Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

AX ΛΕΥΤΕΡΑΚΗ , AX ...

ΠΟΙΟΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟΝ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟ ; 




Μια φωτογραφία , χίλιες λέξεις" λέει η κινέζικη σοφία. Και ιδού η επιβεβαίωση της ρήσης. Στην φωτογραφία εμφανίζεται ο Πορτογάλος  ποδοσφαιριστής  DA KOSTA να υπογράφει το επαγγελματικό του συμβόλαιο με την ... ΠΑΕ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 1964 ανάμεσα στον μάνατζέρ του υποθέτω και τον νέο "αιμοδότη της σερραϊκής ομάδος, τον Λευτέρη Ανδρέου, Υποθηκοφύλακα των Σερρών. Τώρα το πώς και γιατί έμπλεξε ο Λευτέρης με «τους Μπολσεβίκους» και «τα ορφανά του Περούκα» μην με ρωτάτε, είναι ερευνητέον. Πάντως ο Λευτέρης. φαίνεται ότι είναι αγαθών και καλών προθέσεων , όμως δεν πρεπει να ξεχνά ότι 

"και ο δρόμος προς την κόλαση είναι στρωμένος με αγαθές προθέσεις" όπως λέει ο Θείος Βρασίδας.



Σήμερα λήγει η προθεσμία καταβολής εκ μέρους των μελών του Ερασιτέχνη Πανσερραϊκού να καταβάλουν το ποσό των 4.500 ευρώ για να αποκτήσουν το πακέτο των 150 μετοχών για την ίδρυση της νέας ΠΑΕ. Ενδιαφέρον θα είχε να δοθεί στην δημοσιότητα η λίστα των μελών (επίδοξων μετόχων της νεας ΠΑΕ)  που ανταποκρίθηκαν γιατί θα αποδειχθούν πολλά και πάω στοίχημα ότι οι Μπολσεβίκοι δεν θα το τολμήσουν ...



Όπως βλέπετε η φωτογραφία είναι «μούφα». Κανένα συμβόλαιο δεν έχει υπογράψει ο DA KOSTA, απλά έχει μπροστά του ένα κενό ολόλευκο επιστολόχαρτο με το λογότυπο της νέας ΠΑΕ και το όλο καραγκιοζλίκι στήθηκε για να πεισθεί το πόπολο ότι «τα ορφανά του Περούκα» κάνουν μεταγραφές. 
 

Ο δε Λευτέρης Ανδρέου δεν εκπροσωπεί τίποτε παρά μόνον το εαυτό του  και σκοπίμως το βάλανε στο κάδρο να μας πείσουν ότι έχουν προσελκύσει σοβαρούς Σερραίους στο εγχείρημά τους  μετά τον απαράδεκτο αποκλεισμό των απλών Σερραίων φιλάθλων από την νέα ΠΑΕ.



Και δεν μπορούσε να υπογράψει τίποτε ο DA KOSTA διότι η νέα ΠΑΕ είναι ακόμη αποκύημα της φαντασίας των «ορφανών του Περούκα» και ευσεβής πόθος τους. Δεν υπάρχει η Ανώνυμη Εταιρεία και φυσικά δεν μπορεί και να αναλάβει δεσμεύσεις επ’ ονόματί της κανείς. Ο Ερασιτέχνης Πανσερραϊκος δεν δικαιούται να υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο και ολες οι μέχρι σήμερα συμφωνίες που εμφανιζουν ως μεταγραφικές επιτυχίες είναι όλες άκυρες και εαν έχουν υπογραφεί προσύμφωνα τότε θαχουμε εκπλήξεις.



 ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ. ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ



Γιαυτό και ο Χακλίδης με ψοφοειδές ύφος και τόνο καλούσε τον κόσμο να αγοράσει Εισιτήρια Διαρκείας στην πρώτη επίσημη της ομάδος στο Δημοτικό Γήπεδο. Με το ζόρι έβγαινε η φωνή του … στο video ( εδώ)

OI ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, AΝΤΕΧΟΥΝ

ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: «ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ»



    Στην έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη με επιστροφή στη δραχμή επέμεινε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στην εκδήλωση για τα πέντε χρόνια του ιστοτόπου Iskra

    Ο ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΕΙΠΕ  ΟΤΙ ΕΓΡΑΦΕ Ο ΙΑΚΧΟΣ ΑΠΟ ΤΟ 2010 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ

    Μάλιστα, ζήτησε να ανοίξει άμεσα τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και στην κοινωνία «η...απαγορευμένη συζήτηση για το εθνικό νόμισμα».

    Όπως είπε ο Π. Λαφαζάνης η χώρα διέθετε πάντα εναλλακτική λύση απέναντι στα μνημόνια και τη λιτότητα. Ως καίρια σημεία μάλιστα της «εναλλακτικής λύσης» ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας έθεσε:

    -Την εθνικοποίηση- κοινωνικοποίηση των τραπεζών

    -Την ανάγκη να περάσουν υπό δημόσια ιδιοκτησία και διαχείριση όλες οι στρατηγικές επιχειρήσεις της χώρας, όλα τα στρατηγικά δίκτυα, όλες οι στρατηγικές υποδομές και τα ειδικής αξίας ακίνητα φιλέτα.

    -Την ανάγκη μιας μεγάλης αναδιανομής πλούτου σε βάρος των πολύ μεγάλων εισοδημάτων, των μεγάλων περιουσιών, των μεγάλων κερδών και του απέραντου μαύρου χρήματος.

    -Την αποκατάσταση της νομιμότητας και της διαφάνειας στα μέσα μαζικής ενημέρωσης με τον έλεγχο του ιδιοκτησιακού τους καθεστώτος.

    -Τη βαθιά διαγραφή του χρέους, χωρίς την οποία η χώρα δεν μπορεί να έχει μέλλον.

    Ο Π.Λαφαζάνης αρνήθηκε ότι με τη στάση τους τα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας υπονομεύουν την κυβέρνηση και την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ υποστήριξε ότι δέχονται «πολύ βρώμικο πόλεμο». «Όχι μόνο δεν μετανιώνουμε αλλά είμαστε και περήφανοι για το ΟΧΙ που είπαμε στη Βουλή στα δυο νομοσχέδια για τα προαπαιτούμενα. Είμαστε περήφανοι ως βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ γιατί πιστ5εύουμε ότι τηρήσαμε την ιστορία και το μέλλον του», είπε.

    Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας του Π. Λαφαζάνη


    Φίλες και φίλοι,

    Συντρόφισσες και σύντροφοι,

    ΠΕΡΙΠΛΑΝΩΜΕΝΟΣ ΑΛΒΑΝΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


             ΑΥΤΟΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΤΑΙ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ;



    ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ!!! Ο ΤΥΠΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΣΠΑΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

    ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΟΥ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ


    AYTΟΙ EINAI OI ΑΛΗΤΕΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ... ΑΛΛΑ ΑΣ ΟΨΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ "ΣΚΥΦΤΟΥΛΗ" ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

     


    ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ REAL NEWS (KYRIAKH 26-7-2015) ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΘΕΥΣΘΗ ΑΚΟΜΗ !!!! 


    ΟΙ ΟΣΤΡΟΓΟΤΘΟΙ ΒΟΡΕΙΟΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ  ΣΕ 
    "ΝΑΙ ή ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ" !!!!!


    Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

    "ΣΤΑΥΡΩΝΕΙ" ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ Ο " THE BEST ONE" YIANIS



     ΧΕΙΜΑΡΟΣ Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ , ΑΝΘΡΩΠΑΚΙ  ΚΑΙ ΟΡΤΙΝΑΝΤΖΑ ΤΩΝ ΤΟΛΟΓΛΥΦΩΝ Ο ΤΣΙΠΡΟΤΖΗΜΕΡΟΣ
     



    Η συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και των ευρωπαίων εταίρων μπορεί να έκανε το “φάντασμα” του Grexit να ξεθωριάσει, ωστόσο πυροδότησε ντόμινο εξελίξεων στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Εκτός από τις ραγδαίες εξελίξεις και τον επικείμενο ανασχηματισμό, πλέον υπάρχει και θέμα με έναν… “παλιό γνώριμο”. Όχι και τόσο παλιό βέβαια, αφού δεν έχει περάσει μόλις μία ημέρα από την επομένη του δημοψηφίσματος, οπότε και ο Γιάνης Βαρουφάκης παραιτήθηκε. Ένα δημοψήφισμα που υπάρχει ως κεντρικό θέμα στο νέο “χτύπημα” του πρώην υπουργού Οικονομικών, ο οποίος σε συνέντευξή του στο αυστραλιανό ABC εξαπολύει σκληρότατη επίθεση στον Έλληνα πρωθυπουργό! Μετά, λοιπόν, την “σταύρωση” του Αλέξη Τσίπρα από τους δανειστές στην Σύνοδο Κορυφής (όπως ανέφεραν οι Financial Times) δεν έρχεται η… “ανάσταση” αλλά μία δεύτερη “σταύρωση”, αυτή τη φορά από τον Γιάνη Βαρουφάκη! “Πολιτική ταπείνωσης” Ο πρώην υπουργός Οικονομικών στη συνέντευξή του μιλά για πολιτική της ταπείνωσης και ισχυρίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας γνωρίζει ότι η συμφωνία που επετεύχθη χθες στις Βρυξέλλες είναι μία νέα συνθήκη των Βερσαλλιών, όπως αυτή που στοιχειώνει την Ευρώπη! Ο Γιάνης Βαρουφάκης χρησιμοποιεί βαριές εκφράσεις και μιλά ακόμα και για πραξικόπημα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι στο πραξικόπημα του ΄67 χρησιμοποιήθηκαν τα τανκς, ωστόσο αυτή τη φορά ξένες δυνάμεις χρησιμοποίησαν τις τράπεζες για να καταλάβουν την εξουσία και να πάρουν τη δημόσια περιουσία. Ο πρώην υπουργός επιτίθεται στους πιστωτές και υποστηρίζει ότι θα κάνουν τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει πίσω ό,τι έχει πει όλα αυτόν τον καιρό. Απίστευτες κατηγορίες για το δημοψήφισμα! Ο Γιάνης Βαρουφάκης ωστόσο δεν μένει εκεί. Περιγράφει κλίμα ηττοπάθειας στο Μαξίμου το βράδυ του δημοψηφίσματος όταν ο κόσμος πανηγύριζε στους δρόμους για το “όχι” και αφήνει να εννοηθεί ότι στο γραφείο του πρωθυπουργού ήλπιζαν να βγει το “ναι”. Αναφέρει συγκεκριμένα: “Μπήκα στο πρωθυπουργικό γραφείο περιχαρής. Πετούσα στα σύννεφα που έσπρωχναν οι άνεμοι του λαϊκού ενθουσιασμού απ’ τη νίκη της ελληνικής δημοκρατίας στο δημοψήφισμα. Μόλις μπήκα στο γραφείο ένιωσα αμέσως μια αίσθηση παραίτησης, μια αρνητικά φορτισμένη ατμόσφαιρα. Ήρθα αντιμέτωπος με ένα ηττοπαθές κλίμα, το οποίο ερχόταν σε πλήρη αντίθεση με ό,τι συνέβαινε έξω. Εκείνη τη στιγμή αναγκάστηκα να πω στον πρωθυπουργό: αν θέλετε να αξιοποιήσετε την έξαψη της δημοκρατίας έξω από αυτό το κτίριο, μπορείτε να βασίζεστε πάνω μου. Αν όμως δεν μπορείτε να διαχειριστείτε αυτό το μεγαλειώδες ‘όχι’ σε μια μάλλον παράλογη πρόταση των Ευρωπαίων εταίρων μας τότε θα χαθώ μέσα στη νύχτα” αναφέρει χαρακτηριστικά για τη νύχτα του δημοψηφίσματος“. Μοιράσου Το

    Πηγή: Empisteutiko.gr

    ΒΡΕΘΗΚΕ "Ο ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ" ΣΤΗΝ ΧΑΖΟΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΔΕΞΙΑ

    ΒΑΓΓΕΛΑΣ Ο ΜΕΓΑΣ, Ο ΧΩΡΑΤΑΤΖΗΣ

    O "ΗΓΕΤΗΣ" ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ "ΞΑΝΑΚΤΥΠΗΣΕ"

    Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ "ΝΑ ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ" ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ, ΤΩΡΑ ΖΗΤΑΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ
      

         E, ΟΧΙ ΚΙ ΕΤΣΙ ΑΝΕΥΘΥΝΕ κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

    ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ , ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ...

    ΤΩΡΑ ΣΗΚΩΣΑΝ ΤΑ ΜΑΝΙΚΙΑ ΚΑΙ ΛΙΒΑΝΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ, ΤΟΝ ΑΔΙΑΦΙΛΟΝΙΚΗΤΟ ΗΓΕΤΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
     



    H φωτογραφία είναι αναρτημένη στο γνωστό blog 
    αλλά  πιστεύω πως ο Νίκος Χατζηνικολάου αδικείται σφόδρα που βρίσκεται μέσα σε αυτό το κάδρο

    Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

    ΚΤΕΛ ΣΕΡΡΩΝ ΕΥΚΑΡΙΑ ΒΡΗΚΑΝ ΚΑΙ ΔΑΓΚΑΣΑΝ


             ΑΠΟ ΤΑ 8,20 € ΤΟ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΘΕΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΣΕΡΡΕΣ "ΠΕΤΑΞΕ" ΣΤΑ 9,00 € 




    Μην ακούτε τα παπαγαλάκια που σας λένε ότι ο ΦΠΑ αυξάνει το κόστος λειτουργίας των επιχειρήσεων . Αυτό είναι ένας μύθος για να δικαιολογούνται οι επιχειρήσεις που αισχροκερδούν. Ο ΦΠΑ είναι ένας κοινοτικός φόρος που καταλήγει στα Ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το μόνο που αυξάνει είναι το κόστος διαβίωσης των πολιτών , "εις υγείαν" των νταβατζήδων της ευρωπαϊκης ελιτ αφού ο επιχειρηματίας αφαιρεί τον ΦΠΑ που πλήρωσε στους προμηθευτές του από τον ΦΠΑ που εισέπραξε από τους πελάτες του και αποδίδει την διαφορά στο Δημόσιο. Αρα ο ΦΠΑ δεν υπολογίζεται στον τζίρο μιας επιχείρησης στον οποίο συμπεριλαμβάνεται το κόστος λειτουργίας και το κέρδος του επιχειρηματία.

    Ας δούμε λοιπόν πως βρήκε ευκαιρία το ΚΤΕΛ Σερρών να αισχροκερδίσει με ευκαιρία την αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ από το 18% στο 23% μετά την συμφωνία των 229 δωσίλογων  με την τροϊκα.

    Το εισητήριο της γραμμής Σερρών - Θεσσαλονίκης ετιμάτο 8,20 €,  δηλαδή είχε καθαρή αξία 6,95 € + ΦΠΑ 18% , 1,25 € .


    Με την αύξηση του ΦΠΑ  τιμολογήθηκε  αυθαίρετα στα 9,00 € , ενώ με καθαρή αξία 6,95 € + ΦΠΑ 23% , 1,60 € θα έπρεπε να αξίζει 8,55 €.

    Ο ΦΠΑ αυξήθηκε κατά 0,35 € αλλά ο επιβάτης του ΚΤΕΛ επιβαρύνθηκε κατά 0,80 € , δηλαδή κατα 0,45 € επιπλέον ή 153 δραχμούλες.

    Και για να καταλάβετε το μέγεθος της αλητείας του ευρώ  μια μετάβαση στην Θεσσαλονίκη αξίζει σήμερα 3.066,75 δραχμές!!!!!!


    ΚΑΝΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙΣ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΥΡΩ ή ΔΡΑΧΜΗ

    ΠΕΠΛΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ ΣΤΟ ΔΙΠΛΟ ΦΟΝΙΚΟ (video)


    ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΡΙΤΟ 
    ΠΡΟΣΩΠΟ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΠΑΤΕΡΑ ΚΑΙ ΓΙΟ ; 
     



    ΤΟ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΕΙ Ο "ΤΗΕ ΒΕSΤ ΟΝΕ" ...

     ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΕΣ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΟΪΚΑΝΩΝ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΩΝ
      


    Με ένα ειρωνικό σχόλιο ''επιστρέφει'' ο τέως υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, μέσω Twitter αυτή τη φορά. Ειδικότερα, ο κ. Βαρουφάκης σχολιάζει τις αντιδράσεις οι οποίες έχουν προκληθεί σχετικά με το Plan B το οποίο προοριζόταν για την αντιμετώπιση ενός Grexit. 




    Αφορμή ωστόσο, στάθηκε σήμερα Τετάρτη ένα άρθρο του Paul Krugman στους New York Times όπου ο διεθνούς φήμης οικονομολόγος τονίζει ότι θα ήταν παράλογο να μην υπήρχε σχέδιο έκτακτης ανάγκης. Ο κ. Βαρουφάκης αναδημοσιεύοντας το άρθρο λέει τα εξής: «Μα δεν το είχες ακούσεις Paul; Το να καταρτίζεις σχέδια έκτακτης ανάγκης κατά της τρόικα χωρίς (σσ αυτά) να έχουν εγκριθεί από την τρόικα είναι εσχάτη προδοσία».

    ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ Ο ΒΑΤΟΠΕΔΙΝΟΣ ;


    ΚΙ ΑΛΛΟΣ SALVATORE PATRIA ANDE PORTAS


    Aστο ρε μεγάλε, "μάπα είναι το καρπούζι", δεν θα παρουμε ...

    ΑΓΡΙΟ ΦΟΝΙΚΟ ΣΤΑ ΣΕΡΡΑΣ


       ΓΝΩΣΤΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΘΥΜΑ , ΔΡΑΣΤΗΣ Ο 28ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ;


    Θύματα είναι ο 70χρονος πατέρας (γνωστός συνταξιούχος φαρμακοποιός που διατηρούσε Φαρμακείο στο κέντρο των Σερρών) και ο 28 χρονος γιός του, ο οποίος σύμφωνα με φήμες που κυκλοφορούν αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

    Άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών έχουν αποκλείσει το τόπο του εγκλήματος, ενω προσωπικό της σήμανσης εξετάζει ενδελεχώς το χώρο για να ξεδιαλύνουν την υπόθεση.

    Τα  αίτια του διπλού φονικού παραμένουν μέχρι στιγμής άγνωστα.

    ΕΝΑΣ "ΠΡΟΕΔΡΟΣ" ΜΕ ΠΑΝΤΟΥΦΛΕΣ ...

    ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΩΣ ΓΙΟΒΑΝΗΔΕΣ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΡΕΦΑΡΟΥΝ "ΤΗΝ ΖΗΜΙΑ ΤΟΥΣ" ΤΩΝ ΔΥΟ ΧΡΟΝΩΝ ΣΤΗΝ Γ' ΕΘΝΙΚΗ
                                              
                  
    ΤΑ ΕΙΠΕ ΟΛΑ Ο ΓΙΑΝΑΝΤΖΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΙΑΣ "ΠΑΕ ΦΑΝΤΑΣΜΑ" ΠΟΥ ΔΕΝ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΑΚΟΜΗ
     



    TO ΕΙΠΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ " ΠΑΝΕ ΝΑ ΡΕΦΑΡΟΥΝΕ" ΤΗΝ ΖΗΜΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥΣ  ΤΩΝ ΔΥΟ ΧΡΟΝΩΝ ΣΤΑ ΝΤΑΜΑΡΙΑ ΤΗΣ Γ' ΕΘΝΙΚΗΣ  

    Γιαυτό αποκλείσανε τον απλό Σερραίο Φίλαθλο (τον γιοβάνη που αγαπά την ομάδα , δεν μιλώ για τους μπολσεβίκους των CHE) και βάλανε μπλαφόν 4.500 ευρώ το ελάχιστο ποσό για να γίνει κάποιος μέτοχος της νέας ΠΑΕ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 1964.

    Για να ελέγχουν την ροή του χρήματος στην Τράπεζα  με Μαέστρο τον Μιχάλη Τσότσιαλα γνωστό και μη εξαιρετέο 
    ( να προσέχετε τας χειραψίας σας) , άνθρωπο του Ντροκάναλου με θητεία στην ΑγροτοΕνωση και στο ΚΡΙ-ΚΡΙ ( Ο Τσινάβος δύσκολα σπάει συνεργασίες πλην εξαιρέσεων) ... 

    Συνεχίζεται ...

    Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

    100 XΡΟΣΤΑ ΕΙΝΑΙ Ο "ΤΗΕ ΒΕΣΤ ΟΝΕ"

    Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΜΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ ... 

    Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΑΣ ΠΡΟΔΩΣΕ ΩΣ ΝΕΟΣ ΠΗΛΙΟΣ ΓΟΥΣΗΣ

    Σε καταγγελία χιλίων Ρίχτερ προέβη Γιάννης Βαρουφάκης στην επίμαχη δήλωσή του στο Φόρουμ Επίσημων Νομισματικών και Οικονομικών Θεσμών (OMFIF), αποκαλύπτοντας πως η Τρόικα ελέγχει το οικονομικό Λογισμικό του Ελληνικού Κράτους!

    Αυτή τη συγκλονιστική διαπίστωση έκανε ειδικός, Καθηγητής Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Κολούμπια, στενός και έμπιστος φίλος του Γιάννη, ο οποίος αφού διορίστηκε στο ΥΠΟΙΚ, έψαξε με εντολή Βαρουφάκη το Σύστημα του Υπουργείου Οικονομικών, ανακαλύπτοντας ότι το Λογισμικό το ελέγχει η Τρόικα!

    ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΓΚΕΣΤΑΠΟ

    Γι΄ αυτό ακριβώς ο Γιάννης επιχείρησε να χακάρει το Λογισμικό-Γκεστάπο, να αντιγράψει τα ΑΦΜ μας και με το πάτημα ενός κουμπιού να μπορούμε να λειτουργήσουμε σε Ελεύθερο Τραπεζικό Σύστημα, έτοιμο και για παράλληλο Νόμισμα,  απελευθερωμένοι από την ηλεκτρονική παρακολούθηση και την παρεμπόδιση των ξένων δυναστών, που με το Λογισμικό-Ράιχ μας κρατούν παράλυτους και αλυσοδεμένους στα κρατητήρια του Μνημονίου!

    ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ – ΑΡΑΧΝΗ

    Ο διωγμένος από τον αχάριστο και υποχωρητικό Τσίπρα πρώην Υπουργός Οικονομικών, δεν προσπάθησε μόνο γλιτώσει τη χώρα από το δυσβάσταχτο Χρέος απαιτώντας διαγραφή ενός μέρους του, σημείο στο οποίο κολλούσαν οι διαπραγματεύσεις επειδή η Τρόικα μας πάει για «σφάξιμο» θέλοντας να μας παχύνει και λιγουλάκι, αλλά προσπάθησε στην πράξη να ελευθερώσει κυριολεκτικά την Ελλάδα από το Λογισμικό-Αράχνη με το οποίο μας ελέγχει και μας εξουσιάζει η Τρόικα!Ελέγχοντας απευθείας Έσοδα, καταθέσεις, λογαριασμούς, ΑΦΜ, τον καθένα μας και όλο το Κράτος ταυτόχρονα! Κατά παραβίαση του Συντάγματος, της Εθνικής Ανεξαρτησίας και της Ελευθερίας των πολιτών!

    Και το ανέχεται ο Πρωθυπουργός «Τσε Γκε Βάρα» και ο έτερος Μνημονιοκτόνος CDSοκυνηγός; Το ανέχεται η Βουλή των Ελλήνων, καταπατώντας το Σύνταγμα και τη Δημοκρατία; Το ανέχονται οι Βουλευτές; Τα κόμματα; Οι θεσμοί; Το κράτος;

    Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ – ΣΕΙΣΜΟΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ

    «Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ελέγχεται από την Τρόικα! Φανταστείτε η Εφορία του Ηνωμένου Βασιλείου να ελέγχεται από τις Βρυξέλλες» λέει χαρακτηριστικά ο Γιάννης Βαρουφάκης στο OMFIF!

    «Όμως – συνεχίζει – η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων ελέγχεται από εμένα… Διόρισα έναν καλό παιδικό μου φίλο, που είχε γίνει Καθηγητής Πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια… …Μια εβδομάδα αφού πήγαμε στο Υπουργείο, με κάλεσε και μου είπε πως αυτός ελέγχει τα μηχανήματα, αλλά το Λογισμικό ελέγχεται από την Τρόικα! Και θα καταλάβαιναν αμέσως αν δοκιμάζαμε να φτιάξουμε ένα (Τραπεζικό) Σύστημα Παράλληλων Πληρωμών»!

    Δηλαδή η Ελλάδα κρατιέται απολύτως αιχμάλωτη, με κομμένες τις δυνατότητες οποιασδήποτε αυτόνομης κίνησης ή πορείας, λόγω του Λογισμικού-Γκεστάπο! Με το οποίο μπορούν να μας παραλύσουν!

     Όμως ο Βαρουφάκης και ο Καθηγητής είχαν βρει την αχίλλειο πτέρνα του:

    «Αποφασίσαμε να χακάρει το Υπουργείο μου ώστε να αντιγράψει το Φορολογικό Σύστημα και να μπορέσει να δουλέψει για τον σχεδιασμό και την εφαρμογή του Παράλληλου (Τραπεζικού) Συστήματος» αποκαλύπτει ο Γιάννης στο OMFIF και διευκρινίζει πιο αναλυτικά:

    «Σχεδιάζαμε να δημιουργήσουμε αποθεματικούς λογαριασμούς που θα συνδέονταν με κάθε φορολογικό αρχείο». Μια κίνηση που «θα μας επέτρεπε να δίνουμε αριθμούς PIN» (ώστε να δημιουργηθεί ένα Παράλληλο μη ελεγχόμενο από την Τρόικα Τραπεζικό Σύστημα, για να γίνονται πληρωμές μισθών και όλα τα σχετικά)!

    ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΕΝΤΟΣ ΕΥΡΩ

    «Αυτοί οι λογαριασμοί θα ήταν σε ευρώ, αλλά με το πάτημα ενός κουμπιού θα μπορούσαν να μετατραπούν σε μια νέα δραχμή» επεξηγεί ο Βαρουφάκης, που δεν είναι υπέρ της εξόδου από το ευρώ, αλλά υπέρ ενός νομίσματος εσωτερικού, παράλληλου με το ευρώ, θέση την οποία διαλαλεί το ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ από το 2011, ως τη μόνη πραγματικά γρήγορη και επωφελή θεαματικά λύση, που θα μας απογείωνε οικονομικά, μένοντας εντός ευρώ, αλλά με τις πληρωμές των Υπαλλήλων και Συντάξεων σε νέα Δραχμή, με σταθερή ισοτιμία προς το ευρώ!
    Γιατί; Για να επιτύχουμε «εσωτερική υποτίμηση» – διόρθωση, χωρίς να πρέπει να μειώνονται μισθοί και συντάξεις ή να γίνονται περικοπές, εξακοντίζοντας εξαγωγές και τουρισμό, κάνοντας λίγο ακριβότερα τα εισαγόμενα προϊόντα, ώστε να ξαναδημιουργηθεί εσωτερική παραγωγή!
    Παράλληλα η χώρα θα αποδεχόταν κάθε πληρωμή με ευρώ, όπως π.χ. από τους Τουρίστες, ενώ στις Τράπεζες θα μπορούσαν με μικρή διαφορά να αλλάζονται τα νομίσματα, που θα ήταν σε σταθερά οριζόμενη κάθε φορά ισοτιμία.
    Αυτό θα μας επέτρεπε να κόψουμε στην ουσία δικό μας νόμισμα, να αποκαταστήσουμε αδικίες, να αυξήσουμε το ΑΕΠ και να κάνουμε εξαιρετικά ανταγωνιστική την Οικονομία μας!

    CHIEMGAUER: ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΤΗΣ ΒΑΥΑΡΙΑΣ !!!

    Σε ορισμένες περιοχές της Βαυαρίας, ενός από τα βασικότερα ομόσπονδα κρατίδια της ίδιας της Γερμανίας, κυκλοφορεί εδώ και μερικά χρόνια εσωτερικό παράλληλο Νόμισμα με το Ευρώ! Και καμμία καταστροφή δεν έγινε! Κανένας δεν μπόρεσε να τους σταματήσει. Κανείς δεν το μετάνιωσε! Κανείς πια που το χρησιμοποιεί δεν θέλει να το αλλάξει!



    Το Chiemgauer κυκλοφορεί σε χαρτονομίσματα ασφαλείας, με σταθερή ισοτιμία 1:1 με το ευρώ, και εάν κανείς θελήσει να το μετατρέψει σε ευρώ, πληρώνει μια μικρή διαφορά, όπως θα συνέβαινε και με την εσωτερική μας Δραχμή! Πού όταν την είχαμε, ευτυχούσαμε… Και ορίζαμε τη ζωή μας σαν καπετάνιοι…

    Με τα Μνημόνια και την αδυναμία Εθνικής Νομισματικής Πολιτικής, γίναμε όμως σκλάβοι…

    Ο Βαρουφάκης προσπάθησε να μας Ελευθερώσει! Δεν τον άφησαν! Έφτασε ως την δημιουργία του Παράλληλου Ελεύθερου Κρατικού Τραπεζικού – Φορολογικού Συστήματος, χωρίς να καταλάβει τίποτα το Βερολίνο! Κέρδισε ακόμη και το Δημοψήφισμα με 61,31% και σαν ανταμοιβή τον απέλυσαν κατ΄ απαίτηση των Δυναστών μας!

    Γι΄ αυτό και μόνο που βγήκαν στο φως – χώρια όλα τα άλλα τρομερά και μεγάλα – ο Πρωθυπουργός, που θα έσκιζε τα …Μνημόνια, το λιγότερο που έχει να κάνει, είναι να ντρέπεται…

     ellas-press.blogspot.gr

    ΤΣΙΠΡΟΚΑΜΜΕΝΟΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΩΜΑΣΤΕ


    "ΑΠΑΞ ΠΡΟΔΟΤΗΣ, ΜΙΑ ΖΩΗ ΠΡΟΔΟΤΗΣ" 

     

    TO AΠΟΡΡΗΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ


    ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΟΚ  ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ  :
    " Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΣΟΔΩΝ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ"!!!



    ΟΤΑΝ Η ΧΩΡΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΧΕΙΛΟΣ ΤΟΥ ΓΚΡΕΜΟΥ KAΘΕ ΗΘΙΚΟΣ ΦΡΑΓΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ

    Στη δημοσιότητα το ηχητικό για το plan B του Βαρουφάκη από το Φόρουμ Επίσημων Νομισματικών και Οικονομικών Θεσμών (OMFIF). Τι είπε στα hedge funds για το plan B με την υποκλοπή ΑΦΜ. ΗΧΗΤΙΚΟ 


    Τις επίμαχες αποκαλύψεις Γιάνη Βαρουφάκη για plan b, χακάρισμα των ΑΦΜ και παράλληλο τραπεζικό σύστημα έδωσε στην δημοσιότητα «The Official Monetary and Financial Institutions Forum (OMFIF)» στο οποίο ο τέως υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης εξιστόρησε τα σχέδια του.
    Το Φόρουμ Επίσημων Νομισματικών και Οικονομικών Θεσμών (OMFIF) με έδρα το Λονδίνο ανακοίνωσε ότι έχει ηχογραφήσει την ομιλία του Γ. Βαρουφάκη της 16ης Ιουλίου και την έδωσε στη δημοσιότητα, με την έγκριση και του ιδίου.

    ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ

    Όπως τονίζεται το σχέδιο του πρώην υπουργού αφορούσε ένα παράλληλο νόμισμα εντός ευρώ ενώ προσθέτεται ότι δεν υπάρχει αναφορά στα ΑΦΜ των πολιτών.
    Aρχικά, ο κ. Βαρουφάκης ξεκαθαρίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν είχε εντολή να οδηγήσει τη χώρα εκτός ευρώ, αλλά να διαπραγματευθεί με το Eurogroup και την ΕΚΤ για μια βιώσιμη λύση, με τη χώρα εντός ευρωζώνης.
    Είναι δύσκολο, ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη, όταν βρίσκεται εντός της νομισματικής ένωσης, να προετοιμάσεις  ένα δημόσιο διάλογο για το ενδεχόμενο εξόδου από την ευρωζώνη, σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις φτάσουν στο σημείο χωρίς επιστροφή.

    Παράλληλα, ερωτηθείς εάν η Ελλάδα είχε PLAN "B", αναφέρει πως πριν ακόμα τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και την ανάληψη της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας του είχε δώσει εντολή να εκπονήσει ένα εναλλακτικό σχέδιο.

    Όπως ακούγεται να λέει, το εν λόγω σχέδιο το επεξεργαζόταν μυστικά μία ομάδα πέντε ατόμων, ήδη από το Δεκέμβριο του 2014. "Το δύσκολο θα ήταν στη συνέχεια να πείσει ότι, από τα πέντε άτομα που το επεξεργάστηκαν, θα πρέπει να υπάρξουν 1.000 άτομα που να το εφαρμόσουν", λέει και περιγράφει πως θα δημιουργούνταν ένα παράλληλο τραπεζικό σύστημα, δημιουργώντας αποθεματικούς λογαριασμούς, οι οποίοι θα βοηθούσαν επί της ουσίας το κράτος να πληρώνει τις υποχρεώσεις του προς τρίτους -όπως, π.χ., έναν προμηθευτή νοσοκομείου, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης-, χρησιμοποιώντας ένα παράλληλο, ψηφιακό νόμισμα, προκειμένου να είναι συνεπές στις υποχρεώσεις του.

    Έτσι, αυτό το σύστημα, σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη θα έδινε "ανάσα" στην Ελλάδα το διάστημα που οι τράπεζες  θα έμεναν κλειστές.

    "Αυτοί οι λογαριασμοί θα ήταν σε ευρώ, αλλά με το πάτημα ενός κουμπιού θα μπορούσαν να μετατραπούν σε μια νέα δραχμή", τονίζει και συνεχίζει:

    "Η γενική γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ελέγχεται από την τρόικα – φανταστείτε η εφορία του Ηνωμένου Βασιλείου να ελέγχεται από τις Βρυξέλλες.

    Όμως, η γενική γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων ελέγχεται από εμένα. 

    Διόρισα έναν καλό παιδικό μου φίλο, που είχε γίνει καθηγητής πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, μια εβδομάδα αφού πήγαμε στο υπουργείο, με κάλεσε και μου είπε πως αυτός ελέγχει τα μηχανήματα, αλλά το λογισμικό ελέγχεται από την τρόικα, και θα καταλάβαιναν αμέσως αν δοκιμάζαμε να φτιάξουμε ένα σύστημα παράλληλων πληρωμών.

    Αποφασίσαμε να χακάρει το υπουργείο μου ώστε να αντιγράψει το φορολογικό σύστημα και να μπορέσει να δουλέψει για τον σχεδιασμό και την εφαρμογή του παράλληλου [τραπεζικού] συστήματος".

    Περισσότερα: Βαρουφάκης

    SHARE:

    Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

    ΕΧΕΙ ΤΡΕΛΑΝΕΙ ΚΟΣΜΟ ... Η ΖΩΗ , ΠΑΤΡΙΩΤΗ !!!

    ΜΕΤΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΟΜΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ 

     
    " Η ΖΩΗ ΚΩΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ, ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ"

     
    Μια νέα αγέλη "αγανακτισμένων χωρίς αιτία" πολιτών εμφανίστηκε πρόσφατε στο facebook ως εγγεγραμμένα μέλη μιας ομάδος με τίτλο «ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ ΣΤΗΝ ΠτΒ» αριθμεί πάνω από 12.000 ανοήτως ενεργούντες έλληνες, παρασυρθέντες στην πλειοψηφία τους να εγγραφούν στην εν λόγω ομάδα.

    Η "ΟΜΑΔΑ" εμφανίστηκε μετά την ματαίωση της πρωτοβουλίας συγκεντρωσης υπογραφών  από δωσίλογους Βερολινέζους βούλευτές (ειχαν συγκεντώσει πανω απο 50 υπογραφές που απαιτούνται) προκειμένου να ασκηθεί πίεση ( "με το νου τους κανουν Μπαϊραμι" όπως έλεγε η θεια μου η Ελπινίκη) για να επαναήφθεί το εγχείρημα. Την ανοησία αυτή προέβαλαν δεόντως ότα τα μηντιακα ΜΜΕ

    Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

    ΒΑΓΓΕΛΑΣ, Ο ΧΩΡΑΤΑΤΖΗΣ ...

    " ΝΑ ΠΟΥ ΤΟ ΡΙΞΑΜΕ ΣΤΙΣ ΤΣΑΧΠΙΜΙΕΣ , ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΑΚΡΗ ..." 

     



    Τι είπε το άτομο στη Βουλή και εισέπραξε το χειροκρότημα των βουλευτών της χαζοχαρούμενης Δεξιάς, τοσό πολύ του άρεσε του Βαγγέλα  η ατάκα του που την  επανέλαβε και στην κομματική μάζωξη  όταν τον διόριζαν αρχηγό υπό προθεσμία .

     Απευθυνόμενος στην κυβέρνηση είπε χασκογελώντας " Πείτε μας γιατί θα κάνετε εκλογές , να σας πούμε γιατί θα τις κερδίσουμε ...."  





    Γελούσαν και τα μάρμαρα της Βουλής φυσικά από τα χωρατά του Βαγγέλα του χωρατατζή  ...

    ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ; ( 5 )


     ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ "ΚΟΥΡΕΜΑ" ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ...


    ...ΠΡΟΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
     

    ΟΙ 229 ΕΠΙΟΡΚΟΙ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ

    Ο ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ "ΝΑΙ" 

    ΤΟΥ ΓΙΑΝΗ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ -  ΠΡΟΑΓΓΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΡΗΞΗΣ

     


     «Υπερψήφισα, για να κερδίσουμε χρόνο και να σχεδιάσουμε την αντίσταση» 

    «η Συμφωνία του Euro Summit, στην οποία εντάσσονται τα δύο αποψινά μέτρα, είναι σχεδιασμένη να αποτύχει»


    Την στάση του στην αποψινή ψηφοφορία στη Βουλή, όπου υπερψήφισε το δεύτερο πακέτο με τα προαπαιτούμενα μέτρα, επιχειρεί να εξηγήσει ο τέως υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.

    Σε άρθρο του, που «ανέβηκε» στην ιστοσελίδα «The Press Project», αμέσως μετά τη δική του ψήφο στη Βουλή, ο κ. Βαρουφάκης ισχυρίζεται, μεταξύ άλλων, ότι στόχος του είναι η διαφύλαξη της ενότητας του ΣΥΡΙΖΑ.

    Αναλυτικά το άρθρο του Γιάνη Βαρουφάκη, όπως αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα thepressproject.gr

    «Στην απόφαση του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου είχαμε καταφέρει να μην αναφέρεται το Μνημόνιο (MoU) πουθενά.

    Στην θέση του, ως προϋποθέσεις για την επιτυχημένη αξιολόγηση, υπήρχε αναφορά σε κατάλογο δικών μας μεταρρυθμίσεων οι οποίες έπρεπε να κατατεθούν τρεις μέρες αργότερα και να γίνουν αμέσως μετά αποδεκτές από τους θεσμούς.

    Πράγματι, την 23η Φεβρουαρίου, με δική μου υπογραφή, κατατέθηκε ο κατάλογός μας. Το Σαββατοκύριακο μεταξύ 20ης και 23ης Φεβρουαρίου εργαστήκαμε πυρετωδώς και είμασταν, βέβαια, σε συνεχή επικοινωνία με τους εκπροσώπους των θεσμών ώστε να μην υπάρξει εμπλοκή την επομένη, την 24η Φεβρουαρίου, στο teleconference όπου το Eurogroup θα ενέκρινε, μετά από πρόταση των θεσμών, τον κατάλογό μας.

    Ο τελικός κατάλογος που εν τέλει έστειλα στους θεσμούς αργά το βράδυ της 23ης Φεβρουαρίου (βλ. εδώ) περιείχε τις δικές μας προτεραιότητες (π.χ. αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, αλλαγή φιλοσοφίας όσον αφορά την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, μη περικοπή των επικουρικών συντάξεων κλπ) και κάποιες δικές τους απαιτήσεις.

    Στις δικές τους απαιτήσεις, που είχα συνηγορίσει να τις δεχθούμε ως αντάλλαγμα των δικών μας προτεραιοτήτων, συμπεριλαμβάνονταν τα δύο μέτρα που καλείται απόψε να ψηφίσει το Κοινοβούλιο: (Α) Τροποποιήσεις στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας (ΚΠΔ) και (β) Ενσωμάτωση της Οδηγίας 2014/59 της ΕΕ σχετικά με την «εξυγείανση» τραπεζών και πιστωτικών ιδρυμάτων (BRRD).

    Από τότε γνώριζα ότι οι τροποποιήσεις στον ΚΠΔ έσφυζαν από κινδύνους σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα των ασθενέστερων μερών σε περιπτώσεις πτώχευσης επιχειρήσεων ή νοικοκυριών, ενώ το καλύτερο που μπορούσε να πει κανείς για την οδηγία περί «εξυγείανσης» των τραπεζών ήταν ότι, επί της ουσίας, ήταν μια τρύπα στο νερό (καθώς εξασφάλιζαν νομικά τις εγγυημένες καταθέσεις χωρίς να εξασφαλίζουν την χρηματοδότηση του ταμείου που θα τις... εξασφάλιζε). Όμως, έκρινα ότι, στο πλαίσιο μιας έντιμης συμφωνίας, αν ήταν να διαφυλάξουμε σημαντικές κόκκινες γραμμές μας (π.χ. πρωτογενή πλεονάσματα που να μην ξεπερνούσαν το 1%, το πολύ 1,5%, τις συντάξεις, τα εργασιακά δικαιώματα,  χαμηλό ΦΠΑ), ΚΠΔ και BRRD δεν αντιπροσώπευαν μεγάλες υποχωρήσεις. Για αυτό τον λόγο συμπεριέλαβα αυτά τα δύο προαπαιτούμενα στον δικό μας κατάλογο.

    Σήμερα βέβαια τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά.

    Σήμερα πλέον δεν υπάρχει δικός μας κατάλογος μεταρρυθμίσεων στο πλαίσιο μιας έντιμης συμφωνίας.

    Σήμερα υπάρχει μια λίστα που υπαγόρευσε η τρόικα εξ ολοκλήρου.

    Σήμερα βρισκόμαστε στον πρόσφατο απόηχο ενός ταπεινωτικούςπραξικοπήματος στην θέση της έντιμης συμφωνίας.

    Τον Φεβρουάριο δώσαμε ΚΠΔ και BRRD για να πάρουμε σημαντικά πράγματα. Τώρα δίνουμε ΚΔΠ και BRRD για να «λάβουμε» ακόμα πιο δηλητηριώδη μέτρα σε μερικές εβδομάδες.

    Επί πλέον, στο κείμενο που είχα στείλει στους θεσμούς τον Φεβρουάριο δεσμευόμουν «σε έναν νέο ΚΠΔ» (to a new Civil Code) και όχι βέβαια στον ΚΠΔ που θα μας υπαγόρευαν εκείνοι. Ούτε θα διανοούμην ποτέ ότι η κυβέρνησή μας θα δεχόταν την διαδικασία του κατεπείγοντος, αρνούμενη (καθ’ υπαγόρευσιν της τρόικας) όλες τις τροποποιήσεις, καταργώντας ουσιαστικά το Κοινοβούλιο.[i]

    Την περασμένη Τετάρτη δεν είχα επιλογή παρά ένα βροντερό ΟΧΙ. Ήταν το δικό μου «όχι», που ήρθε να προστεθεί στο 61,5% των συμπολιτών μας, σε συνθηκολόγηση που βασίζεται στην λογική της ανυπαρξίας εναλλακτικής (στην γνωστή TINA - there is no alternative) την οποία απορρίπτω τριανταπέντε χρόνια τώρα και στις τέσσερις ηπείρους που έχω ζήσει. 

     Σήμερα, απόψε, τα δύο μέτρα που είχα τον Φεβρουάριο προτείνει ο ίδιος έρχονται στην Βουλή με τρόπο που δεν μπορούσα να έχω φανταστεί τότε και που δεν μας τιμά ως κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

    Όπως όμως εξήγησα σε πρόσφατο άρθρο μου στην «Εφημερίδα των Συντακτών», με τίτλο Γιατί καταψήφισα , στόχος μου είναι, παρά την θεμελιώδη διαφωνία μου όσον αφορά τους μετά το Δημοψήφισμα χειρισμούς μας, η διατήρηση της ενότητας του ΣΥΡΙΖΑ, η υποστήριξη του Αλέξη Τσίπρα, κι η στήριξη του Ευκλείδη Τσακαλώτου. Σήμερα λοιπόν ψηφίζω ΝΑΙ σε δύο μέτρα τα οποία τα είχα προτείνει ο ίδιος, αν και υπό ριζοσπαστικά διαφορετικές συνθήκες και προϋποθέσεις.

    Είμαι, δυστυχώς, βέβαιος ότι η ψήφος μου δεν θα βοηθήσει την κυβέρνηση στον κοινό μας σκοπό. Κι αυτό επειδή η Συμφωνία του Euro Summit, στην οποία εντάσσονται τα δύο αποψινά μέτρα, είναι σχεδιασμένη να αποτύχει. Την δίνω όμως στους συντρόφους μου με την ελπίδα να κερδίσουν χρόνο ώστε, όλοι μαζί ενωμένοι, να σχεδιάσουμε την νέα αντίσταση στον αυταρχισμό, στον μισανθρωπισμό, και στην υποκινούμενη επιτάχυνση και εμβάθυνση της κρίσης.

    [i] Σήμερα το πρωί, στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής στην οποία συμμετείχα, διαπίστωσα πως ούτε ένας βουλευτής δεν συμφωνούσε με τον νέο ΚΠΔ, συμπεριλαμβανομένου και του υπουργού δικαιοσύνης. Επρόκειτο για ένα θλιβερό θέαμα
    »