης απόφασης» 

ΠΗΓΗ  ANEXARTITOS


Και γιατί ηταν ανόητη η φωτογραφική προκήρυξη;

Διότι όταν έχεις την απόλυτη πλειοψηφία στο αρμόδιο όργανο για την επιλογή του Καλλιτεχνικού Διευθυντή, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΗΠΕΔΕ και καταφεύγεις σε φωτογραφικές προκηρύξεις για να αποκλείσεις κάποιους υποψηφίους τότε ανοηταίνεις ως ιδανικός αυτόχειρας.

Ο Γιώργος Ανδρέου εφόσον αποτελούσε επιλογή της "Συμμαχίας" θα μπορούσε να προσληφθεί αναίμακτα με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς κουτοπονηριές που θίγουν το κύρος του ΔΗΠΕΘΕ. 


6 σχόλια:

  1. Ιακχε αυτός στην φώτο πιο πολύ για κατσαπλιας μου κάνει παρά για πρόεδρος. Και έλεγα πως μετά τον Τσαλικογλου δεν θα υπάρχει άλλος ξεπεσμός αλλά η Συμμαχία μας απέδειξε το αντίθετο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο κύριος της φωτογραφίας είναι μια θεατρική παράσταση μόνος του.
    Είναι συγχρόνως δράμα και κωμωδία.
    Όσο δε για τα "Ελληνικά" του και τον τρόπο που προσπαθεί να εκφραστεί, είναι "αισθηματική κομεντί".
    Άρα ο καταλληλότερος για το θέατρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  3. ΠΑΡΑΚΑΛΩ . ΜΗΝ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΤΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΒΑΝΕΑ, ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΑΥΤΟΣ ...
    ΑΛΛΟΙ ΤΟΝΝ ΒΑΛΑΝΕ ΕΚΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΣΤΟ ΔΗΠΕΘΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πλάκα πλάκα μοιάζει πολύ με τον καραβανεα από της Ελλάδος τα παιδιά και σε φυσιογνωμία και σε συμπεριφορά αν πούμε πως ο κακαλος είναι ο Δήμαρχος πχ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αμάν φάτσα αυτός στην φώτο. Γόης από τα lidl. Ποιο μπουρσουκι πεθαίνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Απλήρωτοι οι υπάλληλοι του δηπεθε τα έμαθες; ο καραβανεας λέει ότι το καράβι βουλιάζει και θέλει την βοήθεια του Δημάρχου για να το σώσει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ