Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

ΝΕΟ ΦΙΑΣΚΟ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛ


 ΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΒΟΔΙΝΟ ΚΡΕΑΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Νέο πρόβλημα προκύπτει με το σχέδιο της κυβέρνησης για την επιβολή δύο μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση- 6% στα φροντιστήρια και 13% στα ιδιωτικά σχολεία- αφού η λύση αυτή προσκρούει στην κοινοτική οδηγία η οποία ρητά απαγορεύει κάτι τέτοιο. Αντί αυτού, θα πρέπει τα κράτη είτε να μη επιβάλλουν ΦΠΑ στην εκπαίδευση, είτε να ισχύει ο κανονικός συντελεστής.

Συγκεκριμένα, στο άρθρο 98 της κοινοτικής οδηγίας αναφέρεται ότι οι μειωμένοι συντελεστές εφαρμόζονται μόνο στις παραδόσεις αγαθών και τις παροχές υπηρεσιών των κατηγοριών που περιλαμβάνονται σε ένα συγκεκριμένο πίνακα. 

Σε αυτόν τον πίνακα, δεν υπάρχει η ιδιωτική εκπαίδευση εκπαίδευση, αφού βάση της κοινοτικής οδηγίας αυτή απαλλάσσεται και είναι στην κρίση των κρατών- μελών το αν θα επιβάλουν μόνο τον κανονικό συντελεστή.Κάτι που σημαίνει ότι η κυβέρνηση καλείται είτε να επιβάλλει ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση είτε να ψάξει από την αρχή ισοδύναμα μέτρα για 300 εκατομμύρια ευρώ.

Το πρόβλημα όμως είναι ακόμη μεγαλύτερο αφού η εξεύρεση ισοδύναμων μέτρων για την αντικατάσταση της επιβολής ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση αποτελεί προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της υπό-δόσης των 2 δισ. ευρώ.

Θυμίζω ότι το ζήτημα επιβολής ΦΠΑ συτην εκπαίδευση 23% προέκυψε μετα από την αξίωση του Φρανσούά ΟΛΑΝΤ να πέσει ο ΦΠΑ στο βοδινό κρέας από το 23% στο 13%, στην οποία αμέσως υπάκουσε η κυβερνηση των ΣυριζοΑνέλ. Ως γνωστόν οι Γαλλία είναι ο βασικός εξαγωγέας βοδινού και μοσχαρίσιου κρέατος στην Ελλάδα.

1 σχόλιο:

  1. Να μην τρώει ο απλός κόσμος μοσχαρίσιο κρέμας για να μην πληρώνει ΦΠΑ αυτός που στέλνει το παιδί του σε ιδιωτικό σχολείο και πληρώνει 10.000 ευρώ .
    Να πάει ο% στα φροντιστήρια και 23% στα ιδιωτικά σχολεία .
    Αυτό είναι ένα κοινωνικά δίκαιο μέτρο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ