Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

ΣΚΥΛΟΚΑΥΓΑΣ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΟΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ( VIDEO)

ΚΩΣΤΑΣ ΣΙΑΚΚΑΣ : ΤΟ ΠΡΩΤΟΠΑΛΙΚΑΡΟ ΤΗΣ "ΞΥΝΗΣ" ΑΠΕΙΛΕΙ ΘΕΟΥΣ ΚΑΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ 
 


"ΠΕΙΝΑΜΕ ... ΘΑ ΠΙΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΡΟΚΑΝΙΑ" ΑΠΕΙΛΗΣΕ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΑΓΡΟΤΟΦΑΜΙΛΙΑΣ


14 σχόλια:

  1. Καταιγίδα μέτρων το «αντάλλαγμα» για τριετές δάνειο 53,5 δισ.
    Μεγάλες ανατροπές στο καθεστώς ΦΠΑ, στη φορολογία των επιχειρήσεων, των φυσικών προσώπων, των αγροτών και των εφοπλιστών προβλέπει το νέο πρόγραμμα. Ο ΕΝΦΙΑ διατηρείται και το 2016 ενώ σε περίπτωση που δεν επιτευχθούν οι στόχοι προβλέπεται επιβολή και πρόσθετων μέτρων.

    Συγκεκριμένα:

    [1] Νέο καθεστώς ΦΠΑ από την 1η Ιουλίου:

    Σαρωτικές μετατάξεις προϊόντων από τους χαμηλούς συντελεστές ΦΠΑ στους υψηλότερους με στόχο την είσπραξη εσόδων 1% του ΑΕΠ ετησίως. Συγκεκριμένα οι αλλαγές που θα ισχύσουν άμεσα προβλέπουν:

    Στο ΦΠΑ 23% μεταφέρεται η εστίαση και τα περισσότερα τρόφιμα.
    ΦΠΑ 13% για ξενοδοχεία, ενέργεια, ύδρευση αλλά όχι αποχέτευση.
    13% για τα βασικά τρόφιμα
    ΦΠΑ 6% για φάρμακα, βιβλία και εισιτήρια θεάτρου.
    ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου: Σταδιακή κατάργηση της έκπτωσης 30% ΦΠΑ μέχρι το τέλος του 2016. Σε πρώτη φάση το μέτρο αφορά τα νησιά που αποτελούν του δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς (Μύκονος, Σαντορίνη κ.λπ.), ενώ εξαιρούνται τα ακριτικά νησιά.
    Οι αλλαγές στους συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά και τα ξενοδοχεία θα εφαρμοστούν από την 1η Οκτωβρίου 2015. Οι αλλαγές στο καθεστώς ΦΠΑ θα επανεξεταστούν στο τέλος του 2016 σε συνεννόηση με τους θεσμούς υπό την προϋπόθεση ότι τα προβλεπόμενα έσοδα θα αντικατασταθούν με έσοδα που θα προκύψουν από την πάταξη της φοροδιαφυγής και τη βελτίωση της εισπραξιμότητας του φόρου.

    [2] Επιχειρήσεις

    Καταιγίδα μέτρων το «αντάλλαγμα» για τριετές δάνειο 53,5 δισ.

    Αύξηση του εταιρικού φόρου από 26% στο 28% το 2015.

    [3] ΕΝΦΙΑ

    Διατήρηση του ΕΝΦΙΑ το 2015 και 2016 για την είσπραξη εσόδων 2,65 δισ. ετησίως ακόμη και σε περίπτωση αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών.

    [4] Εφοπλιστές

    Αύξηση φόρου στο tonage και σταδιακή κατάργηση των φορολογικών προνομίων.

    [5] Ειδική εισφορά αλληλεγγύης

    Επανασχεδιασμός και ενσωμάτωση στον φόρο εισοδήματος ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη προοδευτικότητα στη φορολογία εισοδήματος.

    [6] Εξοπλισμοί

    Μείωση εξοπλιστικών δαπανών κατά 200 εκατ. ευρώ φέτος και 200 εκατ. ευρώ το 2016.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καταιγίδα μέτρων το «αντάλλαγμα» για τριετές δάνειο 53,5 δισ.
    [7] Αγρότες

    Κατάργηση της ευνοϊκής φορολογικής μεταχείρισης και των εκπτώσεων φόρου για τους αγρότες (πετρέλαιο, φόρος εισοδήματος) και σταδιακή αύξηση του συντελεστή έως το 2017.

    [8] Επίδομα θέρμανσης:

    Σταδιακή κατάργηση.

    [9] Διαφημίσεις.

    Επιβολή φόρου στις τηλεοπτικές διαφημίσεις.

    [10] Τηλεοπτικές άδειες.

    Διεθνής διαγωνισμός για τη χορήγηση τηλεοπτικών αδειών.

    [11] Φόρος πολυτελούς διαβίωσης

    Επιβολή του φόρου στα σκάφη αναψυχής πάνω από 5 μέτρα και αύξηση του συντελεστή 10% από 13% για αυτοκίνητα, πισίνες και αεροσκάφη.

    [12] Φρουτάκια

    Επιβολή φόρου 30% στα έσοδα από VLT.

    [13] Κινητή τηλεφωνία

    Είσπραξη εσόδων από τις άδειες για δίκτυα κινητής τηλεφωνίας 4ης και 5ης γενιάς.

    Δημόσιο

    - Νέο μισθολόγιο στο δημόσιο τομέα από 1 Ιανουαρίου 2016 που θα λαμβάνει υπόψη την ικανότητα, την απόδοση και την ευθύνη του προσωπικού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. - Αξιολόγηση της ενδεχόμενης αύξησης του κατώτατου ορίου τζίρου για την υπαγωγή στο καθεστώς ΦΠΑ από τα 10.000 ευρώ στα 25.000 ευρώ

    Το χρονοδιάγραμμα

    Παρασκευή
    Η ελληνική πρόταση αξιολογείται από τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών (Brussels Group)

    Πρωί Σαββάτου
    Η πρόταση «περνά» από το Euro Working Group που συντάσσει έκθεση

    Απόγευμα Σαββάτου
    Η έκθεση του EWG επί της πρότασης θα συζητηθεί στο Eurogroup που θα συνέλθει στις 16.00 ώρα Ελλάδος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μας είπατε τέλος οι ΠΝΠ...
    Τέλος οι διαδικασίες του κατεπείγοντος στη Βουλή...
    Μας είπατε ότι δε θα κάνουν κουμάντο οι έξωθεν...
    Μας είπατε τέλος ο ΕΝΦΙΑ...
    Μας μιλήσατε για αφορολόγητα κτλ κτλ...
    Κι όλα τα παραπάνω όταν εμείς ετοιμάζαμε την έξοδο της χώρας στις αγορές, έχοντας παραδεχτεί τις κοινωνικές αδικίες και στοχεύαμε στην αποκατάστασή τους.

    Τελειώσατε την Αριστερά, μέχρι βέβαια να επανέλθει η λήθη, αλλά το κακό είναι ότι τελειώσατε και τη Χώρα.
    Τη βυθίσατε σε μια ύφεση που θα διαρκέσει πολλά χρόνια κι αυτό γιατί θίξατε την αξιοπιστία της στην ελεύθερη αγορά. Σε ένα ασταθές οικονομικό περιβάλλον, που δημιούργησε η μακροχρόνια "διαπραγμάτευση" και με μια Κυβέρνηση γεμάτη σύνδρομα, θα αργήσουμε πολύ να δούμε ξανά επενδύσεις.

    Τα υπόλοιπα, μετά τη συμφωνία, στην οποία έχετε την αμέριστη συμπαράσταση όσων θέλουν τη Χώρα εντός Ευρώπης, αλλά όχι και συγχωροχάρτι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. «Τα Νέα»: Οταν ο αέρας πήρε ένα μάτσο 50ευρα του Γιάνη Βαρουφάκη...

    Μία άτσαλη κίνηση του τέως υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη τον έκανε να χάσει τα λόγια του, γράφει στα «Νέα» ο Γιώργος Παπαχρήστος.

    Συγκεκριμένα, ο κ. Βαρουφάκης την επομένη της αποπομπής του από την κυβέρνηση αποφάσισε να πάει στην Αίγινα, αλλά φεύγοντας από το σπίτι του συνέβη κάτι απρόσμενο. Στην προσπάθειά του να βγάλει κάτι από την τσέπη του παντελονιού του σκόρπισε στον αέρα ένα «μάτσο... 50ευρα».

    Οι αστυνομικοί που τον συνοδεύουν σε κάθε του κίνηση, αλλά και κάποιοι περαστικοί προσπαθούσαν να βοηθήσουν τον υπουργό να μαζέψει γρήγορα τα χαρτονομίσματα. Ωστόσο, το σχόλιο γηραιάς κυρίας που παρακολουθούσε το όλο σκηνικό έκανε τον Γιάνη Βαρουφάκη να παραμείνει σιωπηλός: «Α, γι' αυτό, υπουργέ μου, λες ότι δεν ταιριάζει σε σένα να στήνεσαι στα ΑΤΜ; Εχεις κάνει τα κουμάντα σου, ε;».

    Πηγή: «Τα Νέα»:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ακολουθεί το άρθρο του Γιώργου Παπαχρήστου από τα «Νέα»:

    Είχα αποφασίσει να ασχοληθώ και εγώ με τον «δρόμο προς τη συμφωνία» - μη χάσω ο άνθρωπος τη χαρά (όλοι πλέον, ώς το τελευταίο χωριό, με αυτό ασχολούνται). Αλλά μου προέκυψε θέμα με τον αγαπημένο Γιάνη με ένα νι Βαρουφάκη, το απόλυτο sex symbol, το όνειρο κάθε στερημένης Βορειοευρωπαίας, και άφησα κατά μέρος το τρέχον.
    Ο Γιάνης με ένα νι, λοιπόν, την επομένη της αποπομπής του αποφάσισε να μεταβεί για λίγο στην Αίγινα, όπου και το φτωχικό, μέχρι λύπησης δηλαδή, εξοχικό της οικογένειας (αυτό ντε που η σύζυγος Δανάη ενοικίαζε κανονικά σε ξένους, αλλά είχε «ξεχάσει» να το δηλώσει στα «ενοικιαζόμενα» του ΕΟΤ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται...).

    Εκλεισε εισιτήρια με το απογευματινό δρομολόγιο του «Ιονίς» και κατά τις 6 παρά το απόγευμα ξεκίνησε από το σπίτι του στην οδό Μπουρνάζου στους Αμπελόκηπους για το λιμάνι του Πειραιά. Είχε ετοιμάσει δύο χειραποσκευές, αλλά καθώς κατέβαινε τις σκάλες της εισόδου έγινε το ατύχημα. Αιφνιδίως θυμήθηκε να ψάξει τις τσέπες του παντελονιού του, αλλά έτσι όπως ήταν φορτωμένος κάτι έκανε άτσαλα και το αποτέλεσμα ήταν... αποκαλυπτικό: παρακαλώ τις κυρίες αναγνώστριες να μην πάει ο νους τους στο... κακό (ή το καλό εξαρτάται). Οι αποκαλύψεις Βαρουφάκη αλλού εστιάζονται: στο ότι σκορπίστηκε στους τέσσερις ανέμους ένα μάτσο... 50ευρα που είχε στην τσέπη του («μασούρι» στη slang).
    Επικράτησε πανικός, διότι φυσούσε τρομερά εκείνο το απόγευμα. Βαρουφάκης, μπάτσοι, ένας – δυο περαστικοί που είδαν τα 50ευρα να κάνουν... φτερά λες και είχαν βαφτιστεί στο Red Bull άρχισαν να τρέχουν ξωπίσω τους να τα μαζέψουν και να τα επιστρέψουν στον... πένητα τέως υπουργό! Μη με πιέζετε, δεν θα πω τίποτε περισσότερο επ' αυτού. Θα μεταφέρω απλώς το σχόλιο γηραιάς κυρίας που παρακολουθούσε το όλο σκηνικό: «Α, γι' αυτό, υπουργέ μου, λες ότι δεν ταιριάζει σε σένα να στήνεσαι στα ΑΤΜ; Εχεις κάνει τα κουμάντα σου, ε;».
    Το «ουάου» αγόρι δεν είπε τίποτε επί του προκειμένου. Παρέμεινε σιωπηλός. Μάζεψε τα χρήματά του και αναχώρησε για το λιμάνι. Μερικές ώρες αργότερα, άνθρωποί μου τον είδαν να συντρώγει χαλαρός, χαμογελαστός και καθόλου προβληματισμένος (και γιατί άλλωστε; Τα έκανε όλα τόοοοσο καλά...) «παρά θίν' αλός» στην ταβέρνα του κυρίου Μπάμπη στο λιμανάκι της Αίγινας μετά της συζύγου Δανάης και φίλους τους.
    Η συντροφιά διευρύνθηκε μετ' ολίγον με τη συμμετοχή του εντόνως πολιτικοποιημένου καλλιτεχνικού ζεύγους Θόδωρου Αθερίδη – Σμαράγδας Καρύδη που δειπνούσε σε παρακείμενο τραπέζι. Η συζήτηση εξελίχθηκε, μου είπαν, σε ήπιο κλίμα διότι θα μπορούσε να εξελιχθεί και διαφορετικά, δεδομένου ότι ο Αθερίδης ήταν ένθερμος υποστηρικτής του «Ναι» στο δημοψήφισμα της Κυριακή

    Πηγή: «Τα Νέα»: Οταν ο αέρας πήρε ένα μάτσο 50ευρα του Γιάνη Βαρουφάκη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΙΑΚΧΕ Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΠΑΕΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΧΩΡΑ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΚΑΙ ΚΑΜΜΕΝΟΙ ΜΑΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΑΤΗ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΕΣΥ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ? ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΠΛΟΓΚ ΕΙΣΑΙ ΟΧΙ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΜΕ ΠΑΝΕΛΙΣΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΟΤΡΩΝΗ , ΤΗΝ ΕΙΠΕΣ ΤΗΝ ΜΑΛΑΚΙΑ ΣΟΥ .............................

    ΒΛΕΠΩ ΕΞΕΛΙΣΕΣΑΙ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗ ΟΛΚΗΣ , ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΩΚΤΙΚΑ ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. iakxe τοω σταθη ενοεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΑΓΡΟΤΗΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΕ ΑΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΚΟΤΡΩΝΗ ΓΙΑ ΨΑΞΕ ΣΑΝ ΕΦΟΡΙΑΚΟΣ ΤΟΝ ΞΙΝΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟ ΑΓΡΟΤΗ ΠΟΣΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΒΓΑΖΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΑΓΡΟΤΟΠΑΤΕΡΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ . ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΤΩΡΑ ΔΕΚΑΔΕΣ ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΑΠΟ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΠΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΕΛΑΒΑΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΑΚΕΤΑ (ΚΟΝΤΟΥ, ΧΑΤΖΗΓΑΚΗ). ΕΧΟΥΜΕ ΒΑΡΕΘΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΚΛΑΙΓΟΝΤΑΙ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ