Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ...

 ΕΔΩ ΠΑΠΑΣ,  ΕΚΕΙ ΠΑΠΑΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΠΑΣ 





Της Νεφέλης Ιανού - Εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Αποφασισμένος να πληρώσει για να μην κινηθεί η σε βάρος του διαδικασία με την άσκηση ποινικής δίωξης για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα «βρώμικου» χρήματος φέρεται να είναι ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, Σταύρος Παπασταύρου.

Ο δικηγόρος, μετά τον καταλογισμό προστίμου σε βάρος του, ύψους περίπου 3,5 εκατομμυρίων ευρώ, έχει δύο επιλογές: Ή να μην πληρώσει και να καθίσει στο σκαμνί ή να πληρώσει και να καταφύγει στη συνέχεια στα διοικητικά δικαστήρια, διεκδικώντας τη δικαίωσή του, αλλά και την επιστροφή των χρημάτων που θα έχει καταβάλει.

Για τη φορολογική Αρχή, ο Σταύρος Παπασταύρου φέρεται ως ο δικαιούχος και όχι ως πληρεξούσιος του επίμαχου λογαριασμού, ο οποίος αποκαλύφθηκε μέσω της «λίστας Λαγκάρντ», με ύψος καταθέσεων που αγγίζουν τα 5,5 εκατομμύρια ευρώ. Εκείνος, από την πλευρά του, διαρρηγνύει τα ιμάτιά του ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι γονείς του ήταν πληρεξούσιοι του λογαριασμού, μετά από εντολή του στενού του φίλου, επιχειρηματία Σάμπι Μιονί, ο οποίος αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και για αυτό τον λόγο τούς εμπιστεύτηκε ένα μέρος της περιουσίας του.

Υστερα από 10μηνη έρευνα, η οποία δεν κατέληγε σε σαφές συμπέρασμα, αφού ο ένας ελεγκτής είχε τη γνώμη ότι η δικογραφία έπρεπε να κλείσει, ενώ ο άλλος διατηρούσε επιφυλάξεις, ένα αρχείο Εxcel έφτασε στις φορολογικές Αρχές από τους εισαγγελείς, το οποίο περιλαμβανόταν στα νέα στοιχεία που έδωσε ο Ερβέ Φαλτσιανί. Εκεί το δεξί χέρι του Αντ. Σαμαρά χαρακτηρίζεται «Beneficial owner», δηλαδή πραγματικός δικαιούχος και όχι πληρεξούσιος. Αυτό το στοιχείο, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν κατατέθηκε κατά τη διάρκεια της έρευνας κάποιο επίσημο χαρτί από την τράπεζα HSBC με το οποίο να διευκρινίζεται ο ρόλος του, οδήγησε, όπως φαίνεται, στο συμπέρασμα ότι ο επίμαχος λογαριασμός τού ανήκει και για αυτόν τον λόγο πρέπει να πληρώσει ένα υπέρογκο πρόστιμο, ύψους 3,5 εκατομμυρίων ευρώ...

Πληροφορίες αναφέρουν ότι επιβαρυντικό για την υπόθεση στοιχείο ήταν το γεγονός ότι στον λογαριασμό, εκτός από το όνομα του Στ. Παπασταύρου, εμφανίζονται και αυτά του πατέρα και της μητέρας του, γεγονός που δείχνει σχέση ιδιοκτησίας και όχι πληρεξουσιότητας...

Η συγκεκριμένη υπόθεση, όμως, φαίνεται ότι δεν είναι η μόνη στην οποία εμπλέκεται ο δικηγόρος, αφού η Εισαγγελία Πρωτοδικών έχει ανοιχτή ακόμα μία δικογραφία, η οποία τον εμπλέκει σε μια ομάδα που, σύμφωνα με καταγγελίες, ξέπλενε «βρώμικο» χρήμα μέσω τραπεζών του εξωτερικού. Αυτή η έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη μετά και τις 500.000 κινήσεις που έδωσε στις Αρχές ο Ερβέ Φαλτσιανί, οι οποίες ελέγχονται μία προς μία. Μάλιστα, εισαγγελικές πηγές ανέφεραν ότι, εάν «δέσουν» κάποια στοιχεία, η επίμαχη δικογραφία μπορεί να είναι έτοιμη να κλείσει ακόμη και μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου...
«ΕΞΟΝΤΩΣΗ»

Ο Στ. Παπασταύρου, από την πλευρά του, μιλά για πολιτική δίωξη σε βάρος του, αλλά και για προσπάθεια να εξοντωθεί επαγγελματικά και ηθικά. Αν και, όπως λέει, προσκόμισε ατράνταχτα στοιχεία, τα οποία αποδεικνύουν ότι στον λογαριασμό της ΗSBC ήταν πληρεξούσιος και μόνο, εντούτοις οι Αρχές κλείνουν τα μάτια για λόγους σκοπιμότητας.

Οσο για το νέο στοιχείο, που μπήκε αιφνιδιαστικά στη δικογραφία, το χαρακτηρίζει κατασκευασμένο και άγνωστης προέλευσης. «Το Εxcel δεν έχει σφραγίδα, υπογραφή, την παραμικρή ένδειξη για τον εκδότη του, ούτε και κάποιο χαρακτηριστικό στοιχείο αυθεντικότητας και δεν μπορεί να σταθεί ως αποδεικτικό στοιχείο σε καμία δικονομική διαδικασία ή δικαστική διερεύνηση… Εγώ τέτοιο ποσό ουδέποτε απέκτησα ούτε και διαθέτω», λέει, υποστηρίζοντας ότι η ενοχή του ήταν έτοιμη... προεκλογικά.

«Εξάλλου, η ενοχή μου είχε προεξοφληθεί και σε προεκλογικό σποτ, τη 10η Σεπτεμβρίου του 2015, κατά παράβαση του τεκμηρίου της αθωότητας. Σε ποιο κράτος δικαίου ο πρωθυπουργός ανακοινώνει ονομαστικό καταλογισμό, προτού αυτός συμβεί; Να γιατί η δίωξή μου και πολιτική και προμελετημένη είναι. Κατηγορούμαι, λοιπόν, για έναν αλλοδαπό εταιρικό λογαριασμό που ανοίχθηκε το 2005 και ο οποίος δεν είναι δικός μου, ενώ οι κινήσεις σε αυτόν έγιναν αποκλειστικά από τον επιχειρηματία Σάμπι Μιονί, του οποίου είμαι φίλος και ήμουν δικηγόρος εδώ και δεκαετίες».

Συνεργάτης υπουργού ο ελεγκτής του

Την ίδια ώρα αίσθηση προκάλεσε καταγγελία του αντιπροέδρου της Ν.Δ., Αδ. Γεωργιάδη, στον ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 σύμφωνα με την οποία «ένας από τους υπαλλήλους που έστειλαν τον κ. Παπασταύρου στη Δικαιοσύνη επιβραβεύθηκε με το να εργάζεται πλέον στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη». Με βάση τον κ. Γεωργιάδη πρόκειται για τον κ. Παναγιώτη Ντούνια, μόνιμο υπάλληλο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, ο οποίος τον Αύγουστο του 2015 αποσπάστηκε στο πολιτικό γραφείο του κ. Αλεξιάδη. Ο ίδιος, όπως φαίνεται στα επίσημα έγγραφα του ΣΔΟΕ που δημοσιεύουν τα «Π» είχε αναλάβει μαζί με συνάδελφό του τον έλεγχο της υπόθεσης του κ. Παπασταύρου, στο πλαίσιο διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης για τον έλεγχο της «λίστας Λαγκάρντ».

12 σχόλια:

  1. Στη σειρά όλοι στο ταμείο να πληρώσουν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΚΑΚΑ Ο ΆΛΕΞΙΑΔΗΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΕ ?
    ΑΝ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΣΙΜΠΗΣΕΙ ΕΝΑ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΚΑΙ ΦΕΡΕΙ 3,5 εκ ΕΥΡΩ ΛΥΣΑΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι αδιόρθωτοι τελικά . Τους πιάνουν με την γίδα στη πλάτη και έχουν το θράσος να μιλάνε και απο πάνω .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΛΑ.....ΗΛΗΘΙΟ ΚΑΙ ΠΑΝΗΒΛΑΚΑ ΣΑΝ ΤΟΝ ΙΑΚΧΟ ΔΕΝ ΞΑΝΑΔΑ
    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 10 ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΕΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΓΕΓΟΝΟΣ
    ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΝ Μ@ΛΑΚΑ ΜΕ ΧΡΟΝΟΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΛΑ.....ΗΛΗΘΙΟ ΚΑΙ ΠΑΝΗΒΛΑΚΑ ΣΑΝ ΤΟΝ ΙΑΚΧΟ ΔΕΝ ΞΑΝΑΔΑ
    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 10 ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΕΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΓΕΓΟΝΟΣ
    ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΝ Μ@ΛΑΚΑ ΜΕ ΧΡΟΝΟΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. MHN ΠΡΟΤΡΕΧΕΙΣ ΗΛΙΘΙΕ ... ΕΧΩ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΜΟΥ

      Διαγραφή
    2. ΕΣΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΣΚΟΠΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΒΛΑΚΑ ΝΑ ΣΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΝΑ ΖΕΙΣ.......ΤΡΑΒΑ ΣΤΟΝ ΜΟΥΣΤΑΦΑ..ΑΥΤΟΣ ΞΕΡΕΙ!!!!!
      ΑΠΑΤΕΩΝΑ Ε! ΑΠΑΤΕΩΝΑ

      Διαγραφή
  6. Μακάρι να είχαμε 10.000 Παπασταύρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ιακχε με την γυναίκα του Κούλη και συνέταιρο του Παπασταύρου έμαθες τι παίζει ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Λοιπόν για να μαθαίνετε...Μιλάω μόνο νομικά: η κλήση για παροχή εξηγήσεων στον Παπασταύρου επιδόθηκε την 31/12/2015 και τον καλούσε για εξηγήσεις εντός 7 ημερών... δηλαδή μέχρι την 7/1/2016... σε αυτές τις 7 ημέρες, οι εργάσιμες ήταν μόνο 2 και όλες οι υπόλοιπες αργίες...παράταση φυσικά δεν του έδωσαν οπότε αμέσως μετά έβγαλαν το πόρισμα το οποίο και φυσικά δεν μπορούσε να ήταν διαφορετικό αφού εντός της ως άνω προθεσμίας δεν έφθασαν τα στοιχεία από την HSBC.. και έτσι στήθηκε το πανυγηράκι της κυβέρνησης για να αποσπάσει την προσοχή του κοινού... ο παπασταύρου φυσικά και έπρεπε να πληρώσει ώστε να δικαιούται να προσφύγει στα διοικητικά δικαστήρια και να παύσει οιαδήποτε ποινική δίωξη... η προσφυγή του εννοείται πως θα γίνει δεκτή από τα διοικητικά δικαστήρια γιατί βρίθει παρανομιών το πόρισμα και φυσικά και ο έλεγχος αλλά και το πρόστιμο θα ακυρωθούν... τα παραπάνω μην τα αμφισβητείτε γιατί τα γνωρίζω από δικηγόρο που χειρίζεται την υπόθεση... απλώς σας τα αναφέρω ώστε όταν γίνουν όλα τα ανωτέρω να μην εκπλαγείτε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ