My visitors

Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2016

ΕΝΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΘΝΑΡΧΗΣ


12-12-2008 Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΓΙΝΕ ΦΤΩΧΟΤΕΡΟΣ  «Παρέλαβα κράτος διεθνώς αναγνωρισμένο.
 Δεν θα παραδώσω «κοινότητα» χωρίς δικαίωμα λόγου διεθνώς και σε αναζήτηση κηδεμόνα. 
Και όλα αυτά έναντι κενών, παραπλανητικών, δήθεν, προσδοκιών. Έναντι της ανεδαφικής ψευδαίσθησης ότι η Τουρκία θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της».Σαν σήμερα το 2008  ο Τάσσος Παπαδόπουλος έφυγε από τη ζωή… Ηγέτης μ΄ όλη τη σημασία της λέξεως είχε σταθεί όρθιος ως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας  απέναντι στις αφόρητες πιέσεις που του ασκήθηκαν για να δεχτεί το σχέδιο Ανάν…

Δεν λύγισε και το διάγγελμά του πριν από το δημοψήφισμα έμεινε στην ιστορία…Σήμερα τίποτα δεν έχει αλλάξει προς το καλύτερο για το Κυπριακό…Μόνο τα πρόσωπα είναι διαφορετικά…Η δήθεν “λύση” που εδώ και μήνες κάποιοι προσπαθούν να μας παρουσιάσουν ως αναπόφευκτη είναι εξίσου κατάπτυστη με το σχέδιο Ανάν. Δεν είναι δυνατόν να συζητάμε όταν θα υπάρξει λύση έστω και μ΄ έναν Τούρκο στρατιώτη στο έδαφος της Κύπρου.

Φοβόμαστε ότι υπάρχουν κάποιοι που είναι έτοιμοι από καιρό να βγάλουν τις ακριβές πέννες τους και να βάλουν την υπογραφή … στη “λύση”. Ας ακούσουν κι ας διαβάσουν άλλη μια φορά το απόσπασμα από το διάγγελμα Παπαδόπουλου. Μήπως και καταλάβουν πως θα περάσουν στην ιστορία αν βάλουν αυτή την υπογραφή…
Παρέλαβα κράτος διεθνώς αναγνωρισμένο. Δεν θα παραδώσω «κοινότητα» χωρίς δικαίωμα λόγου διεθνώς και σε αναζήτηση κηδεμόνα. Και όλα αυτά έναντι κενών, παραπλανητικών, δήθεν, προσδοκιών. Έναντι της ανεδαφικής ψευδαίσθησης ότι η Τουρκία θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της.
Συμπατριώτισσες, συμπατριώτες…
Στις 24 Απριλίου θα τοποθετηθείτε με ένα «ΝΑΙ» ή ένα «ΟΧΙ» στο «Σχέδιο Ανάν». Θα αποφασίσετε για το παρόν και το μέλλον της Κύπρου. Για τη γενιά μας, αλλά και τις γενιές που θα έρθουν μετά από εμάς.
Έχω εμπιστοσύνη στην κρίση σας.
Είμαι βέβαιος ότι δεν σας αγγίζουν ψεύτικα διλήμματα. Ότι δεν σας τρομάζουν απειλές για δήθεν διεθνή απομόνωση. Ότι δεν σας πείθουν τα περί δήθεν τελευταίας ευκαιρίας.
Είμαι βέβαιος ότι εξακολουθούν να έχουν για σας νόημα οι ηθικές αρχές και αξίες του λαού μας, του πολιτισμού και του εθνικού ιστορικού μας βίου, τον οποίο θέλετε να συνεχίσουμε με ασφάλεια, δικαιοσύνη, ελευθερία και ειρήνη.
Ελληνικέ κυπριακέ λαέ…
Στη ζυγαριά του «ΝΑΙ» και του «ΟΧΙ», πολύ βαρύτερες και πολύ πιο επαχθείς θα είναι οι συνέπειες του «ΝΑΙ».
Σε καλώ να απορρίψεις το «Σχέδιο Ανάν».
Σε καλώ να πεις στις 24 του Απρίλη ένα δυνατό «ΟΧΙ»!
Σε καλώ να υπερασπιστείς το δίκαιο, την αξιοπρέπεια και την ιστορία σου…”

1 σχόλιο:

  1. ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ!!!!! ΤΑΣΟΣ ΠΑΠΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ!!!!! ΒΙΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ!!!!!!! ΑΘΑΝΑΤΟΙ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.posts@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ