Δευτέρα 17 Απριλίου 2017

ΝΙΚΗΣΕ Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ ΧΑΡΙΝ ... ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

  "ΤΑ ΓΙΔΙΑ" ΚΑΙ ΟΙ ΤΣΟΜΑΝΑΡΑΙΟΙ  ΝΙΚΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΔΕΣ ΑΣΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ !!!


 Η ΚΑΛΠΙΚΗ ΝΙΚΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ ΟΤΙ Η "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ "ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΠΟΣΟΤΗΤΑΣ" ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ "ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ"

Η Τουρκία βγήκε από την μάχη του δημοψηφίσματος διχασμένη κι αυτό είναι βέβαιο. Μετά την ανακήρυξη της νίκης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έντονη συζήτηση έχει ανοίξει για τους δύο πόλους που διαμορφώθηκαν όσον αφορά τα γεωγραφικά χαρακτηριστικά των πολιτών που πήγαν στις κάλπες


Οι μεγάλες πόλεις Κωνσταντινούπολη, Σμύρνη, Αττάλεια και Αλικαρνασός τάχθηκαν υπέρ του «ΟΧΙ» ενώ και η πρωτεύουσα της χώρας Άγκυρα έβαλε φρένο στις βλέψεις του Ερντογάν για μία άνετη νίκη. Επίσης «ΟΧΙ» ψήφισαν συντριπτικά και οι κουρδικές περιοχές. Το δε Ντιγιάρμπακιρ ψήφισε «ΟΧΙ» με ποσοστό 63%.

Χαρακτηριστικό είναι πάντως το εκλογικό αποτέλεσμα στην Κωνσταντινούπολη «έδρα» του Ερντογάν, αφού έχει διατελέσει δήμαρχος της Πόλης. Ενδεικτικά να αναφέρουμε πως όταν το ποσοστό των καταμετρημένων ψήφων ήταν στο 95% το «ΟΧΙ» προηγούταν με 50.91%, ενώ το «ΝΑΙ» ήταν στο 49.09%.

Στην πρωτεύουσα Άγκυρα, αντίστοιχα με καταγεγραμμένο το 94% των ψήφων το «ΟΧΙ» προηγούταν οριακά με 50.14%, ενώ το «ΝΑΙ» βρίσκεται στο 49.86%.

Πρέπει να σημειωθεί ότι στην ομιλία που έκανε ο Πρόεδρος της Τουρκίας τόνισε την άνοδο των ψήφων στις πόλεις της νοτιοανατολικής Τουρκίας, όπου οι Κούρδοι αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού. Παρόλα αυτά όμως μέσα στις 10 πόλεις που ψήφισαν το πιο ισχυρό «ΟΧΙ» συγκαταλέγονται πέντε από την περιοχή αυτή. Το μεγαλύτερο ποσοστό υπέρ του «ΟΧΙ» με 80,42 %, ήταν το Τούντζελι.

Το πολυπόθητο για τον Έρντογάν «ΝΑΙ» που του έδωσε εν τέλει και τη νίκη ήρθε από την ενδοχώρα και από τις περιοχές με χαμηλότερο βιοτικό και μορφωτικό επίπεδο όπως οι παραλιακές επαρχίες της Μαύρης Θάλασσας και οι αγροτικές περιοχές.

Με 56,61% επικράτησε το «ΟΧΙ» και στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, με τους Τουρκοκύπριους να απορρίπτουν τις προτεινόμενες συνταγματικές αλλαγές της τουρκικής κυβέρνησης.Υπέρ του «ΝΑΙ», αντίθετα, τάχθηκε μόλις το 43,39% των ψηφοφόρων.

Η συμμετοχή ήταν πάρα πολύ μεγάλη, στο 86%, ποσοστό ρεκόρ για την Τουρκία.

3 σχόλια:

  1. ΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΊΝΑΙ ΚΕΜΑΛΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΊΝΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί νίκησαν ??? Νοθεία έγινε ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπάρχουν νοικοκυραίοι αστοί Τούρκοι ? Δεν είναι όλοι Μογγόλοι ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ