Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

"Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ" ΑΡΓΗΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ...

 ΑΚΟΜΗ "ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ" ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΟΙ ΤΣΙΠΡΟΑΝΕΛ, ΟΙ ΜΝΗΜΟΝΙΟΣΧΙΣΤΕΣ !!! 





Οριακά επί τα χείρω αναθεώρησε τις εκτιμήσεις της για την πορεία της οικονομίας το β’ τρίμηνο του 2016 η ΕΛΣΤΑΤ κατά τη δεύτερη μέτρηση των δεδομένων.

Με βάση αυτή και με εποχικά διορθωμένα στοιχεία, το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν σε όρους όγκου, παρουσίασε αύξηση κατά 0,2% σε σχέση με το 1ο τρίμηνο 2016 (έναντι της αύξησης 0,3% που είχε ανακοινωθεί στην πρώτη εκτίμηση του 2ου τριμήνου). 


Σε σύγκριση με το 2ο τρίμηνο 2015 (ετήσια) παρουσίασε μείωση 0,9% (έναντι πτώσης 0,7% που είχε ανακοινωθεί στην πρώτη εκτίμηση). Με βάση τα μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία το ΑΕΠ παρουσίασε πτώση 0,4% σε σχέση με το 2ο τρίμηνο 2015 έναντι της κάμψης 0,1% που είχε ανακοινωθεί στην πρώτη εκτίμηση. Οι διαφορές αυτές είναι αποτέλεσμα της χρησιμοποίησης στοιχείων που δεν ήταν διαθέσιμα κατά την πρώτη εκτίμηση.

Οι παράμετροι: 

Οι τριμηνιαίες μεταβολές με βάση εποχικά διορθωμένα στοιχεία σε όρους όγκου έχουν ως εξής: * Η συνολική τελική καταναλωτική δαπάνη μειώθηκε κατά 0,2% σε σχέση με το α’ τρίμηνο του 2016. 
 * Οι ακαθάριστες επενδύσεις παγίου κεφαλαίου αυξήθηκαν κατά 1%. * Μείωση κατά 1% παρουσίασαν οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών.
 * Οι εξαγωγές αγαθών υποχώρησαν κατά 0,6% ενώ οι εξαγωγές υπηρεσιών κατά 3,5%.
 * Πτώση 0,4% σε σχέση με το 1o τρίμηνο του 2016 παρουσίασαν οι εισαγωγές αγαθών και υπηρεσιών. 

Οι εισαγωγές αγαθών αυξήθηκαν κατά 0,5% ενώ οι εισαγωγές υπηρεσιών μειώθηκαν κατά 4,4%. Οι ετήσιες μεταβολές με βάση εποχικά διορθωμένα στοιχεία σε όρους όγκου έχουν ως εξής: 
 * Η συνολική τελική καταναλωτική δαπάνη παρουσίασε μείωση 1,9% σε σχέση με το β’ τρίμηνο του 2015. 
 * Οι ακαθάριστες επενδύσεις παγίου κεφαλαίου αυξήθηκαν κατά 7%. 
 * Μείωση κατά 11,4% παρουσίασαν οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών. Οι εξαγωγές αγαθών αυξήθηκαν κατά 2,9% ενώ οι εξαγωγές υπηρεσιών υποχώρησαν κατά 26,5%. 
* Μείωση κατά 7,1% σε σχέση με το β’ τρίμηνο του 2015ΕΕ παρουσίασαν οι εισαγωγές αγαθών και υπηρεσιών. Οι εισαγωγές αγαθών μειώθηκαν κατά 3,3% και οι εισαγωγές υπηρεσιών μειώθηκαν κατά 22,6%. 

ΠΗΓΗ: Εuro2day

3 σχόλια:

  1. ΙΑΚΧΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ..ΠΕΡΙ ΕΛΣΤΑΤ..Κ.Λ.Π Κ.Λ.Π..ΤΖΑΜΠΑ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΕΙΣ ΑΣΧΟΛΗΣΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ,ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ,ΑΘΛΗΤΙΚΗ,ΜΕ ΤΑΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ..ΚΑΙ ΑΣΕ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ....ΤΑ..ΑΤ ..ΤΑ ΑΠ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΓΙΝΕΣ ΚΑΙ FINANCIAL TIMES SERRON. ΣΑΝ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΣΟΥ ΤΟΝ ΜΕΓΚΛΑ FC SERRES

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΘΕ ΦΕΡΕΙ ΜΟΝΟ ΚΟΥΛΗΣ!!!!!!!!! ΚΑΙ Ο ΚΩΣΤΗΣ (ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ) ΜΠΡΟΥΤΑΛ ΤΥΠΟΣ..... ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΙ "ΣΚΑΤΑ" ΤΡΩΓΑΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ?????
    ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΕΡΕ ΚΑΙ Ο ΚΛΑΡΙΝΟΓΑΜΠΡΟΣ ΗΛΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΟΛΗ!!!!!!
    ΕΙΔΕ Η ΑΛΕΠΟΥ ΤΟΝ ΚΟΛΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΣΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΖΩΓΡΑΦΙΑ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ