Τρίτη 3 Απριλίου 2018

AΠΟΠΕΙΡΑ ΑΠΟΒΑΣΗΣ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ;


 ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΜΠΙΝΕ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΛΑ




...συναγερμός στο Πεντάγωνο

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για ενδεχόμενο «θερμό» επεισόδιο στο Καστελλόριζο, με τα...

... σενάρια να κάνουν λόγο ακόμη και για επιχείρηση απόβασης των τουρκικών στρατευμάτων στο ακριτικό νησί.

Όπως αναφέρει πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Εστία» ανώτατες πηγές του ΓΕΕΘΑ που επισκέφθηκαν το νησί τις προηγούμενες μέρες μεταφέρουν μια εικόνα στρατοκρατούμενης περιοχής. Στην προκυμαία δεν αντικρίζει κανείς μόνο τουρίστες αλλά άνδρες των ελληνικού Στρατού αλλά και του Πολεμικού Ναυτικού , η παρουσία των οποίων είναι για πρώτη φορά τόσο εμφανής.

Ανοιχτά του λιμανιού άλλωστε περιπολεί μονίμως φρεγάτα του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, ενώ είναι μεγίστης βεβαιότητας πιθανή και η αφανής παρουσία ενός εκ των δύο υποβρυχίων μας στην ευρύτερη περιοχή. 

Στο νησί επικρατεί μεγάλη ένταση, εγρήγορση και προβληματισμό καθώς διάχυτη είναι η πεποίθηση μεταξύ των κατοίκων ότι οι Τούρκοι αναζητούν αφορμή για να πραγματοποιήσουν… απόβαση. Διαθέτουν, άλλωστε, δυνάμεις στην Αττάλεια και το Νταλαμάν, όπου βρίσκονται πλοία του στόλου τους και αεροπλάνα αντιστοίχως. 

Διάχυτη είναι επίσης η πεποίθηση ότι το φυσικό αέριο πάνω στο οποίο «κάθεται» το νησί είναι η αφορμή για την ένταση και τους διαξιφισμούς με τους γείτονες που τα προηγούμενα χρόνια έκαναν… απόβαση εκεί μόνο με τις θαλαμηγούς της τουρκικής ελίτ.

Στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις επικρατεί συναγερμός και ακμαίο ηθικό παρά την τουρκική κλιμάκωση, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Εστία». 

Η εκτίμηση που διατυπώνεται είναι ότι οι Τούρκοι μπορεί να επιδιώξουν αντιπερισπασμό υψηλής επικοινωνιακής και συμβολικής σημασίας, επάνω στη Μεγίστη, μεταφέροντας ιδιώτες μαζί με πρόσφυγες για να κάνουν σόου εντυπώσεων. Ενδεχομένως, σημειώνει η εφημερίδα, να επιχειρήσουν κιόλας κατάληψη ωρών με ιδιώτες προκειμένου να στείλουν μήνυμα αμφισβήτησης της κυριαρχίας μας.

Όπως έδειξαν τα Ίμια, μια φωτογραφία με πόζες δίπλα σε μια σημαία με ημισέλινο ή ένα βίντεο αρκούν. Η εκτίμηση αυτή, γράφει η «Εστία», εδράζεται στο γεγονός πως θα υπάρξουν αρνητικές εξελίξεις στο Καστελλόριζο όταν οι Τούρκοι θελήσουν να ακυρώσουν την ένωση της ελληνικής και της κυπριακής ΑΟΖ, προκειμένου να λύσουν το πρόβλημά τους «για τα επόμενα 500 χρόνια».

Υπενθυμίζεται το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της Realnews πριν από δύο Κυριακές με τίτλο «Σφήνα» στο μάτι του σουλτάνου το Καστελλόριζο. Όπως ανέφερε το ρεπορτάζ, στις 15 Μαρτίου οι στρατιώτες που υπηρετούν στη Μεγίστη είχαν «χαρές και πανηγύρια». Οι μεταθέσεις τους είχαν έρθει και όλοι ετοιμάζονταν για αναχώρηση, μετά από πολύμηνη υπηρεσία στο Καστελόριζο. Δύο 24ωρα μετά, τα χαμόγελα «πάγωσαν» μαζί με τις μεταθέσεις!

Η μετακίνηση των «παλαιών» οπλιτών πάει έναν μήνα πίσω και, όσο κι αν για την απόφαση αυτή υπήρξε προσπάθεια να αποσυνδεθεί από τα ελληνοτουρκικά, άπαντες την εντάσσουν στο «άγριο κλίμα» των ημερών.

Το Καστελλόριζο αποτελεί τη μεγάλη ανησυχία των επιτελών του ΓΕΕΘΑ κι ας είναι όλα τα βλέμματα στραμμένα στην κυπριακή ΑΟΖ, έγραφε η Realnews.

enikos.gr

1 σχόλιο:

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ