Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

OI EIΣΑΓΓΕΛΕΙΣ "ΔΕΙΧΝΟΥΝ" ΤΟΥΣ 4 ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ


ΠΗΡΕ ΦΟΡΑ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟΝ ΣΤΑΜΑΤΑ ...



Τη δικογραφία για τα εξοπλιστικά που διαβιβάστηκε πριν ένα περίπου μήνα στη Βουλή φέρνει στο φως το τεύχος 72 του HOT DOC. Όλοι οι υπουργοί Άμυνας της τελευταίας δεκαπενταετίας ελέγχονται για μια σειρά υποθέσεων στο υπουργείο Άμυνας. Άκης Τσοχατζόπουλος, Γιάννος Παπαντωνίου, Ευάγγελος Μεϊμαράκης κι Ευάγγελος Βενιζέλος ελέγχονται για το αν υπηρέτησαν ως υπουργοί Άμυνας το δημόσιο συμφέρον ή το ιδιωτικό. 

Κι αν οι πιθανές ποινικές ευθύνες έχουν παραγραφεί, η Βουλή μπορεί να ξετυλίξει το κουβάρι μέσα από την πορεία του χρήματος και με τον ν. 3691/2008 για την Πρόληψη και Καταστολή Νομιμοποίησης Εσόδων από εγληματικές δραστηριότητες.

Διαβάστε λοιπόν πώς το Νοέμβριο του 2009 ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και τότε υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος αποφάσισε να καταβάλει ποσό κοντά στα 10 εκ. για έργα σε γερμανικά υποβρύχια τα οποία η Ελλάδα δεν είχε παραλάβει αν κι είχε πληρώσει τα προβλεπόμενα.

Διαβάστε επίσης πώς λίγους μήνες πριν, τον Ιούνιο του 2009, ο προκάτοχος του Βενιζέλου στο Πεντάγωνο Ευάγγελος Μεϊμαράκης κατέβαλε αδικαιολόγητα σύμφωνα με το στρατιωτικό εισαγγελέα 104 εκατ. ευρώ για υποβρύχιο που δεν είχε παραδοθεί στις προβλεπόμενες ημερομηνίες.

Έξι χρόνια νωρίτερα, επί κυβερνησης Σημίτη, στην πολιτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων ήταν ο Γιάννος Παπαντωνίου. Μαζί με τον τότε υπουργό Οικονομικών Νίκο Χριστοδουλάκη ζημίωσαν το δημόσιο περί τα 42 εκατ. ευρώ χρηματοδοτώντας την αγορά 24 ελικοπτέρων ΝΗ-90 μέσω swap.  Ο Παπαντωνίου ελέγχεται ακόμα για τις αγορές 12 ελικοπτέρων Απάτσι καθώς και για την απευθείας ανάθεση στην εταιρεία Raytheon αεροσκαφών F-16.

Από τη δικογραφία δεν μπορούσε να λείπει ο Άκης Τσοχατζόπουλος όπου εντοπίζεται να δίνει με απευθείας ανάθεση την κατασκευή πέντε πυραυλακάτων το 2000, με τη μία να μην έχει παραδοθεί ακόμα, αν και το έργο είχε χαρακτηρισθεί κατεπείγουσας ανάγκης. Η δεύτερη υπόθεση αφορά σε δύο hovercraft που έχουν υποπέσει σε ακινησία ενώ το ελληνικό Δημόσιο έχει πληρώσει 77 εκατ. δολάρια.

Συνέντευξη: Πάνος Καμμένος

"Τουλάχιστον 14 ακόμα υποθέσεις εξοπλιστικών στο "μικροσκόπιο"". Ο νυν υπουργός Άμυνας αποκαλύπτει την εμπλοκή δικαστικού στην υπόθεση των υποβρυχίων και μιλά για επιπλέον 14 υποθέσεις που αφορούν στα εξοπλιστικά και τίθενται υπό εξέταση.
Στο Hot Doc που κυκλοφορεί:
Τιμή: 2,00 €

3 σχόλια:

  1. Ποιοι είναι οι επόμενοι;

    Αυτή την εβδομάδα οι βαμβακοπαραγωγοί πήγαν να πληρωθούν τις επιδοτήσεις τους. Όμως το δημόσιο στα τέλη Φεβρουαρίου όχι μόνο δεν είχε καταβάλει τη δόση του στην τράπεζα, αλλά η τράπεζα είχε δανείσει το δημόσιο έναντι της επιδότησης από την ΕΕ, που βάσει σύμβασης οφείλει να καταβάλλει. Το site «Θεσσαλική Γη» ανακοίνωνε την Τετάρτη:

    «… Σήμερα το μεσημέρι στάλθηκαν οι καταστάσεις πληρωμής από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στην τράπεζα Πειραιώς για τη πληρωμή συνδεδεμένης βάμβακος. Επομένως αναμένεται από την τράπεζα Πειραιώς η καταβολή χρημάτων στους δικαιούχους παραγωγούς. Αυτή θα γίνει αύριο ή και την Παρασκευή…».

    Σήμερα είναι Σάββατο και οι παραγωγοί δεν έχουν πληρωθεί ακόμα. Διότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ έστειλε τη λίστα αλλά… το δημόσιο πήρε από την τράπεζα τα χρήματα (250 εκ. ευρώ) που υπήρχαν, διότι έπρεπε να πληρώσει τη δόση. Και όχι μόνο αυτό. Η τράπεζα έχει δώσει ένα δάνειο 2 δισ. στο δημόσιο έναντι των επιδοτήσεων που καταβάλλονται στην τράπεζα - με δόσεις εντός τριμήνου. Στις 28 Φεβρουαρίου, το δημόσιο έπρεπε να καταβάλει στην τράπεζα 200 εκ. ευρώ, έναντι της δόσης του δανείου. Δεν το έκανε. Στη θέση της τράπεζας Πειραιώς, φυσικά, θα μπορούσε να είναι οποιαδήποτε άλλη τράπεζα.

    Τώρα το δημόσιο φέρνει τροπολογία στο νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, με την οποία -για να διασκεδάσει τους φόβους των διοικήσεων των φορέων- δεσμεύεται ότι θα γυρίζει τα χρήματα στους φορείς όταν τα ζητούν οι δικαιούχοι και μάλιστα στον ΟΠΕΚΕΠΕ δεσμευόταν ότι θα τα επέστρεφε εντός 48 ωρών. Το μελάνι στις σχετικές διατάξεις δεν έχει στεγνώσει ακόμα και το ελληνικό δημόσιο αποδεικνύεται -για μια ακόμα φορά- πόσο βαθιά αφερέγγυο είναι.

    Να σημειωθεί ότι ο αρμόδιος υπουργός Λ. Αποστόλου ήταν από την αρχή αντίθετος στη μεταφορά των αποθεματικών του οργανισμού στο δημόσιο ταμείο. Σαν να μάντευε ότι θα είναι από τους πρώτους που θα πλήρωναν πολιτικά την εσωτερική στάση πληρωμών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οργισμένος για τον θάνατο του φοιτητή στα Ιωάννινα ο "αγανακτισμένος" που απαιτούσε κρεμάλες.
    Έξαλλος ο "χούλιγκαν" που "εύχεται" ανίατες ασθένειες στο γήπεδο. Συντετριμμένος ο "μάγκας" που γελούσε κρυφά όταν έβλεπε στην τηλεόραση τα "σόου" των ναζί.
    Μαινόμενος κατα του εκφοβισμού (μάθατε και το Bullying τρομάρα σας) ο μαθητής ή φοιτητής που έκαιγε πριν λίγα χρόνια περιουσίες συμπολιτών του.
    Κι όλα αυτα γιατι δεν σκέφτηκαν όλοι αυτοί να κοιτάξουν μια στιγμή στον καθρέπτη.
    Ένα παιδί έπεσε θύμα μιας κοινωνίας που έγινε ζούγκλα. Και όπως παντα, φταίνε μόνο "οι άλλοι". "Εμείς δεν κάναμε τίποτα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΗΣ ΖΩΝΤΟΧΗΡΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΝΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΥΡΙΑΣ ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΘΑ ΕΡΕΥΝΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ ΤΑ "ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ"!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ