Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

ΞΕΠΛΥΜΑ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ;

    ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΓΑΝΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΑΠΟ ΛΕΜΟΝΟΣΤΙΦΤΗ  Η "EFG PRIVATE BANK LTD" ΤOY OΜΙΛΟΥ EUROBANK ΟΡΓΙΑΖΕ !!!



ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ  ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΕΣ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΣΟΥ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ


Η Βρετανική Αρχή Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών (Financial Services Authority - FSA) επέβαλε τον Μάρτιο του 2013  πρόστιμο - μαμούθ ύψους 6 εκατομ. στερλινών στην Τράπεζα EFG , (βασικός μέτοχος της οποίας ήταν τότε ο Σπύρος Λατσης, ένας από τους πλουσιότερους Έλληνες) για την παραληψή της να εφαρμόσει και να διατηρήσει τους διεθνείς κανόνες για την αποτελεσματική πρόληψη και καταστολή νομιμοποίησης εσόδων από εγληματικές δραστηριότητες χωρίς να διεξάγει αποτελεσματικούς ελέγχους σε "πελάτες υψηλού κινδύνου".

Στο τέλος του 2011 περίπου 400 από τους 3.342 λογαρισμούς πελατών της EFG PRIVATE BANK LTD με έδρα το Λονδίνο, θεωρούνταν "υψηλού κινδύνου" για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος , μάλιστα μεταξύ αυτών  υπήρχε και η εμπλοκή 94 "πολιτικώς εκτεθειμένων" προσώπων.

Η Τράπεζα αποδέχθηκε την επιβολή του προστίμου και πέτυχε ένα κούρεμα 30% καταβάλλοντας τελικά το ποσό των 4,2 εκατομ. στερλινών.


Το ζήτημα ανέδειξε το περιοδικό UNFULOW από το δημοσίευμα του οποίου ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΜΜΈΝΟΣ κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στο Υπουργείο Οικονομικών εάν η Τράπεζα της Αγγλίας βάσει των διεθνών και ευρωπαϊκών συνθηκών ενημέρωσε την Τραπεζα της Ελλάδος και αυτή με την σειρά της την Ελληνική Κυβέρνηση.

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΛΑΝΓΚΑΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ