Σάββατο 27 Μαΐου 2017

ΑΛΛΑΖΕΙ Η ΑΝΘΡΩΠΟΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΕΡΡΩΝ

ΠΕΝΗΝΤΑ ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ "ΑΡΧΟΝΤΕΣ" ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ




Κατηγορούνται ότι επέτρεψαν την υδροδότηση χωρίς αντίτιμο στο «Αλή Μπέκιοϊ» (νυν συνοικισμό Αγίου Αθανασίου) Σερρών, στερώντας τεράστια έσοδα από την ΔΕΥΑΣ την περίοδο 1994 - 2014



  ΕΚΠΤΩΤΟΙ ΟΙ ΕΠΙΔΟΞΟΙ "ΒΛΑΧΟΔΗΜΑΡΧΟΙ" ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2019


Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα καθίσουν 51 άτομα που άσκησαν διοίκηση στη Δημόσια Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Σερρών (ΔΕΥΑΣ), επί μία 20ετία.

Κατηγορούνται ότι επέτρεπαν την παράνομη υδροδότηση ενός συνοικισμού 2.125 κατοίκων στερώντας από την ΔΕΥΑΣ έσοδα ύψους 316.523 ευρώ.

Με το υπ' αριθμόν 329/2017  βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, παραπέμπονται να δικαστούν τρεις πρόεδροι, 6 αντιπρόεδροι, ένας γενικός διευθυντής, δύο διευθυντές  διοικητικών-οικονομικών υπηρεσιών, ένας προϊστάμενος τμήματος καταναλωτών και 38 μέλη 9 διαφορετικών ΔΣ, για την χρονική περίοδο 1994- 2014. Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για «απιστία στην υπηρεσία», με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608, περί καταχραστών δημοσίου χρήματος.

 
«Επέτρεψαν να υδροδοτηθεί η περιοχή Αγίου Αθανασίου Σερρών, δίχως να τηρηθούν οι νόμιμες προϋποθέσεις σύνδεσης και παροχής ύδατος (υποβολή σχετικής αίτησης από ενδιαφερόμενους, προσκόμιση εγγράφων νομιμότητας του προς υδροδότηση ακινήτου κλπ) με καταγραφή και αρχειοθέτηση των στοιχείων ταυτότητας των συνδρομητών-χρηστών ύδατος, κατά παράβαση του κανονισμού ΔΕΥΑΣ», αναφέρεται στο παραπεμπτικό βούλευμα.

Επίσης αναγράφεται ότι: «Για λογαριασμό της παραπάνω επιχείρησης διενεργήθηκαν ενδεικτικές μόνο χρεώσεις στην κατανάλωση του υδρομέτρου για ολόκληρη την περιοχή Αγ. Αθανασίου ενώ σε περίπτωση μη καταβολής του εκάστοτε οφειλόμενου ποσού που αντιστοιχούσε στην κατανάλωση ύδατος από κάθε καταναλωτή δεν προέβησαν ως όφειλαν στη διακοπή της υδροδότησης.

{...}Ήταν γνωστό στην επιχείρηση ότι οι καταναλωτές αυτής της περιοχής προέβαιναν αυτοβούλως σε επανασύνδεση της διακοπείσας υδροδότησης ουδέν μέτρο έλαβαν για την τήρηση του κανονισμού ύδρευσης Αποτέλεσμα ήταν να υδροδοτηθούν παράνομα και χωρίς καταβολή νόμιμων τελών 2.125 άτομα- 415 οικογένειες και να στερηθεί η ΔΕΥΑΣ έσοδα ύψους 316.523 ευρώ».
 
Η ΔΕΥΑΣ ακόμη και σήμερα κάνει προσπάθειά να ταυτοποιοηθούν οι περιοχές ύδρευσης που υπάρχουν αλλά και να γίνει καταμέτρηση της κατανάλωσης. Οι υπηρεσίες του δήμου το επιχείρησαν δύο φορές μέσα σε δύο χρόνια, με τη συνδρομή αστυνομικών δυνάμεων, καθώς οι κάτοικοι της περιοχής εμποδίζουν την πρόσβαση στα υδρόμετρα.


Πηγή:
https://www.voria.gr

8 σχόλια:

  1. ...επιτελους
    οι γυφτο δημαρχοι
    οι γυφτο προεδροι κ τα τσιρακια
    κ οι γυφτοι
    στο σκαμνι τ Εφετειου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ 51 ΣΩΤΗΡΕΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΥΠΟΛΟΓΙΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΒΛΑΧΟΥ ΤΟ 1994 ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΘΗΤΕΙΑ ΑΓΓΕΛΙΔΗ ΤΟ 2014, ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙΑ

      Διαγραφή
  3. Επιτέλους! Γιατί αυτή η χώρα το σοβαρότερο πρόβλημα που έχει δεν είναι το δημοσιονομικό αλλά η ατιμωρησία όσων παρανομούν με αποτέλεσμα τα εγκλήματα να επαναλαμβάνονται και να δημιουργούν όλα τα παράπλευρα προβλήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ηλίας και πάλι Ηλίας

    GOTSIOΛΑΓΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. α 'γαμησου' ρε ηλια
      τσουρεκια μας τακανες

      Διαγραφή
  5. Κάποιος τόλμησε να κάνει το αυτονόητο αλλά χλευάστηκε.Τελικά δικαιώνεται για πολλά εκ των υστέρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. AΥΤΟΝ ΠΟΥ ΤΟΛΜΗΣΕ ΜΟΝΟΝ O IAKXOS ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΞΕ ΚΑΙ ΕΙΣΕΠΡΑΞΑ ΥΒΡΕΙΣ

      Διαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ