Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

ΑΝΤΕ ΡΕ , ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΗΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΝΕΡΑΝΤΖΟΚΩΛΗ

    ΒΡΗΚΑΜΕ ΤΗΝ "ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ" ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΤΡΙΩΤΗ



Η ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΤΑ ΠΟΥ ΕΝ ΜΙΑ ΝΥΚΤΙ ΕΓΙΝΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ

 
Ολομέτωπη επίθεση στην Αριστερή Πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, σε δήλωσή της με αφορμή τη συνέντευξη του Παναγιώτη Λαφαζάνη στην ιστοσελίδα real.gr.


Η κ. Γεροβασίλη τονίζει πως «η Αριστερή Πλατφόρμα και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης με τις δηλώσεις τους σήμερα γνωστοποίησαν ότι αποφάσισαν να καταψηφίσουν την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ». Σε αυτό το πλαίσιο αφήνει αιχμές, τονίζοντας πως «είναι γνωστό ότι εδώ και τρία χρόνια οι ίδιοι καταψήφιζαν και δεν έδειξαν καμιά εμπιστοσύνη σχεδόν σε όλες τις αποφάσεις της κεντρικής επιτροπής τα τελευταία χρόνια ακριβώς διότι δεν περιείχαν την προοπτική υιοθέτησης της δραχμής».

Αφού απευθύνει ερωτήματα προς την Αριστερή Πλατφόρμα σχετικά με το ενδεχόμενο επιστροφής στη δραχμή, η κ. Γεροβασίλη καταλήγει: 

Οι ξεκάθαρες απαντήσεις θα βοηθήσουν όλους μας να κατανοήσουμε τη βάση στην οποία παίρνουν οι σύντροφοι την απόφαση ανατροπής της κυβέρνησης της Αριστεράς.
Ολόκληρη η δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου:

Η Αριστερή Πλατφόρμα και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης με τις δηλώσεις τους σήμερα γνωστοποίησαν ότι αποφάσισαν να καταψηφίσουν την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο, είναι γνωστό ότι εδώ και τρία χρόνια οι ίδιοι καταψήφιζαν και δεν έδειξαν καμιά εμπιστοσύνη σχεδόν σε όλες τις αποφάσεις της κεντρικής επιτροπής τα τελευταία χρόνια ακριβώς διότι δεν περιείχαν την προοπτική υιοθέτησης της δραχμής.

Το ερώτημα είναι απλό.

Η μετάβαση στο νέο νόμισμα που εισηγείται θα είναι σε συμφωνία με τους εταίρους ή όχι;

Αν είναι συμφωνημένη, θα έχουμε απλώς μνημόνιο με δραχμή πράγμα που δεν εγγυάται σε καμία περίπτωση καλύτερη λύση για τα φτωχά και μεσαία στρώματα.

Αν, για παράδειγμα, ο σύντροφος Στρατούλης ήταν υπουργός και η χώρα στη δραχμή, θα μπορούσε να εγγυηθεί το επιπεδο ζωής των συνταξιούχων; ( Μα καλά μόνο συνταξιούχους εχει αυτή η χώρα , πατριώτη; )

Αν δεν είναι συμφωνημένη πως θα στηριχτεί το νέο νόμισμα; Με ποια αποθεματικά; ( Θα μετέχει η δραχμή στο FOREX και θα χρειάζεται στήριξη, πατριώτη;). Με ποια ρευστότητα; (Με αυτή του εθνικού νομίσματος που θα τυπώνουμε στο Χολαργό) Ή με ποιά δάνεια από άλλες πηγές; ( Το μυαλό τους μόνο στα δανεικά, πατριώτη) Ή μήπως θα υποτιμηθεί ελεύθερα με όρους παγκόσμιας αγοράς; ( Μπορείς Μαντάμ να μας αναφερεις έναν από "τους όρους" που φαντασιώνεσαι ;)

Τέλος, γνωρίζουμε όλοι ότι το γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών ήθελε και ενδιάμεσα προαπαιτούμενα μετά τις 22 Ιουλίου αλλά και δάνειο γέφυρα, που οι προσπάθειες της διαπραγματευτικής ομάδας απέτρεψαν.

Ήθελε, επίσης όπως γνωρίζουμε όλοι και ειδικά ο σύντροφος Παναγιώτης Λαφαζάνης, τη συντεταγμένη έξοδο της χώρας από το ευρώ. Το σχέδιο αυτό είχε ανοιχτά υποστηριχτεί στην κοινοβουλευτική ομάδα από τον ίδιο και άλλα στελέχη της αριστερής πλατφόρμας.

Οι ξεκάθαρες απαντήσεις θα βοηθήσουν όλους μας να κατανοήσουμε τη βάση στην οποία παίρνουν οι σύντροφοι την απόφαση ανατροπής της κυβέρνησης της Αριστερά

1 σχόλιο:

  1. ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΚΟΤΣΑΝΕΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΗ ΑΣΧΕΤΗ ΑΠΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ.

    ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΥΡΙΕ ΙΑΚΧΕ
    ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΚΑΛΕΣΕ ΤΟΝ ΕΚ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΓΑΝΤΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΙΑΣ
    ΑΞΙΟΤΙΜΟ ΚΥΡΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΧΡΥΣΑΦΗ
    ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΑΝ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΗΣ ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΥΡΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΕΣ Ή ΟΧΙ.



    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ