Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021

EΡΣΗ ΠΗΤΤΑ , ΤΟ ΑΤΟΥ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ


 

Δύο πρόσωπα του οικογενειακού περιβάλλοντος του πρωθυπουργού διορίσθηκαν σε κορυφαίες διοικητικές θέσεις  κρατικών φορέων του τομέα πολιτισμού. Είναι τα αδέλφια της Ηβης Γόντικα (φωτό), μητέρας της Μαρέβας και πεθεράς του Κ. Μητσοτάκη.

Στο Εθνικό Θέατρο διορίστηκε αντιπρόεδρος η χορογράφος και καθηγήτρια κινησιολογίας Ερση Πήττα, αδελφή της κ. Γόντικα και θεία της Μαρέβας Μητσοτάκη. Κατέλαβε τη θέση που κατείχε ο ηθοποιός Ρήγας Αξελός.

Στη Σχολή Ορχηστικής Τέχνης (ΚΣΟΤ), τη μοναδική στην Ελλάδα ανώτερη κρατική σχολή χορού, τοποθετήθηκε αντιπρόεδρος ο σκηνοθέτης και δραματουργός Χριστόφορος Χριστοφής-Πήττας, αδελφός της πεθεράς του κ. Μητσοτάκη και θείος της Μαρέβας.

Επισημαίνεται πάντως ότι και οι δύο νεοδιορισθέντες είναι πρόσωπα καταξιωμένα στο χώρο τους.

Ο Χρ. Χριστοφής έχει κερδίσει διεθνή αναγνώριση ως σκηνοθέτης, με τις ταινίες «Περιπλάνηση», «Ρόζα», «Βασίλισσα Μαϊμού» κλπ, που παίχθηκαν στα φεστιβάλ Καννών, Ρότερνταμ, Μανχάιμ, Νέας Υόρκης και Θεσσαλονίκης.

Στο θέατρο έχει παρουσιάσει τα έργα του «Η κωμωδία της μυθομανίας», «Οι ρήτορες» και «Η χρυσόμυγα», έργο που παίχτηκε επίσης στα αγγλικά με τον τίτλο «Mayfly» στο «Old Vic» του Λονδίνου.Για την τηλεόραση έχει σκηνοθετήσει τις σειρές «Χαμένη Άνοιξη», από το μυθιστόρημα του Στρατή Τσίρκα και «Βιζυηνός-Η σιωπή των αγγέλων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ