Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΠΟΡΦΥΡΟΓΕΝΝΗΤΟΥ

ΠΕΡΙ ΘΥΣΙΩΝ Ο ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΙΝΑ ... 



Με αφορμή το κάλεσμα του Πορφυρογέννητου διαβάζω στο Βικιλεξικό τον εννοιολογικό ορισμό των λέξεων "ΘΥΣΙΑ" και "ΘΥΣΙΑΖΟΜΑΙ" :
 θυσία ... εκούσια απώλεια προκειμένου να επιτευχθεί κάποιος στόχος 
θυσιάζω   : παραιτούμαι από την απόλαυση υλικού ή πνευματικού αγαθού που έχει αξία για μένα για χάρη άλλου ή για ανώτερο σκοπό.

Δηλαδή για τον ορθολογισμό των εννοιών κατά την χρήση των λέξεων, "θυσία" και "θυσιάζομαι" σημαίνει  ότι αυτοβούλως προσφέρεται κάποιος για απωλειες κεκτημένων και στερήσεις. Οικειοθελώς δηλαδή και δεν εξαναγκάζεται από τις ψήφους παχυλομισθων βουλευτών που νομοθετούν με μνημόνια κατ΄επιταγήν των δανειστών της χώρας χωρίς να διαβάζουν τα νομοσχέδια που ψηφίζουν και αφορούν τις ζωές των άλλων.    

Χαίρομαι που προτεραιότητα της Νέας Δημοκρατίας συνιστά "η ώθηση σε όλους τους Έλληνες για να σηκώσουν κεφάλι" όμως πως μπορεί να γίνει αυτό σε 1.500.000 ανέργους του ιδιωτικού τομέα με μνημονιακό μισθό 486 ευρώ τον μήνα στην απίθανη περίπτωση που βρουν μια θέση εργασίας ή σε πτυχιούχους νέους που συνωστίζονται για μια θέση στα πεντάμηνα των Δήμων ;

 Σίγουρα συνιστά θέση υψηλής πολιτικής ευθύνης να ενεργεί κάποιος με γνώμονα το συμφέρον των επόμενων γενεών και όχι με το βλέμμα και την σκέψη στις επόμενες εκλογές , όμως αναρωτιέμαι πως μπορεί να γίνει αυτό στην πατρίδα μου, όταν εισβάλουν καθημερινά παράνομα ορδές βαρβάρων λαθρομεταναστών και λιποτακτών που παριστάνουν τους πρόσφυγες οι οποίοι με την ψήφιση προσφάτως του νόμου για την χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας θα αποτελέσουν τους Έλληνες της επόμενης δεκαετίας και θα καταντήσουμε μειονότητα στην ίδια μας την χώρα ;
Το τραγικό της κατάστασης είναι ότι έχουμε Έλληνα ως Επίτροπο Μετανάστευσης στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης απαθή θεατή του βιασμού της πατρίδας μας ενώ το δημογραφικό είναι μια βραδυφλεγής βόμβα στα θεμέλια του Έθνους.

6 σχόλια:

  1. ο ΠΑΝπλούσιος καραμνλακος αφηγουνταν (τζαμπα η προπονηση) οτι ταχα ενα αγροτης κ μετα ενας στη κατερινη ,αλλος στη Ματροθαλασσα κλπ κλπ κλπ ρωτουσε μονος απαντουσε μονος (Ν.Τσομσκι)...σαν να μιλουσε στη γρια απ το χωριο τη βλαμμενη που θα τον ξαναψηφισει ..αλλωστε το ειπε εμμεσα πλην σαφως να μην κοιτανε την εκλογη τους(λεφτα εχωμεν αλλωστε) αι βολευται αλλ την Εθνικη ελλαδος ...μπουαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΛΥ "ΔΙΑΒΑΣΜΑ" ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ!!!
    ΑΣ ΖΗΤΗΣΕΙ ΒΟΗΘΕΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΤΗΝ ΒΡΕΙ ΑΝ ΨΑΞΕΙ ΣΤΑ ΣΕΡΡΑΙΚΑ BLOGS!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟΝ ΞΕΡΕΙ ... ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΨΑΞΙΜΟ . ΚΡΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΠΙΝΟΚΙΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ...

    ΤΡΕΙΣ ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΝΟΜΑΤΑΙΟΙ ΕΙΣΤΕ ΠΟΥ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΕΣΤΕ ΣΤΑ ΤΙΡΚΟΥΑΖ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΣΑΣ Ο ΚΥΚΛΟΣ ΣΤΕΝΕΨΕ ΠΟΛΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΡΕ ΙΑΚΧΕ
    ΑΣΕ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΚΑΤΑ ΜΕΡΟΣ. ΣΟΒΑΡΑ ΜΙΛΑΜΕ.
    ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΒΡΕΙ (ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΜΙΛΗΣΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΙΟ ΤΟΥ)
    ΑΣ ΡΩΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΟΥ ΤΟΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΛΑ!!!
    ΑΣΕ ΠΟΥ ΚΙ ΕΣΥ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΧΑΙΡΕΤΙΕΣΤΕ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. και εισαι κ πολυ λιγος για να πάρεις το κομμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΙΑΚΧΕ. ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ . ΕΔΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ Κ.Ε.Κ. ΕΚΚΕΝΤΡΟΝ , ΤΟΥ ΑΛΕΚΟΥ ΧΡΥΣΑΦΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΧΡΥΣΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ( ΓΑΝΥΜΗΔΗΣ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ