Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ Ο ΙΑΚΧΟΣ

  ΠΑΛΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΟΙ ΦΩΣΤΗΡΕΣ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ "ΚΛΑΙΝΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΥΜΕΝΟ ΓΑΛΑ..."


"Τα ζώα μου αργά ... " όπως λέει ο Θείος Βρασίδας, 
ένα μήνα πριν έγραφε ο iakxos :

o iakxos: ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΣΕΡΡΩΝ: ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ 41 ΑΠΟ ΤΑ 59 ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ !!!  ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟ Ε.Β.Ε. ΣΕΡΡΩΝ Στην κατάργηση των 41 από τ...

Του Δημητρίου Γ. Νάτσιου 

Το Σάββατο 1 Οκτωβρίου ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χρήστος Μέγκλας κάλεσε ...
... τους βουλευτές του Νομού, και τον αντιπεριφερειάρχη Σερρών Ιωάννη Μωυσιάδη και τους ενημέρωσε για το προκαταρκτικό σχέδιο διαβούλευσης που προωθεί το Υπουργείο Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού που προβλέπει την κατάργηση των Επιμελητηρίων και την συρρίκνωση τους σε 13 Περιφερειακά Επιμελητήρια. Στη συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα συμμετείχαν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σερρών Αφροδίτη Σταμπουλή, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής Φωτεινή Αραμπατζή,ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Μιχάλης Τζελέπης , ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Αναστάσιος Μεγαλομύστακας ενώ η υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαρία Κόλλια (δεν είχε μούτρα να ενφανιστει μετα το φιασκο της συσκεψης στο ΥΜΑΘ, οπως το ειχε καυτηριάσει ο iakxos) εκπροσωπήθηκε από τον διευθυντή του Γραφείoυ της Δαμιανό Δουράκη. 

Μετά το πέρας της σύσκεψης βουλευτές και ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών δεν θέλησαν να προβούν σε δήλωση- ενημέρωση στα ΜΜΕ. Το βάρος της ενημέρωσης ανέλαβε ο πρόεδρος του ΕΒΕΣ Χρήστος Μέγκλας ο οποίος δήλωσε τα εξής:«Καλέσαμε τον αντιπεριφερειάρχη και τους βουλευτές για να τους ενημερώσουμε γιατί το Υπουργείο Ανάπτυξης και Οικονομίας μας ενημέρωσε ότι επίκειται ένας νέος Επιμελητηριακός νόμος που προβλέπει τη δημιουργία 13 Επιμελητηρίων στη χώρα. Η πρόταση αυτή σημαίνει ότι καταργούμαστε. Καταργείται αυτό που οι γονείς μας πλήρωσαν και έφτιαξαν με κόπο εδώ και 60 ή και 100 χρόνια.

Πιστεύουμε ότι αν γίνει κάτι τέτοιο δεν θα εκπροσωπούνται οι επαγγελματίες στη νέα δομή διότι με δύο εκπροσώπους σε επίπεδο Περιφέρειας δεν θεωρείται εκπροσώπηση. Δεν θα έχουμε φωνή, ούτε θα έχουμε χρήματα για να ανταποκριθούμε στα ανώτερα συνδικαλιστικά μας όργανα που είναι η ΓΣΕΒΕE και η ΕΣΕΕ, που εκπροσωπούν τον συνδικαλισμό μας κεντρικά. Δεν θα μπορούμε παράλληλα να ασχοληθούμε με τα σοβαρά προβλήματα του Νομού που προσπαθούμε να τα αναδείξουμε, ούτε να κάνουμε εκπαίδευση των επαγγελματιών. 

Για όλα αυτά ενημερώσαμε τους βουλευτές μας και τον αντιπεριφερειάρχη.Θα έχουμε και άλλες συναντήσεις. 

Ολοι μαζί θα παλέψουμε. θα ενημερώσουμε τους επαγγελματίες για το τι συμβαίνει. Το Επιμελητήριο μπορεί να υπάρχει και να λειτουργεί όπως τόσα χρόνια χωρίς την οικονομική βοήθεια της Πολιτείας. Εσοδα μας οι συνδρομές και τα μισθώματα από τα ακίνητα που αγόρασαν πριν πολλά χρόνια οι γονείς μας επαγγελματίες. Δεν υπάρχει κανένας λόγος ενοποίησης των Επιμελητηρίων και δεν ξέρω για ποιο λόγο αποφάσισαν κάτι τέτοιο χωρίς την άδεια μας»

2 σχόλια:

  1. ΣΩΣΤΑ!..ΠΡΩΤΟΣ ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΧΑΟΣ...ΑΜΑ ΔΕΝ ΠΑΙΝΕΨΕΙΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΠΛΑΚΩΣΕΙ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΥΡ ΧΡΗΣΤΟ, ΤΕΛΕΨΑΝ ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΣΟΥ. ΠΑΝΗΓΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΡΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΟΡΤΕΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΑΣ ΟΒΕΡ. ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΓΙΟΡΤΗ ΑΓΓΟΥΡΙΟΥ ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ. ΠΟΛΛΑ ΜΑΣ ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΑΣ ΤΑ ΖΑΛΙΣΕΣ. ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΦΑΜΠΡΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΚΟΠΡΑΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΟ ΚΟΥΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ