Σάββατο 5 Μαΐου 2018

ΤΙ ΘΑ ΕΚΑΝΑ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ ΤΟΥ 1942 :

     ΠΟΘΕΝ ΑΡΞΟΜΑΙ ΘΡΗΝΩΝ
 ΓΙΑ ῾ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΔΡΑΧΜΗΣ ΤΑ ΓΙΑΣΕΜΙΑ῾  ;;;;; 






πάντως δεν θα έγραφα τέτοιες ... !!!

                   Σέρρες 1942, Πλατεία Ελευθερίας, Εθνική         Τράπεζα υπό Βουλγαρική κατοχή.

Αληθεια, εσείς τι θα κάνατε εάν μπορούσατε να κυκλοφορήσετε για μια ώρα στην πόλη των Σερρων που βλέπετε στη συγκεκριμένη ασπρόμαυρη φωτογραφία;
Σίγουρα έχετε περάσει πολλές φορές και για διάφορους λόγους από το συγκεκριμένο σημείο, όμως εάν  συγκρίνετε τις εικονες με σήμερα θα δειτε πως πολλά πράγματα δεν θα μπορείτε να τα κάνετε μιας και δεν υπάρχουν ή δεν έχουν ανακαλυφθεί.
Εάν λοιπόν σταθείς για λίγο στη μέση του δρόμου θα καταλάβεις πως κανενα αυτοκίνητο δεν θα σε εμποδίσει να παραμείνεις εκεί για μισή ώρα και φυσικά κανείς δεν θα κορνάρει πίσω σου! Άλλωστε εάν δείτε δρομοι, πεζοδρόμια και ποδηλατόδρομοι δεν έχουν γίνει ακομα… Την γνωστή πιάτσα ταξί δεν θα τη συναντήσεις, ούτε βέβαια λεωφορεια!
Οι γνωστοί ήχοι της πολης δεν υπάρχουν όπως και οι μυρωδιές που έχεις συνηθίσει από καυσαέρια, καφέ και …σουβλάκια! Ο καθαρός αέρας μέσα στο κέντρο της πόλης θα σε προβληματίσει.
Εάν θέλεις να πάρεις κουλούρι (εάν είναι πρωί) δεν θα μπορέσεις να βρεις, αλλά ούτε και Σερραϊκή μπουγάτσα μιας και η γνωστή αλυσίδα ΤΟ ΧΡΥΣΟ δεν θα είχε ανοίξει ακόμα στην πλατεία Ελευθερίας.
Φυσικά εάν θέλεις να βγάλεις φωτογραφία από το κινητό για να την κρατήσεις δεν θα μπορέσεις μιας και δεν είχε ανακαλυφθεί ακόμα, ενώ και wifi Serres που βρίσκεις σήμερα με ευκολισ απλά δεν θα υπήρχε!
Εάν τώρα κοιτάξεις την Τράπεζα προσεκτικά θα δεις ψηλά μια Βουλγαρική πινακίδα. Ακόμα, πιο προσεκτικά διαπιστωνεις πως δεν υπάρχει αριστερά κάτω μηχάνημα ΑΤΜ ούτε κόσμος να περιμένει να βγάλει χρήματα με τις κάρτες στο χέρι!


Εάν θέλεις να πιεις καφέ μάλλον θα χρειαστεί να προχωρήσεις αρκετά για να συναντήσεις ένα καφενειο και όχι τις γνωστές καφετέριες που έχεις συνηθίσει σημερα. Εάν είναι Καλοκαίρι και θέλεις να δροσιστεις με ένα παγωτό τότε δυστυχώς, αλλά θα συνεχίσεις να ζεσταίνεσαι.
Τελικά δεν είναι και τόσο εύκολο να γυρίσεις τον χρόνο πισω έστω και για λίγο ακόμα και μέσα στην ίδια σου την πολη!
——————–
Πηγη Serraiki istoria

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ