Σάββατο 13 Αυγούστου 2016

ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΑΠΟ ΤΟ "ΒΕΛΟΥΔΙΝΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ" ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

 ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ ΕΡΤΝΤΟΓΑΝ "ΠΙΑΣΑΝ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ" ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ


Η ΤΡΙΜΕΡΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΡΩΣΙΑΣ - ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΙΡΑΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΥΣ

Φαίνεται πώς τα «βρήκαν» Τουρκία και Ιράν, τόσο σε εκείνα που ανακοίνωσαν όσο και στα άλλα που αποτελούν πεδίο της «μυστικής διπλωματίας».
Ωστόσο, τα μηνύματα προς τους δυτικούς αποδέκτες στάλθηκαν. Και ήταν ξεκάθαρα.



Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν στην Άγκυρα ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου κι ο Ιρανός Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ, μάθαμε ότι τα συμφώνησαν στο φυσικό αέριο που η Τουρκία προμηθεύεται από το Ιράν και στις τιμές του.
Το Ιράν από την πλευρά του συμφώνησε να συνεργαστεί για να αποκατασταθεί η ροή τουριστών από το Ιράν στην Τουρκία.
Η επίσκεψη του Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ στην Άγκυρα είναι η πρώτη επίσκεψη ανώτατου ξένου αξιωματούχου στην Τουρκία μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.
Ο Ζαρίφ έδωσε τα συγχαρητήριά του τον τουρκικό λαό για τη νίκη του επί της απόπειρας πραξικοπήματος.
Ο Τσαβούσογλου από τη σειρά του ευχαρίστησε τον Ζαρίφ για την υποστήριξη της κυβέρνησης του Ιράν στη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση της Τουρκίας από τις πρώτες στιγμές της εκδήλωσης του πραξικοπήματος.
Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών (κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια προφανώς) είπε ότι «η Τουρκία είναι ένα σύμβολο της Δημοκρατίας και το Ιράν πάντα υποστηρίζει την Τουρκία. Η σχέση μας με την Τουρκία είναι ισχυρή».
Πρόσθεσε μάλιστα ότι το Ιράν θεωρεί την ασφάλεια της Τουρκίας ως να πρόκειται για τη δική του ασφάλεια κι εδώ πρέπει να έλουσε τους Ισραηλινούς κρύος ιδρώτας με το υπονοούμενο.
«Η Τουρκία είναι μια φιλική και αδελφική χώρα του Ιράν και ήρθα εδώ για να συγχαρώ τον τουρκικό λαό για τη νίκη του επί της απόπειρας πραξικοπήματος», πρόσθεσε.
Το Ιράν, μάθαμε ακόμα, ότι σέβεται την ακεραιότητα της Συρίας και δήλωσε ότι επιθυμεί να πολεμήσει την τρομοκρατία (τζιχαντιστές) μαζί με την Τουρκία.
Είναι εντυπωσιακό πάντως πώς Ρώσοι και Ιρανοί θέλουν να πολεμήσουν τους τζιχαντιστές παρέα με την Τουρκία, τη χώρα που τους χρηματοδοτεί και εξοπλίζει. Έχει τεράστιο ενδιαφέρον στο πώς θα εξελιχθεί όλο αυτό το γεωπολιτικό τσίρκο.
Μας είπαν ακόμα οι δύο ΥΠΕΞ ότι συζητώντας για τη συριακή κρίση συμφώνησαν στην εδαφική ακεραιότητα της Συρίας (αυτό πάει για τους Κούρδους).
Ο Ιρανός ΥΠΕΞ δεν παρέλειψε να εκφράσει και τη χαρά του για την επαναπροσέγγιση Τουρκίας και Ρωσίας.
Και τώρα το καλύτερο:
«Τουρκία, Ρωσία και Ιράν θα συνεργαστούν για τη Συρία αλλά και στα ευρύτερα περιφερειακά θέματα«, είπε ο Ζαρίφ [σ.σ εδώ Ισραηλινοί, Κούρδοι και Αμερικανοί τέθηκαν σε «συναγερμό»] και τόνισε ότι «στεκόμαστε ενάντια στην τρομοκρατία στην περιοχή».
Αυτά τα δήλωσε ο Ιρανός στο πλευρό του Τούρκου, που αμφότεροι έχουν μοιρασμένες τις τρομοκρατικές οργανώσεις στη Μέση Ανατολή.
Μια χαρά. Εάν δεν ανατιναχτεί ο πλανήτης μέσα στους επόμενους μήνες θα είμαστε πολύ τυχεροί ως ανθρωπότητα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ