Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ

ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ... 

 

    Η γελοιογραφία, που μόνο γελοιογραφία δεν είναι χρονολογείται το 1897



Το 1879 η Ελλάδα ανέπνευσε οικονομικά από τους πιστωτές της και άρχισε να ξαναδανείζεται από τις ξένες χρηματαγορές. Τα επόμενα χρόνια ήταν περίοδος έντονης ανάπτυξης, με πρωτεργάτη τον Χαρίλαο Τρικούπη. Η χώρα δανείστηκε μεγάλα ποσά για έργα υποδομής, όπως ο σιδηρόδρομος και η διάνοιξη της διώρυγας της Κορίνθου, αλλά και για την υλοποίηση της Μεγάλης Ιδέας, δηλαδή της απελευθέρωσης των ελληνικών εδαφών, που ανήκαν στη θνήσκουσα Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Η κρίση στη διάθεση της σταφίδας, του βασικού εξαγωγικού προϊόντος της χώρας, επέτεινε το πρόβλημα του χρέους και ο πρωθυπουργός Χαρίλαος Τρικούπης αναγκάστηκε να αναφωνήσει στη Βουλή στις 10 Δεκεμβρίου του 1893 το περίφημο «Κύριοι, δυστυχώς επτωχεύσαμεν!». Η κατάσταση επιδεινώθηκε ακόμη περισσότερο μετά την ήττα των ελληνικών όπλων στον Ελληνοτουρκικό Πόλεμο του 1897, οπότε η χώρα μπήκε υπό Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο (6 Σεπτεμβρίου 1897), με την επιβολή των γνωστών μονοπωλίων σε σπίρτα, τσιγάρα, οινόπνευμα και άλλα προϊόντα.


  
"ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΤΟΥΣ 251 ΕΠΙΟΡΚΟΥΣ ΕΥΡΩΛΙΓΟΥΡΗΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ" 

1 σχόλιο:

  1. Γουστάρω Ελλαδάρα γιατί είμαστε όλοι ανωμαλάρες. Εμείς οι γερμανοτσολιάδες που προταθήκαμε να σηκώσουμε τα βάρη ενός ακόμα μνημονίου των 8 δις, ψηφίσαμε "ναι" και χάσαμε. Οι άλλοι που είναι πιο large και πιο πατριώτες από εμάς, ψήφισαν "όχι" και κέρδισαν, με αποτέλεσμα η χώρα να συμφωνήσει σε ένα νέο memorandum των 12 δις. Και έτσι είμαστε όλοι μες τη τρελή χαρά. Για αυτό και εγώ κλείνω τραπεζάκι Island και κερνάω για την μεγάλη νίκη όλων μας, και ιδιαίτερα της κυβέρνησης που κατάφερε να σκίσει τα μνημόνια, να καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ, να επαναφέρει μισθούς και συντάξεις στα επίπεδα του 2008, να φέρει την διαφάνεια στο δημόσιο έχοντας προσλάβει και επαναπροσλάβει δεκάδες χιλιάδες υπαλλήλους, να βοηθήσει τον τουρισμό και τη νησιωτική Ελλάδα με την αύξηση στο ΦΠΑ, να βοηθήσει την ανάπτυξη με το παραλήρημα κουμουνιστικών δηλώσεων που προκάλεσαν την τεράστια εκροή καταθέσεων και τα capital controls και πάνω από όλα... να απορρίψει την πρόταση Χαρδούβελη του 1 δις και να φέρει μια πιο καλή των 12 δις. Μάγκες... κερδάμε και θα κερδάμε για πάντα SERRES BOOMB-PINOKIO KΑΙ O ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΚΕΚΑΤΖΗΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ!!! Copy and WIN : http://ow.ly/KNICZ

    Copy and WIN : http://ow.ly/KNICZ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ