Κυριακή 22 Απριλίου 2018

ΚΑΛΩΣ ΤΟΝΑ ΚΙ ΑΣ ΑΡΓΗΣΕ ...

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ  




Η Τουρκία έχει γκριζάρει το μισό Αιγαίο , διεκδικεί 159 ελληνικά νησιά, δηλώνει κατηγορηματικά ότι τα Ίμια είναι τουρκικό έδαφος και το αστροπελέκι της Ραφήνας τώρα άρχισε να προβληματίζεται !!!




Βαθύτατα προβληματισμένος εμφανίζεται τον τελευταίο μήνα ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με όσα διαδραματίζονται στα  ελληνοτουρκικά.
Την έντονη ανησυχία του την εκφράζει με κάθε ευκαιρία και δε διστάζει να τη διατυπώνει όταν η συζήτηση φθάνει σε αυτό το θέμα.




Μάλιστα, στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις που έχει είτε με τους συνεργάτες του είτε με όσους τον επισκέπτονται στο γραφείο του στην Παναγή Κυριακού, η έκδηλη ανησυχία του πρώην πρωθυπουργού για τα ελληνοτουρκικά υπερκαλύπτει κάθε άλλο θέμα που βρίσκεται στην επικαιρότητα. Για αυτό και ο Κ. Καραμανλής δεν σταματά να λέει: «Απαιτείται σοβαρότητα, συνέπεια και επαγρύπνηση».

Η πάγια εκτίμηση του πρώην πρωθυπουργού είναι ότι η βαθύτερη αιτία για τη συμπεριφορά της Τουρκίας από το 1973 κι εντεύθεν είναι το ζήτημα των υδρογονανθράκων. Κι αυτός είναι ο λόγος, όπως πίστευε από παλιά ο Κ. Καραμανλής, που από τότε η Τουρκία ξεκίνησε να διατυπώνει τη θέση ότι τα νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα. Νέα δεδομένα Υπό αυτό το πρίσμα, η κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας ήταν αναμενόμενη για τον Κ. Καραμανλή.


Πολλώ δε μάλλον, στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία που οι δραστηριότητες γύρω από τους υδρογονάνθρακες σε Αιγαίο και Κύπρο δημιουργούν νέα δεδομένα, όχι μόνο γεωστρατηγικά, αλλά και οικονομικά. Κι όπως όλοι γνωρίζουμε, η οικονομική κατάσταση της Τουρκίας οδεύει από το κακό στο χειρότερο και μια… πιθανή συμμετοχή της στο ενεργειακό παιχνίδι στην περιοχή θα την αναβάθμιζε.

Το μείγμα, δε, γίνεται ακόμη πιο εκρηκτικό, τώρα που η γειτονική χώρα οδεύει προς εκλογές.

Γι’ αυτό και ο Κ. Καραμανλής μιλά για «επαγρύπνηση». Το ίδιο είπε και πριν από λίγες ημέρες όταν συζητούσε με συνεργάτες του και ανθρώπους που έχουν γνώση και παρακολουθούν τα ελληνοτουρκικά.

«Η Τουρκία ίσως θέλει να στήσει σκηνικό Ιμίων», είπε προβληματισμένος ο πρώην πρωθυπουργός.

Πηγή: RealNews



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ