Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

ΜΕ ΤΗΝ "ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΑ" ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΕΜΕΙΝΑΝ ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ !!!!!!!!!

ΟΙ ΙΣΛΑΜΟΠΙΘΗΚΟΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΤΩΡΑ ΑΣ ΤΟΥΣ ΜΑΖΕΨΕΙ ΣΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ Ο ΠΑΠΑΣ, 
Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΩΝ 


Η ΑΥΣΤΡΙΑ ΣΗΚΩΝΕΙ ΝΕΟΥΣ ΦΤΑΧΤΕΣ 


Άλλαξε ο διάδρομος που ακολουθούν πρόσφυγες και μετανάστες ( ποιοι πρόσφυγες; αυτές οι φάτσες πάντως μόνο με Σύριους δεν μοιάζουν) για να φτάσουν στην Ευρώπη, καθώς το γεγονός ότι τα σύνορα στην Ελλάδα είναι κλειστά και πάνω από 50.000 άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι στη χώρα, σε δύσκολες συνθήκες λειτούργησε αποτρεπτικά. 

Πλέον πρόσφυγες και μετανάστες επιλέγουν την Ιταλία. Η ιταλική ακτοφυλακή διέσωσε, το τελευταίο εικοσιτετράωρο, 2.154 μετανάστες νότια της Σικελίας, στο πλαίσιο δεκαεπτά επιχειρήσεων. Οι μετανάστες επέβαιναν σε 16 σωσίβιες λέμβους και σε μια μεγάλη βάρκα. Πιο αναλυτικά, το πλοίο Dattilo, της ιταλικής ακτοφυλακής διέσωσε 237 μετανάστες. 

Το πλοίο Peluso, επίσης της ακτοφυλακής, διέσωσε 371 άτομα. Στα πλαίσια της επιχείρησης Frontex, το πλοίο Siem Pilot περισυνέλεξε 651 μετανάστες ενώ η μονάδα Cigala Fugosi του ιταλικού πολεμικού ναυτικού πρόσφερε άμεση βοήθεια σε 414 ανθρώπους, οι οποίοι επέβαιναν σε δυο σωσίβιες λέμβους και μια μεγάλη βάρκα. Ένα εμπορικό πλοίο κατάφερε να διασώσει 235 άτομα, ένα πλοίο με σημαία Μάλτας περισυνέλεξε 126 «απελπισμένους της θάλασσας» και μια μονάδα της ιταλικής οικονομικής αστυνομίας μεταφέρει, την ώρα αυτή, στην ξηρά, άλλους 120 ανθρώπους. 

Τη Δευτέρα ακόμη 1.850 πρόσφυγες διασώθηκαν σε 8 διαφορετικές επιχειρήσεις, σύμφωνα με το ιταλικό λιμενικό σώμα. Ένας εκπρόσωπος τύπου του πολεμικού ναυτικού της Λιβύης ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι το λιμενικό σώμα της χώρας εμπόδισε τον διάπλου 6 πλοιαρίων που μετέφεραν 649 πρόσφυγες στα ανοικτά της Σαμπράτα. 

Την ίδια ώρα η Αυστρία ετοιμάζει φράχτες. 

Η Ιταλία ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να επαληθεύσει αν ο φράχτης που η Αυστρία προτίθεται να τοποθετήσει στο πέρασμα Μπρένερ (Brenner) στα σύνορα με την Ιταλία συνάδει με τους κανόνες της συμφωνίας της Σένγκεν. 

 Το αίτημα αυτό διατυπώνεται από τους Ιταλούς υπουργούς Εξωτερικών Πάολο Τζεντιλόνι (Paolo Gentiloni) και Εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο (Angelino Alfano), και απευθύνεται, με σχετική επιστολή, προς τον επίτροπο αρμόδιο για θέματα μετανάστευσης, εσωτερικών υποθέσεων και ιθαγένειας Δημήτρη Αβραμόπουλο.

 Οι δυο υπουργοί της κυβέρνησης Ρέντσι προσθέτουν ότι «η απόφαση για επανενεργοποίηση των εσωτερικών ελέγχων με την Ιταλία δεν δείχνει να στηρίζεται σε πραγματικά στοιχεία», ενώ παράλληλα υπογραμμίζουν πως «η εκ νέου υιοθέτηση των ελέγχων και/ή τεχνικού φράχτη δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να θεωρηθεί σύμφωνη με την πραγματικότητα».

Κατά τον Αλφάνο, επίσης, αν οι αναφορές στην απόφαση της Βιέννης βρουν επιβεβαίωση, «θα είναι κάτι το ανεξήγητο, αδύνατον να δικαιολογηθεί». «Μεταξύ Ιταλίας και Αυστρίας υφίστανται σχέσεις φιλίας, αλλά εμείς απαιτούμε να τύχουν σεβασμού οι ευρωπαϊκοί κανόνες», συμπλήρωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι (Matteo Renzi).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ