Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

ΤΑΠΑΣ : Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΕΡΕΖΑ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

 ΤΑΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΙΤΙΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ


Μετα από το θόρυβο που δημιουργήθηκε


  •  Αναλύει τους λόγους της απόφασης του το μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Σερρών με δήλωση στο «Σ.Θ»

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΝΕΟΣΥΡΙΖΑΙΟ 
Παραιτήθηκε του δικαιώματός του να αναλάβει την σιτιση των προσφύγων στις Σερρες η Σερραική Εταιρεία «Σπιτικό" συμφερόντων του μελους της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Δημητρίου Τάπα στην οποία είχε κατακυρωιθεί 0 διαγωνισμός που προκύρηξε το 10ο Σύνταγμα Πεζικού  ( βλέπε Καμμένος - Κόλλια) για την "Παροχή Υπηρεσιών Σίτισης (catering) για την κάλυψη κατεπείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης (μεταναστευτικές - προσφυγικές ροές) της δοµής φιλοξενίας «Παλαιά Γεωργική Σχολή Σερρών».
Μετά το θόρυβο που προκλήθηκε ο Δημήτριος...
Τάπας θεώρησε σκόπιμο να παραιτηθεί και με βάση τους όρους τον διαγωνισμό αναλαμβάνει η δεύτερη εταιρεία που κατέθεσε την καλύτερη προσφορά και είναι η ΚΟΡΙΝΘΙΑ ΠΑΛΛΑΣ που έχει έδρα τον Σολωμό Κορινθίας. 
Ο Δημήτρης Τάπας εξηγώντας τους λόγους της παραίτησης του δήλωσε στο «Σ.Θ.»«Θεωρώ ότι ο θόρυβος που δημιουργήθηκε στις Σέρρες για το θέμα είναι αδικαιολόγητος. Αυτός ο Θόρυβος γύρω από το όνομα μου με οδήγησε με τη συναίνεση της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Σερρών να παραιτηθώ από τον διαγωνισμό. Θέτω όμως ένα καίριο ερώτημα το οποίο είναι το εξής:Αν η καθαρή τιμή των 3.30 είναι τιμή πλουτισμού ή προσφοράς εκ μέρους μου. Εάν απαντήσουμε σε αυτό το ερώτημα τότε μπορούμε να κρίνουμε το πολιτικό και ηθικό κομμάτι. Εγώ δεν μπορώ να το αποδείξω. Έχω όμως στοιχεία. Ας σκεφθεί ο καθένας από μόνο του και ας κρίνει.Η τιμή αυτή δεν υπάρχει σε κανένα κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στην Ελλάδα. Οι δύο μεγάλες εταιρείες που ετοιμάζουν 20-40 χιλιάδες μερίδες την ημέρα αποσύρθηκαν με αυτή την τιμή.Αν γίνει κανονικός διαγωνισμός και κατοχυρωθεί κάτω από 3,30 τιμή που προσέφερα εγώ τότε θα βγω και θα αναγνωρίσω ότι υπάρχει ηθικό πρόβλημα τουλάχιστον.Ο καθένας μπορεί να ξέρει πότε ήρθαν οι πρόσφυγες στις Σέρρες και από πότε άρχισε ο στρατός να τους σιτίζει. Αυτό το μικρό διάστημα που μεσολάβησε επιχειρήσεις και μεμονωμένοι πολίτες πρόσφεραν προϊόντα και εθελοντική εργασία στο Κέντρο Φιλοξενίας των Προσφύγων.Όλα αυτά είναι εθελοντισμός και προσφορά».

7 σχόλια:

  1. ΑΜΑ ΣΟΥ ΕΡΘΕΙ ...ΚΟΤΡΩΝ[Α]ΗΣ...ΜΕΤΑ ..ΤΑΠ[Α]Ι...ΚΑΙ ΨΥΧΡΑΙΜΟΙ...βρωμολαμογια ,ξελιγωμενοι,αριστερη νομενκλατουρα,της εξουσιας και της τσεπης....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αστο μεγαλε
      αθωοι ειναι μπροστα στις
      δεξιες υαινες κ τα πρασινα ερπετα ....χαχαχαχα

      Διαγραφή
    2. Ε ΟΧΙ ΚΑΙ ΑΘΩΟΙ ... ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΦΤΩΧΟΜΠΙΝΕΔΕΣ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ. ΟΙ ΔΕΞΙΕΣ ΥΑΙΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΕΡΠΕΤΑ "ΦΑΓΑΝ" ΧΡΗΜΑΤΑ , ΑΥΤΗ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΣΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΟΙΟΓΕΝΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΠΑΣΤΑΡΔΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

      Διαγραφή
  2. ΤΟ ΝΕΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ!
    ΠΟΙΟΝ ΣΕΡΡΑΙΟ ΠΟΥ ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΡΙΞΕ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕΤΑ ΜΑΝΙΑΣ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟ Ο ΝΕΟΣ ΑΝΑΔΟΧΟΣ?
    ΥΓ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΕΤΟΣ ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τζαμπάζης-campaz ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΛΕΞΗ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΖΩΕΜΠΟΡΟΣ,Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΗΡΘΕ ΩΣ ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ Η ΩΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  4. ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΑΜΠΟΥΛΗ
    Boυλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλει μπίζνα σίτισης προσφύγων που έστησαν μέλη της Νομαρχιακής ΣΥΡΙΖΑ!

    Ούτε και οι ίδιοι δεν αντέχουν όσα διαδραματίζονται στην Κολομβία των Βαλκανίων
    22 Αυγουστου 2016 23:08

    Aκόμη και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αγανακτούν για την μεγάλη μπίζνα της εξουσίας η οποία παρασύρει σαν την Κίρκη τους συντρόφους. Πάρτε παράδειγμα την γενναία βουλευτή Σερρών Αφροδίτη Σταμπουλή η οποία κατήγγειλε μέλος της Νομαρχιακής ΣΥΡΙΖΑ ότι έστησε μπίζνα σίτισης προσφύγων παρέα με την κόρη του ύψους 750.000 ευρώ.

    Ούτε και οι ίδιοι δεν αντέχουν όσα διαδραματίζονται στην Κολομβία των Βαλκανίων και των Εσκομπάρ-όπως θα έλεγε ο ευρωβουλευτής Χρυσόγονος.

    Κι όλα αυτά με κυβέρνηση πρώτη φορά αριστερά-και μη χειρότερα!

    Σε σοβαρές καταγγελίες που αφορούν την υπόθεση διαγωνισμού σίτισης των προσφύγων που φιλοξενούνται στις Σέρρες προέβη η βουλευτής του νομού Αφροδίτη Σταμπουλή.

    Η βουλευτής εξαπέλυσε τα «πυρά» της προς το μέλος της Νομαρχιακής ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Τάπα, υποστηρίζοντας πως μαζί με την κόρη του έχουν αναλάβει τη σίτιση των προσφύγων ύψους 750.000 ευρώ.

    «Αυτό που ξέρω είναι ένα άλλο ηθικό θέμα, η συντονίστρια του χώρου η κ. Χρύσα Τάπα είναι κόρη του κ. Τάπα, δηλαδή η κ. Τάπα που θα παραλαμβάνει τα τρόφιμα από τον πατέρα της και θα τα ελέγχει και υποτίθεται ότι θα πάρει και κάποια μέτρα εάν αυτά δεν είναι όπως πρέπει, είναι κόρη του προμηθευτή, δεν γίνονται αυτά τα πράγματα, αυτό είναι το ηθικά ασυμβίβαστο πέρα από την ιδιότητα του ως αναπληρωτής συντονιστής υπεύθυνος για το προσφυγικό, δεύτερο ηθικά ασυμβίβαστο, δεν γίνεται να συμβαίνουν αυτά, δεν είναι αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ», τονίζει η κ. Σταμπουλή.

    Αναλυτικά η δήλωσή της, σύμφωνα με το trustpress.gr:

    «Η Νομαρχιακή μας έχει μία ιδιομορφία, από την ημέρα που εκλέχθηκε η ηγεσία της Νομαρχιακής φροντίζει να συνεδριάζει μόνο αν έχει εξασφαλισμένο πως βρίσκομαι 600 χλμ μακριά. Από την Κυριακή των Βαϊων που εκλεχθεί εγώ έχω παραστεί μία φορά την Μ. Παρασκευή την ώρα που κόντευε να βγει ο Επιτάφιος για να εκλέξουμε συντονιστή τον κ. Κοτρώνη και αναπληρωτή τον κ. Τάπα και μία φορά στις 29/6 που είχα έρθει για την κατάθεση στεφάνων. Θα δούμε πότε θα οριστεί η συνεδρίαση της Νομαρχιακής η οποία θα συζητήσει το θέμα για να δούμε θα υπάρχει αυτή την φορά η πρόνοια να βρίσκομαι 600 χλμ μακριά ή θα γίνει ενώ είμαι εδώ.
    Αυτό είναι το ένα θέμα με τις συνεδριάσεις της Νομαρχιακής, το δεύτερο είναι επί της ουσίας. Εγώ τώρα άκουσα κάποιες λεπτομέρειες για τα τυπικά του διαγωνισμού αν έγινε έγκαιρα, πόσοι έλαβαν μέρος, εγώ τώρα τα έμαθα. Αυτό που ξέρω είναι ένα άλλο ηθικό θέμα, η συντονίστρια του χώρου η κ. Χρύσα Τάπα είναι κόρη του κ. Τάπα, δηλαδή η κ. Τάπα που θα παραλαμβάνει τα τρόφιμα από τον πατέρα της και θα τα ελέγχει και υποτίθεται ότι θα πάρει και κάποια μέτρα εάν αυτά δεν είναι όπως πρέπει, είναι κόρη του προμηθευτή, δεν γίνονται αυτά τα πράγματα, αυτό είναι το ηθικά ασυμβίβαστο πέρα από την ιδιότητα του ως αναπληρωτής συντονιστής υπεύθυνος για το προσφυγικό, δεύτερο ηθικά ασυμβίβαστο, δεν γίνεται να συμβαίνουν αυτά, δεν είναι αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ. Θεωρώ πως υπάρχει τεράστιο ηθικό θέμα και δεν θα πρέπει να το χρεωθεί συνολικά ο ΣΥΡΙΖΑ».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΝΕΙ Ο κ.ΤΑΠΑΣ; ΠΟΤΕ ΣΥΣΤΑΘΗΚΕ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕ ΤΗΝ ΣΙΙΣΗ; ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ;
    ΜΕ 4,3 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΡΙΑ ΓΕΥΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ ΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΑΙΖΕ; (ΑΝ ΑΦΑΙΡΕΣΟΥΜΕ ΦΠΑ 1,032 ΜΕΝΟΥΝ 3,2 ΕΥΡΩ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΥΛΙΚΑ ΦΑΓΗΤΟΥ, ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΕΥΜΑΤΩΝ, ΥΛΙΚΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ,ΑΜΟΙΒΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, ΦΟΡΟΥΣ, ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ) ΑΣ ΜΑΣ ΠΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΑ ΕΙΧΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ.
    ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΣΚΟΠΟΣ ΗΤΑΝ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΙΜΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ "ΜΟΥΧΤΕΝ" ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ, Ή ΝΑ ΒΑΡΕΣΕΙ "ΤΟΓΚΕΣ" ΠΟΥ ΘΑ ΚΛΙΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ.
    Σ΄ΑΥΤΑ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ Ο κ.ΤΑΠΑΣ ΚΑΙ ΑΝ ΠΕΙΣΤΩ (ΜΕ ΝΟΥΜΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΥΠΟΘΕΤΩ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΚΑΝΕ ΑΚΡΙΒΗ ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ) ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΓΩ ΜΑΖΙ ΤΟΥ!
    ΕΠΙΣΗΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΑΝ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΔΕΝ ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΑΝ; ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΥΘΥΝΗ ΑΥΤΟΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ