Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019

ΑΙΣΧΡΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΕΠΙΟΡΚΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΙΝΤΙΚΗΣ !!!

ΕΚΠΤΩΤΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΩΤΗΣ ΔΟΜΟΥΧΤΣΙΔΗΣ 
ΩΣ ΗΘΙΚΟΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΝΟΘΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ 
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


  ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 220 ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ

Μία ποινική διάταξη, με ευρύτατη εφαρμογή και συχνή εμφάνιση στην καθημερινή πράξη, είναι και εκείνη, που τιμωρεί την υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης ! Συγκεκριμένα, ορίζεται ότι "όποιος πετυχαίνει με εξαπάτηση να βεβαιωθεί σε δημόσιο έγγραφο αναληθώς περιστατικό, που μπορεί να έχει έννομες συνέπειες, καθώς και όποιος χρησιμοποιεί την ψευδή βεβαίωση, για να εξαπατήσει άλλον σχετικά με το περιστατικό αυτό, τιμωρείται με φυλάκιση από 3 μήνες έως 2 έτη. Επειδή συνήθως, η υφ-αρπαγή της ψευδούς βεβαίωσης, γίνεται με χρήση άλλων πλαστών δικαιολογητικών-εγγράφων, ορίζεται περαιτέρω, ότι στις περιπτώσεις αυτές, όπου έχουμε χρήση πλαστού, η ποινή μπορεί να αυξηθεί και να φτάσει τα 5 έτη ! 

Το έγκλημα θεωρείται "τετελεσμένο", από τη στιγμή, που θα βεβαιωθεί σε δημόσιο έγγραφο κάτι αναληθές, το οποίο όμως μπορεί να έχει έννομες συνέπειες, δηλ. να χρησιμοποιηθεί περαιτέρω, άσχετα δηλ. αν αυτός που το πήρε, το χρησιμοποίησε μετά ή όχι. Εξάλλου, μπορεί άλλος να το πήρε και άλλος να έκανε χρήση αυτού, οπότε έχουμε δύο ξεχωριστές περιπτώσεις εγκλημάτων, ενώ φυσικά είναι νοητή και η ηθική αυτουργία σε αυτό το αδίκημα, με την έννοια ότι κάποιος τρίτος πείθει το δράστη να συμμετέχει στην πραξη ή να χρησιμοποιήσει την ψευδή βεβαίωση. Το αδίκημα αυτό συναντάται παντού και κατά κανόνα σε δημόσιες υπηρεσίες, που εκδίδουν πιστοποιητικά και βεβαιώσεις και συνήθως στους Δήμους, σε Πολεοδομίες, υπηρεσίες έκδοσης διαβατηρίων, αδειών οδήγησης ή αδειών παραμονής αλλοδαπών, σε τελωνεία, υπηρεσίες, όπως το ΔΙΚΑΤΣΑ ή σε σχολές πανεπιστημίου κ.ο.κ.

11 σχόλια:

  1. Σιγα μην τον στήσουν και στο εκτελεστικό απόσπασμα. Τις μαλακίες του Θόδωρα κάθεσαι και αναπαράγεις και εσυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΧΑΧΑΧΑ.....ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ Ο ΕΛΙΟΓΛΟΥ ΩΡΑΙΟ ΑΣΤΕΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΑΝΤΩΣ Ο TEONDOR ΤΟ ΕΙΠΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΣΤΟΝ ΔΟΜΟΧΤΖΙΔΗ ... ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΑΙΝΟΥ , ΟΠΟΥ '' ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ''

    ΑΥΣΤΗΡΟΣ ΚΤΙΤΗΣ Ο ΘΟΔΩΡΑΣ ΜΕΡΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΤΟ ΜΠΑΧΤΣΙΣΙ ...

    ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια ζωή τα ίδια ο πολίτης καναλάρχης. Αληθεια υπάρχει κόσμος που μασάει από τις απειλές του;

      Διαγραφή
    2. Σιγά μην μασάει κανείς. Μόνος του τα λεει μόνος του τα ακούει. Ποιος τον βλέπει;

      Διαγραφή
  4. ΡΕ ΣΥ ΚΑΝΑΛΑΡΧΗ ΠΟΛΙΤΗ ΤΗ ΔΟΣΗ ΤΟΥ ΛΟΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΣ???
    ΜΗΠΩΣ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΧΟΡΗΓΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πάντως αν θέλει ο δήμαρχος τον τρέχει στα δικαστήρια και δεν φτάνει ο Ντόντορας. Υπάρχουν ποινικά κολάσιμες εκφράσεις μπόλικες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ρε συ καναλαρχη πολίτη τους λογαριασμούς στην ΔΕΥΑΣ τους πλήρωσες. Θα τους πάω στον εισαγγελέα για την παρανομία να μην πληρώνεις μπαταξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο ΨΙΛΙΚΑΤΖΗΣ...
    ΔΕΝ ΘΑ ΓΊΝΕΙΣ ΑΘΑΝΆΣΙΟΣ ΠΟΤΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ρε αφήστε τα ρεύματα και τα νερά και ας πληρώσει κάναν εργαζόμενο. Δεν φτάνει που τους έχει με 3.60 δεν τους πληρωνει κιόλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τα πεντοχιλιαρα τα παίρνει ακόμη από τον Σύριζα ο καναλάρχης πολίτης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ