Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Η ΑΝΘΡΩΠΟΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΝΟΔΕ ΣΕΡΡΩΝ (μέρος 2ο)

 Συνέχεια από το:   http://oiakxos.blogspot.com/2011/07/1_23.html
 .
Βέβαια στα επομένα 3 χρόνια,ο Καλαιτζής αποδείχθηκε κατώτερος του αναμενόμενου και αν αυτοί που εκμεταλευτηκάν στο έπακρο την νίκη του ( Κόλλια ,Λεονταρίδης ) φρόντισαν από νωρίς, μόλις άρχισαν οι ψίθυροι και οι σκιές για την προεδρία Καλαιτζη να κρατήσουν αποστάσεις , το σκληρό μπλόκ τον προστάτεψε.

Ο οικονομικός έλεγχος από το κόμμα μετά τις καταγγελίες Κουρτέση τον παρέδωσε ως λευκή περιστερά .Φτάνουμε λοιπόν στις εκλογές του 2010. Είχαν προηγηθεί οι εκλογές προέδρου στα τέλη του 2009 

Τα παλιά στελέχη της πολιτικής άνοιξης που είχαν επιστρέψει στο κόμμα από το 2000 πίστεψαν ότι δικαιούνταν να πάρουν τον έλεγχο του κόμματος (υποψηφιότητα Καμπούρη). Από την άλλη πλευρά το σύστημα εμφανίστηκε φαινομενικά διασπασμένο με πολλές υποψηφιότητες (Στάγκος , Βαγενάς ,Ιωαννίδης ,Μπάρκας ) και ο Γ.Αβραμίδης σε ρόλο μοναχικού καβαλάρη.

Ο Μπάρκας καταποντίστηκε αφού τον άδειασε το σύστημα, του οποίου μέρος και υπηρέτης υπήρξε για πάρα πολλά χρόνια .Δεν ξέχασαν ότι ήταν απο τους πρωτοστάτες στην πρόταση μομφής στον Καλαιτζή .Αυτά τα λάθη δεν συγχωρούνται από το σύστημα ,άσχετα αν είσαι και από τα αγαπημένα παιδιά του υπουργού. Οι υπόλοιποι τρείς  3 (Στάγκος ,Βαγενάς ,Ιωαννίδης )όπως αποδείχτηκε κατέβηκαν βάση σχεδίου με στόχο να συλλέξουν τον πρώτο γύρο όσο το δυνατό περισσότερους ψήφους , να απλώσουν όσο το δυνατό μεγαλύτερο δίχτυ που θα εμπόδιζε τα ψάρια να πάνε απέναντι ( Καμπούρη ,Αβραμίδη ). Βέβαια τα παραπάνω έγιναν με την υψηλή εποπτεία ενός νέου αστέρα του καραμανλικού συστήματος  (Δημήτρης Πανοζάχος ,  πρωην Περιφερειαρχης Ηπέιρου, κατηγορούμενος σημερα για παράβαση καθήκοντος, συνεργάτης του Κώστα Σταγκου σε ευρωπαϊκά προγράμματα απασχόλησης στα Σέρρας,  ο  γνώστος εθνικός μας λογιστής, μεγαλομετοχος - μαζι με τον Κώστα Ταγγιρη- της εταιρείας ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ, που είχε την εποτεία του λογιστηρίου του Δήμου Θεσαλόνίκης κατα την περίοδο που έλαβε χώρα η υπεξαίρεση των 40.000.000 ευρώ ) και νυν αρχιαυλοκόλακα της Σαμαρικής ηγεμονίας, ο οποίος φρόντισε για τα τεχνικά ζητήματα των εκλογών ( διορισμός δικών του ανθρώπων στην εφορευτική επιτροπή). Την πρώτη κυριακή ,όταν αντιλήφθηκαν οτι το βασικό άλογο στην κούρσα (Στάγκος ) κινδυνευε να μην περάσει στην δευτερή Κυριακή , δεν είχαν πρόβλημα να κάνουν και πάλι νοθεία , αφού ρίξαν στις κάλπες του ΞΕΝΙΑ πάνω από 350 ψηφοδέλτια ( εδώ βέβαια την ευθύνη είχε ο Σπ΄Μάμαλης ο οποίος ήταν πρόεδρος της εφορευτικής ).

Στην δεύτερη Κυριακή το αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο , τα κομμάτια ενώθηκαν και ο Καμπούρης πήγε αδιάβαστος .

Ακολούθησαν οι εκλογές για τα μέλη της ΝΟΔΕ .Το νέο σχήμα που προέκυψε συγκροτήθηκε σε σώμα και μοιράστηκαν τα κομμάτια σε όλους.Γραμματέας ο Καλογερούδης ο τοποτηρητής του συστήματος, ο οποίος ελέγχει και κυρίως κατευθύνει τον εκάστοτε πρόεδρο ( θυμίζω οτί τον ίδιο ρόλο είχε και στην θητεία Καλαιτζή .Ταμίας ο Λεονάκης( Λεονταρίδης ) βέβαια έπρεπε να παραμείνει στην θέση του αφού το ταμείο έπρεπε να μείνει θαμμένο στο σκοτάδι.

Τους κρατάω όλους τονίζει αυτάρεσκα ο ίδιος. Υπεύθυνος τύπου ο Γερμανίδης (Καριπίδης ). Βέβαια ο αγαπημένος Φατσέας δεν είχε πρόβλημα να πουλήσει τον Καμπούρη που έδωσε μάχη για να τον εκλέξει .

Συνεχίζεται ...

1 σχόλιο:

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ