Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

ΑΪ ΣΙΧΤΗΡ ΡΕ ΜΠΙΝΕ, ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΕ ΕΑΜΟΣΥΜΜΟΡΙΤΗ

  Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΟΥ

 

Ο πρωθυπουργός ευχήθηκε σε δημοσιογράφο σε λίγους μήνες να εκπροσωπεί τη «Gorna Makedonija» – Η δημοσιογράφος είχε πει ότι εκπροσωπεί το Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων – ΝΔ: Να σοβαρευτεί και να συνειδητοποιήσει τις εθνικές ευθύνες του

Παρά τα συλλαλητήρια, με τις δεκάδες χιλιάδες κόσμου που απαίτησαν να μη χρησιμοποιηθεί ο όρος «Μακεδονία», 

στο καινούργιο όνομα των Σκοπίων και την ώρα που ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Κοτζιάς, βρίσκεται στα Σκόπια για την κρίσιμη διαπραγμάτευσή με το Σκοπιανό ομόλογό του, ο Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του στις Βρυξέλλες, μετά το πέρας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, αποφάσισε δώσει μία «γραμμή» στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις.

Μία δημοσιογράφος παίρνοντας τον λόγο ρώτησε τον Αλέξη Τσίπρα για τις διαπραγματεύσεις με την ΠΓΔΜ για το ονοματολογικό. Η δημοσιογράφος είπε ότι εκπροσωπεί το «Ειδησεογραφικό πρακτορείο της Μακεδονίας». Εκεί ο Αλέξης Τσίπρας ευχήθηκε στη Σκοπιανή δημοσιογράφο σε λίγους μήνες αν εκπροσωπεί την… «Γκόρνα Ματσεντόνια», δηλαδή την Άνω Μακεδονία. Στην συνέχεια βέβαια προσπάθησε ίσως… να το μαζέψει, λέγοντας πως ο ίδιος δεν προτείνει την ονομασία αυτή, και πως θα το κρίνουν οι διαπραγματεύσεις.

Στην ερώτηση της Σκοπιανής δημοσιογράφγου, ο κ. Τσίπρας είπε:
«Χρησιμοποιούν το όνομα «Μακεδονία» εδώ και τουλάχιστον 25 χρόνια, για να μην πω από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά. Δεν προτείνω το Γκόρνα Ματσεντόνια, απλά το αναφέρω» είπε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε: «Ο κ. Κοτζιάς βρίσκεται σήμερα στα Σκόπια προκειμένου να διερευνήσει τις προοπτικές. Έχουμε, όμως, δύο προϋποθέσεις: Μία σύνθετη ονομασία διότι δεν μπορεί η φίλη γείτονα χώρα του Βορρά να έχει το όνομα μίας γεωγραφικής περιοχής στη χώρα μας που έχει πολύ μεγάλη ιστορία. Η ονομασία της ΠΓΔΜ θα πρέπει να αφορά τους πάντες και όχι μόνο τις δύο χώρες. Δεν μπορεί να υπάρχει άλλη ονομασία στις μεταξύ μας σχέσεις και άλλη στο διεθνές περιβάλλον. Είμαι αποφασισμένος να προχωρήσω εάν μπορούμε να διασφαλίσουμε το εθνικό συμφέρον.

4 σχόλια:

  1. Με το αει σιχτιρ απαλλασετε ,με το αει γαμη σου χαιρετε, και στο ΓΟΥΔΗ ,μαζι με την κουραδονησιδα Καμμενο γλυτωνει η ΕΛΛΑΔΑ μας απο τους προδοτες και μιασματα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΧΟΝΤΡΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΕΖΑ ΘΑ ΜΠΕΙ ΦΥΛΑΚΗ ??? ΤΙ ΛΕΣ ???
    ΜΗΝ ΝΟΜΊΖΕΙΣ , ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΟΙΟ ΠΟΛΎ ΑΠΌ ΣΈΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΩΒ - ΜΩΒ ΠΑΝΤΟΥ
    https://mauve-serres.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα ίδια λέει και ο άλλος με τα 39 χιλιαρικάκια ?? Μαζί είστε στο κόλπο ή εσένα σε έπιασαν μ@λ@κα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ