Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

ΕΝ ΤΗ ΠΑΛΑΜΗ ΚΑΙ ΟΥΤΩ ΒΟΗΣΩΜΕΝ

ΜΗΠΩΣ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ "ΚΑΤΟΠΙΝ ΟΔΗΓΙΩΝ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΜΕΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ";;;;




Στα… όριά τους έχουν φτάσει επαγγελματίες και πολίτες, από τη συμπεριφορά ορισμένων εκπροσώπων- επί της γης- του Θεού. Όπως κατήγγειλαν στο newx.gr, πλέον δεν τελείται μυστήριο στις εκκλησίες, αν δεν πέσει το… παραδάκι, ακόμη και για την απλή είσοδο επαγγελματιών. Τι εννοούμε;

Σε ορισμένους ναούς των Σερρών, οι ιερείς φέρονται να επιβάλλουν ακόμη και στους φωτογράφους που έχουν κληθεί να αποτυπώσουν στο φακό τους το κοινωνικό γεγονός και το μυστήριο, να πληρώσουν είσοδο, είτε κάνουν χρήση των υπηρεσιών του ναού, όπως πρίζες κ.λπ., είτε όχι. 

Όπως φαίνεται στη φωτογραφία που μας έστειλαν καταγγέλλοντες, οι αποδείξεις που δίνουν δεν είναι θεωρημένες από την εφορία και ο καθένας βγάζει τα δικά του συμπεράσματα. Τα παραδείγματα που αποτελούν και καταγγελίες, που έχουν καταγραφεί στο newx.gr είναι πολλά. Συγκεκριμένα μας κατήγγειλαν πως κατά την τέλεση μυστηρίου πριν από μερικές ημέρες, σε ναό των Σερρών, επειδή ο κουμπάρος έκανε το «λάθος» να δώσει μόλις 30 ευρώ, ο ιερέας έκλεισε τα κλιματιστικά, με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα λόγω της υπερβολικής ζέστης να είναι αποπνικτική, οι ηλικιωμένοι κυρίως δυσφορούσαν, ενώ ένας εξ αυτών μάλιστα φέρεται να λιποθύμησε.

Και δυστυχώς δεν είναι το μοναδικό περιστατικό. Τη στιγμή που η Ιερά Σύνοδος έχει εκδώσει σαφή εγκύκλιο, σύμφωνα με την οποία δεν πρέπει να δίνονται χρήματα στους ιερείς, καλώντας μάλιστα τους πολίτες να κάνουν καταγγελίες, κάποιοι αγνοούν τις συγκεκριμένες οδηγίες.

«Αν δεν πληρώσουμε δεν ξεκινάει καν το μυστήριο,» δηλώνουν αγανακτισμένοι στο newx.gr, πολίτες και επαγγελματίες των Σερρών.

Άραγε τα συγκεκριμένα περιστατικά και διαμαρτυρίες, είναι σε γνώση του Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτας κ.κ. Θεολόγου;

ρεπορτάζ: Ζωή Χειμωνίδου- newx.gr



3 σχόλια:

  1. ΙΕΡΑ ΕΞΕΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ..ΙΑΚΧΕ ΜΑΜΜΩΝΑ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΙΑΚΧΕ ΤΡΕΛΛΟΣ ΠΑΠΑΣ ΣΕ ΒΑΦΤΗΣΕ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ πάντως σε πάνω από 6 περιπτώσεις που χρειάστηκε δεν μου ζήτησαν τίποτε.
    Τώρα η Χειμωνίδου γιατί το έβγαλε... άλλου παπά Ευαγγέλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ