Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021

ΔΗΜΑΡΧΕ , ΚΑΤΙΚΙ ΔΟΜΟΚΟΥ ΔΟΚΙΜΑΣΕΣ ΠΟΤΕ ;


  13ος ο ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΑΛΛΑ ΕΙΔΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ ΔΟΜΟΚΟΥ !!!




Ντράπηκαν ως και τα ψέματα…..

 Εκεί στα τέλη Ιουνίου, να μια ανακοίνωση του Δήμου Σερρών σχετική με το αναγνωρίσιμο μεγαλείο της νέας Δημοτικής Αρχής. Το Δελτίο Τύπου είχε ως τίτλο το εξής: «Ο Δήμος Σερρών για πρώτη φορά αποκτά «Ευρωπαϊκό Σήμα Αριστείας για την Καλή Διακυβέρνηση» - 13ος μεταξύ όλων των Δήμων της χώρας».

Αν υπήρχε αξιωματική αντιπολίτευση που να σεβόταν το θεσμικό της ρόλο, είναι βέβαιο ότι θα ήταν ιδιαίτερα προσεκτικοί. Γιατί κανένα ψέμα δεν αντέχει στο χρόνο, όσο και αν το ωραιοποιήσεις με λόγια μεγάλα και φανταχτερά. 

 Πάντα το ψέμα έχει κοντά ποδαράκια. 

 Ας δούμε τα ψέματα. 

 13ος μεταξύ όλων των Δήμων της χώρας Οι Δήμοι στην επικράτεια είναι 333, συμμετείχαν στο διαγωνισμό εξήντα εννιά (69), κατέθεσαν πλήρη φάκελο 25. Ακούγεται μεγαλειώδες, μεταξύ όλων των Δήμων της χώρας.

Όλοι ψηλώνουν και ένα αίσθημα επιτυχίας κυριεύει τη Σερραϊκή Κοινωνία. Βαθμολογήθηκε ο Δήμος Σερρών με 3,32 που αποτελεί πανευρωπαϊκά πολύ υψηλό ποσοστό Σωστό. Αποσιωπήθηκε ότι τελικά αξιολογήθηκα 25 Δήμοι της χώρας που κατέθεσαν πλήρη φάκελο υποψηφιότητας, δηλαδή είχαν κατατεθεί ικανοποιητικός αριθμός ερωτηματολογίων και οι 23 από αυτούς συγκέντρωσαν βαθμολογία πάνω από 3,00. 

  Για την ιστορία οι Δήμοι Πηνειού, Αγιάς, Δομοκού συγκέντρωσαν υψηλότερη βαθμολογία από το Δήμο Σερρών. 

 Ειπώθηκε: Ιδιαίτερη απαιτητική διαδικασία αξιολόγησης σε επίπεδο Δημάρχου, εργαζομένων στο Δήμο και Δημοτών Τους διέφυγε, να αναφερθούν ότι η αξιολόγηση γινόταν μέσω ανώνυμων ερωτηματολογίων.

 Συγκεκριμένα από τον ίδιο το Δήμο συμπληρωνόταν ένα ερωτηματολόγιο αυτοξιολόγησης, ενώ για να είχε θεωρηθεί μια συμμετοχή πλήρης ήταν απαραίτητη η συμπλήρωση επαρκούς αριθμού ανωνύμων ερωτηματολογίων τόσο από το προσωπικό του Δήμου όσο και από δημότες, τα οποία κατατίθονταν ανώνυμα σε ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή πλατφόρμα στο ΙΤΕ. 

 Τελικά κάθε μισή αλήθεια είναι τρία τέταρτα ψέμα. 

 Ας πούμε ότι αγνοείται αν ενημερώθηκαν οι πολίτες, οι υπάλληλοι, οι συνεργάτες για τη δυνατότητά τους να συμμετάσχουν. Αγνοείται το πόσοι συμμετείχαν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΙΤΑ. Όσο για τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, του Τοπικού Συμβουλίου Σερρών και όλων των άλλων εκλεγμένων ανά το Δήμο Σερρών, προφανώς αποσιωπήθηκε. Όσο για τους πολίτες, πάγια αρχή της Δημοτικής Αρχής, να γνωρίζουν τα λιγότερα δυνατά και στρογγυλεμένα από τα καλοταϊσμένα μέσα ενημέρωσης. 

 Ο Δήμος Σερρών αναδείχθηκε 13ος για τις καλές πρακτικές που εφαρμόζει και το υψηλό επίπεδο διακυβέρνησης του. Στην ανακοίνωση του Δήμου, δεν έγινε αναφορά στις 12 Ευρωπαϊκές Αρχές Καλής Διακυβέρνησης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

 Όσο γελάμε τίποτα δεν χάθηκε. 

 Οι οποίες είναι οι εξής: Εκπροσώπηση-συμμετοχή των πολιτών και δίκαιη διεξαγωγή εκλογών, ανταπόκριση, αποδοτικότητα και αποτελεσματικότητα, προσβασιμότητα και διαφάνεια, κανόνες δικαίου, δεοντολογία, ικανότητα και επάρκεια, καινοτομία και προσαρμοστικότητα, βιωσιμότητα και μακροπρόθεσμος προσανατολισμός, υγιής δημοσιονομική διαχείριση, ανθρώπινα δικαιώματα, πολυπολιτισμικότητα και κοινωνική συνοχή, λογοδοσία για το έτος 2020. 

 Δηλαδή ο Δήμος Σερρών, δηλαδή αυτοί που ψήφισαν στο ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο που ελάχιστοι γνώριζαν, αξιολογήθηκε επαρκώς για το υψηλό επίπεδο ποιότητας στις υπηρεσίες προς τους πολίτες και για την υγιή δημοσιονομική διαχείριση. Ρητορικό το ερώτημα. Σε ένα δήμο που τα κατεπείγοντα και οι αναθέσεις αποτελούν σύνηθες διαδικασία. Λεφτά για φάγωμα πιθανόν, για λίγο ακόμη υπάρχουν.

 Όσο γελάμε τίποτα δεν χάθηκε. 

 Αφού ο κόσμος θέλει να εξαπατηθεί, ας τον εξαπατήσουμε Βέβαια, καθαρά δημοσιογραφικά, αξίζει να αναζητηθούν τα Δελτία Τύπου των άλλων βραβευθέντων Δήμων, που διατήρησαν τη σοβαρότητα στις ανακοινώσεις τους, για να συνειδητοποιήσει κανείς που έχουμε μπλέξει. Η υπερβολή είναι μια αλήθεια που έχασε την ψυχραιμία τη. Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι η εικόνα. Και ας αγγίζει λίγο τα όρια της αλήθειας 

 Και στο ουσιώδες ερώτημα. Τι είναι η αλήθεια; 

Για την πλειοψηφία, είναι αυτό που διαβάζει και ακούει συνεχώς. Επειδή ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε την κατάσταση μέχρι στιγμής για το διαδραματιζόμενα στο Δήμο Σερρών δεν έχει στενή επαφή με την σοβαρότητα, γελάμε επειδή πρέπει να κλάψουμε, αυτό είναι όλο. Πάντα, κλαίει όποιος μπορεί, γελά όποιος θέλει. 

 Αν σταματήσουν να λένε ψέματα, θα σταματήσουμε να λέμε την αλήθεια γι’ αυτούς.

O προβοκάτορας

2 σχόλια:

  1. Μην υποτιμάτε και το Δήμο Αγιάς Λαρίσης. Έχουμε γιορτή κερασιού, καλαμποκιού, μήλου, κάστανου , θάλασσας και για τον Μαρίνο Αντύπα.
    Σας νοικιάζουμε Δήμαρχο αν θέλετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άσχετο. Οι δήμοι Αγιάς και Δομοκού είναι μικρότεροι και από το Δήμο Νέας Ζίχνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ