Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

"ΧΡΥΣΗ" Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ ΣΤΟ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΧΡΥΣΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΣΤΟΝ ΣΤΙΒΟ ΜΕΤΑ ΤΟ 2004



Η Κατερίνα Στεφανίδη είναι η χρυσή ολυμπιονίκης στο άλμα επί κοντώ των Αγώνων του Ρίο ντε Ζανέιρο! Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια είχε καλύτερο άλμα στα 4,85μ. και μετά από συγκλονιστική μάχη με την Αμερικανίδα Σάντι Μόρις, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.


Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια βρέθηκε στον τελικό ως το φαβορί για το χρυσό, από τη στιγμή που η χρυσή ολυμπιονίκης του 2012, η Αμερικανίδα Τζένιφερ Σουρ, ήταν ασθενής τις τελευταίες οκτώ ημέρες. 

Οι δύο επικοντίστριες ήταν οι μοναδικές που άρχισαν τις προσπάθειές τους από τα 4,60μ., με τη Στεφανίδη να περνάει με την πρώτη και τη Σουρ με τη δεύτερη. Η 26χρονη πέρασε και τα 4,70μ. με την πρώτη προσπάθεια και άρχισε να ξεχωρίζει. Μαζί της και η 19χρονη Νεοζηλανδή Ελίζα Μακάρτνεϊ, η οποία στους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες της καριέρας της, πέρασε τα 4,50μ., 4,60μ., 4,70μ. και 4,80μ. με την πρώτη.

Το τελευταίο ύψος ήταν και το πρώτο που δυσκόλεψε τη Στεφανίδη, περνώντας το με τη δεύτερη προσπάθεια. Το ίδιο συνέβη με την έτερη Αμερικανίδα, Σάντι Μόρις, η οποία εξελίχθηκε στη μεγάλη αντίπαλό της. Με τη Μακάρτνεϊ να έχει περάσει τα 4,80μ. με την πρώτη, Στεφανίδη και Μόρις είχαν μειονέκτημα. Αφού πέρασαν τα 4,85μ. με τη δεύτερη, περίμεναν αποτυχία της άπειρης Νεοζηλανδής, η οποία έκανε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες και κατέκτησε το χάλκινο. Στα 4,90μ. καμία από τις δύο εναπομείνασες αθλήτριες δεν κατάφερε να κάνει επιτυχημένο άλμα και από τη στιγμή που η Ελληνίδα πρωταθλήτρια πέρασε πρώτη το 4,85μ., κατέκτησε το χρυσό. 

Αυτό ήταν το πρώτο μετάλλιο για τη χώρα μας στο επί κοντώ και πρώτο χρυσό στο στίβο μετά το 2004!


Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, η Ελλάδα έφτασε τα έξι μετάλλια. Η Άννα Κορακάκη έχει προσφέρει δύο στη σκοποβολή, ένα χάλκινο στα 10 μέτρα με αεροβόλο πιστόλι και ένα χρυσό στα 20 μέτρα, ο Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε το χρυσό στους κρίκους, ο Σπύρος Γιαννιώτης πήρε το αργυρό στα 20.000 μέτρα κολύμβηση σε ανοιχτή θάλασσα και το δίδυμο Παναγιώτη Μάντη - Παύλου Καγιαλή πήρε το χάλκινο στα 470 της ιστιοπλοΐας, πριν από το χρυσό της Στεφανίδη. 

Η απονομή θα πραγματοποιηθεί τα ξημερώματα της Κυριακής στις 2:15 ώρα Ελλάδας. 

Τα αποτελέσματα του τελικού 1. Κατερίνα Στεφανίδη 4.85 2. Σάντι Μόρις (ΗΠΑ) 4.85 3. Ελίζα ΜακΚάρτνεϊ (Νέα Ζηλανδία) 4.80 4. Αλάνα Μπόιντ (Αυστραλία) 4.70 5. Χόλι Μπράντσο (Μ. Βρετανία) 4.70 6. Νικολ Μπούχλερ (Ελβετία) 4.70 7. Τζένιφερ Σουρ (ΗΠΑ) 4.60 8. Γιαρισλέι Σίλβα (Κούβα) 4.60 9. Μαρτίνα Στρουτζ (Γερμανία) 4.60 10. Λίσα Ριζιχ (Γερμανία) 4.50 11. Τίνα Σούτεϊ (Σλοβακία) 4.50 12. Κέλσι Άχμπε (Καναδάς) 4.50

3 σχόλια:

  1. ΒΡΩΜΕΡΟ ΧΡΥΣΑΥΓΟΥΛΟ Η ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ ΒΓΗΚΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΟΛΤ.ΤΟΝ ΓΙΟΥΣΕΙΝ.ΔΕΝ ΤΟΝ ΞΕΡΕΙΣ; ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο "ΣΚΥΛΑΡΑΠΑΣ" (ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΕΙ ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ) ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ 9 ΧΡΥΣΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ. ΔΕΝ ΤΟΝ ΞΕΡΕΙΣ; ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ. ΕΣΥ ΞΕΡΕΙΣ ΟΜΩΣ ΤΑ ΤΕΚΤΑΙΝΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΥ, ΤΟΥ ΓΑΖΩΡΟΥ, ΤΟΥ ΜΟΥΣΤΑΦΑ, ΤΟΥ ΦΩΤΙΑΔΗ. ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΤΟ ΣΑΠΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΙΚΑΙΩΣΕΣ ΤΟΝ ΑΪΝΣΤΑΪΝ , Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΣΟΥ ΤΕΙΝΕΙ ΣΤΟ ΑΠΕΙΡΟ

      Διαγραφή
    2. ΩΡΑΙΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΣΑΣ ΔΙΝΕΙ Ο ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ. ΑΙΝΣΤΑΙΝ ΕΒΡΑΙΟΣ ΣΙΩΝΙΣΤΗΣ. ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΣ ΑΥΤΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΚΟΥΡΑΣΕΣ ΜΕ ΤΟ Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΤΕΙΝΕΙ ΣΤΟ ΑΠΕΙΡΟ (ΜΑΛΛΟΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ ΣΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ). ΟΤΑΝ ΣΤΟ ΒΟΥΛΩΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΛΕΣ. ΓΙΝΕ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΣ. ΕΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙΣ.

      Διαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ