Σάββατο 30 Απριλίου 2011

ΑΚΟΥΣΕΣ ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΦΙΑ;

Στο 1 δισ. ευρώ ανέρχονται τα χρήματα που δαπανούν οι ελληνικές οικογένειες ετησίως για εξωσχολικά μαθήματα.
Αν υποψιατώ ότι γίνονται ιδιαίτερα μαθήματα θα ...
Το νούμερο είναι υπέρογκο, αλλά δυστυχώς αληθινό και προκύπτει από εμπεριστατωμένα στοιχεία που συγκέντρωσε το ΚΑΝΕΠ από όλη την επικράτεια. Από την έρευνα, που στηρίχθηκε σε στατιστικά στοιχεία του ΥΠΕΠΘ και της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, προκύπτει ότι:
* Για τα φροντιστήρια που παρακολουθούν οι μαθητές γυμνασίου και λυκείου σε όλη την Ελλάδα, οι γονείς πληρώνουν κάθε χρόνο 162.030.000 ευρώ.
* Για τα ιδιαίτερα μαθήματα που κάνουν οι μαθητές γυμνασίου και λυκείου σε όλη τη χώρα, οι γονείς πληρώνουν 405.075.000 ευρώ.
* Για τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών που παρακολουθούν μαθητές ηλικίας 6-19 ετών, δαπανώνται 246.408.000 ευρώ.
* Για τα ιδιαίτερα μαθήματα ξένων γλωσσών που κάνουν οι μαθητές ηλικίας 6-19 ετών, δαπανώνται 184.806.000 ευρώ.
Οι αριθμοί είναι αποκαλυπτικοί και τα συμπεράσματα απογοητευτικά. Το αγαθό της εκπαίδευσης μπορεί να παρέχεται δωρεάν (;) στη χώρα μας, αλλά οι ευκαιρίες δεν είναι ίδιες για όλους τους μαθητές.
 Εάν θέλει κάποιος να εξασφαλίσει επιτυχία στις εξετάσεις εισαγωγής στο Πανεπιστήμιο πρέπει να καταφύγει σε ιδιαίτερα μαθήματα, για τα οποία οι γονείς βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη. Στα ιδιαίτερα μαθήματα, τα οποία κάνουν κυρίως οι υποψήφιοι, δαπανώνται τα περισσότερα χρήματα. Σε 405 εκατομμύρια ευρώ υπολογίζονται τα χρήματα που δαπανώνται για ιδιαίτερα μαθήματα σε όλη τη χώρα, με την Αθήνα και τη Θεσαλλονίκη να έχουν την πρωτιά. Στους νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης δαπανώνται από 40 εκατομμύρια ευρώ για ιδιαίτερα μαθήματα.

Το περιοδικό «Επίκαιρα» με υπογραφή του Δ. Η. Κούνια παρουσίασε ρεπορτάζ με τίτλο: «Μαύρο» χρήμα στα δημόσια σχολεία., που αναφέρεται σε πρόσφατη έρευνα της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος σε τρία λύκεια της Περιφέρειας έδειξε ότι το 40% των μαθητών της Γ’ Λυκείου επιλέγει ή εξαναγκάζεται να επιλέξει τα ιδιαίτερα. 40 ώρες την εβδομάδα x 40 ευρώ την ώρα x 40 εβδομάδες x 40 καθηγητές/νομό x 51 νομούς = 130.560.000 ευρώ. Η μαθηματική αυτή πράξη δεν είναι η απόδοση ενός εργαζόμενου σε μια επιχείρηση, αλλά η επίσημη εκτίμηση «μαύρου» χρήματος που χάνει, κατά μέσο όρο, το Ελληνικό Δημόσιο κάθε χρόνο από τους διορισμένους καθηγητές που παράλληλα παραδίδουν ιδιαίτερα μαθήματα παρανόμως.

*
           http://www.radionefeli.com/viewarticle.aspx?aid=367

36 σχόλια:

  1. ΙΑΚΧΕ, ΓΙΑΤΙ ΡΩΤΑΣ ΤΗΝ ΣΟΦΙΑ; ΕΧΕΙ Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ; ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΩΡΑ ΝΑ ΞΥΘΟΥΝ, ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΝΥΧΘΗΜΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΓΩ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Η ΚΥΡΙΑ ΣΟΦΙΑ ΚΑΝΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ.
    Α ΠΑ ΠΑ ΠΑ.
    ΜΗΝ ΑΚΟΥΩ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΣΟΦΙΑ.
    ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αντιδήμαρχος Παιδείας? Σαν να λέμε βάλανε το λύκο να φυλάει τα πρόβατα!
    Strange Attractor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ίακχε σε συγχαίρω για αυτή σου την ανάρτηση.Μόνον οι γονείς που τα παιδιά τους δώσανε Πανελλήνιες και αυτοί πλήρωσαν ακριβά το μάρμαρο μπορούν να καταλάβουν.
    Ένας Πατέρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έτσι όπως τα λες είναι Ίακχε αλλά τα μαύρα παράνομα ιδιαίτερα των ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΩΝ δεν χτυπιούνται με τίποτε. Πρέπει να πιαστούν με προσημειωμένα λεφτά στο χέρι και πάλι μπορεί να την γλυτώσουν. Η μόνη λύση είναι οι μαθητές και οι γονείς τους να μην απευθύνονται σε αυτούς για ιδιαίτερα.Θέλω να τονίσω με έμφαση ότι η ευθύνη μας ως κοινωνία είναι μεγάλη.Κάθε λαμογιά χρειάζεται δύο για να γίνει. Αυτόν που τα δίνει και αυτόν που τα παίρνει. Ας σταματήσουμε να τα δίνουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΙΜΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΜΕ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ ΣΕΡΡΩΝ,ΟΣΟ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΞΕΦΤΙΛΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΚΑΙ ΣΙΓΑ ΝΑ ΜΗΝ ΡΩΤΗΣΩ ΤΟΝ ΙΑΚΧΟ ΤΟΝ ΠΕΤΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑΡΑΚΗ....................................................................................................ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΚΥΡΙΟΙ ΕΝΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΕ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΑ ΜΙΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΒΟΔΙ ΠΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΤΟ ΕΒΑΛΕ Ο ΘΕΙΟΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ Η Ο ΘΕΙΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΕ ΜΙΑ ΔΕΚΟ Η ΟΤΑ..........................................................................................ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΜΕ ΠΙΑΣΕΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προς 12 21 μ.μ.
    Για τους μισθούς έχεις απόλυτο δίκιο.Κατά τα άλλα το σχόλιο σου είναι απαράδεκτο.
    Υ.Γ. Διαπιστώνω ότι είσαι εξοργισμένος. Να υποθέσω ότι δεν πήγε καλά το ραντεβού σου με την γιαγιά του Πετράκη?
    Professor Moriarty

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. καπου πρεπει να γραψω την σκεψη μου..
    σε συγχαιρω για την ελλειψη διαφημησεων(αν και εκεινο IQ ,δεν ξερω τι σκατα ειναι και πεταγεται),ΑΛΛΑ δεν και ΠΟΤΕ δεν, με τον ΕΝΑΝ
    τα υποδελοιπα ειναι πιπες ειτε μυοχαλαρωτικες
    ειτε της ειρηνης (ιτσαουσα μπλογκ κλπ)...
    αν επεραισε -επαρση καλα το γραφω?η αναποδα επαιρεσε οτι οδηγεις,αστο παρτο αλλιως _ετσι νομιζε και ο γερακος_διαβαζεσαι και να χαιρεσαι για τουτο
    ΠΑΡΑΛΙΚΗC

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συμφωνώ απόλυτα με τον 11 33 π.μ. Είναι πρακτικά αδύνατον να πιάσεις κάποιον διορισμένο για μαύρα-παρανομα ιδιαίτερα.ΤΟ ΘΡΑΣΥΤΑΤΟ ΑΝΩΤΕΡΩ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ 12 21 ΤΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ. Μπορείς όμως και παραμπορείς να πιάσεις τον ΑΔΙΟΡΙΣΤΟ. Μόνοι τους ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΑΝΕΥΘΥΝΟΥΠΕΥΘΥΝΟΣ. ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗ ΠΕΤΡΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΟ.
    Strange Attractor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΕΙΝΑΙ ΔΕΙΓΜΑ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΑΛΛΑ ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΑ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΣΕΡΡΑΪΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΨΗΦΙΖΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΗΦΙΖΟΥΝ. ΑΝ ΗΘΕΛΕ Η Κ. ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ. ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΠΑΡΧΙΑ ΕΚΑΝΕ Η ΚΥΡΙΑ ΒΙΟΛΟΓΟΣ. ΕΜΕΙΝΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΘΕΣΗ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Είναι γάτα ο κτηνίατρος , ότι καλύτερο υπήρχε σε αυτή τη πόλη το πήρε μαζί του στο συνδυασμό και μπράβο του που τους βόλεψε μετά ,αλλά τώρα που έχουν αρχίσει να σκάνε διάφορα να δούμε τι θα λέει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΕΩΡΑΚΑΜΑΝ ΤΟΥΣ ΛΗΣΤΑΣ ! ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ ΙΩΑΝΝΗ ΠΕΤΡΑΚΗ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 12.21 Είσαι κοπριά . Εκφράζεις την επίσημη πολιτική του ελληνικού κράτους από την ίδρυσή του. Τι λέει αυτή ?
    Εγώ ξέρω πόσο σας πληρώνω , εσεί ξέρετε τι θα κάνετε ! Έτσι παίρνουν φακελλάκι οι γιατροί , μίζες οι Υπουργοί , ιδιαίτερα οι εκπαιδευτικοί κ.λ.π.
    Και το βασικότερο εκφράζεις την άποψη που λέει : Δεν πάνε να γαμηθούν οι άλλοι ,εγώ να τη βγάλω καθαρή .
    Ντροπή σου είσαι και εκπαιδευτικός . Αυτά λες στα παιδιά που διδάσκεις ? Ή μήπως και εσύ είσαι του Αχλαδοχωρίου ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΩΡΑΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΡΕ 12 21 μ.μ. ΔΗΛΑΔΗ ΕΥΘΕΩΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙΣ CATCH ME IF YOY CAN. ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΥΜΗ ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ LEONARDO DI CAPRIO ΘΥΜΑΣΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ?
    ΕΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΑΦΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΖΩΑ , ΕΧΟΥΜΕ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΠ΄ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ ΟΤΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ , Ο ΓΑΠ ΕΣΩΣΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ Ο ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ ΕΒΑΛΕ ΣΕ ΤΑΞΗ ΤΟ ΔΗΜΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΚΥΡΙΟΙ ΕΝΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΕ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΑ ΜΙΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΒΟΔΙ ΠΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΤΟ ΕΒΑΛΕ Ο ΘΕΙΟΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ Η Ο ΘΕΙΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΕ ΜΙΑ ΔΕΚΟ Η ΟΤΑ...................

    Φίλε 12.21, το παραπάνω απόσπασμα είναι απόλυτα σωστό και μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους. Όμως τα υπόλοιπα είναι απαράδεκτα και (άσχετα από νόμιμα ή όχι) ανήθικα. Δυστυχώς η ελληνική παιδεία εδώ και χρόνια βρίσκεται υπό φροντιστηριακή κατοχή, πράγμα που δεν συμβαίνει ούτε στις πιο καθυστερημένες χώρες. Σε αυτή την άθλια κατάσταση συμμετέχεις και συναινείς κι εσύ και όλοι οι υπόλοιποι σαν κι εσένα. Και ουδέποτε θα δούμε κάποια ουσιαστική εκπαιδευτική αλλαγή διότι το φροντιστήριο(είτε νόμιμο είτε παράνομο) είναι κράτος εν κράτει, κι έτσι θάναι όσο κάποιοι θα βλέπουν την παιδεία ως μια υπέρτατη μπίζνα για να κάνουν περιουσίες και όχι ως ένα από τα υπέρτατα κοινωνικά αγαθά και λειτουργήματα, αλλά και όσο και το κράτος(προσωρινή αντιμετώπιση αδιοριστίας εκπαιδευτικών) και η κοινωνία-γονείς(ξιπασμός και φιγούρα) θα βολεύονται από αυτήν την «διαπλοκή»... Θυμάμαι στα σχολικά μου χρόνια, ένας απλά καλός μαθητής χωρίς φροντιστήριο μπορούσε να πιάσει μια από τις λεγόμενες περιζήτητες σχολές. Επίσης ένας μέτριος μαθητής είχε τόσες γενικές γνώσεις όσες δεν έχουν δέκα σημερινοί διδάκτορες μαζί. Το φαινόμενο της παραπαιδείας έχει γιγαντωθεί εδώ και μια τριακονταετία περίπου (τυχαίο;) μετά τις αλλαγές του Ράλλη και των λοιπών «μεταρρυθμιστών», όταν η αγραμματοσύνη και η ημιμάθεια, η (ήδη από το δημοτικό σχολείο) διάλυση της διδασκαλίας της γλώσσας, η στείρα «παπαγαλία», οι έτοιμες σερβιρισμένς γνώσεις, η αποβλάκωση της εξειδίκευσης, το ξέκομμα από τις εγκύκλιες και γενικές γνώσεις και πολλά άλλα έγιναν το κυρίαρχο εκπαιδευτικό μοντέλο, ενώ το κερασάκι στην τούρτα ήρθαν να το βάλουν την τελευταία 15ετία, οι περιβόητες νέες τεχνολογίες, που ανακηρύχθηκαν σε …πανάκεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας Σε όλα αυτά ήρθε να προστεθεί και η ιδιωτική τηλεόραση που ανέλαβε, εργολαβικά σχεδόν, την ….διάπλαση των νέων γενιών από το ’90 και μετά. Τα τελευταία χρόνια ζούμε την αποθέωση, έναν παροξυσμό αυτού του συστήματος, όπου από όλες τις πλευρές καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια εκχώρησης όλων των κοινωνικών αγαθών στους ιδιώτες, υποβάθμισης του δημόσιου σχολείου και ανάδειξης της παραπαιδείας ως του ΑΚΡΩΣ απαραίτητου εκπαιδευτικού θεσμού, με την σχετική άθλια σπέκουλα των ΜΜΕ και την καλλιέργεια ενός απίστευτου άγχους και μιας υπερεντατικοποίησης στα παιδιά κυρίως των 2 τελευταίων τάξεων του Λυκείου, που οδηγούνται κάθε χρόνο κατά χιλιάδες στο βωμό αυτού του μαθητοβόρου(και όχι μόνον) συστήματος.
    Τέλος, σκέψου ότι επί υπουργίας Ευθυμίου, υφυπουργός ΥΠΕΠΘ είχε τοποθετηθεί κάποιος αρχιφροντιστηριάς της Θεσσαλονίκης!!!
    Όμως είπαμε, "είναι πολλά τα λεφτά Άρη"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΓΕΛΑΣΑ ΠΟΛΥ ΜΕ ΤΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΕ ΣΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ....ΑΣΕ ΜΑΣ ΡΕ ΦΙΛΕ ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ...ΕΝΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΥΟ ΜΑΘΑΙΝΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΙ 2-3 ΩΡΕΣ ΜΑΘΗΜΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΓΙΑ ΚΑΦΕ..ΝΑ ΜΗΝ ΠΙΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, ΠΑΣΧΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΟΥ ΚΑΘΕΣΤΕ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕΣΤΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Όλοι για τα παιδιά μας δουλεύουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ( ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ-ΔΗΔΥ ) ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥΣ ( ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ) ΜΑΣ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ .
    ΤΥΧΑΙΟ ? ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ !
    ΣΥΜΒΑΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ( ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΑΥΡΩΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΝ )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Προς 12 21 μ.μ.
    Καπότα ΠΕ4 μέσα στον πανικό σου έβαλες αυτογκόλ!
    Σε αντίθεση με εσένα από το πρωί είμαι στο φροντιστήριο μου και εργάζομαι.Εργάζομαι σκληρά, νόμιμα και ηθικά - έννοιες άγνωστες σε σένα και τους ομοίους σου.
    ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΕΤΡΑΚΗΣ - ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΣΑΣ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ. ΟΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΣΕ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΚΑΙ ΔΕ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΝΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΕΔΩ ΣΚΑΝΑΡΙΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΠΡΙΝ ΤΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΩΡΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ. ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΠΡΟΣ 6 46 μ.μ.
    ΒΡΙΣΚΩ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΟΥ. ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΞΗΓΕΙΣ ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Φίλε 5 04 μ.μ. η ανάλυσή σου είναι σοβαρή και ενδιαφέρουσα.Συμφωνώ σε πάρα πολλά από αυτά που γράφεις. Θα μου επιτρέψεις όμως να σου επισημάνω κάποια σημεία που αποφεύγεις να θίξεις.
    1. Αν οι διορισμένοι εκπαιδευτικοί έκαναν σωστά την δουλειά τους η ανάγκη για φροντιστηριακή βοήθεια θα ήταν μειωμένη.
    2. Το να κάνει ένας διορισμένος επ' αμοιβή ιδιαίτερα στους μαθητές του δεν είναι μόνο παράνομο είναι πρώτα και κύρια ανήθικο.
    3. Προφανώς και έχει διαφορά μία νόμιμη επιχειρηματική δραστηριότητα που προσφέρει στο κράτος και τη κοινωνία από μία παράνομη.
    Ευχαριστώ!
    Professor Moriarty

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. 6.46 μ.μ.ΣΟΥ ΣΤΕΛΝΩ ΓΙΑ ΑΡΧΗ ΣΚΑΝΑΡΙΣΜΕΝΑ ΤΑ ΤΕΤΟΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗ.......................................................................................................................................ΠΕΤΡΑΚΗ ΕΧΕΙΣ ΩΡΑΙΟ ΚΩΛΑΡΑΚΙ.....................................................................ΠΟΣΟ ΝΟΜΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΚΒΙΑΖΕΙΣ ΠΕΤΡΑΚΗ ΕΝΑΝ ΑΔΙΟΡΙΣΤΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΤΟΧΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΔΑΞΕΙ,ΠΟΣΟ ΝΟΜΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ,ΞΕΡΩ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 3 ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ Ο ΠΕΤΡΑΚΗΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗ,ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑΝ ΝΑ ΜΗ ΤΟΥΣ ΔΩΣΩ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΛΑΙΓΕΣΑΙ ΣΑΝ ΑΔΕΡΦΗ..............................................................ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΗΛΙΑΣ ΠΕ4 ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΝΤΙΦΡΟΝΤΙΣΤΗΣ ΑΝΤΙΕΞΥΠΝΑΚΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΚΥΡΙΑ ΜΕΓΑΛΟΦΙΛΟΛΟΓΟ, ΣΥΖΥΓΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑΡΧΗ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ, Η ΟΠΟΙΑ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΑ ΚΑΝΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΟΠΟΙΑ ΗΔΗ ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. 10:11 ... KAI ΜΑΛΙΣΤΑ Η ΚΥΡΙΑ EINΑI KΑΡΓΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑΝΤΖΑ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ ΜΕ ΚΑΡΓΑ ΔΕΞΙΑ ΤΣΕΠΗ

    ΑΛΗΘΕΙΑ Ο ΖΑΧΟΣ ΚΑΤΣΑΝΗΣ Η ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΑΡΑ ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΙΣΑ ΤΟΥ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Σωστά πολλά από όσα γράφτηκαν εδώ μέσα και δίκαιη η οργή για την εκμετάλλευση των ονείρων της νεολαίας μας, η οποία κατά βάση συντελείται με τις ευλογίες του επίσημου κράτους διαχρονικά. Όμως θα προσπαθήσω να κάνω τον συνήγορο του διαβόλου, θίγοντας ένα θέμα που πολλοί ίσως δεν γνωρίζουν και αποτελεί κατά τη γνώμη μου κλασσική περίπτωση άνισης μεταχείρισης από τον ίδιο το νόμο προς τους υπαλλήλους του, χωρίζοντάς τους σε δυο κατηγορίες. Πώς γίνεται για κάποιες ειδικότητες εκπαιδευτικών, μόνιμα διορισμένων, να δίδεται η δυνατότητα νομιμότατα να ασκούν παράλληλα και ελεύθερο επάγγελμα, διατηρώντας γραφεία, επιχειρήσεις ή εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις άλλων κ.λ.π.;;; Είναι αυτό ναι ή όχι καραμπινάτη αδικία εις βάρος άλλων ειδικοτήτων εκπαιδευτικών τους οποίους περιμένει η δαμόκλειος σπάθη αν συλληφθούν να κάνουν δεύτερη εργασία(ιδιαίτερα ή οτιδήποτε άλλο);;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΠΕ4 ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΝΕΙΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ , ΝΑΙ Ή ΟΧΙ ?
    ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΟ ΝΟΜΙΖΩ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΚΟΠΡΙΑ ! ΟΙ ΚΟΠΡΙΕΣ ΒΡΟΜΑΝΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΤΙΣ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙΣ , ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΟΥ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ! ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΙ ΕΝΝΟΩ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Το άλλο με τον τοτό το ξέρεις ΠΕ4 ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ ΕΝΑΝ ΝΟΜΙΜΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΚΟΨΕ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΑΡΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣΕ ( ΚΑΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΕ ) ΚΑΙ ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΛΕΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ !
    ΑΡΑ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΕΧΕΤΕ ΞΕΦΥΓΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΤΑΙΤΕ ΕΣΕΙΣ , ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ΔΕΝ ΛΕΕΙ....ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΛΜΕ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ΧΩΡΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΤΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΠΟΥ ΤΥΓΧΑΝΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΡΥΒΟΜΕΝΟΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ. ΕΓΩ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΝΑ ΦΕΡΕΤΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ , ΑΛΛΙΩΣ ΤΗΝ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙΤΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Η κυρία Μπιτζίδου δεν κάνει ιδιαίτερα και είναι γνωστό αυτό.Εξάλλου όλοι γνωριζόμαστε σ΄αυτή τη πόλη.Τη χτυπάτε γιατί πήγε πολύ καλά στις εκλογές και είχε μεγάλη συμβολή στο αποτέλεσμα που έφερε ο κ.Αγγελίδης.Επίσης μπήκε σε πολλούς στο μάτι με την υπεύθυνη θέση που ανέλαβε μετά τις εκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Προς 8 37 και 852μ.μ. Δεν μας χέζεις ρε νταλάρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ