Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

ΟΙ ΒΡΩΜΙΑΡΗΔΕΣ ΤΗΣ "ΝΕΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ" ΚΙΛΚΙΣ

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΜΑΓΑΖΟ ΤΟΥ ΤΑΠΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΤΡΩΝΗ ΣΤΟ ΚΕΓΕ




ΑΠΟ ΤΟ HOT SPOT ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ "ΟΙ 425 ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΒΟΜΒΕΣ" ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΟΥΒΑΛΗΣΑΝ ΟΙ ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛ ΣΤΑ ΣΕΡΡΑΣ

Παντελής έλλειψη καθαριότητας, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ανθυγιεινής κατάστασης, διαπιστώθηκε στον τελευταίο έλεγχο των υπαλλήλων της αντιπεριφέρειας Δημόσιας Υγείας στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών της Νέας Καβάλας Κιλκίς. 



Τα παραπάνω αναφέρει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας, Γερακίνα Μπισμπινά, με αφορμή την καταγγελία του γραμματέα του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου Κιλκίς, Αχιλλέα Καλεμκερίδη, για τρία νέα κρούσματα ηπατίτιδας Α στο κέντρο φιλοξενίας.
Ειδικότερα, η κ. Μπισμπινά κάνει λόγο για ύπαρξη ανθρώπινων περιττωμάτων τόσο στις χημικές τουαλέτες όσο και στα ντους, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης μεταδοτικών νοσημάτων στον εν λόγω χώρο. Ταυτόχρονα γνωστοποιεί ότι οι υπάλληλοι που διενήργησαν τον έλεγχο ανέφεραν έντονη δυσοσμία στους χώρους υγιεινής και κατέγραψαν την έλλειψη συντήρησης των ντους που δεν λειτουργούσαν, προκαλώντας εκεί πλημμελείς συνθήκες υγιεινής.

«Από την εταιρεία καθαρισμού μάς ενημέρωσαν ότι γίνεται καθαριότητα δύο φορές την ημέρα, ωστόσο λόγω της κατάστασης εκτιμούμε ότι θα πρέπει να υπάρξει μόνιμη εγκατάσταση εταιρείας καθαρισμού στον χώρο, θέση που διατυπώσαμε στη διοίκηση του χώρου και τη ΜΚΟ που δραστηριοποιείται εκεί, οι οποίοι έχουν και την ευθύνη. Επιπλέον είναι σημαντικό και όσοι διαμένουν στη δομή να λαμβάνουν μέτρα για την προσωπική τους υγιεινή. Εμείς έχουμε επιστήσει την προσοχή στους αρμόδιους καθώς το μεταδοτικό νόσημα προκαλείται λόγω της δημιουργίας ανθυγιεινής κατάστασης. Στο μεταξύ κάθε εβδομάδα η υπηρεσία μας διενεργεί τους αντίστοιχους ελέγχους» τονίζει η αντιπεριφερειάρχης.

Παράλληλα, προειδοποιεί ότι «σε περίπτωση που συνεχιστεί η ίδια κατάσταση και διαπιστωθεί ότι τα μεταδοτικά νοσήματα αυξάνονται σε αριθμό και παραμένει η δημιουργία ανθυγιεινής κατάστασης, τότε θα ασκηθούν και ποινικές διώξεις επί παντός υπευθύνου».

Απαντώντας σε ερώτηση για τους εμβολιασμούς επισημαίνει ότι τα εμβόλια δόθηκαν από τον Ερυθρό Σταυρό και έγιναν εμβολιασμοί στα άτομα που είχαν προσβληθεί νωρίτερα από ηπατίτιδα Α. Σημειώνει, άλλωστε, ότι την ημέρα που έγινε ο τελευταίος έλεγχος, στον χώρο της Νέας Καβάλας διέμεναν 1.700 άτομα, ενώ ο αριθμός των καταγεγραμμένων στη δομή είναι 4.127, ωστόσο ο αριθμός αυτός αλλάζει διαρκώς λόγω των καθημερινών μετακινήσεων.

Σημειώνεται ότι ο γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου Κιλκίς, Αχιλλέας Καλεμκερίδης, ανέφερε ότι ενώ τον Ιούνιο ο αριθμός των δηλωθέντων κρουσμάτων ηπατίτιδας Α στον γενικό πληθυσμό ήταν 15, από τον Αύγουστο έως και σήμερα σημειώθηκαν ισάριθμα μόνο στον χώρο της Νέας Καβάλας. Από την πλευρά του ο διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), Στρατής Πλωμαρίτης, είχε δηλώσει προ ημερών στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει κινήσει διαδικασία από τότε που σημειώθηκαν τα περιστατικά ηπατίτιδας και είχε τονίσει ότι πρέπει να βρεθεί η πηγή μετάδοσης και να διερευνηθεί το ενδεχόμενο να μολύνεται το νερό από λύματα.

1 σχόλιο:

  1. τα Σέρρας
    η πόλη που οι κωλογυφτοι ειχαν καταλαβει
    το οικοπεδο των ΤΕΙ για χρονιααα
    κ για να φυγουν τους φτιαξαμε
    οικισμο ρεεεε πριν το ΓΝΣ
    Ελληνες οι γυφτοι ομως χαχαχαχα

    ΥΓ 'μαλάκα' κωλοκοτρονη κ συριζανελλοι
    μαθαν πως γαμιομαστε πλακωσαν κιοι 'γυφτοι'

    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ