Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

"ΤΟΛΜΗ ΚΑΙ ΓΟΗΤΕΙΑ", ΓΙΑ ΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ


ΤΟ ΠΑΠΑΔΑΡΙΟ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΧΡΙΣΤΟ !!! 


"Ιερός πόλεμος" ξέσπασε εντός του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας μετά την απόφαση που έλαβε χτες το σώμα για την ανάληψη μιας σειράς δαπανών από πλευράς του δήμου Καβάλας για την ημέρα της ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανου.


Το ύψος των δαπανών αυτών, που εντάχθηκαν στον προϋπολογισμό του 2017, αγγίζει τις 12.000 €, και αναλύονται ως εξής:
Δύο χιλιάδες ευρώ (2.000 €) για: Προμήθεια σταυρού ευλογίας......
Έξι χιλιάδες ευρώ (6.000 €) για: Παράθεση επίσημου γεύματος διακοσίων ατόμων ..... (30€/κατ' άτομο).
Επτακόσια ευρώ (700,00 €) για: Προμήθεια αναλόγιου από πλεξιγκλάς......
Τετρακόσια ευρώ (400,00 €) για: Προμήθεια κόκκινης μοκέτας......
Οκτακόσια πενήντα ευρώ (850,00 €) για: Προμήθεια αναλώσιμων υλικών – ειδών κατασκευής...
Επτακόσια πενήντα ευρώ (750,00 €) για: Προμήθεια τριών μπάνερ (σε τελάρο)....
Πεντακόσια ευρώ (500,00 €) για: Ενοικίαση 300 καρεκλών ....
Τρακόσια τριάντα ένα ευρώ (331,08 €) για: Προμήθεια έξι ανθοσυνθέσεων...
Πεντακόσια ευρώ Εκτύπωση (500,00 €) για: Εκτύπωση προσκλήσεων ενδεικτικού προϋπολογισμού.....
Οι δαπάνες αυτές ψηφίστηκαν με μειωμένη παρουσία συμβούλων, καθώς από πλευράς της αντιπολίτευσης μόνο οι παρατάξεις του Μάκη Παπαδόπουλου και του Χρήστου Ποτόλια είχαν παραμείνει στην αίθουσα συνεδριάσεων.
Ο κ. Ποτόλιας, μάλιστα, ήταν αυτός που έβγαλε και μια πρώτη ανακοίνωση με την οποία επιτίθεται ευθέως στην δημοτική αρχή Καβάλας, κατηγορώντας την για υποκρισία και άφρονα σπατάλη εν καιρώ οικονομικής κρίσης:
Οὐαὶ δὲ ὑμῖν, γραμματεῖς καὶ Φαρισαῖοι ὑποκριταί, ὅτι κατεσθίετε τὰς οἰκίας τῶν χηρῶν καὶ προφάσει μακρὰ προσευχόμενοι· διὰ τοῦτο λήψεσθε περισσότερον κρῖμα (Ματθ. 23,13).
(Αλλοίμονο σας, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές, διότι, άπληστοι και πλεονέκτες καθώς είσθε, κατατρώγετε τας οικίας των χηρών και συγχρόνως με το πρόσχημα της ευλαβείας κάνετε μακράς προσευχές· δια τούτο και θα τιμωρηθείτε από την θεία δικαιοσύνη πολύ περισσότερο, παρ' όσον οι άλλοι άρπαγες και κλέφτες).
Είναι πρόκληση, μετά από τόσα χρόνια λιτότητας των λαϊκών οικογενειών στη χώρα μας γενικά αλλά και στο Δήμο μας, να ξοδεύονται 12.000 € για την ενθρόνιση του νέου μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου:
Έχει σημασία κατά την άποψή μας, άποψη που από τους "ευλαβείς" επικριτές μας χαρακτηρίζεται ως άθεη, να ρωτήσουμε τους "μεγαλοσταυρίτες" "ευσεβείς" αντιπάλους μας, σε τι μοιάζουν αυτές οι μεγαλοπρεπείς φαραωνικές, παράτες με τη διδασκαλία του Χριστού; Σε ποια Ευαγγέλια και Αποστολικές Επιστολές περιγράφεται ανάλογη μεγαλοπρέπεια και η χλιδή στη σύντομη ενσάρκωση του υιού του θεού;
Δεν ήταν ό ίδιος Χριστός που με το μαστίγιο κυνήγησε τους εμπόρους που ασχημονούσαν στο ναό του Σολομώντα, οι έμποροι, οι εξουσιαστές δηλαδή της εποχής; Βέβαια ήταν αυτοί, οι άρχοντες της εποχής, που τον σταύρωσαν γιατί πήγαινε κόντρα στα συμφέροντά τους.
Είχαμε στη χθεσινή συνεδρίαση και τις γνωστές κουτοπονηριές των λαλίστατων παρατάξεων της αντιπολίτευσης, όλη η ομάδα του κ. Σιμητσή, του κ. Παππά, του κ. Βέρου, με διάφορα προσχήματα κάποιοι, με ελαφριά πηδηματάκια στα μουλωχτά άλλοι, την κοπάνισαν από τη συνεδρίαση για να μην πάρουν θέση φανερά για αυτή την υπόθεση. Τους ρωτάμε με την ευκαιρία, ποια η θέση τους για το συγκεκριμένο θέμα. Βεβαία γνωρίζουμε πολύ καλά ότι θα πιάσουν πρώτο "στασίδι" στη λαμπερή παράτα.
Σε κάθε περίπτωση, η Λαϊκή Συσπείρωση θα συνεχίσει να υποστηρίζει με ιδεολογικά - πολιτικά επιχειρήματα την άποψή της για το ζήτημα της πίστης και της θρησκείας και να αγωνίζεται για το διαχωρισμό κράτους - Εκκλησίας.
Αναγνωρίζουμε το δικαίωμα κάθε πιστού, σε οποιαδήποτε θρησκεία κι αν πιστεύει, να ασκεί τα θρησκευτικά του καθήκοντα, μέσα στα οποία είναι και η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη, τα έξοδα όμως δεν μπορεί να επιβαρύνουν τις πλάτες των δημοτών.

Ηλίας Καλανταρίδης: Πρόβλεψη βάση πρωτοκόλλου

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Καβάλας Ηλίας Καλανταρίδης, μιλώντας στο Kavala Portal, εξήγησε ότι "ήρθαμε σε επαφή με τον τοποτηρητή της Μητρόπολης, Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου Παντελεήμονα, ο οποίος και μας είπε ότι βάση πρωτοκόλλου και εθιμοτυπίας ο δήμος Καβάλας θα πρέπει να αναλάβει αυτά τα έξοδα που ψηφίστηκαν. Ως δημοτική αρχή της πρωτεύουσας του νομού, της έδρας του νέου Μητροπολίτη, δεν μπορούμε να μην προσφέρουμε ένα γεύμα στους καλεσμένους ούτε να μην πάρουμε ένα δώρο στον νέο μας Μητροπολίτη -άλλωστε, τα συγκεκριμένα έξοδα δεν γίνονται κάθε μέρα, και για εμάς είναι πρωτόγνωρη εμπειρία. Όσον αφορά το ενδεχόμενο να δαπανήσουν κάποια χρήματα και οι άλλοι 2 δήμοι που θα βρεθούν υπό την σκέπη του Σεβασμιώτατου (οι δήμοι Νέστου και Θάσου), υπήρχε η αρχική σκέψη να συνεισφέρουν και αυτοί, αλλά από τη μια δεν θέλαμε να μπούμε σε μια διαδικασία μειοδοσίας και "παζαριού" με τους άλλους δήμους, και από την άλλη το να δαπανήσει ο δήμος Νέστου ή ο δήμος Θάσου για κάτι που θα γίνει εντός των ορίων του δήμου Καβάλας δεν είναι εύκολο από γραφειοκρατικής και νομικής άποψης."

Κωστής Σιμιτσής: Το κόστος του γεύματος είναι υπερβολικό

Στο θέμα αυτό τοποθετήθηκε και ο τέως δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής, ο οποίος μιλώντας στο Kavala Portal σχολίασε ότι "το κόστος για την αγορά του σταυρού είναι, πιστεύω, φυσιολογικό. Δεν μπορούμε να πάρουμε ένα φτηνό σταυρό, ένα φτηνό δώρο για τον νέο Μητροπολίτη. Αλλά εκτιμώ ότι το κόστος για το γεύμα (6000 €, 30 € ανά άτομο) είναι υπερβολικό, διότι από τη μια παραπέμπει σε gourmet καταστάσεις και από την άλλη με προβληματίζει το γεγονός ότι μιλάμε για 200 άτομα -ένα νούμερο που φαντάζει υπερβολικό."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ