Σάββατο 13 Αυγούστου 2016

ΟΙ ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΙ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ

TI ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΗΛΙΘΙΕ ;




ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΟΥΝ ΟΙ ΙΣΛΑΜΟΠΙΘΗΚΟΙ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ; ΑΥΤΟΙ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΟΥΝ 

«Θα πεθάνετε», γράφουν όλο και περισσότεροι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, απευθυνόμενοι στους σκιτσογράφους του σατιρικού γαλλικούπεριοδικού Charlie Hebdo, που «ξαναχτύπησε» την Πέμπτη με ένα εξώφυλλο με ένα γυμνό ζευγάρι μουσουλμάνων στην παραλία.



Μετά τις νέες απειλές στο περιοδικό που τον Ιανουάριο του 2015 μέτρησε 12 νεκρούς, μετά από επίθεση τζιχαντιστών του Ισλαμικού κράτους στα γραφεία του, η εισαγγελία του Παρισιού διέταξε επείγουσα έρευνα.
Το γνωστό για το εριστικό του χιούμορ περιοδικό, κυκλοφόρησε την περασμένη Πέμπτη με ένα ακόμη καυστικό σκίτσο στο πρώτο του φύλλο.
Η γελοιογραφία απεικονίζει ένα ζευγάρι μουσουλμάνων σε μια παραλία με εκτεθειμένα τα γεννητικά τους όργανα.
Η γυναίκα φορά μόνο μια μαντίλα ενώ ο άνδρας έχει μακριά γενειάδα. Η σχετική λεζάντα γράφει που συνοδεύει το σκίτσο γράφει: «Η μεταρρύθμιση του Ισλάμ. Μουσουλμάνοι χαλαρώστε!».
Διχασμένη η Γαλλία
Το σκίτσο έρχεται ενώ η Γαλλία είναι διχασμένη έπειτα από την απόφαση του δημάρχου των Καννών να απαγορεύσει στις μουσουλμάνες να κολυμπάνε φορώντας «μπουργκίνι» – το μαγιό μπούργκα που αφήνει ακάλυπτα μόνο τα μάτια, στις παραλίες της Ριβιέρας.
Εκείνος επικαλείται ζητήματα ασφαλείας, ενώ οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κάνουν καταγγέλλουν ισλαμοφοβία.
Η αντίδραση ήταν άμεση και… επικίνδυνη. Όπως αναφέρει ο ένας εκ των εκδοτών του περιοδικού, o Ερίκ Πορτό στην εφημερίδα Le Parisien, οι εργαζόμενοι του εβδομαδιαίου περιοδικού έλαβαν απειλητικά μηνύματα που γράφουν «θα πεθάνετε» ενώ «ανατριχιαστικά μηνύματα» και «ύβρεις» έχουν γραφεί και στην σελίδα του Charlie Hebdo στο facebook και στο twitter.
Ο ίδιος αποκάλυψε στην εφημερίδα Le Parisien ότι το περιοδικό λαμβάνει απειλές για επιθέσεις από την αρχή του καλοκαιριού και υποστήριξε ότι «αυτό είναι κάτι που δεν τελειώνει»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ