Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

TA ΕΙΠΕ ΟΛΑ Ο ΝΤΕΛΙΒΕΡΑΣ ...


           
      ΕΥΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΕΥΡΩ



Εργάζομαι για € 3,00 την ώρα (με τις βενζίνες δικές μου) και με ό,τι φιλοδωρήματα μου δίνετε για την εξυπηρέτηση (που και αυτά τείνουν να εξαφανιστούν), στην πλέον ανθούσα οικονομική δραστηριότητα μιας ρημαγμένης χώρας, χωρίς ασφάλιση και με το αφεντικό να κοιτάει το ρολόι για να δει αν είμαι γρήγορος.

Μπορεί να είμαι πρώην υπάλληλος κάποιας επιχείρησης που έκλεισε, ή να τσοντάρω τον αστείο μισθό που μου δίνουν στην κανονική μου δουλειά γιατί περιμένουν και άλλοι άνθρωποι να ζήσουν από εμένα.
Μπορεί να έχω πτυχίο πανεπιστημίου ή διδακτορικό και να μιλάω 3-4 ξένες γλώσσες. Δεν έχει σημασία, για εσάς είμαι ο «νεαρός» πιτσαφέρνης, που αν αργήσει μουτρώνετε ή αν μπει ανάποδα σε μονόδρομο τον βρίζετε.

Η Αριστερά διαλαλεί ότι αγωνίζεται για μένα… φαντάζομαι ότι αγωνίζεται όσο μένω ντελιβεράς, γιατί αν κάνω ποτέ το λάθος να προοδεύσω, θα είμαι ο Ταξικός τους Εχθρός, οπότε τι σκατά αγώνας είναι αυτός, να κρατάς τους πάντες φτωχούς και αδαείς για να σε πιστεύουν;

Ευτυχώς δεν υπάρχει ενδεχόμενο προόδου μου. Οι λίγες θέσεις εργασίας που διατίθενται είναι ρεζερβέ για τα κομματόσκυλά τους, για τους γκόμενους, το σόι τους, τους πιστούς αφισοκολλητές τους και τους υπάκουους υποτακτικούς τους. Η οικονομία είναι στα σκατά, συνεπώς για τα επόμενα χρόνια έχετε εξασφαλίσει από μένα τη μεταφορά της ζεστής σας πίτσας. Αυτό μου μένει πια, μια και οι gastarbeiters από την Ελλάδα δεν έχουν πια ζήτηση.

Ανήκω στα «Περήφανα Νιάτα» της Ελλάδας, αλλά για κάποιο περίεργο λόγο, κάθε μέρα νοιώθω και λιγότερο περήφανος…. 

 Μάλλον γερνάω…

Costas Kapos

5 σχόλια:

  1. Άν και το κείμενο το έγραψε ένας προ 35ετίας και όχι τωρινός ντελιβεράς,στην πραγματικότητα μηχανολόγος μηχανικός, η περιγραφή αγγίζει τη σημερινή πραγματικότητα όλους τούς άνεργους ή μισο απασχολούμενους νέους και μεγαλύτερους. Όσο περισσότερα προσόντα έχει ο άνεργος τόσο πιό ανεπιθύμητος απο την εργοδοσία και το κράτος.Ιδίως όταν τολμήσει να κάνει τον επιχειρηματία, όπως και οι αγρότες που γίνονται πιά και με τη βούλα επιχειρηματίες.Η φορολόγηση τους θέλει όλους ίσους γι'αυτό με τέτοια μέτρα ενισχύει την φοροαποφυγη και φοροδιαφυγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΡΕΣΕΩΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ "Ο ΙΑΚΧΟΣ"
    ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ
    ΑΡΧΙΡΟΥΦΙΑΝΟΣ, ΠΑΛΙΚΑΡΑΣ, ΧΥΔΑΙΟΣ, ΛΕΚΤΙΚΟΣ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΣ, ΓΛΥΦΤΗΣ, ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΡΕΤΑΛΙΩΝ......
    ΠΡΟΘΥΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ....ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΚΑΛΟΣ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εκει στο καβακλι εχετε παθει ιακχιτιδα.
    Καταλαβετε πως Λευκωνιωτης Δημαρχος δεν βγαινει.
    Τελος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΙΑΛΑΛΕΙ ΟΤΙ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ..."
    Η ΔΕΞΙΑ ΤΙ ΚΑΝΕΙ 'Η ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΑΓΑΠΗΤΕ ?
    ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙΣ ΝΤΕΛΙΒΕΡΑΣ. ΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΕΙΤΕ ΟΧΙ !!!

    SERRES OUT OF FOCUS

    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ