Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

2006-2016:500 δις ΕΥΡΩ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΦΟΡΩΝ


ΤΑ ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ , UBER ALLES

   
   Αν εξετάσουμε την περίοδο της τελευταίας δεκαετίας, από το 2006 έως και το 2016 οι φόροι που κλήθηκε να πληρώσει ο ελληνικός λαός ξεπερνούν σωρευτικά το μισό τρισεκατομμύριο ευρώ! Το αστρονομικό αυτό ποσό των 500 δισ. ευρώ ...


... που κατέβαλε σε φόρους ο λαός την δεκαετία προ και μετά Μνημονίων είναι σχεδόν τρεις φορές μεγαλύτερο από ολόκληρο το ΑΕΠ της χώρας! Είναι σχεδόν δυο φορές μεγαλύτερο από ολόκληρο το δημόσιο χρέος της χώρας! 



    Το σίγουρο είναι ότι αυτά τα λεφτά δεν επέστρεψαν ποτέ στο λαό. Ούτε σε μισθούς πήγαν, ούτε σε συντάξεις, ούτε σε πρόνοια, ούτε στην Παιδεία, ούτε στην Υγεία, ούτε πουθενά. Πήγαν και πάνε σε προνόμια, σε επιδοτήσεις και σε ενισχύσεις για τους λίγους εντός της χώρας, πήγαν και πάνε σε τόκους για δανειστές και τοκογλύφους εντός και εκτός της χώρας.   

   

  Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση της πρωτοδεύτερης φοράς «Αριστεράς», που υποσχόταν ότι όλα αυτά θα τα άλλαζε, συνεχίζει και εντείνει μια πολιτική που συνηθίσαμε κατά την μνημονιακή περίοδο να ακούμε ότι ισοδυναμεί με φοροληστεία … οθωμανικού τύπου.



    Αλλά αν είναι έτσι, τότε – και μάλιστα την ώρα που οι κυβερνώντες έχουν το θράσος να κουνάνε το δάκτυλο στο λαό λέγοντάς του ότι ο λαός τους ψήφιζε γνωρίζοντας ότι θα του επιβάλουν αυτά τα μέτρα – ας έχουμε υπόψη μας κι εκείνο που έλεγε ο Ρήγας για το πώς ονειρεύονταν να χτίσουν οι Έλληνες την πατρίδα τους, διώχνοντας τους Οθωμανούς:

«Όταν η Διοίκησις βιάζη, αθετή, καταφρονή τα δίκαια του λαού και δεν εισακούη τα παράπονά του, το να κάμη τότε ο λαός ή κάθε μέρος του λαού επανάστασιν (….) είναι (το) πλέον ιερόν από όλα τα δίκαιά του και το πλέον απαραίτητον από όλα τα χρέη του».
 

email: mpog@enikos.gr

1 σχόλιο:

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ