Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΑΝΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΛΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΕΙΟΣΗΜΟΥ

ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΝΤΑΒΑΤΖΙΛΙΚΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ 

Η "ΚΑΚΙΑ" ΤΡΟΪΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΓΧΩΡΙΟΙ ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ ΜΕΤΑΡΡΘΥΜΙΣΤΕΣ




Τι είναι το Αγγελιόσημο;
Το αγγελιόσημο αποτελεί επιβάρυνση, η οποία επιβάλλεται επί του τιμήματος των διαφημίσεων που καταχωρούνται στον Τύπο ή μεταδίδονται από τη ραδιοτηλεόραση. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για ένα πλέγμα επιβαρύνσεων με παρεμφερή λειτουργία, αλλά διαφορετική νομική βάση και ύψος. Συγκεκριμένα, διακρίνονται λογιστικά, το αγγελιόσημο ημερήσιων εφημερίδων Αθηνών (σε ποσοστό 20% επί του τιμήματος της διαφήμισης) και Θεσσαλονίκης (σε ποσοστό 16%), το αγγελιόσημο περιοδικού Τύπου (σε ποσοστό 20%), το αγγελιόσημο τηλεοπτικών σταθμών και το αγγελιόσημο ραδιοφωνικών σταθμών (αμφότερα, σε ποσοστό 21,5%). Το αγγελιόσημο υπολογίζεται επί του τιμολογίου της καταχωρούμενης ή μεταδιδόμενης διαφήμισης και αποδίδεται, με ευθύνη του οικείου μέσου, έντυπου ή ραδιοτηλεοπτικού, το μεν αγγελιόσημο του περιοδικού Τύπου και ραδιοτηλεόρασης στο ΤΣΠΕΑΘ, και ήδη ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, το δε αγγελιόσημο του ημερήσιου Τύπου στον ΕΔΟΕΑΠ.

Οι διαφημιζόμενοι πληρώνουν τους δημοσιογράφους;
Ο χαρακτήρας του αγγελιοσήμου ως οιονεί εργοδοτικής εισφοράς προκύπτει και από την, σε σχέση με άλλους κοινωνικούς πόρους, εντελώς ιδιάζουσα οικονομική λειτουργία που αυτό επιτελεί. Καταρχάς, με αγγελιόσημο βαρύνεται η διαφημιστική συναλλαγή μεταξύ ορισμένου μέσου ενημέρωσης και του διαφημιζόμενου (ή διαφημιστή). Το κόστος τυπικά και ουσιαστικά βαρύνει τον διαφημιζόμενο !!!!!!!!!! ο  οποίος ενδεχομένως να έχει χρέη προς τον ΟΑΕΕ για την προσωπική του ασφάλιση αλλά  το ανάλγητο τον υποχρεώνει να πληρώνει το νταβατζιλίκι για να πάρει σύνταξη ο Πετεντέρης, η Τρέμη, ο Ευαγγελάτος , η Στάη (με τις καταθέσεις στο εξωτερικό) , ο Παπαδάκης, ο Λυριτζής με τον Οικονόμου,  τα πουτανάκια της Κουμουνδούρου,  οι στρατιές των αργόμισθων κομματόσυλων της ΕΡΤ  και όλα της "μιας δραχμής τα γιασεμιά"

1 σχόλιο:

  1. ΤΑ "ΘΑΥΜΑΤΑ" ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΝ ΝΔ

    Στο συνέδριο ήταν εγγεγραμμένοι 4800 σύνεδροι ....
    Ψήφισαν για πολιτική επιτροπή 3200 δηλαδή ένας στους τρεις συνέδρους, δεν προσήλθε στην εκλογική διαδικασία, για το ανώτερο όργανο του κόμματος !!!!!!!!!
    Οι υποψηφίου για την πολιτική επιτροπή κατέθεσαν 3570 κουπόνια (238 Χ 15).
    ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΞΑΝΑΓΡΑΦΩ: 3200 ΨΗΦΙΣΑΝ ΚΑΙ ΕΔΩΣΑΝ ΤΑ ΚΟΥΠΟΝΙΑ ΤΟΥΣ 3570!!!
    ΔΗΛΑΔΗ πάνω από το 10% των συνέδρων ενώ πρότειναν με το κουπόνι τους κάποιον για το ανώτερο όργανο του κόμματος δεν ψήφισαν καθόλου ........!!!!!!!!!!!!!!!!!.
    Σκεφτείτε ΚΑΙ ότι αρκετοί σύνεδροι, όχι πολλοί όμως, δεν έδωσαν το κουπόνι τους πουθενά ψήφισαν όμως .... !!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ