Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ Ο ΓΙΑΝΗΣ, ΤΟΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΝ ΤΩΡΑ ...

    ΤΩΡΑ "ΞΥΠΝΗΣΑΝ" ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ "ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ" ΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΝΑ "ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ" ΤΗΝ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ 


ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΟ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΑΛΛΑ ΤΟ ΟΤΙ ΣΤΟ "ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ" ΣΤΗΡΙΧΘΗΚΕ ΤΟ "PLAN B" TOY BAΡΟΥΦΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΘΕΛΟΥΝ  ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ !!!
 





Χτίσιμο του αφορολόγητου ορίου με βάση τις συναλλαγές που πραγματοποιεί ο φορολογούμενος με τη χρεωστική ή την πιστωτική του κάρτα, αλλά και συμμετοχή ακόμη και σε κληρώσεις ακινήτων, είναι μεταξύ των προτάσεων που εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής μέσω της ενθάρρυνσης των πολιτών στη χρήση του πλαστικού χρήματος. Κίνητρα εξετάζονται και για τους εμπόρους, για τους οποίους προωθείται η επιδότηση μέσω του ΕΣΠΑ του κόστους για την εγκατάσταση των συσκευών αποδοχής καρτών, αλλά και η εφαρμογή μειωμένου συντελεστή φορολογίας κερδών για το τμήμα των πωλήσεων που πληρώνεται με πιστωτικές ή χρεωστικές. Οι προτάσεις αποτελούν αντικείμενο επεξεργασίας με τα τεχνικά κλιμάκια των πιστωτών ενόψει της αναδιάρθρωσης του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος και οι αποφάσεις αναμένονται άμεσα, καθώς η συγκυρία θεωρείται ευνοϊκή. Αυτό, γιατί οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων είχαν ως αποτέλεσμα τη διάδοση της χρήσης των καρτών και την εξοικείωση των καταναλωτών με το πλαστικό χρήμα.
Με βάση τις προτάσεις που συζητούνται, εξετάζεται το χτίσιμο του αφορολόγητου ορίου βάσει των συναλλαγών με κάρτες με δύο εναλλακτικές εκδοχές. Η πρώτη επιλογή είναι η αναγνώριση του αφορολόγητου ορίου εφόσον το σύνολο των δαπανών του φορολογουμένου γίνει με κάρτα. Η δεύτερη εκδοχή προβλέπει υψηλότερο αφορολόγητο όριο για όσους χρησιμοποιούν κάρτες. Για παράδειγμα, το αφορολόγητο των 9.550 ευρώ που ισχύει σήμερα θα προσαυξάνεται και πιθανώς να φτάνει σε 10.000 - 11.000 ευρώ εφόσον κάποιος έχει συγκεντρώσει το σύνολο των αποδείξεών του μέσω συναλλαγών με κάρτες.


Ως πρόσθετο κίνητρο εξετάζεται ακόμη και η δυνατότητα συμμετοχής των πολιτών σε κληρώσεις με έπαθλο... ακίνητο, όταν έχουν συγκεντρώσει ένα συγκεκριμένο όριο συναλλαγών με κάρτες. 


Το θέμα φαίνεται ότι βρίσκει τη σύμφωνη γνώμη των θεσμών, που προτρέπουν στην αξιοποίηση της συγκυρίας για τη μετάβαση στις ηλεκτρονικές συναλλαγές ως του πιο αποτελεσματικού μέτρου για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής. Πρόσθετο επίσης κίνητρο για τους εμπόρους θα μπορούσε να είναι η μείωση του συντελεστή φορολογίας κερδών από το 29% π.χ. στο 25% για το τμήμα του τζίρου που γίνεται ηλεκτρονικά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ