Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΛΕΖΟΣ : Ο ΣΤΑΛΙΝΟΤΣΟΛΙΑΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Ο "ΠΡΟΚΑΤ ΗΡΩΑΣ"
 ΤΗΣ ΨΕΥΔΕΠΙΓΡΑΦΗΣ "ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ"
 ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣTΟΣΥΜΜΟΡΙΤΩΝ 




Ας γνωρίσουμε λοιπόν τον πραγματικό Μανώλη Γλέζο . ηια το φιασκο με την γερμανική σημαια θα μιλήσουμε σε επομενες αναρτήσεις
Τι είπε αυτός ο απίστευτος σταλινικός; 

..."Όποιος βγαίνει από το μαντρί, τον τρώει ο λύκος", είχε πει ο Ε. Αβέρωφ πριν μερικές δεκαετίες και η φράση του έμεινε στην ιστορία. 


Τη φράση αυτήν η Αριστερά την κούναγε σαν μαντηλάκι μπροστά στους βουλευτές της εκάστοτε πλειοψηφίας ...Πλειοψηφίας, που ήθελε τους βουλευτές άφωνους, χωρίς άποψη, υποταγμένους στην εκάστοτε ηγεσία. 



Έχοντας στο μυαλό τους αυτήν τη φράση, οι βουλευτές ψήφιζαν μνημόνια, εφαρμοστικούς νόμους, τσαλάκωναν τις ιδέες τους, τις συνειδήσεις τους, την ελευθερία στην άποψη. Με βάση αυτήν την αρχή οι βουλευτές έγιναν κουκιά, "ακόλουθοι", συνυπεύθυνοι του όποιου ηγέτη του δικομματισμού των αρχηγικών κομμάτων.

Σε μερικά πάλι μαντριά της Αριστεράς οι πόρτες ήσαν ανοιχτές, αλλά κανένας δεν είχε στο μυαλό του σκέψη, για να βγει από το μαντρί.
Στη "δική μας Αριστερά" δεν υπήρχε μαντρί. Και αυτή ίσως ήταν η θεμελιώδης διαφορά ανάμεσα σε "εμάς" και όλους τους άλλους. 

Διαβάζοντας κάποιος αυτό το κείμενο —και χωρίς να γνωρίζει την προέλευσή του— θα έβγαζε λάθος συμπεράσματα για σωστούς λόγους. Τι θέλουμε να πούμε; ...Ότι, εξαιτίας των σωστών που κάποιος διάβαζε, θα καταλάβαινε λάθος την πηγή της προέλευσής τους. Όλα όσα περιγράφονται σε αυτό το κείμενο είναι κατά κύριο λόγο σωστά ...Λίγο τετριμμένα, λίγο χιλιοειπωμένα, λίγο κοινότοπα, αλλά σε γενικές γραμμές σωστά. Πράγματι τα αρχηγικά κόμματα στην Ελλάδα είναι υπεύθυνα για όλα τα δεινά του λαού ...Τα κόμματα αυτά, των οποίων οι αρχηγοί αποφασίζουν μόνοι τους για τους εαυτούς τους και για τους βουλευτές τους, σαν εκείνοι να είναι άβουλα "πρόβατα" ...Τα κόμματα, που μας οδήγησαν στα Μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους ...Τα κόμματα, που "τσάκιζαν" ιδέες, συνειδήσεις και δεν σεβάστηκαν ποτέ καμία ελευθερία σκέψης και άποψης.
Όλα αυτά είναι "σωστά" ...Όλα αυτά όμως τα σωστά, ειπωμένα από λάθος "στόμα", οδηγούν σε λάθος συμπέρασμα. Πώς όμως από έναν σωστό λόγο βγαίνει το λάθος συμπέρασμα; ...Λίγο "Αλτσχάιμερ" στη "συνταγή" και εύκολα βγαίνει το λάθος. Ποιο είναι το λάθος; ...Το λάθος έχει να κάνει με την ταυτότητα αυτού, που νομίζεις ότι "υπογράφει" το κείμενο ...Το λάθος είναι ότι αυτό, το οποίο διαβάζεις και νομίζεις πως είναι μια "κραυγή" αγωνίας κάποιοι νέου αριστερού, στην πραγματικότητα είναι το "κράξιμο" ενός γέρου με Αλτσχάιμερ ...Δεν εξηγείται διαφορετικά ...Μόνον το Αλτσχάιμερ και η ιατρική επιστήμη μπορεί να δώσει μια "ερμηνεία" στο κείμενο αυτό. 

...Ποια είναι η "Αριστερά" του Γλέζου, που ποτέ της δεν γνώρισε "μαντρί"; ...

Ποια είναι η "δική του Αριστερά" και εμείς δεν τη γνωρίζουμε; ...Πού βρισκόταν τόσα χρόνια η Αριστερά του Γλέζου, η οποία δεν αναγνωρίζει "αρχηγούς" και δεν απευθύνεται στα "πρόβατα"; ...Είμαστε στον ίδιο "κυβερνοχώρο" ή κάποιος παίζει με τους "διακόπτες"; Η Αριστερά του Γλέζου κι ένα "μπρίκι" να της έβαζες μπροστά της, θα το "ακολουθούσε". Η Αριστερά του Γλέζου ακολούθησε από τον αγράμματο Σιάντο μέχρι την αναλφάβητη Αλέκα ...Αυτή είναι η Αριστερά του Γλέζου ...Η μόνη Αριστερά που γνώρισε ο "ήρωας" Γλέζος. 

Γνωρίζει ο αναγνώστης τι εστί Γλέζος; Ο Γλέζος σε όλη του τη ζωή δεν ήταν απλά ένας φανατικός θαμώνας τέτοιων "στανών", αλλά πραγματικός "στανοφύλακας" ...Δογματικός σταλινικός από τα νιάτα του. Ο σταλινικός Γλέζος δεν ήταν απλά "πρόβατο" μέσα σε μαντρί, αλλά "πρόβατο" δεμένο με αλυσίδες μέσα σε μαντρί. Ο Γλέζος όχι απλά δεν γνωρίζει τι σημαίνει ελευθερία άποψης, αλλά ήταν αυτός, ο οποίος είχε ως επάγγελμά του να τσακίζει αυτές τις απόψεις ...Ήταν αυτός, ο οποίος επέβαλε τις επίσημες "απόψεις" στους υπόλοιπους ομοϊδεάτες του. Όποιος δεν σεβόταν την "άποψη" που υπηρετούσε ο Γλέζος, όχι απλά ήταν "αιρετικός", αλλά τον έτρωγε ο "λύκος" μέσα στο "μαντρί". 
Στο "μαντρί" του ΚΚΕ δεν χρειαζόταν καν να βγεις έξω από αυτό, για να σε φάει ο "λύκος" ...Το "μαντρί" είχε τους δικούς του "λύκους", οι οποίοι ήταν χειρότεροι απ' όλους τους άλλους που βρίσκονταν εκτός "μαντριού". Είχε "μαντρόσκυλα" τόσο αιμοβόρα και κακόψυχα, που όλοι οι "λύκοι" αυτού του κόσμου φαίνονταν μπροστά τους άκακα "μηρυκαστικά". Οι παλιοί κομμουνιστές πιο πολύ φοβούνταν αυτά τα κομματικά "μαντρόσκυλα" παρά τον πιο σκληρό φασίστα. Ο Γλέζος ήταν ένα τέτοιο φανατικό και αιμοβόρο "μαντρόσκυλο" ...Ο "αγαπημένος" του αρχηγού. 
...Ήταν ο σκληρός Διευθυντής του σταλινικού Ριζοσπάστη στα χρόνια του Εμφυλίου ...Ήταν το αιμοβόρο "μαντρόσκυλο" του "αρχιποιμένα" Ζαχαριάδη ...Ήταν υπεύθυνος "προπαγάνδας" και άρα αυτός, ο οποίος επέβαλε την κοινή "άποψη" των σταλινικών στην πιο "αρχηγική" περίοδο τού πιο αρχηγοκεντρικού κόμματος που γνώρισε ποτέ ο τόπος ...Του σταλινικού "κόμματος", το οποίο ήταν απόλυτα υποταγμένο στον αρχηγό του και ο οποίος ήταν απόλυτα υποταγμένος στη Μόσχα ...Του σταλινικού κόμματος, το οποίο αποδεδειγμένα —γιατί έτσι συνέφερε στο ψυχροπολεμικό παιχνίδι— επιδιδόταν σε κατασκοπεία εις βάρος της Ελλάδας. 
Ο Γλέζος, δηλαδή, ο οποίος σήμερα "κράζει" σαν κοράκι που παριστάνει τον έφηβο, όχι απλά "τσαλάκωνε" συνειδήσεις και δεν σεβόταν ελευθερίες απόψεων, αλλά επέβαλε και την αντιπατριωτική δράση στα "πρόβατα" της δικής του "στάνης". Ο Γλέζος ήταν αυτός, που, ως διευθυντής του Ριζοσπάστη —και από ιδεολογική "πίστη"— μύριζε της "πορδές" του Ζαχαριάδη ή των μεθύστακων της Μόσχας και όχι μόνον "ορκιζόταν" ότι αυτές μύριζαν "αγιόκλημα", αλλά θύμωνε και "κατήγγειλε" όσους δεν συμφωνούσαν μαζί του. 
Αυτή ήταν η "Αριστερά", την οποία "γνώρισε" ο ορκισμένος σταλινικός Γλέζος. Αυτή ήταν η "Αριστερά", την οποία υπηρέτησε ο αξιωματούχος της ΚGB Γλέζος. Αυτή ήταν η "Αριστερά", της οποίας τις απόψεις τις επέβαλε ακόμα και με τη βία στα μέλη της ο γκεμπελικός Γλέζος. Αυτή ήταν η μόνη Αριστερά, που γνώρισε ο Γλέζος ...Ο απόλυτα υποταγμένος σε κομματικά όργανα Γλέζος, που σήμερα παριστάνει τον "επαναστάτη".

( Παναγωτης Τραϊανου)

7 σχόλια:

  1. Να σου κατεβάζουν τη σημαία από την Ακρόπολη δεν ξεχνιέται και εύκολα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 🙊 Ε, ΟΧΙ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΗΝ , ΣΗΜΑΙΑ; ΠΟΙΑ ΣΗΜΑΙΑ ;

      Διαγραφή
    2. Την ναζιστική σημαία ρε ξεφτυλισμένε

      Διαγραφή
  2. ΚΟΒ. ΤΣΟΜΠΛΕΚΤΕΡΕ.13 Ιουνίου 2017 στις 6:13 μ.μ.

    Ο ΣΑΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΑΤΕΒΑΣΕ Ο ΓΛΕΖΟΣ ΤΗΝ ΜΑΖΕΨΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΚΑΝΑΛΑΡΧΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΓΙΑΤΙ "ΕΠΝΙΞΕ" ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΤΕΙ , ΤΟΝ ΜΩΥΣΙΑΔΗ ; ΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥ ΕΚΠΤΩΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΞΗΛΩΘΗΚΑΝ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μαθαινω οτι την 16/6 περιμενουν εκπληξεις τους μηνυτες, θα εχει πολυ σασπενς ( παλιος επιμελητηριακος )

    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ