Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

ΚΑΙ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΣΑΜΑΡΑ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ






Με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Ν.Δ. και Πρωθυπουργό, κ. Αντώνη Σαμαρά, ο Βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. κ. Νίκος Νικολόπουλος ζητάει να πληροφορηθεί ποια είναι η Επιτροπή Δεοντολογίας που θα εξετάσει το αίτημα διαγραφής του, ποιοι θα μετέχουν σε αυτή, πότε θα συνεδριάσει, καθώς και το εις βάρος του ''κατηγορητήριο'' ενώ σημειώνει πως, εύλογα και αυτοδίκαια, περιμένει να κληθεί σε απολογία, προκειμένου να υποστηρίξει τον εαυτό του και τις απόψεις του.


Προσθέτοντας πως μέχρι τώρα, δεν έχει ενημερωθεί επίσημα για την απόφαση του Προέδρου της Ν.Δ. να τεθεί εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας, καθώς και για την παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας με το ερώτημα της διαγραφής του από το κόμμα, ο Αχαιός βουλευτής υπογραμμίζει πως δεν υφίσταται αυτή τη στιγμή Επιτροπή Δεοντολογίας για την Κοινοβουλευτική Ομάδα, καθώς αυτή αποτελείται από ομάδα εκ των 15 βουλευτών του κόμματος με την πιο μακρά κοινοβουλευτική θητεία, στην οποία και ο ίδιος ανήκει, οπότε θα είχε ενημερωθεί εφόσον είχε ληφθεί απόφαση σύγκλησης και συγκρότησης του πειθαρχικού οργάνου. Κατά συνέπεια, η προηγούμενη Επιτροπή με πρόεδρο τον κ. Τραγάκη δεν υφίσταται.

Αναλυτικά η επιστολή προς τον Αντώνη Σαμαρά

Πέραν τούτων, ο κ. Νικολόπουλος, στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Ν.Δ. σημειώνει μεταξύ άλλων: ''Πιστεύω πως σε ένα κόμμα με δημοκρατικές διαδικασίες και με ελευθερία στην έκφραση πολιτικής άποψης, όπως τα ήθελε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, έχω το δικαίωμα να πληροφορηθώ όλα τα παραπάνω και φυσικά, να κληθώ ενώπιον της Επιτροπής προκειμένου να υπερασπιστώ τον εαυτό μου και τις απόψεις μου. Ελπίζω έτσι να συμβεί και να μην επιλεγούν ''αυτόματες'' κα συνοπτικές διαδικασίες που θα ενισχύσουν την καταδικασμένη στην νοοτροπία του λαού μας λογική των ''μονοκρατορικών'' κομμάτων. Η έκφραση διαφορετικής άποψης δε συνιστά ποινικό αδίκημα Αντίθετα, πάντως, δεν πιστεύω ότι σε ένα δημοκρατικό κόμμα, η έκφραση διαφορετικής πολιτικής άποψης και εκτίμησης συνιστά ''ποινικό αδίκημα'', ούτε πως στη συγκεκριμένη δική μου περίπτωση, η πεποίθησή μου για την ανάγκη άμεσης επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου και ανάσχεσης του κύματος φτωχοποίησης του λαού συνιστά αντιδεοντολογική και αντικανονική πράξη. Αν ήταν έτσι, τότε μάλλον θα έπρεπε να…διαγραφούμε όλοι από την παράταξη, από σένα τον Πρόεδρο του κόμματος, μέχρι και τον τελευταίο ψηφοφόρο''.


Ο κ. Νικολόπουλος σημειώνει επίσης, πως σε περίπτωση που δεν τηρηθούν όλες οι προβλεπόμενες από το καταστατικό και τον κανονισμό λειτουργίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας διαδικασίες και δεν στοιχειοθετηθεί αρμόζουσα κατηγορία, τότε μάλλον ''οι υποψίες και οι υπόνοιες θα γίνουν βεβαιότητες'', Έτσι, υπογραμμίζει πως σε αυτή την περίπτωση θα φανεί ξεκάθαρα ότι η απόφαση αποπομπής του στηρίζεται μόνο στην απόφαση του βουλευτή να θέσει υποψηφιότητα ως Γενικός Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και της πρωτοβουλίας του να πάρει θέση η Πολιτική Επιτροπή της Ν.Δ. για την ανάγκη άμεσης ή μη, επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου, με ελεύθερη δημοκρατική συζήτηση και μυστική ψηφοφορία. 


Θέτει τα εξής θέματα: 


Πρώτον:
να συγκροτηθεί η Επιτροπή Δεοντολογίας με βάση τα όσα προβλέπει το σχετικό άρθρο του Κανονισμού λειτουργίας της Κ.Ο. (κλήση των 15 αρχαιοτέρων Βουλευτών, κλήρωση των 5 τακτικών μελών και των αναπληρωματικών τους και ανάδειξη του προέδρου της, εκ των 5 που θα έχουν κληρωθεί. Η κλήρωση πρέπει να γίνει σε τόπο και χρόνο που θα γνωστοποιηθεί και για την προστασία του αδιάβλητου η κλήρωση να γίνει παρουσία και των 15 αυτών αρχαιοτέρων Βουλευτών). 


Δεύτερον:
να σταλεί εκ νέου η πρόταση διαγραφής στον νέο πρόεδρο που θα οριστεί, δηλαδή τον αρχαιότερο εκ των 5 κληρωθέντων και όχι στον προηγούμενο κ. Γ. Τραγάκη, η οποία (πρόταση) θα περιλαμβάνει πλήρες σκεπτικό.


Και τρίτον: 
να οριστεί η σύγκληση της Επιτροπής Δεοντολογίας μετά την ημερομηνία εκλογής του Γενικού Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής, καθώς αυτό επιβάλλει η πολιτική ορθοπραξία, αφού είναι γνωστό πως ο κ. Νικολόπουλος έχει θέσει υποψηφιότητα για τη θέση, προτάσσοντας μάλιστα την ανάγκη συζήτησης για την κυβερνητική τακτική απέναντι στο μνημόνιο και την τρόικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ