Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ "ΑΛΛΑΞΕ", ΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΟΜΩΣ ΟΧΙ

EΝΩ Ο ΖΙΓΔΑΝΤΩΝΗΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΘΡΙΑΜΒΟ , ΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΟΡΓΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ


        ... ΓΙΑΥΤΟ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ 

Κερδοσκοπία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας με το ομόλογο των 3,2 δισ. σε βάρος του ελληνικού δημοσίου καταγγέλλει με ερώτησή του στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Στην ερώτησή του προς τον υπουργό Οικονομικών, ο κ. Λαφαζάνης επικαλείται πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η κυβέρνηση πλήρωσε στην ονομαστική του αξία το ομόλογο των 3,2 δισ. που έληξε, και το οποίο είχε στην κατοχή της η ΕΚΤ.

Σύμφωνα με το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, το εν λόγω ομόλογο το είχε αγοράσει η ΕΚΤ το καλοκαίρι του 2010 από τη δευτερογενή αγορά περίπου στο 70% της ονομαστικής του αξίας, ωστόσο, όπως σημειώνει, «ενώ τα αντίστοιχα ομόλογα που αγόρασαν την ίδια περίοδο ασφαλιστικά Ταμεία, ΝΠΔΔ και μικροομολογιούχοι υπέστησαν άγριο 'κούρεμα' στο πλαίσιο του PSI+, τα ομόλογα της ΕΚΤ εξαιρέθηκαν αυθαίρετα από τις διαδικασίες ένταξης στο PSI+».

Όπως καταγγέλλει ο κ. Λαφαζάνης, το τελικό αποτέλεσμα αυτής της συναλλαγής είναι να αποκομίζει η ΕΚΤ με τη λήξη του ομολόγου «ληστρικό υπερκέρδος» σε βάρος του ελληνικού δημοσίου ύψους πάνω από 900 εκατ. ευρώ, το οποίο μάλιστα, σύμφωνα με το γερμανικό Τύπο, κατά κύριο λόγο θα καρπωθεί ως μέρισμα η Γερμανία, αφού κατέχει τη μεγαλύτερη συμμετοχή στην ΕΚΤ.

«Η τραγική ειρωνεία», συνεχίζει ο κ. Λαφαζάνης, «είναι ότι όχι μόνο η ΕΚΤ αισχροκέρδησε σε βάρος του ελληνικού δημοσίου, εκμεταλλευόμενη την ελληνική κρίση αλλά και ότι το ελληνικό δημόσιο ζημιώθηκε διπλά, αφού για να πληρωθεί το ομόλογο της ΕΚΤ προσέφυγε σε δανεισμό εντόκων γραμματίων με πανύψηλα επιτόκια (πάνω από 4%), από τα οποία επωφελήθηκαν οι τράπεζες, τις οποίες δάνεισε, προκειμένου να αγοράσουν τα έντοκα γραμμάτια του δημοσίου, με 0,75%, η ΕΚΤ».

Με βάση τα παραπάνω, ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ερωτά τον υπουργό Οικονομικών:
1. Γιατί εξαιρέθηκαν από το «κούρεμα» στο πλαίσιο του PSI+ τα ελληνικά ομόλογα που κατέχει η ΕΚΤ, ενώ εντάχθηκαν στο «κούρεμα» του PSI+ ομόλογα των Ασφαλιστικών Ταμείων αλλά και μικροομολογιούχων φυσικών προσώπων;
2. Ζήτησε, τουλάχιστον, η ελληνική κυβέρνηση από την ΕΚΤ να εξοφληθεί το ομόλογο ονομαστικής αξίας 3,2 δισ. στην τιμή, περίπου, την οποία το αγόρασε η ΕΚΤ;
3. Προτίθεται η ελληνική κυβέρνηση να διεκδικήσει, έστω και τώρα, την επιστροφή ποσού περίπου 900 εκατ. που αποκόμισε ως έκτακτο κέρδος η ΕΚΤ από το ομόλογο των 3,2 δισ. είτε από την ίδια είτε από τις χώρες που θα επωφεληθούν από την διανομή των έκτακτων κερδών της ΕΚΤ;
4. Τι προτίθεται να πράξει η ελληνική κυβέρνηση στο μέλλον για ανάλογα ομόλογα που πρόκειται να λήξουν και βρίσκονται στην κατοχή της ΕΚΤ;

11 σχόλια:

  1. ΜΕ ΒΡΑΧΙΟΛΑΚΙΑ ΒΛΕΠΩ ΠΟΛΛΟΥΣ ΣΕ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ . ΔΕΝ ΘΑ ΧΩΡΑΜΕ !

    ΑΚΗΣ Ο ΒΡΑΧΙΟΛΑΚΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι κοπριές του Κουβέλη είναι οι χειρότεροι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΓΕΜΗΣΑΜΕ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ , ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΟΥΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΜΑΣ ( ΑΠΟ 01/09 ) ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΙΛΟ ΚΡΕΑΣ .
    Ευγένιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης είναι ότι ποιο αξιόλογο διαθέτει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ και το Ελληνικό Κοινοβούλιο γι΄αυτό και έχει στοχοποιηθεί από τις μνημονιακές δυνάμεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΒΡΗΚΕ 900 εκ.
    ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ , ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΒΡΕΙΣ , ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ Ή ΣΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μερικά τέτοια 900άρια, 2δισ. της Siemens, αρκετά δισ. του party της Ολυμπιάδας, πολύ παραπάνω δισ. των party των εξοπλιστικών εταιρειών, τις υπερτιμολογήσεις του εθνικού μας κατασκευαστή και του εθνικού μας προμηθευτή, βάλε και λίγο το κλέψιμο και τις μίζες και βρέθηκαν τα λεφτά που χρειαζόμαστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έχουμε μια κυβέρνηση που εφαρμόζει πιστά το μνημόνιο . Αν είναι να συνεχιστεί αυτή η πολιτική , τότε γιατί έγιναν οι εκλογές ? Για να φύγει ο Καρατζαφέρης και να έρθει ο Κουβέλης ? Άλλα μας είπαν προεκλογικά γι΄αυτό και τους ψηφίσαμε . Δεν έχουν καμιά νομιμοποίηση να εφαρμόζουν αυτή την πολιτική .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΥΡΙΟ ΕΙΝΑΙ 31/08 , ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΤΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ , ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χθες στην Αθήνα στην απεργία των εργαζομένων στους Δήμους είχαμε τις πρώτες συλλήψεις .Δεν βρίσκεται ένας Χριστιανός να τους πει τι θα κάνουν τον Χειμώνα ,όλη την Ελλάδα θα συλλάβουν ?Δεν βρίσκεται ένας Χριστιανός να τους πεί πως τα μέτρα δεν βγαίνουν ?Στον κόσμο τους ζούν ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ