Σάββατο 15 Αυγούστου 2015

ΑΡΩΜΑ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΩΝ 222 ΔΩΣΙΛΟΓΩΝ

 ΨΑΧΝΟΥΝ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ Η ΛΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΒΟΥΛΗ ΜΕ ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ ΤΟΝ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ 




Η συνάντηση Βαγγέλα Μεϊμαράκη  με τον Γιάννη Στουρνάρα, μάλλον επιβεβαίωσε τους προβληματισμούς του προέδρου της ΝΔ, ο οποίος εμφανίζεται έντονα ανήσυχος και για το μέλλον της κυβέρνησης, λόγω των εσωκομματικών του ΣΥΡΙΖΑ. Αρχικά στόχος του κ. Μεϊμαράκη, ήταν να αφήσει τον Αλέξη Τσίπρα, να συνεχίσει μόνος του την κούρσα που ξεκίνησε, καθώς η σημερινή κατάσταση στη χώρα είναι αποτέλεσμα, αποκλειστικά και μόνο των δικών του λανθασμένων επιλογών.

Οι πρόσφατες εξελίξεις όμως στο μείζον κυβερνητικό κόμμα, ιδιαίτερα από όταν επισημοποιήθηκε η ρήξη, οδήγησαν τον αρχηγό της αξιωματικές αντιπολίτευσης σε δεύτερες σκέψεις οι οποίες τα τελευταία εικοσιτετράωρα διατυπώνονται δημόσια με τη φράση «αν δεν καταφέρει ο κ. Τσίπρας να βγάλει άκρη με το κόμμα του, θα πρέπει να αναζητήσει λύση από την παρούσα Βουλή».

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Μεϊμαράκης, αφήνει ανοικτή την πόρτα της συνεννόησης και της συναίνεσης, προκειμένου «να βρεθεί μια λύση από κοινού», όπως έλεγαν στο newpost.gr στενοί συνεργάτες του, οι οποίοι ωστόσο διευκρίνιζαν πως για να προχωρήσει μια τέτοια προσπάθεια θα πρέπει η κυβέρνηση να κλείσει τη συμφωνία μέσα στον Αύγουστο.

«Αν ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίσει να ασχολείται με τα εσωκομματικά του, τότε λύση δεν θα βρεθεί. Αντιθέτως, η ΝΔ ασχολείται πως θα επιστρέψει η χώρα στην κανονικότητα», σημείωναν οι ίδιοι συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ, εντάσσοντας σε αυτό το πλαίσιο και τη χθεσινή συνάντηση του κ. Μεϊμαράκη με τον κεντρικό τραπεζίτη της χώρας. «Δεν μπορεί η χώρα να βρίσκεται σε μόνιμη προεκλογική περίοδο», συμπλήρωναν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αν και μπαίνει ο Αύγουστος, ο πρόεδρος της ΝΔ θα συνεχίσει τον κύκλο των επαφών του με ανθρώπους της αγοράς, των επιχειρήσεων και της πραγματικής οικονομίας, καθώς στόχος του είναι να έχει ολοκληρωμένη άποψη για τις συνθήκες και τις ανάγκες στην οικονομία, ώστε το Σεπτέμβριο η ΝΔ να έχει καταρτίσει το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης και να είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο.

 Εντύπωση πάντως προκάλεσε, ο επιθετικός προσδιορισμός «θεματοφύλακας της σταθερότητας της οικονομίας» που χρησιμοποίησε ο κ. Μεϊμαράκης, για τον κ. Στουρνάρα, εκφράζοντας έτσι τη στήριξή του στον κεντρικό τραπεζίτη, γεγονός που σηματοδοτεί και τη σχέση που θα υπάρχει ανάμεσα στο νέο πρόεδρο της ΝΔ και τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ