Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

"Η ΔΕΞΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ" , ΜΕΝΕΙ ΕΥΡΩΠΗ



ΕΝΑ ΝΟΣΗΡΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ : Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ "ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ" ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ





Αμέσως μετά την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος έσπευσε να κάνει στην εφημερίδα «Καθημερινή» την ακόλουθη δήλωση :

“Η Ευρώπη και η Ελλάδα αποτελούν δύο αναπόσπαστες όψεις που μεχρι πρόσφατα έμοιαζε αδιανόητο να σπάσει στα δύο . Είναι ικανή μια κακή στροφή του ποταμού , μια τόσο μικρή διαδρόμου μέσα στους αιώνες, να αλλάξει τη ροή και τη σύσταση της πέτρας;

Ασφαλώς και όχι. Όλα μπορουν να διορθωθούν . Γιατί στον ορίζοντα του ποταμού υπάρχει κάτι που μας ενώνει: η κοινή ευρωπαϊκή προοπτική. Αυτή η ενότητα που ισως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να κάνουμε πράξη”

Πέντε μέρες μετά ο πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου με έγγραφο μηνύματα του δήλωσε:

Οι στιγμές που ζούμε ίσως είναι οι κρισιμότερες στην πορεία του Έθνους μας μετά τον Β´ Παγκόσμιο Πόλεμο. Είναι ώρες ευθύνης για ολους μας. Για κάθε θεσμό σε αυτή την χώρα, για τα κόμματα, για την Εκκλησία , για κάθε Έλληνα και Εληνίδα χωριστά. Πάνω όμως απλό κάθε τι υπάρχει για τον καθένα μας η Πατρίιδα. Μας ενώνει όλους η αγάπη για αυτόν τον τόπο. Η αγωνία για το πάρουν και το μέλλον του. Δεν μας χωρίζει τίποτε. Γιατί και δεν πρέπει να αφήσουμε το δηλητήριο του διχασμού να στάξει στις ψυχές μας. Θα πρόκειται για έγκλημα σε βάρος των επόμενων γονέων. Στα παιδιά μας οφείλουμε να εγγυηθούμε μια Ελλάδα της προόδου και της ευημερίας. Μια Ελλάδα που θα προχωρά μπροστά με αυτοπεποίθηση και σιγουριά μπροστά , σάρκα απο την σάρκα του στενού πυρήνα της κοινής μας ευρωπαϊκης οικογένειας. Ας μην διακινδυνεύσουμε κατακτήσεις που με κόπο οι οραματιστές αυτού του τρόπου κέρδισαν .Και άτυπο ειναι αδιαπραγμάτευτο.

Γίνεται κατανοητό οτι ομιλούν από την θέση μιας "κρατικής" Εκκλησίας η οποία την κρίση μη ωρα θα ακολουθήσει τα ένστικτα του "βαθέως Κράτους". Ομιλούν από την θέση ενος μηχανισμού που παρα την ρητορεία του περί "πολιτισμικού αντιδυτικισμού" αποτέλεσε πυλώνα μιας μετεμφυλιακές τάξης πραγμάτων  αγκυστρωμένης στον ευρωατλαντικό προσανατολισμό της χώρας.
Ομιλούν απο την θέση του "Ευρωπαϊσμού του ΕΣΠΑ" που πάντα φορτώνει με παχυλά κονδύλια τους τραπεζικούς λογαριαςμους τους απο τις εισφορές των ευρωπαϊκών λάων στον κορβανά της ΕυρωπαιΙκής Ένωσης και τώρα κινδυνεύουν να χαθούν, καταθέσεις των Μητροπόλεων που κινδυνεύουν να "κουρευτούν", ενοχλητικά ερωτήματα για την μισθοδοσία των κληρικών απο το κράτος και την τύχη της λιμνάζουσας εκκλησιαστίκης περιουσίας που επίκειται να τεθούν επι τάπητος στην χρονίζουσα συζήτηση του διαχωρισμός της Εκκλησίας από το Κράτος. Ομιλούν εκ του ασφαλούς απο την θέση ενός θρησκευτικού οργανισμού ο οποίος "μένει Ευρώπη" με την ίδια ευκολία και άνεση που περιφέρει την εικόνα της Αγίας Βαρβάρας στα αντικαρκινικά νοσοκομεία ή που καταγγέλει το "σύμφωνο συμβίωσης¨ ως ... "Νεοφιλελεύθερη επιβραβεύση της ανευθυνότητας στις διαπροσωπικές σχέσεις.

Παράλληλα κατέχει δεσπόζουσα θέση στην ελληνική κοινωνία με καθοριστικό ρόλο στην  ποδηγέτηση της  βούλησης του χριστεπώνυμου ποιμνίου με οτι αυτο συνεπάγεται.

Διότι στον θρησκευτικό αυτό οργανισμό πολύ καλά γνωρίζουν τα ευρύτατα περιθώρια συνεργασίας που έχουν "οι περίφημες αγορές" , οι "δυτικές αξίες"  και ο κοινοβουλευτισμός με τον παραδοσιάκο σκοταδισμό στα πλάισια του συγχρονού νεοσυντηρισμού.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ