Κυριακή 28 Μαρτίου 2021

O ''AΔΙΑΒΑΤΟΣ" ΚΑΙ ΑΝΙΣΤΟΡΙΤΟΣ ΝΕΟΣΥΡΙΖΑΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΣΧΗΜΟΝΕΙ

ΥΠΟΥΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΩΝ 200 ΧΡΟΝΩΝ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ 1821 ΑΠΟ ΕΝΑ            ΤΣΟΥΡΜΟ    ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ              




Ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, προκειμένου να πρωτοστατήσει στην απάπειρα απαξιωσης της Εθνικής Επετείου, δήλωσε σχετικά:

«Το 1922 χιλιάδες Έλληνες της Μικράς Ασίας, του Πόντου και της Θράκης έχασαν τη ζωή τους, ξεριζώθηκαν βίαια από τα σπίτια τους, έχασαν τις περιουσίες τους. Ο Νομός Σερρών υποδέχτηκε χιλιάδες Πόντιους, Θρακιώτες και Μικρασιάτες και πολλά χωριά δημιουργήθηκαν εκ του μηδενός όπως αποκαλύπτει ακόμα και η ονομασία τους. Η σερραϊκή κοινωνία υπήρξε πολυπολιτισμική (;;;;; ) και ακόμα και σήμερα οι απόγονοι εκείνων των προσφύγων εξακολουθούν να εμπλουτίζουν τον πολιτισμό, τα ήθη και τα έθιμα της περιοχής μας, διατηρώντας ζωντανές τις παραδόσεις που έφεραν από τις αλησμόνητες πατρίδες όλων μας (;;;;;). Το έτος 2022, πρέπει να αφιερωθεί στους Πόντιους, τους Θρακιώτες και τους Μικρασιάτες πρόσφυγες.

Η κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει πρωτοβουλίες για να πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις Μνήμης σε όλη τη χώρα και ιδίως σε εκείνες τις περιοχές που υποδέχτηκαν χιλιάδες πρόσφυγες, αναδιοργανώθηκαν και ανασυγκροτήθηκαν μέσα από την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη των προσφυγικών πληθυσμών, όπως είναι και ο Νομός Σερρών. Ταυτόχρονα, όλοι οι Δήμοι των Σερρών οφείλουν να οργανώσουν εκδηλώσεις Μνήμης και Τιμής για τον Μικρασιατικό Ελληνισμό και τους Έλληνες που πλούτισαν τον τόπο μας ερχόμενοι από τον Πόντο, τις ακτές της Ιωνίας και τη Θράκη.»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ