Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018

" TA TEΡΤΙΠΙΑ " ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΚΛΑΚΑΔΟΡΟΙ ΣΤΟ FB

ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ , ΝΤΕΡΕΚΤΙΒΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΔΩΝΙ  ΜΕ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΤΑ ΑΡΓΥΡΩΝΗΤΑ ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΣΤΟ FACEBOOK


Δώστε προσοχη και θα διαπιστώσετε οτι e-mail αποτελεί το πυρήνα των πανομοιότυπων επιχειρημάτων των υποστηρικτών του Σύριζα ( συν η περιβόητη κλιματική αλλαγή) στο facebook , ολοι την ιδια κασετα




Ένα κείμενο που διακινήθηκε ηλεκτρονικά, μέσω sms, από το Μαξίμου προς επιλεγμένα στελέχη της κυβέρνησης, της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ - αποκλειστικά για εσωτερική χρήση - αποκαλύπτει ότι η πραγματική συζήτηση στο επιτελείο του πρωθυπουργού, η πραγματική ανησυχία και οι προτεραιότητες δεν είχαν καμία σχέση με την εικόνα που έβγαζαν προς τα έξω ο Αλέξης Τσίπρας και οι συνεργάτες του τις ημέρες που η κοινή γνώμη θρηνούσε τους νεκρούς και αγωνιούσε για τους αγνοούμενους στο Μάτι. Το κείμενο φέρνει σήμερα στο φως ο "Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής".


Το sms έχει ημερομηνία 1η Αυγούστου, δηλαδή δέκα ημέρες μετά τη μαύρη Δευτέρα (23 Ιουλίου), οπότε σημειώθηκε η πυρκαγιά στον Νέο Βουτζά και κατόπιν στο Μάτι και δύο μέρες πριν από την παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Τόσκα και την καρατόμηση των δύο αρχηγών, της ΕΛ.ΑΣ. και του Πυροσβεστικού Σώματος.


Η ντιρεκτίβα του Μαξίμου

Ιδού λοιπόν το ηλεκτρονικό μήνυμα που εστάλη από το Μαξίμου προς επιλεγμένα στελέχη της κυβέρνησης, της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του ΣΥΡΙΖΑ την 1η Αυγούστου:

-Σε αντίθεση με την κατάσταση που παρουσιάζεται στα ΜΜΕ, η κατάσταση στο Μάτι εξομαλύνεται και το γενικότερο κλίμα βελτιώνεται.

-Όλοι οι αρμόδιοι υπουργοί είναι αφοσιωμένοι στην προσπάθεια αποκατάστασης της πληγείσας περιοχής και στήριξης των πληγέντων, ώστε η διαδικασία να προχωρήσει χωρίς προβλήματα.

-Η βασική αιτία της καταστροφής στο Μάτι είναι τα αυθαίρετα. Γι’ αυτό και η "επιχείρηση μπουλντόζα" πρέπει να στηριχθεί από όλους.

-Η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης από τον πρωθυπουργό ισοδυναμεί με συγγνώμη.

-Σε ό,τι αφορά τον ανασχηματισμό, να λέτε ότι ο κ. Τσίπρας δεν τον έχει αποκλείσει και ότι τις επόμενες μέρες αναμένονται παραιτήσεις αρμοδίων.

-Όλοι είναι απέναντί μας. Η Ν.Δ., το Κίνημα Αλλαγής, η Ένωση Κεντρώων. Μόνο ο Σταύρος μάς στηρίζει.

-Οι εκλογές δεν έχουν χαθεί και μπορούν να κερδηθούν. Στις εκλογές θα συγκρουστούν δύο διαφορετικοί κόσμοι.

-Το Μακεδονικό δεν επηρεάζει την κυβέρνηση και τη λειτουργία της.

-Αν σας λένε αυτά που λέει ο Άδωνις, να λέτε ότι ο Άδωνις θα κάτσει στο σκαμνί.

-Θα πάρουμε την αναβολή της μείωσης στις συντάξεις.

Μαξίμου: Πλαστό, κακότεχνο και βλακώδες SMS

Από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού δόθηκε στη δημοσιότητα το παρακάτω σχόλιο:

"Ένα πλαστό, κακότεχνο και βλακώδες SMS, που αποδίδεται στο Μέγαρο Μαξίμου, φιλοξενεί σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος. Έσπευσε μάλιστα να το αναπαράγει, σαν έτοιμος από καιρό, ο Άδωνις Γεωργιάδης, κάνοντας λόγο για "αποβράσματα" του ΣΥΡΙΖΑ.

Η πλαστογραφία, ο διχαστικός λόγος και η προβοκάτσια, έχουν γίνει προφανώς απαραίτητα εργαλεία της ακροδεξιάς προπαγάνδας κατά της κυβέρνησης.

Εκείνο που ξεχνούν, και θα τους το θυμίσει για άλλη μια φορά ο ελληνικός λαός, όταν έρθει η ώρα της κάλπης, είναι ότι τέτοια άθλια μέσα, το μόνο που αποκαλύπτουν είναι η αθλιότητα όσων τα χρησιμοποιούν".

Αδ. Γεωργιάδης: Αισθάνομαι τιμή που με μισούν αυτά τα αποβράσματα

Την έντονη αντίδραση του αντιπρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε η αποκάλυψη ότι το όνομα του συμπεριλαμβανόταν στις οδηγίες του Μαξίμου για την επικοινωνιακή διαχείριση της κρίσης.











Ξεχωριστή αναφορά σε μένα από τους του Μαξίμου! Τί να πρωτοσχολιάσει κανείς; Αισθάνομαι Τιμή που με μισούν αυτά τα αποβράσματα που μισούν την Δημοκρατία και θέλουν να παρεμβαίνουν στην Δικαιοσύνη. Φυσικά τιποτε δεν θα πάθω διότι τιποτε δεν έχω κάνει και όσο και να απειλούν...



Ο Άδωνις Γεωργιάδης με μήνυμα του στο Twitter αναφέρει: "Ξεχωριστή αναφορά σε μένα από τους του Μαξίμου! Τί να πρωτοσχολιάσει κανείς; Αισθάνομαι Τιμή που με μισούν αυτά τα αποβράσματα που μισούν την Δημοκρατία και θέλουν να παρεμβαίνουν στην Δικαιοσύνη. Φυσικά τίποτε δεν θα πάθω διότι τίποτε δεν έχω κάνει και όσο και να απειλούν...".



Ποτάμι: Στα υπόγεια του Μαξίμου προσπαθούν να βρουν συμμάχους για το καταστροφικό έργο της κυβέρνησης τους



"Στα υπόγεια του Μαξίμου πνιγμένοι στο ψέμα, την υποκρισία και την ανικανότητα, προσπαθούν να βρουν συμμάχους για το καταστροφικό έργο της κυβέρνησης τους, στο Μάτι". Αυτό αναφέρει το Ποτάμι, με αφορμή τα κυβερνητικά sms που θέλουν στον Σταύρο Θεοδωράκη να στηρίζει την κυβέρνηση. Συνεχίζοντας η ανακοίνωση αναφέρει:



"Τους επαναλαμβάνουμε λοιπόν:



"Η κυβέρνηση πρέπει να πληρώσει για τη χαμένη μάχη στο Μάτι"



"Δεν νοείται ανάληψη πολιτικής ευθύνης χωρίς παραιτήσεις ή αποπομπές"



"Για άλλη μια φορά οι πολίτες βλέπουν την ανικανότητα να προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από το θράσος"



"Το μόνο που δεν θέλει αυτή τη στιγμή ο κόσμος είναι πολιτικές κορώνες και συνθήματα. Προφανώς υπάρχουν πολιτικές ευθύνες και θα καταλογιστούν, όποτε κι αν γίνουν εκλογές".



"Όλοι αυτοί που πάσχουν από πολιτικό γήρας πρέπει να φύγουν. Γιατί γέρος δεν είναι όποιος έχει πολλά χρόνια. Γέρος είναι όποιος έχει φθίνουσες ικανότητες"



Πιο αναλυτικά, η "στήριξη" του Σταύρου, έχει ως εξής:



Την Πέμπτη 26 Ιουλίου, τελευταία μέρα του πανελλήνιου πένθους, ήταν ο πρώτος πολιτικός αρχηγός που ζήτησε παραιτήσεις ( συνέντευξη στον Alpha).



"Είμαστε η χώρα που ποτέ κανείς πολιτικός δεν παίρνει την ευθύνη για τίποτα. Πρέπει να έχουμε έστω και μια συμβολική παραίτηση άμεσα και να ξεκινήσει τώρα η έρευνα για το τι πήγε λάθος και ποιοι αδιαφόρησαν (…) Φοβάμαι ότι δεν έχουμε όσο πρέπει αντάξιους "στρατηγούς". Πρέπει να υπάρξει λοιπόν ανάληψη ευθύνης σε πολιτικό επίπεδο".



Την επόμενη μέρα (27 Ιούλιου) με άρθρο του στα "Νέα" αναρωτιόταν: "Δηλαδή, αν έκαναν και κανένα λάθος, πόσους νεκρούς θα είχαμε;".



"… Υπάρχει λοιπόν - και θα επιμείνω - η πολιτική ευθύνη αυτών που προΐστανται. (…) Είναι ευθύνες που δεν καλύπτονται με επικοινωνιακά σόου, όπως αυτό το θλιβερό το χθεσινοβραδινό με τους υπουργούς και τους κρατικούς αξιωματούχους. Σόου τα οποία εξοργίζουν τους πολίτες, που για άλλη μια φορά βλέπουν την ανικανότητα να προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από το θράσος".



Την ίδια μέρα (27 Ιουλίου) με ανακοίνωσητου το Ποτάμι τονίζει:



"Ανάληψη ευθύνης δίχως παραιτήσεις δεν υπάρχει. Είναι υποκρισία".



"H κατακραυγή που ξεσήκωσε η προκλητική παράσταση των υπουργών του χθες, ανάγκασε τον κ. Τσίπρα να αλλάξει ρεπερτόριο. (…)Ανάληψη ευθύνης μόνο στα λόγια και δίχως παραιτήσεις ή αποπομπές δεν υπάρχει. Πρόκειται για καθαρή υποκρισία, την οποία η κοινωνία αντιλαμβάνεται και θα τιμωρήσει".



Τρείς μέρες μετά (30 Ιουλίου) στο προσωπικό του ιστολόγιο λέει ξανά:



"Οι υπουργοί, οι Γενικοί, οι αρχηγοί, που ενεπλάκησαν στον χαμένο πόλεμο στο Μάτι, πρέπει να φύγουν".



"…Καιγόντουσαν άνθρωποι στο Μάτι και οι υπουργοί έλεγαν στον πρωθυπουργό (και στις κάμερες) "δεν υπάρχει μέτωπο αυτήν την στιγμή αλλά υπάρχουν εστίες από σπίτια που καίγονται"! "Σπίτια που καίγονται"; Και δεν τους ρώτησε ο πρωθυπουργός "καίγονται και άνθρωποι;", "έχουν καεί άνθρωποι;". Είδα ξανά στο YouTube την κυβερνητική σύσκεψη στο κέντρο επιχειρήσεων της πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι. Την είδα με ήχο, την είδα και χωρίς ήχο. Καμία αγωνία. Κανένας σπασμός που να μαρτυρά πόνο. Λες και είναι μια συνεδρίαση ρουτίνας μια συζήτηση καφενείου με μισοτελειωμένες φράσεις. (…) Τι κάνουμε λοιπόν; Τώρα τι κάνουμε; Οι υπουργοί, οι Γενικοί, οι αρχηγοί, που ενεπλάκησαν στον χαμένο πόλεμο στο Μάτι, πρέπει να φύγουν. Όλοι αυτοί που πάσχουν από πολιτικό γήρας. Γιατί γέρος δεν είναι όποιος έχει πολλά χρόνια. Γέρος είναι όποιος έχει φθίνουσες ικανότητες(…)".



Στις 31 Ιουλίου σε συνέντευξη στον RealFM λέει ξανά: "Η κυβέρνηση πρέπει να πληρώσει για τη χαμένη μάχη στο Μάτι". Επαναλαμβάνοντας ότι "δεν νοείται ανάληψη πολιτικής ευθύνης χωρίς παραιτήσεις ή αποπομπές".



Ερωτώμενος για την απόφασή του να θέσει από το πρωί της Πέμπτης – και πριν τελειώσει το τριήμερο πένθος - θέμα παραιτήσεων και αποπομπών ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε: "Πήγα στο Μάτι πολύ νωρίς, είδα ανθρώπους, κατάλαβα το δράμα και ζήτησα να υπάρξουν αποπομπές και παραιτήσεις των ανθρώπων που έχασαν τη μάχη στο Μάτι. Άνθρωποι χάθηκαν, περιουσίες χάθηκαν, μια ολόκληρη περιοχή από τον χάρτη σβήστηκε, κάποιοι λοιπόν έπρεπε αμέσως να τιμωρηθούν".



Σχολιάζοντας την πρωτοβουλία του κ. Μητσοτάκη να συνεννοηθεί με τον κ. Τσίπρα και να ζητήσουν από κοινού οικονομική ενίσχυση από το ίδρυμα Νιάρχος, είπε ότι ήταν μια θετική ενέργεια. "Ο κόσμος δεν έχει ξεπεράσει ακόμα το σοκ. (…) Δεν θα στήσουμε ένα προεκλογικό πάρτι πάνω στα καμένα, όπως έγινε από τον ΣΥΡΙΖΑ το 2007 στις πυρκαγιές της Ηλείας. Το μόνο που δεν θέλει αυτή τη στιγμή ο κόσμος είναι πολιτικές κορώνες και συνθήματα. Προφανώς υπάρχουν πολιτικές ευθύνες και θα καταλογιστούν, όποτε κι αν γίνουν εκλογές. Αλλά αλίμονο αν βρούμε την ευκαιρία να κάνει ο καθένας το πολιτικό κομμάτι του πάνω στους νεκρούς και πάνω στα καμένα".



Και στις 3 Αυγούστου μετά την παραίτηση Τόσκα με ανάρτηση του στο Twitter σχολιάζει: "Ο άνθρωπος που προσπαθούσε και δεν έβρισκε ένα λάθος για τον θάνατο τουλάχιστον 85 ανθρώπων εν καιρώ ειρήνης, τελικά παραιτήθηκε. Τις μέρες του στο υπουργείο τις πλήρωσαν ακριβά οι Έλληνες. Από τα Εξάρχεια μέχρι το Μάτι".



Το κρεσέντο λαθών, τους έχει οδηγήσει στην πολιτική και κοινωνική απομόνωση και τελικά, απ' ό,τι φαίνεται, στον παραλογισμό"



Πηγη: https://taxalia.blogspot.com/2018/08/sms.html

1 σχόλιο:

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ