Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

"GRANDE CAPPOT@" O ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ (video)

ΒΙΑΖΕΤΑΙ Ο "ΜΠΟΜΠΟΛΑΚΗΣ" ΝΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ


 Πιέζει την κυβέρνηση ο "πεμπτοφαλαγγίτης",  "το τσανάκι" του Μπόμπολα να φερει την συμφωνία στην Βουλή για να ψηφιστεί ώστε να κατοχυρωθουν πλήρως οι εκβιαστές του Βερολίνου και οι τοκογλύφοι τραπεζίτες ενώ μέχρι σήμερα γνωρίζουν "οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ" ότι τα Μνημόνια του 2010 είναι νομικά έωλα και υπάρχει διαδικασία να ακυρωθούν από Διεθνή Δικααστήρια καθόσον δεν έχουν ψηφισθεί από την Βουλή των Ελλήνων με την αυξημένη πλειοφηφία των 180 βουλευτών που απαιτεί το Σύνταγμα της Ελλάδος παρά υπεγραφησαν μόνο από τον σήμερα υπόδικο για την "Λιστα Λανγκαρτ", το γνωστό λαμόγιο εκ Κοζάνης, τον Παπακωνσταντίνου.



Εαν λοιπόν  η Κύβερνηση φέρει την συμφωνία προς ψήφιση τότε νομιμοποιεί και τις προηγούμενες ακυρώσιμες μνημονιακές συμβάσεις εφόσον υπερψηφιστούν με 180 ψήφους, ενω εάν καταψηφιστούν τότε τινάζονται στον αέρα οι όποιες διαπραγματεύσεις και η προσπάθεια του ελληνικού λαού να σπάσει τα δεσμά των τοκογλύφων και των εκβιαστών του.

Καταλάβατε τώρα τι ρόλο παίζουν "οι πεμπτοφαλαγγίτες" της συμμορίας του Σταύρου Θεοδωράκη ,  "το Ποτάμι" της συμφοράς;

   Ύπουλο, Αντεθνικό και Προδοτικό...

59 σχόλια:

  1. Που το πάνε; Που το πάνε;
    Το πλοίο συνεχίζει την πορεία του εν μέσω θαλασσοταραχής, με τους αξιωματικούς να δίνουν στους ναύτες διαφορετικά παραγγέλματα τις κρίσιμες ώρες. Οι φήμες στο πλοίο οργιάζουν για τις πραγματικές δυνατότητες του, με αποτέλεσμα να
    επικρατεί πρωτοφανής αναστάτωση μεταξύ των επιβατών. Ο καπετάνιος έχει αρνηθεί οποιαδήποτε βοήθεια από τα παρακείμενα πλοία, πολλαπλασιάζοντας τα ερωτήματα. Που το πάνε αυτοί;

    Θα μείνουμε στο θέμα της ΔΕΗ, επειδή αυτό έχει ιδιαίτερη σημειολογική σημασία. Δείχνει τόσο τις εύθραυστες εσωτερικές ισορροπίες της κυβέρνησης όσο και την πραγματική ατζέντα που κρύβεται πίσω από τις μεγαλόστομες εξαγγελίες. Τα όσα πρωτόγνωρα συνέβησαν με την ΔΕΗ αποδεικνύουν ότι οι άνθρωποι αυτοί βάζουν τους Φωτόπουλους μπροστά από το συμφέρον όλων των υπολοίπων Ελλήνων. Όχι ότι οι προηγούμενοι έκαναν κάτι διαφορετικό. Κι εκείνοι είχαν τους δικούς τους Φωτόπουλους και τα δικά τους επιχειρηματικά συμφέροντα να εξυπηρετήσουν. Θα δούμε στην πράξη ποια επιχειρηματικά συμφέροντα θα εξυπηρετηθούν από αυτή την κυβέρνηση. Τα προηγούμενα συμφέροντα τα γνωρίζουμε. Τα νέα θα τα μάθουμε. Ίσως να είναι τελικά και τα ίδια...

    Όταν ο υπουργός Οικονομικών δαπανά τον χρόνο του σε ατελείωτες συνεντεύξεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, στην διάρκεια των οποίων δηλώνει πραγματικά απίστευτα πράγματα, είναι προφανές ότι του μένει λίγος χρόνος για τις κοπιαστικές εργασίες που απαιτεί το έτσι κι αλλιώς δύσκολο υπουργείο του. Υπό αυτές τις συνθήκες είναι απολύτως φυσιολογικό να μην γνωρίζει για τις μεγάλες μισθολογικές αυξήσεις που δόθηκαν στους εργαζόμενους της ΔΕΗ και για τα ιδιαίτερα προνόμια που παραχωρήθηκαν στους συνδικαλιστές της.

    H "μάχη της ΔΕΗ" αποδεικνύει ότι ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης κ. Λαφαζάνης είναι ο πραγματικός υπέρ - υπουργός αυτής της κυβέρνησης. Το πραγματικό αφεντικό της! Επέβαλλε τις αυξήσεις των εργαζομένων της ΔΕΗ, σε μία εποχή που ο ιδιωτικός τομέας στενάζει από την ανεργία, από απλήρωτα μεροκάματα, από την απειλή ενός αβέβαιου μέλλοντος. Αντί να ρίξουν πόρους στην μείωση του κόστους ρεύματος της βιομηχανίας και να δημιουργήσουν έτσι συνθήκες ανάπτυξης, δίνουν μπόνους στον κομματικό τους στρατό. Επίδομα βάρδιας σε συνδικαλιστές δίχως την φυσική τους παρουσία. Έκτακτα!

    Το πραγματικό πρόβλημα είναι ότι έτσι δεν πάμε πουθενά. Όταν το πρώτο μήνυμα που στέλνει η νέα κυβέρνηση είναι ένα μήνυμα πίστης στους Φωτόπουλους. Όταν την ίδια ώρα ο ίδιος υπουργός, ο κ. Λαφαζάνης, το άλλο μεγάλο θέμα που φαίνεται να τον απασχολεί είναι να βρει έναν τρόπο να ακυρώσει σώνει και καλά την επένδυση του Χρυσού στην Χαλκιδική (αγνοώντας το γεγονός ότι η εταιρεία έχει πολλές φορές δικαιωθεί για τα περιβαλλοντικά στο αυστηρό Συμβούλιο της Επικρατείας), τότε το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης δεν είναι αυτό που λέει το όνομά του. Κι όταν ο υπουργός των Οικονομικών είναι ένας απλός στρατιώτης στην κυβέρνηση, αδύναμος στην πράξη να έχει ρόλο σε τέτοιου είδους θέματα, τότε ξέρουμε όλοι που πάει το πλοίο.

    Όταν άλλος τραβάει το τιμόνι δεξιά και άλλος αριστερά, το πιο πιθανό αποτέλεσμα εν μέσω θαλασσοταραχής και με φωτιά στα αμπάρια (βλέπε ρευστότητα) είναι το ατύχημα.

    Θανάσης Μαυρίδης
    thanasis.mavridis@capital.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε αυτό που μπορούμε να συμφωνήσουμε όλοι μας είναι πως τα πάει καλά η νύφη του Κυριάκου .

      Διαγραφή
  2. ΚΟΜΜΑ ΔΙΧΑΣΜΕΝΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΙΑΛΥΜΕΝΗ, «ΤΣΙΡΚΟ» Ο… ΣΥΡΙΖΑ…!!!
    ΜΟΝΟ Ο «ΣΟΦΟΣ» ΛΑΟ ΜΑΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΑΚΟΜΗ «ΧΑΜΠΑΡΙ»...!!!

    Οί «Βλάχοι γίναν Δήμαρχοι και οι Γύφτοι Καπετάνιοι», έτσι αποφάνθηκε ο Ελληνικός λαός, πάντα με την διακηρυγμένη σε όλους τους τόνους «σοφία» του και το «αλάθητο» πολιτικό του… ένστικτο…!!!
    Σε αυτούς εμπιστεύθηκε ο «πάνσοφος» λαός μας τη τύχη του, την αύξηση των μισθών και συνταξεών του, τη κατάργηση της βάρβαρης φορολογίας κ.τ.λ., ακούοντας και πιστεύοντας ο «σοφός», ότι:

    Θα καταργήσει ο Τσίπρας το μνημόνιο με «ένα νόμο και με ένα νόμο επίσης τη δανειακή σύμβαση».
    *********
    Άκουσε από τον Τσίπρα στη «λεβεντογέννα» Κρήτη, να λέει το αμίμητο:
    ********
    «Εμείς θα παίζουμε τη λύρα και οι αγορές θα χορεύουν πεντοζάλη»…
    ********
    Επίσης άκουσε τον Τσίπρα να λέει στον Χατζηνικολάου ότι:
    ********
    «Η Μέρκελ θα αναγκασθεί οπωσδήποτε να δεχθεί το προγραμμά μας και θά είναι μάλιστα μέρα μεσημέρι»…!!!
    ********
    Έ, έγινε Πρωθυπουργός και ο Τσίπρας και έστειλε τον ενδεδυμένο ως «τσάτσο» σε Πορτορικάνικο μπουρδέλο Υπουργό του Γιάνη Βαρουφάκη στο Eurogroup , όπου μετά τις πρώτες «βλαχοταρζανιές», υπέγραψε ΜΝΗΜΟΝΙΟ εις διπλούν και ορκίστηκε γονατιστός στα «τέσσερα», πλήρη εφαρμογή των όρων του μνημονίου…!!!
    ********
    Αυτό, αρνούνται να το κατανοήσουν ή καλύτερα «ντρέπονται» να το αποδεχθούν όσοι «σοφοί» τον ψήφισαν χθές, διότι αποτελεί συγγνωστή, εκ προθέσεως και μετά δόλου πράξη μιας απύθμενης… «πεοκρουσίας»…!!!
    ********
    Δεν «ντρέπονται» όμως και έχουν το Θάρρος να αντιδράσουν 40 Βουλευτές του Τσίπρα μεταξύ των οποίων Μ.Γλέζος, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Λαφαζάνης, Μητρόπουλος, Σακοράφα, Βαλαβάνη, όπως και το 40% της Κ.Ε. του κόμματος, πού την φυγή από το μνημόνιο την αποκάλεσαν βαφτίση του «ψαριού σε κρέας».
    ********
    Δεν πειράζει και ο «σοφός» λαός μας θα το ομολογήσει όταν βγάλει τη «συκή» της ντροπής για την «πεοκρουσία» πού έκανε ψηφίζοντας Τσίπρα (αν είναι δυνατόν ρε φίλε μου), έτσι για να τελειώσει άδοξα, εξευτελιστικά και οριστικά η αριστερή παρένθεση των άτακτων φυλών πού συνθέτουν και συναπαρτίζουν τον Συριζα.
    ********
    Μόνο με «παθήματα» κατανοεί, ό εις τους αιώνες των αιώνων, συνεχώς και αδιαλείπτως «σοφός» λαός μας…
    ********
    Έστω και αν τα «παθήματά» του τα υφίσταται η Ελλάδα και οι Έλληνες και μάλιστα με Εθνικές καταστροφές και Εθνικούς ακρωτηριασμούς, όπως άλλωστε διδάσκει διαχρονικά η ένδοξη Ιστορία μας.
    ********
    Πάντως αν έμπαινε φορολογία στη «πεοκρουσία» θα είχε επιλυθεί οριστικά το δημόσιο χρέος και βέβαια το δημοσιονομικό έλλειμμα…!!!
    ********
    Έτσι θα έπρεπε να επιβάλλεται η φορολογία, αυτό είναι το πλέον δίκαιο φορολογικό σύστημα.
    ********
    Να, πληρώνει ο «μαλάκας» βάσει του «μαλακόμετρου» πού θα φέρει επάνω του και θα καταγράφει τις συσσωρευμένες «μαλακίες» πού καθημερινά εκστομίζει.
    ********
    Όπως θα έπρεπε να «ποινικοποιηθούν» και οι προεκλογικές υποσχέσεις τύπου, «λεφτά υπάρχουν» και «με ένα νόμο θα καταργήσω τα μνημόνια»…
    ********
    Και μη σπεύσει κανένας «ντενεκές» να τα συγκρίνει με τα Ζάππεια του Σαμαρά.
    ********
    Άλλο να διαπραγματεύεσαι 18 σημεία και να μη γίνουν όλα αποδεκτά και άλλο να κοροϊδεύεις εν ψυχρώ για πράγματα πού δεν γίνονται και αυθωρεί να εξαπατάς τον κόσμο.
    ********
    Άλλο «απάτη» και άλλο μη εκπληρούμενη --για 1500 λόγους--, στο ακέραιο διαπραγμάτευση…
    ********
    ΟΙ συγκρίσεις γίνονται επί ομοειδών και όχι επί… ανομοιοειδών…!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ήταν πια πολύ αργά χθες το βράδυ και η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, είχε τα σκαμπανεβάσματά της. Πότε ανέβαινε η ένταση και πότε έπεφτε. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα μια φαρμακερή ατάκα του Αντώνη Σαμαρά, που είχε ήδη αναδειχθεί νικητής σε αυτή την πρώτη εσωκομματική αντιπαράθεση, για το Νίκο Δένδια, συζητήθηκε και συζητιέται πολύ.

      Στην δευτερολογία του και λίγο πριν κλείσει την ομιλία του ο Αντώνης Σαμαράς είπε:

      «Λίγο μετά τις εκλογές και αφού χάσαμε ήρθε ο φίλος μου ο Νίκος ο Δένδιας και μου είπε: "Πρόεδρε πρέπει τώρα να ξεκουραστείς". Σήμερα κατάλαβα τι εννοούσε!»

      Ο κ. Δένδιας, είναι γνωστό και επίσημα πλέον ότι έχει βλέψεις για την ηγεσία της ΝΔ και αυτές τις βλέψεις τις εκδήλωσε χθες.

      Στο στρατόπεδο των Σαμαρικών όμως, θεωρούν πολύ απλά ότι αυτό που κάνει δεν είναι τίποτε άλλο από επίδειξη αχαριστίας.

      Όπως λένε μάλιστα, τον Δένδια, τον έκανε πολιτικό ο Σαμαράς. Τον έκανε τρείς φορές υπουργό σε καίρια πόστα, τον βοήθησε να φύγει από τον Κέρκυρα και να έρθει στην Β Αθήνας όπου και σάρωσε.

      Για όλα αυτά θεωρούν ότι δεν θα έπρεπε να αμφισβητεί τον Σαμαρά και να διεκδικεί την ηγεσία γιατί τον θεωρούσε μέχρι χθες δικό του άνθρωπο...

      Διαγραφή
  3. Τι προβλέπει ο Κανονισμός “Δουβλίνο ΙΙ”
    Ζητήματα της μεταναστευτικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης ρυθμίζει ο Κανονισμός Δουβλίνο ΙΙ. Τι αναφέρει για τα κράτη εισόδου, όπως η Ελλάδα, και τις αιτήσεις ασύλου. Τα κριτήρια και οι εξαιρέσεις.
    Από την επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής:
    Ο κανονισμός Δουβλίνο ΙΙ αποσκοπεί στον προσδιορισμό, το συντομότερο δυνατό, του κράτους μέλους το οποίο είναι υπεύθυνο για την εξέταση μιας αίτησης ασύλου και στην αποτροπή της κατάχρησης των διαδικασιών ασύλου.
    ΠΡΑΞΗ
    Κανονισμός (ΕΚ) αριθ. 343/2003 του Συμβουλίου της 18ης Φεβρουαρίου 2003 για τα κριτήρια και τους μηχανισμούς προσδιορισμού του κράτους μέλους το οποίο είναι υπεύθυνο για την εξέταση αίτησης ασύλου που έχει υποβληθεί σε κράτος μέλος από υπήκοο τρίτης χώρας.
    ΣΥΝΟΨΗ
    Ο κανονισμός θέτει την αρχή ότι ένα μόνο κράτος μέλος είναι υπεύθυνο για την εξέταση μιας αίτησης ασύλου. Στόχος είναι η αποφυγή της αποστολής των αιτούντων άσυλο από τη μια χώρα στην άλλη, αλλά επίσης η αποτροπή της κατάχρησης του συστήματος με την υποβολή περισσοτέρων αιτήσεων ασύλου από ένα μόνο άτομο.
    Επομένως, ορίζονται αντικειμενικά και ιεραρχημένα κριτήρια, προκειμένου να προσφέρουν τη δυνατότητα προσδιορισμού, για κάθε αιτούντα άσυλο, του κράτους μέλους που είναι υπεύθυνο.
    Κριτήρια
    Τα κριτήρια για τον προσδιορισμό του κράτους μέλους που είναι υπεύθυνο πρέπει να εφαρμόζονται σύμφωνα με τη σειρά παρουσίασής τους. Θα εφαρμόζονται ανάλογα με την κατάσταση που επικρατεί κατά τη στιγμή που ο αιτών το άσυλο υπέβαλε για πρώτη φορά την αίτησή του σε κράτος μέλος.

    Αρχή της ενότητας των οικογενειών
    Εάν ο αιτών άσυλο είναι ασυνόδευτος ανήλικος, υπεύθυνο για την εξέταση της αίτησής του είναι το κράτος μέλος στο οποίο ευρίσκεται νομίμως ένα μέλος της οικογένειάς του, εφόσον αυτό είναι προς το μείζον συμφέρον του ανηλίκου. Εάν δεν υπάρχει μέλος της οικογένειας, υπεύθυνο για την εξέταση της αίτησης είναι το κράτος μέλος στο οποίο ο ανήλικος υπέβαλε την αίτησή του για άσυλο. Για τους ενήλικους, εάν ένα μέλος της οικογένειας του αιτούντος έλαβε άδεια παραμονής σε κράτος μέλος ως πρόσφυγας ή εάν η αίτηση του εν λόγω ατόμου τελεί υπό εξέταση, αυτό το κράτος μέλος είναι υπεύθυνο για την αίτηση ασύλου υπό τον όρο ότι το επιθυμεί ο ενδιαφερόμενος.
    Επιπλέον, οι αιτήσεις ασύλου που υποβάλλονται ταυτόχρονα ή σε παραπλήσιες ημερομηνίες από πλείονα μέλη μιας οικογενείας μπορούν να εξετάζονται από κοινού.
    Έκδοση αδειών διαμονής ή θεωρήσεων
    Το κράτος μέλος που χορήγησε στον αιτούντα ισχύοντα τίτλο διαμονής ή έγκυρη θεώρηση θα είναι υπεύθυνο για την αίτηση ασύλου. Εάν ο αιτών είναι κάτοχος περισσότερων αδειών ή θεωρήσεων που εκδόθηκαν από διαφορετικά κράτη μέλη, υπεύθυνο για την εξέταση της αίτησης ασύλου θα είναι το κράτος που εξέδωσε το έγγραφο με την απώτερη ημερομηνία λήξεως ισχύος. Οι ίδιοι κανόνες ισχύουν εάν ο αιτών άσυλο είναι κάτοχος ενός ή περισσοτέρων τίτλων διαμονής που έχουν λήξει για διάστημα μικρότερο από πριν από δύο έτη ή μίας ή περισσοτέρων θεωρήσεων που έχουν λήξει για διάστημα μικρότερο από πριν από έξι μήνες, αλλά εφόσον ο αιτών άσυλο δεν έχει εγκαταλείψει το έδαφος των κρατών μελών.
    Παράνομη είσοδος ή διαμονή σε κράτος μέλος
    Εάν ο αιτών διέβη παράνομα τα σύνορα ενός κράτους μέλους, αυτό το κράτος μέλος θα είναι υπεύθυνο να εξετάσει την αίτηση ασύλου. Η ευθύνη αυτή παύει να υφίσταται δώδεκα μήνες μετά την ημερομηνία κατά την οποία έλαβε χώρα η παράνομη διάβαση των συνόρων. Όταν ο αιτών άσυλο διέμεινε σε κράτος μέλος για μία συνεχή περίοδο τουλάχιστον πέντε μηνών πριν υποβάλει την αίτησή του, το κράτος μέλος αυτό είναι υπεύθυνο για την εξέταση της αίτησης. Εάν ο αιτών άσυλο διέμεινε για διάστημα τουλάχιστον πέντε μηνών σε πλείονα κράτη μέλη, υπεύθυνο για την εξέταση της αίτησης ασύλου είναι το κράτος μέλος της τελευταίας διαμονής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι προβλέπει ο Κανονισμός “Δουβλίνο ΙΙ”
    Νόμιμη είσοδος σε κράτος μέλος
    Εάν υποβάλλει αίτηση ασύλου υπήκοος τρίτης χώρας σε κράτος μέλος όπου αυτός δεν υπόκειται σε υποχρέωση θεώρησης, υπεύθυνο είναι το κράτος μέλος υποβολής της αίτησης.
    Αίτηση στο χώρο διεθνούς διέλευσης αερολιμένα
    Εάν υπήκοος τρίτης χώρας υποβάλλει αίτηση ασύλου στο χώρο διεθνούς διέλευσης αερολιμένα κράτους μέλους, αυτό το κράτος μέλος είναι υπεύθυνο για την εξέταση της αίτησης.

    Εξαιρέσεις
    Εάν δεν είναι δυνατόν να προσδιοριστεί το κράτος μέλος το οποίο είναι υπεύθυνο βάσει των κριτηρίων που απαριθμούνται, υπεύθυνο για την εξέταση της αίτησης είναι το πρώτο κράτος μέλος στο οποίο υποβλήθηκε η αίτηση ασύλου.
    Ύστερα από αίτηση ενός άλλου κράτους μέλους, κάθε κράτος μέλος μπορεί να δεχθεί να διαπραγματευθεί μια αίτηση ασύλου για την οποία δεν είναι υπεύθυνο, για λόγους ανθρωπιστικούς και βάσει, εν μέρει, οικογενειακών ή πολιτισμικών κριτηρίων, εφόσον οι ενδιαφερόμενοι συναινούν.
    Αναδοχή του αιτούντος άσυλο
    Το κράτος μέλος που έχει προσδιοριστεί ως υπεύθυνο για την αίτηση ασύλου πρέπει να αναδεχτεί τον αιτούντα και να εξετάσει την αίτηση. Εάν ένα κράτος μέλος στο οποίο έχει υποβληθεί αίτηση ασύλου θεωρεί ότι άλλη χώρα της ΕΕ είναι υπεύθυνη, μπορεί να απευθύνει προς αυτήν αίτημα αναδοχής της αίτησης.
    Η αίτηση αναδοχής ή εκ νέου ανάληψης θα πρέπει να υποδεικνύει κάθε στοιχείο που επιτρέπει στο κράτος προς το οποίο απευθύνεται το αίτημα να προσδιορίσει εάν είναι πράγματι υπεύθυνο. Όταν το κράτος προς το οποίο απευθύνεται το αίτημα δέχεται την αναδοχή ή εκ νέου ανάληψη του ενδιαφερομένου προσώπου, αποστέλλεται στον αιτούντα αιτιολογημένη απόφαση που δηλώνει ότι η αίτησή του κρίνεται απαράδεκτη στο κράτος μέλος όπου υποβλήθηκε, και ότι υπάρχει υποχρέωση μεταφοράς του αιτούντος άσυλο στο κράτος μέλος που είναι υπεύθυνο.
    Πλαίσιο
    Ο κανονισμός του Δουβλίνου ΙΙ αντικαθιστά τη σύμβαση του Δουβλίνου του 1990 η οποία όριζε τα κριτήρια για τον προσδιορισμό του αρμόδιου κράτους όσον αφορά την εξέταση αίτησης ασύλου. Όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ εφαρμόζουν τον κανονισμό καθώς και η Νορβηγία, η Ισλανδία, η Ελβετία και το Λιχτενστάιν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η Κύπρος βρίσκεται σε τροχιά εξόδου από το Μνημόνιο πριν από την αρχικά προβλεπόμενη προθεσμία του 2016, δήλωσε απόψε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, γεγονός που αποκάλεσε «αξιοσημείωτο».

    Πηγή: Ντράγκι: Η Κύπρος βγαίνει από το Μνημόνιο νωρίτερα από ό,τι περιμέναμε
    Με πρώτη φορά αριστερά ΑΚΕΛ και Χριστόφια μπήκε στό μνημόνιο...
    Με Δεξιά ΔΗΣΥ και Αναστασιάδη βγαίνει...
    Ας προσέχαμε εδώ τον Γενάρη.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκπρόσωπος τύπου αυτού του κυρίου είσαι ?

      Διαγραφή
  6. "Δοκιμάζω"
    "Δοκιμάζεις"
    "Δοκιμάζει"
    "Δοκιμάζουμε"
    "Δοκιμάζετε"
    Καταστρεφόμαστε... emoticon tongue

    KK2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Dijsselbloem εξήγησε ότι δεν έχουν γίνει πολλά μέχρι στιγμής και ότι μένει να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις. «Υπάρχει πολλή ρητορική στο εσωτερικό. Κέρδισαν τις εκλογές με πολλές υποσχέσεις τις οποίες δεν έχουν χρήματα να υλοποιήσουν», είπε χαρακτηριστικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκπρόσωπος τύπου αυτού του κυρίου είσαι ?

      Διαγραφή
  8. ΠΑΛΙ ΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΑΙΡΟΥΣ , ΠΑΛΙ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. εκλογες εδω και τωρα 1 μηνα συριζα και εχει διαλυθει το συμπαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή


  10. ΣΙΩΠΗΤΗΡΙΟ
    Πέμπτη, 5 Μαρτίου 2015 - 00:01
    Ο λογαριασμός δεν βγαίνει με τίποτα. Ετοιμαστείτε για... δάκρυα και αίμα!

    Τόσα τα έσοδα, τόσα τα έξοδα. Και το μεγαλύτερο όλων των εξόδων οι μισθοί του δημοσίου και οι συντάξεις. Κι ακριβώς απέναντι 1,5 εκατομμύρια άνεργοι του ιδιωτικού τομέα κι άλλοι τόσοι "τυχεροί" που παλεύουν στην αρένα για την επιβίωση και για να βρουν τα χρήματα για τον επόμενο ΕΝΦΙΑ. Ο λογαριασμός αυτός δεν βγαίνει. Κι ο ίδιος ο Ιησούς να κατέβει στην γη, όσα θαύματα κι αν κάνει, πάλι δεν βγαίνουν τα νούμερα. Πως το είχε πει ο κ. Βαρουφάκης εκείνο το "ωραίο"; Δάκρυα και αίμα!

    Θα το πούμε δίχως περιστροφές. Όσο πιο καθαρά γίνεται! Υπάρχουν δύο δρόμοι μπροστά μας: Ο ένας είναι εκείνος της προσέλκυσης ιδιωτικών επενδύσεων και της ανάπτυξης. Ο άλλος είναι ο δρόμος της δραχμής και της εξόδου από την ευρωζώνη. Εσείς ποιο δρόμο νομίζετε ότι έχουμε ήδη πάρει;

    Για να μπορέσουν να πληρώσουν μισθούς και συντάξεις χρειάζεται να βρουν χρήματα. Οι ίδιοι πιστεύουν ότι θα βρουν πόρους από το κυνήγι της φοροδιαφυγής. Νομίζουν ότι έχουν βρει το φάρμακο για πάσα νόσο. Το κακό είναι ότι μέχρι να ανακαλύψουν την αυταπάτη τους θα έχει περάσει πολύτιμος χρόνος. Χρόνος που δεν υπάρχει. Η κατάσταση είναι άκρως πιεστική.

    Τώρα μάζεψαν λεφτά σπάζοντας όλους τους κουμπαράδες. Για την επόμενη φορά δεν έχουν μείνει άλλες εφεδρείες. Τα περιθώρια στενεύουν συνεχώς. Την επόμενη φορά θα έχουν να διαλέξουν μεταξύ των έκτακτων εισφορών και της κάθετης και οριζόντιας μείωσης των μισθών και των συντάξεων. Την πρώτη κουρτίνα, εκείνη που κρύβει μέσα της το τέρας της άγριας φορολογίας, μπορεί και να την τραβήξουν, χειροκροτούμενοι από τους Βορειοευρωπαίους, επίσης θιασώτες των φόρων και του κουρέματος των περιουσιών. Όταν αποτύχουν, που θα αποτύχουν, θα πρέπει να σκεφτούν τι θα κάνουν με εκείνο τον αναθεματισμένο λογαριασμό με τους μισθούς και τις συντάξεις! Αντέχουν πολιτικά μία μεγάλη οριζόντια περικοπή; Εναλλακτικά, αντέχουν τον δρόμο των απολύσεων. Οι απαντήσεις και στα δύο ερωτήματα είναι αρνητικές! Ο δρόμος για την δραχμή θα είναι τότε μονόδρομος...

    Θα μας πουν ότι θα το κάνουν για την πατρίδα. Ότι θα κτίσουμε και πάλι μαζί αυτή την χώρα, κόντρα στο διεθνές ληστρικό κεφάλαιο που επιβουλεύεται την ελευθερία και την ευημερία μας. Πετραδάκι - πετραδάκι. Έχουν πάντα ένα καλό σχέδιο όταν πρόκειται για την επικοινωνία. Δεν υπάρχει αντίρρηση! Αν υπήρχε πρωτάθλημα στο facebοοκ και στο twitter θα το είχαν κατακτήσει δίχως συναγωνισμό και αντίπαλο.

    Για λόγους ισορροπίας ίσως θα έπρεπε να σημειώσω ότι η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Ότι μπορεί τελικά να ακολουθήσουν τον άλλο δρόμο, εκείνον της προσέλκυσης ξένων επενδύσεων. Ότι μπορεί να αλλάξουν πορεία, έστω και την τελευταία στιγμή. Δυστυχώς, δεν μου βγαίνει! Μακάρι να έχω άδικο. Μακάρι να διαψευστώ. Αλλά δεν τους πιστεύω. Ούτε οι ξένοι επενδυτές τους πιστεύουν. Κι ούτε οι ίδιοι στην κυβέρνηση νοιάζονται γι΄ αυτό. Πως μπορώ, λοιπόν, να σας πω ψέματα, σε σχέση με αυτό που πραγματικά πιστεύω; Εδώ δεν το πιστεύουν ούτε οι ίδιοι...

    Θανάσης Μαυρίδης


    Πηγή:www.capital.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Στο συρτάρι το αφορολόγητο 12.000 για όλους

    Του Σπύρου Δημητρέλη

    Μόνο για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους ιδιοκτήτες ακινήτων θα δοθεί σε πρώτη φάση αφορολόγητο όριο και μάλιστα πολύ χαμηλό, ενώ δεν θα πειραχθεί προς το παρόν η κλίμακα φορολόγησης των μισθωτών και συνταξιούχων. Οι εισηγήσεις που δέχεται η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών αναφορικά με το αφορολόγητο όριο προβλέπουν σταδιακή θέσπιση αφορολόγητου, «σε συνάρτηση με τις δημοσιονομικές αντοχές της χώρας και την πορεία της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους» όπως είπε πρόσφατα και ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

    Η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη βρίσκεται ήδη αντιμέτωπη με το γόρδιο δεσμό της τήρησης της προεκλογικής υπόσχεσης του ΣΥΡΙΖΑ για την θέσπιση αφορολόγητου ορίου 12.000 ευρώ για όλους τους φορολογούμενους και από την άλλη με τους δημοσιονομικούς περιορισμούς, δηλαδή τα άδεια δημόσια ταμεία που πρέπει να γεμίσουν προκειμένου να τηρηθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι για φέτος και τα επόμενα χρόνια.

    Υπάρχουν όμως και μερικοί τεχνικοί περιορισμοί, ακόμη και στη σταδιακή αύξηση του αφορολόγητου ορίου που προωθεί η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών. Με βάση το υφιστάμενο σύστημα φορολόγησης των εισοδημάτων, υπάρχει ξεχωριστή φορολογική κλίμακα ανάλογα με την πηγή του εισοδήματος. Για τους μισθωτούς ο φορολογικός συντελεστής της κλίμακας κυμαίνεται από 22% έως 42% ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος ενώ δίνεται και έκπτωση φόρου η οποία ψαλιδίζεται όσο αυξάνει το εισόδημα.

    Με αυτόν τον τρόπο υπάρχει ένα έμμεσο αφορολόγητο όριο 9.550 ευρώ για τους μισθωτούς και συνταξιούχους που έχουν χαμηλό εισόδημα. Αντίθετα, για το εισόδημα από ενοίκια ακινήτων προβλέπεται φόρος 11% από το πρώτο ευρώ έως και τις 12.000 ευρώ, ενώ επιβάλλεται συντελεστής 33% για υψηλότερο εισόδημα. Για τους ελεύθερους επαγγελματίες το καθεστώς είναι πιο επαχθές αφού επιβάλλεται συντελεστής 26% από το πρώτο ευρώ έως και εισόδημα 50.000 ευρώ και συντελεστής 33% για υψηλότερο εισόδημα.

    Υπηρεσιακοί παράγοντες έχουν ενημερώσει την ηγεσία του υπουργείου ότι η κατά γράμμα υλοποίηση της προεκλογικής εξαγγελίας του ΣΥΡΙΖΑ για ενιαία κλίμακα φορολόγησης των εισοδημάτων, όπου όλα θα αθροίζονται ανεξαρτήτως της πηγής τους, και θα έχει αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ θα προκαλέσει τεράστια απώλεια φορολογικών εσόδων η οποία υπό τις παρούσες συνθήκες δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί. Στο πλαίσιο αυτό οι εισηγήσεις που γίνονται προς την ηγεσία του ΥΠΟΙΚ προβλέπουν τη διατήρηση τουλάχιστον για τα φετινά εισοδήματα της φορολόγησης ανά πηγή εισοδήματος προκειμένου να μην χαθούν φορολογικά έσοδα αλλά και να μην επιβαρυνθούν οι μισθωτοί και συνταξιούχοι με χαμηλό εισόδημα από την καθιέρωση ενιαίου αφορολόγητου ορίου.

    Έτσι, με βάση αυτές τις εισηγήσεις:
    -θα διατηρηθεί η σημερινή κλίμακα φορολόγησης μισθωτών και συνταξιούχων και ο τρόπος υπολογισμού του φόρου που οδηγεί σε έμμεσο αφορολόγητο όριο έως 9.550 ευρώ.
    -θα θεσπιστεί αφορολόγητο όριο 2.000 ή 3.000 ευρώ για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους ιδιοκτήτες ακινήτων.

    Πηγή:www.capital.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τι μαλακίες κάνει ο Σαμαράς ?
    12 ώρες συνεδρίαζε η Κ.Ο της Ν.Δ χθες .
    ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει το κόμμα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η Ζωή σαν Γλέζος: Δεν θα βαφτίσουμε το κρέας ψάρι - Άδωνις: Αυτή θα τον φάει τον Αλέξη
    Εντονο πονοκέφαλο αρχίζει να προκαλεί η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς, μετά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, χτυπάει ξανά.

    Σε συνέντευξή της στο περιοδικό Unfollow εξηγεί γιατί είπε «όχι» στο να έλθει προς ψήφιση στη Βουλή η συμφωνία του Eurogroup, αλλά στέλνει και ηχηρά μηνύματα στην κυβέρνηση.

    Η πρόεδρος της Βουλής χαρακτηρίζει τη συμφωνία «συνδυασμό επιστολών και ανακοινωθέντων» και επισημαίνει ότι «η βουλή δεν ψηφίζει ούτε επιστολές ούτε ανακοινωθέντα».

    Καλεί τους βουλευτές να «επαναστατήσουν» για τη συμφωνία

    Ωστόσο, η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν μένει εκεί και στέλνει ηχηρά μηνύματα και στην κυβέρνηση, καθώς τοποθετείται και για τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση.

    «Η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα δεχθεί να μην υλοποιηθούν οι προεκλογικές δεσμεύσεις του κόμματος» σημειώνει η κα Κωνσταντοπούλου και συνεχίζει λέγοντας «Οι δυνάμεις που στηρίζουν την κυβέρνηση και η κοινοβουλευτική πλειοψηφία των δύο κομμάτων δεν είναι διατεθειμένες να βαπτίσουν το κρέας ψάρι (σσ επαναφέροντας τη φράση Γλέζου) και να υπαναχωρήσουν στις αδιαπραγμάτευτες αρχές επί τη βάση των οποίων δόθηκε η λαϊκή εντολή».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΓΙΔΙΑ!
    Μέχρι 100 ευρώ οδοιπορικά τη μέρα θα τσεπώνουν οι εθελοντές σύμβουλοι του ΣΥΡΙΖΑ
    Δείτε το ύψος των οδοιπορικών ανα κατηγορία υπαλλήλου

    Ζήτημα με ηθικές και οικονομικές διαστάσεις εγείρει διάταξη που παρείσφρησε στο νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και δεν έχει ουδεμία σχέση με μέτρα για την ανακούφιση των μαστιζόμενων από την φτώχεια νοικοκυριών.

    Σύμφωνα με το άρθρο 24 του δευτέρου κεφαλαίου του σχεδίου νόμου που αφορά στην δομή υπουργείων και γενικών γραμματειών, όλα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου έχουν την δυνατότητα να τοποθετούν όσους ειδικούς συμβούλους - εθελοντές επιθυμούν, με την προϋπόθεση να τους πληρώνουν τα οδοιπορικά. Πρόκειται για έξτρα θέσεις, πέραν δηλαδή των έμμισθων, που πίσω από τον εθελοντικό τους χαρακτήρα υποκρύπτεται η προβληματική προϋπόθεση πληρωμής των οδοιπορικών εξόδων.

    Την ίδια ώρα πάντως το υπουργείο Οικονομικών προανήγγειλε την κατάθεση νομοσχεδίου για τον εξορθολογισμό των οδοιπορικών των δημοσίων υπαλλήλων. Σε κάθε περίπτωση όμως η νέα «πατέντα» που εισάγει η κυβέρνηση με το άρθρο 24 προκαλεί έντονο προβληματισμό.

    Πιο αναλυτικά το εν λόγω άρθρο αναφέρει: «Στα πολιτικά γραφεία του Πρωθυπουργού, αντιπροέδρων της Κυβέρνησης και υπουργών επιτρέπεται η ανάθεση καθηκόντων ειδικού συμβούλου για ορισμένο χρονικό διάστημα και συγκεκριμένα αντικείμενα, καθ’ υπέρβαση του οριζόμενου ανώτατου αριθμού ειδικών συμβούλων και συνεργατών. Οι ειδικοί σύμβουλοι του προηγουμένου εδαφίου προσλαμβάνονται με αντίστοιχες αποφάσεις του Πρωθυπουργού, αντιπροέδρων της κυβέρνησης ή των αρμοδίων υπουργών και δημοσιεύονται στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Οι ειδικοί αυτοί σύμβουλοι υπηρετούν εθελοντικά και δεν λαμβάνουν μισθό, αποζημίωση ή άλλη οικονομική απολαβή εκτός των οδοιπορικών τους». Αυτό στην πράξη δίνει την δυνατότητα να τοποθετούνται ακόμα και όλα τα κομματικά στελέχη -υψηλόβαθμα, χαμηλόβαθμα και αφισοκολλητές- και οι συγγενείς κ.α., μιας και δεν υπάρχει αριθμητικός περιορισμός και το κράτος να τους πληρώνει τα όποια οδοιπορικά.

    Ας σημειωθεί πως με το ισχύον καθεστώς τα οδοιπορικά ανά κατηγόρια υπαλλήλων και φορέα παρουσιάζουν υψηλές διακυμάνσεις. Ο μέσος υπάλληλος στο Δημόσιο λαμβάνει αποζημίωση για εκτός έδρας 29 ευρώ την ημέρα χωρίς διανυκτέρευση, οι μηχανικοί 56 ευρώ, οι ελεγκτές του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους 59 ευρώ, οι υπάλληλοι του ΕΛΓΑ 40 ευρώ και του ΟΠΕΚΕΠΕ 94 ευρώ. Υπο αυτά τα δεδομένα ο εθελοντής – σύμβουλος του υπουργού θα μπορούσε να λάβει εως και 100 ευρώ ημερησίως για οδοιπορικά στο εξωτερικό χωρίς στο ποσό να περιλαμβάνεται τα εισιτήρια.

    Πέραν αυτών, με το ίδιο νομοσχέδιο προκαλούνται ανακατατάξεις και στους αριθμούς των έμμισθων μετακλητών και ειδικών συμβούλων που δικαιούνται οι υπουργοί. Αναλυτικά προβλέπονται:

    - Σε κάθε γραφείο υπουργού τέσσερις θέσεις μετακλητών διοικητικών υπαλλήλων και τρεις (3) ενιαίες θέσεις για ειδικούς συμβούλους και ειδικούς συνεργάτες αντί 5 μετακλητών και 4 ειδικών συμβούλων που ίσχυε.
    - Σε κάθε γραφείο αναπληρωτή υπουργού 4 θέσεις μετακλητών αντί 5 και 3 θέσεις ειδικών συμβούλων όσες προβλέπονταν και στο παρελθόν.
    - Σε κάθε γραφείο υφυπουργού τρεις θέσεις μετακλητών διοικητικών υπαλλήλων και δύο ενιαίες θέσεις ειδικών συμβούλων ή ειδικών συνεργατών αντί 4 θέσεις και 2 αντίστοιχα.
    - Στα πολιτικά γραφεία αντιπροέδρων της Κυβέρνησης υπουργών, αναπληρωτών υπουργών και υφυπουργών επιτρέπεται κατά παρέκκλιση των κειμένων διατάξεων και χωρίς χρονικό περιορισμό, με απόφαση του μέλους της Κυβέρνησης στο οποίο υπάγεται το γραφείο και του κατά περίπτωση αρμόδιου υπουργού, η απόσπαση μέχρι δέκα υπαλλήλων του Δημοσίου ή νομικού προσώπου του δημόσιου τομέα αντί 5 που ίσχυε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ο Γεώργιος Τσίπρας ειδικός σύμβουλος του υπουργού Εξωτερικών
    Κοτζιάς για διορισμό εξαδέλφου Τσίπρα: Η συγγένεια θεωρείται κατακριτέα;
    ε παπολο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ο πρώην πρωθυπουργός μας για μια ακόμη φορά αποδεικνύει την μεγάλη αγάπη του για την πατρίδα , την υπευθυνότητά του και την απέχθεια που έχει για την καρέκλα . Ο πρώην πρωθυπουργός μας δεν κάνει την χάρη στα συμφέροντα που τον έριξαν να αποχωρήσει αυτή την κρίσιμη στιγμή από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας και να αφήσει ορφανή την χώρα μας .
    Το πολύ μέχρι το Πάσχα θα δικαιωθεί και με Πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά η Ελλάδα μας θα γίνει πάλι Βυζαντινή αυτοκρατορία ( ίσως και μεγαλύτερη )

    τρύπια καπότα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Η Ντ. Μπακογιάννη αναφέρθηκε στη δύναμη της αυτοκριτικής λέγοντας ότι «η Ν.Δ. πρέπει να αναγνωρίσει τα λάθη της», ενώ ανέδειξε τα θετικά του εσωκομματικού διαλόγου, καθώς όπως η ίδια παραδέχθηκε επί 3.5 χρόνια δεν είχαν δικαίωμα λόγου οι βουλευτές της Ν.Δ.
    Επιπλέον με ευθείες βολές κατά του Αντ. Σαμαρά υπέδειξε ότι «όταν πολιτεύεσαι δεν τα βάζεις με την κοινωνία αλλά τα βάζεις με τον εαυτό σου». Σε χθεσινό σχόλιο της κ. Μπακογιάννη είχε αναφέρει ότι μετά από κάθε εκλογική ήττα στη Ν.Δ. ακολουθούσε πάντα παραίτηση του αρχηγού της.
    Σχολιάζοντας στην εκπομπή Πρωινό ΑΝΤ1, το αίτημα που κατατέθηκε από τους 16 βουλευτές για έκτακτο συνέδριο στην χθεσινή συνεδρίαση της Κ.Ο. είπε ότι όλοι οι βουλευτές της Ν.Δ. κατανοούν την ανάγκη αυτή, αλλά δεν κατέθεσαν ανοικτά την άποψή τους για να μην στενοχωρήσουν τον αρχηγό του κόμματος. Η θέση του Κ. Καραμανλή είναι να μην παρέμβει στα εσωκομματικά της Ν.Δ. και αυτό δείχνει η χθεσινή αποχώρησή του, παρόμοια και η στάση του Β. Μεϊμαράκη.
    Εύκολη διέξοδο από τα εσωκομματικά της Ν.Δ. που αναγνώρισε ότι υπάρχουν, η επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι ενώ αρχικά δήλωνε ότι η Ν.Δ. στηρίζει τη χώρα και την κυβέρνηση σε αυτή τη δύσκολη στιγμή καθόλου φειδωλή δεν ήταν σε χαρακτηρισμούς και σχόλια κατά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που "λένε μπούρδες", προχώρησε ταυτιζόμενη με τη γραμμή Σόιμπλε κατά του υπ. Οικονομικών κ. Γ. Βαρουφάκη λέγοντας ότι έκανε "πατάτα", ενώ η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν ανταποκρίνεται στο θεσμικό της ρόλο!

    ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ Η ΣΥΓΓΡΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τρία πορίσματα φωτιά που συνέταξαν ελεγκτές του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης αποκαλύπτουν σκάνδαλο μεγατόνων στον Οργανισμό Λιμένα Πειραιά, με υπερτιμολογήσεις τεχνικών έργων που έγιναν στην προβλήτα μέσω τριών υπερεργολαβιών. Τα τρία πορίσματα έχουν ήδη αποσταλεί στην εισαγγελία και στον υπουργό Ναυτιλίας, κ. Θοδωρή Δρίτσα, και ήδη σύντομα θα κληθούν οι εμπλεκόμενοι για καταθέσεις.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τεχνικά έργα τα οποία έγιναν στον προβλήτα και αφορούσαν και γραφεία του Λιμένα Πειραιά, και τα οποία υπερκοστολογήθηκαν, ακόμη και με εικονικά παραστατικά, με αποτέλεσμα να ζημιωθεί ο Οργανισμός με ποσά που φτάνουν τα 7 εκατ. ευρώ.

    Στα τρία πορίσματα επιρρίπτονται ευθύνες στο τωρινό Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού, το οποίο δε φρόντισε να ελέγξει το κόστος των έργων, με αποτέλεσμα να προκληθεί η ζημιά των 7 εκατ. ευρώ.

    ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ Η ''ΣΥΓΓΡΟΥ''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μυστικό δείπνο» προβεβλημένων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, στο σπίτι του εφοπλιστή Γιώργου Προκοπίου, με… πρώτο πιάτο το «κεφάλι» του Αντώνη Σαμαρά, αποκάλυψε το βράδυ της Πέμπτης ο δημοσιογράφος Αιμίλιος Λιάτσος.
    Μάλιστα, ο Λουκάς Παπαδήμος φέρεται να είπε για τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας πως τον ανέτρεψε για να γίνει ο ίδιος πρωθυπουργός, σχολιάζοντας πως ο μόνος που είχε μυαλό την περίοδο εκείνη ήταν ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης.
    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου, μεταξύ των στελεχών της ΝΔ που παραβρέθηκαν στο δείπνο ήταν η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Νίκος Δένδιας.
    Ποιος είναι όμως ο… οικοδεσπότης του δείπνου, ο εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου; Ε, ας πούμε ότι δεν είναι και το καλύτερο παιδί.
    Το 2010 ο Γιώργος Προκοπίου είχε ελεγχθεί από κλιμάκιο του ΣΔΟΕ, και ο έλεγχος έβγαλε… λαβράκια, καθώς φέρονται να εντοπίστηκαν περισσότερα από 100 ακίνητα(120 ή 130) που ανήκαν σε ισάριθμες offshore εταιρείες δικών του συμφερόντων, για τα οποία δεν είχε πληρώσει ποτέ φόρο. Μάλιστα, την περίοδο εκείνη είχε διαρρεύσει η πληροφορία ότι του είχε καταλογιστεί πρόστιμο-μαμούθ ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ, αν και ο ίδιος έχει διαψεύσει κάτι τέτοιο.
    Μάλιστα, το γερμανικό περιοδικό Stern σε δημοσίευμά του για τα μπλεξίματα του εφοπλιστή με το ΣΔΟΕ υποστήριζε πως δύο ημέρες μετά την κλήση που δέχθηκε για τακτοποίηση της οφειλής του, έβγαλε στην Ελβετία ποσό ύψους 600 εκατ. ευρώ, ως προειδοποίηση, σύμφωνα με το Stern, ότι θα ήταν καλύτερο να τον αφήσουν στην ησυχία του, παρά να μεταφέρει το σύνολο των επιχειρήσεών του στο εξωτερικό.

    ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ Η ''ΣΥΓΓΡΟΥ''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Προκαταρτική εξέταση διέταξε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Δημήτρης Παϊκόπουλος, με αφορμή τη μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει στις 17 Δεκεμβρίου του 2014 ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης στην Εισαγγελία Αθηνών για την κατοχή της λίστας Λαγκάρντ από τον Ευάγγελο Βενιζέλο κατά την περίοδο που δεν ήταν υπουργός Οικονομικών. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ερευνάται από την δικαιοσύνη προκειμένου να επιβεβαιωθεί η κατηγορία για υπεξαγωγή δημοσίου εγγράφου και κατοχή κι ενδεχομένως επεξεργασία προσωπικών δεδομένων που προστατεύονται από το τραπεζικό απόρρητο.
    Ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατείχε τη λίστα Λαγκάρντ ως υπουργός Οικονομικών από 17 Ιουνίου 2011 -21 Μαρτίου 2012 και από 22 Μαρτίου 2012 - 2 Σεπτεμβρίου 2012 χωρίς να έχει την υπουργική ιδιότητα. Για το χειρισμό της λίστας από τον κύριο Βενιζέλο το πρώτο διάστημα όταν ήταν υπουργός, υπεύθυνη να διερευνήσει τις πιθανές ποινικές του ευθύνες είναι η Ελληνική Βουλή με βάση το νόμο περί Ευθύνης Υπουργών.
    Να υπενθυμίσουμε εδώ ότι το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου για την παραπομπή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου επιβεβαίωνε πως η συγκεκριμένη λίστα είναι δημόσιο έγγραφο που παραδόθηκε επίσημα στο ελληνικό κράτος από τις γαλλικές αρχές.
    Προκύπτει λοιπόν πως ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατείχε τη λίστα για 6 μήνες, χωρίς να έχει την υπουργική ιδιότητα και χωρίς να έχει κανένα δικαίωμα να την κατέχει. Φεύγοντας από το υπουργείο, πήρε μαζί του ένα δημόσιο έγγραφο μεγάλης σημασίας, το οποίο μάλιστα περιείχε απόρρητα προσωπικά και τραπεζικά δεδομένα 2059 τουλάχιστον καταθετών. Αν και υπήρξαν σοβαροί υπαινιγμοί μέσα στη Βουλή πως αυτή η λίστα μπορεί να χρησιμοποιήθηκε για άνομη χρήση, ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν απάντησε ποτέ σε αυτές τις αιτιάσεις.

    Για το εξάμηνο στο οποίο αναφέρεται η μηνυτήρια αναφορά ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν καλύπτεται από τον νόμο περί ευθύνης υπουργών κι ως εκ τούτου θα πρέπει να οδηγηθεί σε δίκη με απλή άρση της ασυλίας του από την ελληνική Βουλή.

    ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΟΥ ΥΠΕΘΑ ΕΙΧΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥ

    Όπως όλα δείχνουν ο Ευάγγελος Βενιζέλος «αρέσκεται» να έχει στη κατοχή του απόρρητα έγγραφα, και μάλιστα του ιδιαίτερα ευαίσθητου υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Σχετικά πρόσφατα είχε δηλώσει και ο ίδιος ευθαρσώς στην Ολομέλεια της Βουλής στις 17/1/2013: «Ο υπουργός για πολιτικούς λόγους, για λόγους κοινοβουλευτικού ελέγχου, πολιτικών διαπραγματεύσεων, ενημέρωσης, έχει άτυπες φωτοτυπίες συμβατικές ή ψηφιακές. Βεβαίως. Μήπως δεν έχω ψηφιακή φωτοτυπία των αμυντικών σχεδίων της χώρας από τη θητεία μου στο Υπουργείο Αμύνης; Βεβαίως έχω. Είναι δυνατόν να μην έχω; Πώς πήγαινα στο ΝΑΤΟ; Πώς πήγαινα στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Γιατί ρωτάτε «πώς τα έχω»; Για να κάνουμε το πραξικόπημα όταν θα πάρετε πλειοψηφία!!!».

    ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ Η ''ΣΥΓΓΡΟΥ''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΣΑΜΑΡΑΣ , ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ο χρησμός Σταθάκη για το πιστωτικό γεγονός

    Ο υπουργός Οικονομίας Γ. Σταθάκης δήλωσε χτες ότι "το πιστωτικό επεισόδιο το Μάρτη πρέπει να αποκλειστεί". Με άλλα λόγια, ο κίνδυνος πιστωτικού επεισοδίου είναι υπαρκτός ή υπήρξε. Δεν το λέμε εμείς, το λέει ο κ. Σταθάκης. Όποια κι από τις δύο ερμηνείες κι αν επιλέξουμε. Να σημειώσουμε, πάντως, ότι είναι η δεύτερη φορά που ο κ. Σταθάκης κάνει μία τόσο ηχηρή παρέμβαση. Η πρώτη ήταν λίγο πριν την συμφωνία στο Eurogroup, όταν και είχε ταχθεί υπέρ της συμφωνίας. Το θέμα, πάντως, είναι απλό. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει να διαλέξει μεταξύ δύο δρόμων: Της πλήρους κυβίστησης και της ρήξης. Μπορεί να επιλέξει;

    Η πρώτη ερμηνεία της δήλωσης είναι ότι πρέπει να γίνουν όλα τα απαραίτητα εκείνα βήματα που χρειάζονται για να αποκλειστεί η πιθανότητα ενός πιστωτικού επεισοδίου. Η δεύτερη ερμηνεία ότι θα πρέπει να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο πιστωτικού επεισοδίου, επειδή όλα πάνε καλά. Κι επειδή ακριβώς τίποτα δεν πάει καλά, είναι σαφές ότι ένας έξυπνος άνθρωπος, όπως είναι ο κ. Σταθάκης, κάτι άλλο θέλει να πει.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Η ΕΣΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟ ΣΥΡΤΑΡΙ .

    ΣΑ(χλα)ΜΑΡΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αντωνάκη έχεις ανάγκη από ξεκούραση , αλλιώς θα γίνουμε ΠΑΣΟΚ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ρε αδέρφια , γιατί μου φαίνεται πως αυτά που λέει η ΝΔ κάθε μέρα της τα δίνει η Γερμανική πρεσβεία κάθε πρωί ?
    Υπάρχει κάποιος σοβαρός άνθρωπος που διαφωνεί με αυτό ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Απαντήσεις
    1. Ο ψυχάκιας που γράφει στον Ιακχο και βρίσκεται σε παράκρουση είναι ο μόνος που διαφωνεί

      Διαγραφή
  28. εκλογες εδω και τωρα 1 μηνα συριζα και εχει διαλυθει το συμπαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΟΥΤΕ Ο ΓΑΠ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ!Δημοσκόπηση Marc: Έπεσε 20% μέσα σε 10 μέρες η εμπιστοσύνη στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-Το 75% θεωρεί ότι υπέγραψαν παράταση μνημονίου
    Ο ΓΑΠ έπεσε σε τέτοια νούμερα 2-3 μήνες μετά την υπογραφή του μνημονίου, δηλ. μετά από 7-8 μήνες κυβέρνησης!

    Στροφή στο ρεαλισμό με αποδοχή της νέας πραγματικότητας και μειωμένη εμπιστοσύνη των πολιτών προς την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατά 20 (και περισσότερο) μονάδες εμφανίζουν τα ευρήματα της Πανελλαδικής Πολιτικής Ερευνας της Marc για την Εφημερίδα των Συντακτών».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ

      Διαγραφή
  30. Πόσοι μετανάστες με φυματίωση αφέθηκαν «χύμα» έξω στην Ομόνοια από τα κέντρα κράτησης;
    Χτες βράδυ, 05/03/15, ένα από τα κυριότερα θέματα που κυριαρχούσαν στα δελτία των 8 ήταν η αποβίβαση των φυλασσομένων στο κέντρο Αμυγδαλέζας παράνομων μεταναστών...
    Ναι, ξέρω...η πρόταση είναι ελλιπής...
    Λείπει το «που αποβιβάστηκαν»...

    Αυτό το «που» είναι τόσο παράλογο που λες δεν είναι δυνατόν, κάποιο λάθος θα έγινε..
    Θα περίμενε κανείς να συμπληρωθεί η φράση με κάτι του τύπου «...αεροδρόμιο», «λιμάνι»...κάτι που να υποδηλώνει «αναχώρησή τους» από την Ελλάδα τέλος πάντων...
    Κι όμως...η πρόταση πρέπει να συμπληρωθεί με την φράση «στην Ομόνοια»!!!

    Έτσι απλά...
    Παίρνουν το «πρόβλημα» από τη μια μεριά και το βάζουν στην άλλη...

    Να υποθέσουμε λογικά πως και όλες αυτές οι εκατοντάδες που αφέθηκαν ελεύθεροι από τον Έβρο, πάλι στην Ομόνοια έφτασαν;

    Συγχαρητήρια κύριοι της Κυβέρνησης...
    Αυτό σημαίνει πρόοδος...ελευθερία...ισότητα...δημοκρατία...

    Όχι σαν τη χώρα τους που έτσι και βάλεις το πόδι σου μέσα από τη γραμμή συνόρων τους χωρίς την πρόσκλησή τους σε σφάζουν στο γόνατο...
    Αμ πως...

    Εκεί λοιπόν, στο Ομονιστάν, περίμεναν οι ρεπόρτερς των 8...

    «και τι θα κάνετε τώρα»; τους ρωτούσαν.
    «εγκώ ντουλιά»...
    «τι δουλειά; Έχεις δουλειά;», ρωτάει ο ρεπόρτερ (δουλειά στην Ελλάδα της κρίσης και των 2,000,000 ανέργων της φτωχολογιάς!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Το απίστευτο υβρεολόγιο Μαρινάκη στο ΔΣ της Super League
    Η εφημερίδα «Τα Νέα» φέρνουν σήμερα στο φως τους σοκαριστικούς διαλόγους από την επεισοδιακή συνεδρίαση με τα μπουγέλα του ΔΣ της Super League στις 24 Φεβρουαρίου, δύο ημέρες μετά το ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού.
    Ακολουθούν όλοι οι διάλογοι από τα πρακτικά όπως τους δημοσιεύει σήμερα, για πρώτη φορά, η εφημερίδα «Τα Νέα» (τα ονόματα όσων συζητούν δεν αποκαλύπτονται, χρησιμοποιούνται απλά γράμματα του αλφάβητου από το Α μέχρι το Ζ):

    B: Αυτά που έγιναν στην Τούμπα πέρσι δεν έχουν καμία σχέση με χθες. Έγινε εισβολή φιλάθλων. Αυτό που με εξοργίζει είναι ότι πάμε να τα ρίξουμε στον προπονητή, που κάνει τη βόλτα του στο γήπεδο. Και ένας κουκουλοφόρος τον φτύνει, τον βρίζει και σε δευτερόλεπτα είναι ανοιχτές οι πόρτες και εκατοντάδες κουκουλοφόροι κρύβονται πίσω από το πανό. Και όταν ήρθαμε δεν ήταν κανένας κ@@@άς από τον ΠΑΟ εκεί, μόνον μπράβοι. Ξέραμε και για ένα πανό και είδαμε πανό από το ένα πέταλο μέχρι το άλλο «Ο Β... έμπορος ηρωίνης». Το άλλο είναι, και είναι περήφανοι στον ΠΑΟ για όλα αυτά, ότι ένας παίκτης μας τραυματίστηκε, αλλά οι δικοί μας είναι άντρες, όχι σαν το θέατρο του Αναστασίου με το χάρτινο ποτήρι που σταμάτησε το παιχνίδι. Ο διαιτητής ήταν χείριστος και δεν σταμάτησε το παιχνίδι.

    Α: Στο Καραϊσκάκη;

    Β: Όχι, χθες. Και δεν ήταν ένα πιστολάκι, ήταν εκατοντάδες πιστολάκια. Είχε σκηνοθετηθεί... το απωθημένο των παναθηναϊκών να ξαναστήσουν μια καινούργια Ριζούπολη. Συγχαρητήρια. Και εσείς (απευθυνόμενος στον Α) έχετε μεγάλες ευθύνες.

    Α: Όταν τελειώσετε θα απαντήσω. Περιμένω να απαντήσω, πείτε μου μόνο πότε θα ολοκληρώσετε.

    Β: Έπρεπε να είχες ζητήσει συγγνώμη από πριν για τις κτηνωδίες. Στον ΠΑΟΚ έδωσα συγχαρητήρια στις δηλώσεις μου που χάσαμε 2-1 γιατί έγινε σε νορμάλ συνθήκες. Προχθές οι συνθήκες ήταν ελεεινές, δεν ήταν συνθήκες να παιχτεί ποδόσφαιρο. Το γήπεδο είναι ακατάλληλο για οποιοδήποτε παιχνίδι και θα ζητήσω από τη Super League να μην ξαναγίνει ντέρμπι εκεί, να μην ξανακινδυνεύσει η ζωή. Από τύχη ζούμε. Αντί να καταδικάσετε, μιλάτε για ηθικούς αυτουργούς. Ντροπή! Πρέπει να σας μπουγελώσω ή να σας πλακώσω στο ξύλο;

    Α: Το συνηθίζετε.

    Γ: Σταματήστε!

    Β: Θέλετε να το ξανακάνω; Κοιτάξτε να δείτε η αλήθεια ποια είναι. Κλείσατε και τον κ. Α στο ασανσέρ. Οι δικοί σου το είπανε, εντάξει; Αλλά μυαλό δεν έβαλες.

    Α: Περιμένω να απαντήσω. Ο κ. Β παραφέρεται και ψεύδεται.

    Β: Σας λέω το εξής: βρέθηκαν πέντε καραγκιόζηδες και έστησαν ένα σκηνικό. Γίναμε ρεζίλι στην Ευρώπη. Εγώ τι πρέπει να κάνω τώρα; Να στείλω βίντεο στον κ. Πλατινί; Τα καραγκιοζιλίκια που έκαναν αυτοί το 2011;(...) την άποψή μου. Εδώ πρέπει να βγει η Super League και να καταδικάσει τα πάντα. Και να πει ότι αυτό το κλουβί κλείνει...Γιατί είναι επικίνδυνο...

    Α: Δεν σας αρέσει η Λεωφόρος γιατί χάσατε, κ. Β.

    Β: Άντε γ@@@, γ@@@ τον Χριστό σου.

    ΜΠΟΥΓΕΛΟ

    Α: Ορίστε, ορίστε. Αυτός είναι, παιδιά (απευθυνόμενος στους λοιπούς εκπροσώπους).

    Β: Μ@@@, άντε γ@@@, π@@@.

    ΕΙΣΒΟΛΗ ΜΠΡΑΒΟΥ, ΜΠΟΥΝΙΑ ΣΤΟΝ Ζ

    Α: Δεν ντρέπεσαι, φέρνεις και μπράβους.

    Β: Αντί να ζητάς συγγνώμη...

    Α: Δεν με έχεις αφήσει...

    Β: Εδώ με βγάλατε, γ@@@ τον Χριστό σου, και έμπορο ηρωίνης.

    Α: Δεν σε έβγαλε η ΠΑΕ, οι παρέες σου.

    Β: Οι παρέες μου να πας να γ@@@. Να πεις, αλήτη, τι έχει γίνει εδώ, να μιλήσεις αντρίκια.

    Α: Παραφέρεστε, κ. Β. Ηρεμήστε, πάρτε μερικές βαθιές ανάσες. Έχετε τους μπράβους, γι' αυτό λέτε να μιλήσουμε αντρίκια. Ποιος χτύπησε, ποιος χτύπησε τον κ. Ζ, κύριε; Ποιος τον χτύπησε;

    Β: Δέκα σαν κι εσένα θέλω.

    Α: Α, ναι; Τριάντα. Τον Ζ ποιος τον χτύπησε.

    Β: Πήγαινε να τον βρεις τον μπράβο μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ποια κομματόσκυλα αναλαμβάνουν ΕΡΤ και ΑΠΕ;
    Αλλαγές αναμένονται στην ηγεσία ΑΠΕ και ΕΡΤ με την κυβέρνηση να προβαίνει σε αυτές και την ονοματολογία να δίνει και να παίρνει.

    Για τις καίριες αυτές θέσεις αναμένεται μεγάλη μάχη, ωστόσο δύο είναι αυτοί που σύμφωνα με πληροφορίες είναι οι επικρατέστεροι. Συγκεκριμένα, για το ΑΠΕ αυτός που εμφανίζεται ως φαβορί είναι ο καθηγητής Γιώργος Πλειός, ενώ για την ΕΡΤ ο Μιχάλης Ψύλλος.

    Ενδεικτικό της αντικειμενικότητας του τελευταίου είναι το βιβλίο του με τίτλο «Από τον Ράιχενμπαχ του Όθωνα… στον Ράιχενμπαχ της Μέρκελ- Εκατόν ογδόντα χρόνια γερμανοκρατίας στην Ελλάδα»... όλα τα άλλα περιττεύουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ΕΠΟΣ ΣΥΡΙΖΑ! 8€/μήνα ρεύμα, 1,7€/μέρα φαγητό σε 300.000 οικογένειες και 130€ ευρώ για freddo Φωτόπουλου-Πετσοκομμένο κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την «Ανθρωπιστική κρίση»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Μπα δεν είναι ρουφιανιά... ρουφιανιά ήταν μόνο του Καραμανλή
    Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ για μυστικούς φοροελεγκτές: Δεν είναι ρουφιανιά... σαν του Καραμανλή

    Διευκρινίσεις για την "μεταρρύθμιση" που περιλαμβάνεται στη λίστα Βαρουφάκη και αφορά τους μυστικούς φορολογικούς ελεγκτές έδωσε ο οικονομικός σύμβουλος του ΣΥΡΙΖΑ, Θόδωρος Παρασκευόπουλος.
    «Δεν είναι ρουφιανιά, αυτοί οι άνθρωποι θα ελέγχουν, δεν θα κοιτάνε το γείτονα» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Θοδωρος Παρασκευόπουλος.

    Και φυσικά ο τύπος το λέει για να προλάβει αυτά:

    Πρωτογενές πλεόνασμα ρουφιάνων
    Το 60% ρουφιανεύει το σόι, το υπόλοιπο 20% αφορά αλληλοκαρφώματα ταβερνιάρηδων και λοιπών επιχειρηματιών της εστίασης.

    Το 2008, επί της εποχής του Καραμανλή του Προγάστορα, θεσμοθετήθηκε ο τετραψήφιος αριθμός 1517, στον οποίο μπορούσες να πάρεις και να καταγγείλεις μυστικά υποθέσεις φοροδιαφυγής και φοροκλοπής. Τζίφος. Ανενεργός έμεινε ο αριθμός, μόλις 4.000 τον πήραν τα πρώτα χρόνια, μεγάλη ανυδρία, εξανέστη κι ο Μπάμπης του Σκάι και είπε επί λέξει τα εξής: «Πότε θα ενεργοποιήσει η κυβέρνηση την πρόβλεψη του Μνημονίου για δημιουργία ειδικής υπηρεσίας στην οποία θα καταγγέλλεις τους γνωστούς σου για φοροδιαφυγή; Πρέπει να υπάρχει προστασία, για να μπορείς να καταγγείλεις τον γείτονά σου, τον αδερφό σου, ακόμη και τον πατέρα σου!». Επρόκειτο για λαϊκίστικη κατρακύλα, μιας και ο αγλαός Μπάμπης εξαίρεσε από τη ρουφιανιά τις μαμάδες, που συνήθως ηγούνται της φοροδιαφυγής και των εν γένει απατών.

    Κάτι η προτροπή του Μπάμπη, κάτι τα λόγια του παπά, κάτι, κυρίως, η κρίση, τα τηλέφωνα πήραν πλέον φωτιά. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, διακόσιοι άνθρωποι τηλεφωνούν κάθε μέρα στο 1517 για να κάνουν κάποια καταγγελία. Βάλε και το 11012 της Οικονομικής Αστυνομίας που το παίρνουν άλλοι πενήντα την ημέρα, βάλε και κάτι άλλα τηλέφωνα που λειτουργούν στις Περιφέρειες, κοντά 100.000 άνθρωποι τον χρόνο καταγγέλλουν τον διπλανό τους στις υπηρεσίες του Δημοσίου.

    Αυτό δεν είναι είδηση, αυτό είναι ο εφιάλτης στον δρόμο με τις λεύκες. Εκατό χιλιάδες νοματαίοι σηκώνουν το τηλέφωνο, σχηματίζουν τον τετραψήφιο και ρουφιανεύουν στην ψύχρα τον συνάνθρωπό τους. Κι όχι όποιον κι όποιον συνάνθρωπό τους, τους συγγενείς τους ρουφιανεύουν, το αίμα τους, που λέει ο λόγος. Έξι στα δέκα τηλεφωνήματα έχουν ως στόχο συγγενείς, «να πάτε να πιάσετε, κύριε Έφορα, την κουφάλα τον μπατζανάκη μου, που έχει κρύψει το μπαγιόκο στην κουφάλα του δοντιού του». Ζήτω η Αγία Ελληνική Οικογένεια! Σταυροφιλιούνται στους γάμους, τα βαφτίσια, τις κηδείες και μετά το καρφί πάει σύννεφο, να τον ξεκάνω τον κερατά, να γίνω εγώ ο κορυφαίος του σογιού.

    Το 60% ρουφιανεύει το σόι, το υπόλοιπο 20% αφορά αλληλοκαρφώματα ταβερνιάρηδων και λοιπών επιχειρηματιών της εστίασης. Στα χρόνια της κρίσης και της αφραγκίας ο ένας δείχνει τον άλλο, να μπει το ΣΔΟΕ να τον κλείσει, να του πάρουμε τη λιγοστή δουλειά που του έχει απομείνει. «Το είδα, κύριε Έφορε, το ποντίκι. Μπήκε στη κουζίνα ως ποντίκι και βγήκε από την κουζίνα σαν σούσι τυλιγμένο με φύκια». Κανιβαλισμός στα χρόνια της χολέρας, βγήκαν τα κατώτερα ένστικτα στην επιφάνεια, τα πήρε το καθεστώς και τα έκανε success story. Το πρωτογενές πλεόνασμα του Σταϊκούρα δεν έχει μόνο αίμα μέσα, έχει και ρουφιανιά. Ρουφιανιά χωρίς όρια, με την επίνευση, την προτροπή και τον έπαινο του κράτους.

    «Μα το χωριό θέλει φωτιά πόχει πολλοί ρουφιάνοι», τραγουδάει ο Μπακιρτζής, σε στίχους του Σταύρου Καραμανιώλα. Ποιο χωριό να εννοεί, άραγε, ο Αργύρης;


    Γιώργος Ανανδρανιστάκης
    πηγή: Αυγή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Μητσοτάκης για Βαρουφάκη: Είναι προφανές ότι δεν έχει ιδιαίτερη σχέση με τη Δημόσια Διοίκηση
    Ο κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, με «αφορμή τα όσα περιγράφονται ως μεταρρυθμίσεις για τη Δημόσια Διοίκηση στην επιστολή του Υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, προς το Eurogroup», έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    «Είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι ο συντάκτης της επιστολής Βαρουφάκη σε ό,τι αφορά τη Δημόσια Διοίκηση δεν έχει ιδιαίτερη σχέση με αυτήν. Γιατί πως αλλιώς μπορεί να εξηγήσει κάποιος το γεγονός ότι προσπαθεί να παρουσιάσει ως καινοτομίες υπηρεσίες που υπάρχουν ήδη εδώ και χρόνια.

    Και η αυτεπάγγελτη αναζήτηση δικαιολογητικών και η διαλειτουργικότητα συστημάτων σε πολλούς τομείς του δημοσίου έγιναν πράξη από την προηγούμενη Κυβέρνηση, μειώνοντας τη γραφειοκρατία και τη διαφθορά και εξυπηρετώντας καλύτερα πολίτες και επιχειρήσεις.

    Ενδεικτικά παραδείγματα είναι η έκδοση Αστυνομικής Ταυτότητας σε 10 μόνο λεπτά και η παραλαβή πιστοποιητικών δημοτολογίου από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) σε 1 λεπτό.

    Παραδώσαμε στη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης ένα διετές πλάνο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την υλοποίηση του οποίου υπάρχει εγκεκριμένη χρηματοδότηση μέσα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Μεταρρύθμιση του Δημόσιου Τομέα 2014 – 2020”.

    Αντί, λοιπόν, να καταθέτει γελοίες ιδέες που διασύρουν τη χώρα στους εταίρους μας, θα μπορούσε να αξιοποιήσει τη δική μας ατζέντα.

    Γιατί αλήθεια δεν θα μπορούσε να ενταχθεί στις προτάσεις της Κυβέρνησης το σύστημα αξιολόγησης της απόδοσης των δημοσίων υπαλλήλων που εμείς είχαμε σχεδιάσει και θέσει σε δημόσια διαβούλευση;

    Μήπως γιατί η Κυβέρνηση υποκύπτει στο λαϊκισμό και στους συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ, οι οποίοι εκπροσωπούν μόνο τους εαυτούς τους;

    Είναι πολύ ανησυχητικό να έχουμε μια Κυβέρνηση τόσο αδιάβαστη και απροετοίμαστη. Μια Κυβέρνηση με τόσες ιδεοληψίες.

    Είναι απογοητευτικό να αγνοείται η πολλή και συστηματική δουλειά που έγινε στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης προς όφελος των πολιτών και των επιχειρήσεων τους προηγούμενους 18 μήνες.

    Κρίμα»!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ο ΣΑΜΑΡΑΣ και Η Κ.Ο. ΤΗΣ Ν.Δ. ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ «ΧΑΤΗΡΙ» ΣΤΟΥΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΥΠΟΝΟΜΕΥΤΕΣ και ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΗΣ… ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ…!!!
    ΤΟΣΟ ΛΙΓΟΙ ΕΝΙΩΣΑΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΑΝ ΝΑ ΘΕΣΟΥΝ ΘΕΜΑ…ΑΡΧΗΓΙΑΣ…!!!

    Η Πολυδιαφημισμένη σύγκληση της Κ.Ο. της Ν.Δ., την οποίαν ζήτησαν κάποιοι «πικραμένοι» και ουδεμία απήχηση έχοντες στην κοινωνία Βουλευτές της Ν.Δ., είχε για αυτούς άδοξο τέλος.
    Τόσο «λίγοι», πού στη πρόκληση Σαμαρά, ότι:
    «Εδώ, σήμερα είναι η τελευταία σας ευκαιρία και όποιος με αμφισβητήσει να το πεί για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες εκλογής νέου Αρχηγού και να... αναμετρηθούμε»...!!!

    Η «καϋμένη» η Ντόρα πού στη τελευταία εσωκομματική αναμέτρηση, παρά τα «ναυλωμένα» δημοσιογραφικά της εξαπτέρυγα πού είχε εξαμολύσει σε όλα τα ΜΜΕ, έχασε παταγωδώς από τον Σαμαρά, και στις τελευταίες Βουλευτικές εκλογές εξελέγη μόλις «προτελευταία» σε κατάταξη στην Α’ Αθήνας, δεν κατάφερε να ολοκληρώσει ούτε με «πλάγιο λόγο» την αμφισβητησή της.
    ********
    Για τους άλλους τύπου Δένδια-Στυλιανίδη και κάτι υπολοίπων Αττικής, δεν χρειάζεται να σπαταλάται λόγος, ας τα βάλουν με τη μοίρα τους και το πολιτικό τους ανάστημα.
    ********
    Πάντως δεν τους ψηφίσαμε να κάνουν αντιπολίτευση στην ΝΔ, αλλά στον Συριζα.
    ********
    Ήταν άλλωστε λίαν «εύγλωττη» η στάση Κ.Καραμανλή όπως και Μεϊμαράκη, οι οποίοι αμέσως μετά την ομιλία Σαμαρά αποχώρησαν από την αίθουσα και δεν καταδέχθηκαν να ακούσουν τις σαχλές αιτιάσεις τους και κυρίως να μην τις…«νομιμοποιήσουν»…!!!
    ********
    Ήταν σαν να αποδεχόντουσαν τις επιθυμίες του Συριζα και Τσίπρα, αφού αντίπαλος τους και τρόμος τους είναι ο Σαμαράς και μόνο ο Σαμαράς…!!!
    ********
    Όταν ο αντιπαλός μου από το πρωϊ έως το βράδυ ενώ ΔΟΛΙΩΣ επαινεί το κόμμα μου, βρίζει το Αρχηγό μου σημαίνει ότι αυτόν θα πρέπει να υπερασπιστώ ως Αρχηγό.
    ********
    Αυτόν τρέμουν, αυτόν υπολογίζουν, αυτόν φοβούνται, αυτός τους... πονάει…!!!
    ********
    Δέστε το λυσσασμένο πρωτοσέλιδο της ΑΥΓΗΣ, για του λόγου το αληθές και ποιους χρησιμοποιούν σαν Εξαπτέρυγα-υπονομευτές της Ν.Δ.
    ********
    Δεν χρειάζονται…περισσότερα…!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ΣΟΚ!!! ΣΠΙΤΙ ΣΤΗΝ ΕΚΑΛΗ ΚΑΙ ΘΕΡΜΑΙΝΟΜΕΝΗ ΠΙΣΙΝΑ Η ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ !!! ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΛΛΗΝΑ ΕΡΓΑΤΗ...

    "Η κυρία Λιάνα (Γαρυφαλλιά) Κανέλλη, 56 ετών, δεν είναι μια συνηθισμένη κομμουνίστρια, βουλευτής του ΚΚΕ. Διαθέτει σπίτι στην Εκάλη, 200 τ.μ. (το οποίο, όπως δηλώνει, μόλις τον Σεπτέμβριο ξεχρέωσε), πισίνα προκάτ 8Χ4 μ..."

    Αυτη εκανε σοου στην βουλη με ψωμια και γαλατα... Η Αριστερα ειναι εδω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Η χωρα θα παραμεινει ορθια,αυτο που θα επρεπε να αρχισει να απασχολει τους συριζαιους ειναι το γιατι ο αλεξης σαν καλο παιδι πληρωνει το ΔΝΤ με ακριβεια ρολογιου,το κακο τοκογλυφικο ΔΝΤ.

    Μαλιστα το πληρωνει χρησιμοποιωντας τα κουρεμενα αποθεματικα των ταμειων,με κινδυνο μαλιστα πολυ γρηγορα να φτασει σε εσωτερικη σταση πληρωμων.

    Αυτο δειχνει οτι ο αλεξης και ο πανουλης ειναι 100% υπερ της παραμονης της χωρας σε καθεστως μνημονιων,με οτι κοστος εχει αυτο για τον κοσμο.

    Βεβαια η συνταγη χαλαει με το εσωτερικο του συριζα αφου εκει η χειροβομβιδα εχει ηδη απασφαλισει,και πολυ συντομα θα σκασει.

    Με τον μισο συριζα την ΝΔ το ΠΑΣΟΚ και το ποταμι θα συνεχισουμε να τραβαμε την αμαξα του μνημονιου,αφου ο πιο εξυπνος λαος δεν ηθελε τον Σαμαρα αλλα ηθελε νταουλια και ζουρναδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


  39. “Το CNBC αναφέρεται στις άμεσες υποχρεώσεις της χώρας μας και τονίζει ότι οι ανησυχίες μεγαλώνουν.

    «Οι ανησυχίες μεγαλώνουν για την Ελλάδα που ήρθε η ώρα να πληρώσει τα χρέη της» αναφέρει το CNBC σε σημερινό του άρθρο για τη χώρα μας. «Παρά την τετράμηνη παράταση στο δανειακό πρόγραμμα, οι «λογαριασμοί» έρχονται ο ένας πάνω στον άλλο. Εκτός από τις πληρωμές 1,5 δισ. προς το ΔΝΤ η Ελλάδα έχει μόνο για το 2015 να αποπληρώσει 22,5 δισ. στους πιστωτές της» αναφέρει το πρακτορείο.

    «Τα κρατικά έσοδα, με τα οποία η Ελλάδα πρέπει να πληρώσει τα δάνειά της, έχουν μειωθεί δραματικά από τον Ιανουάριο εν αναμονή νέας φορολογικής νομοθεσίας και οι τράπεζες έχουν να αντιμετωπίσουν ένα κύμα εκροής καταθέσεων, καθώς οι καταθέτες στέλνουν χρήματα στο εξωτερικό φοβούμενοι ένα Grexit» σχολιάζει το CNBC στο δημοσίευμα του.

    Ο υπουργός οικονομικών της Ισπανίας, Luis de Guindos, δήλωσε αυτή τη βδομάδα ότι ένα τρίτο πακέτο διάσωσης είναι απαραίτητο. «Είναι απολύτως ξεκάθαρο, αν εξετάσουμε τις αγορές, ότι η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει να δανείζεται από τον επίσημο τομέα, εάν επιθυμεί να παραμείνει στο Ευρώ. Η κυβέρνηση μπορεί να δοκιμάσει διαφορετικούς τρόπους από τις προηγούμενες κυβερνήσεις για να συλλέξει τους φόρους, όμως οι αγορές έχουν ακούσει πολλές φορές το ίδιο τροπάρι.» ανέφερε στο CNBC ο David Schnautz, αναλυτής της Commerzbank.

    Ωστόσο η Ελληνική κυβέρνηση πιέζει για χρήματα που πιστεύει ότι της ανήκουν δικαιωματικά. Ο Υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης υποστηρίζει ότι η ΕΚΤ θα πρέπει να αποδεσμεύσει 1,9 δισ. των κερδών που έχει αποκομίσει από τόκους σε ελληνικά ομόλογα και τα οποία υποτίθεται ότι θα εκταμιεύονταν με την τελική αξιολόγηση του τρέχοντος προγράμματος.

    Τα υπόλοιπα 7,2 δισ. ευρώ της τελευταίας δόσης των δανείων δεν έχουν δοθεί στη χώρα. Ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάϊσελμπλουμ ανέφερε πάντως ότι μία πρώτη εκταμίευση θα μπορούσε να γίνει ακόμα κι εντός του μηνός, αν η Ελλάδα επιτάχυνε τις μεταρρυθμίσεις, κάτι που όμως απορρίπτουν προς το παρόν οι Γερμανοί.”

    ******

    “Πολιτική/πολιτειακή ανωμαλία - παύση δανεισμού της Ελλάδας από ξένα κεφάλαια για να χρεοκοπήσουμε - κατάρρευση της οικονομίας - μαζικές απολύσεις υπαλλήλων - φτώχεια - εισβολή Τουρκίας προς Ελλάδα - (σ.σ. συντριβή του Τουρκικού Στόλου από Θεού) - Ρωσική Εισβολή στην Τουρκία - Παγκόσμιος Πόλεμος με 700 εκ. θύματα - Ειρήνη εκ Θεού - Έγερση Αγίου Βασιλέως - Απόδοση της Κωνσταντινούπολης στους Έλληνες και ευημερία για 3 - 4 δεκαετίες - πίσω από αυτά ο Αντίχριστος....”

    Ο Γέροντας Ιωσήφ ο Βατοπεδινός, που κοιμήθηκε στο Άγιον Όρος την 1η Ιουλίου 2009 μ.Χ., τα είχε δει... (ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ )

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  40. «Οι Έλληνες εξαπατήθηκαν από ψεύτικες υποσχέσεις»

    Οι Έλληνες εξαπατήθηκαν από τις ψεύτικες υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και θα πρέπει να τις ξεχάσουν και να στραφούν προς ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις.

    Οι Έλληνες εξαπατήθηκαν από τις ψεύτικες υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και θα πρέπει να τις ξεχάσουν και να στραφούν προς ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις. Τάδε έφη στην βελγική «De Tijd» ο κεντρικός τραπεζίτης του Βελγίου και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, Λουκ Κοέν. «Δεν πιστεύω πως υπάρχει ένας ριζικά διαφορετικός δρόμος. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δώσει υποσχέσεις που δεν μπορεί να κρατήσει», τονίζει. Οι Έλληνες «θα καταλάβουν γρήγορα πως εξαπατήθηκαν από κάλπικες υποσχέσεις», δήλωσε ο Κοέν, τονίζοντας παράλληλα πως η χώρα μας πρέπει να καταλάβει πως ο μόνος δρόμος προς τα εμπρός είναι η μεταρρύθμιση της οικονομίας της.

    Στέλνοντας παράλληλα ένα σαφές μήνυμα προς την Αθήνα, ο Κοέν προειδοποίησε πως χωρίς την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων και την αποπληρωμή του χρέους οι ευρωπαίοι εταίροι δεν πρόκειται να στηρίξουν οικονομικά την Ελλάδα. «Η μεταρρύθμιση είναι ο μόνος δρόμος. Πείτε μου από πού θα έρθουν τα χρήματα αν οι Έλληνες δεν θέλουν να κάνουν μεταρρυθμίσεις και δεν θέλουν να αποπληρώσουν τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες», επισήμανε. Προσέθεσε τέλος πως εάν η Ελλάδα βγει από την ευρωζώνη, τότε η κατάσταση για την ίδια τη χώρα θα είναι πολύ χειρότερη σε σχέση με σήμερα. «Εάν εγκαταλείψουν το ευρώ, θα είναι δέκα φορές χειρότερο για αυτούς», είπε.

    reuters.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Η ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κυβερνηση έδωσε υποσχέσεις που δεν μπορεί να τηρήσει», ο ελληνικός λαός εξαπατήθηκε με ψευδείς υποσχέσεις.!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ !!!

    ΓΚΙΚΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. ΠΑΡΑΛΑΒΑΜΕ ΧΑΟΣ , ΠΑΡΑΔΟΣΑΜΕ ΧΩΡΑ

    ΣΑ(χλα)ΜΑΡΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. εκλογες εδω και τωρα 1 μηνα συριζα και εχει διαλυθει το συμπαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Εγκληματίες ή άσχετοι;
    Μα δεν μπορεί κανείς να είναι θετικός σε άτακτη χρεοκοπία. Αυτά τα διλήμματα τίθενται εκ του πονηρού (ΗΠΑ μεριά) για να κάνουν ζημιά στο ευρώ (είναι ήδη κοντά σε αναλογία 1/1 με το δολάριο ελέω σύριζα) και για να σε πάρουν από την ΕΕ και να σε χώσουν σε αμερικάνικο μνημόνιο με δανεισμό μέσω ομολόγων πάνω στα κοιτάσματα. Το έχει πει ο Καμμένος προ 1 μήνα. Η πρόταση έχει τεθεί ήδη για ξεπούλημα του πλούτου μας με τιμές 1/8 της πραγματικής αξίας. Δεν ήταν μόνο η Ρωσία στόχος με την πτώση της τιμής του πετρελαίου. Καιρός να καταλάβουμε οριστικά ότι το μνημόνιο το επέβαλλαν οι ΗΠΑ μέσω του ΔΝΤ και του ΓΑΠ και επειδή δεν πέτυχε τότε ο άθλιος το μοίρασμα του Αιγαίου με τους Τούρκους θα το προκαλέσει τώρα ο Τσίπρας με τον Καμμένο. Τίποτε τυχαίο. Γυρίσαμε ήδη 3 χρόνια πίσω και έρχονται τα χειρότερα. Προσοχή στην Πατρίδα. Ας πάψουμε επιτέλους να σκεπτόμαστε με το μυαλό στην τσέπη. Γιατί οι ανέλ δέχονται να περνούν το φράχτη του Έβρου οι λαθρομετανάστες και να κλείσουν τα κέντρα κράτησης; Τόσο Έλληνες πια; Ή απλά υπέκλεψαν την ψήφο των Ελλήνων με τις κορόνες και τώρα κάνουν αυτό που σχεδίαζαν εξαρχής;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Αυτή η εκδοχή "αντικρούει" το Σενάριο 2 (υπερήφανο GREXIT) "προκρίνοντας" το Σενάριο 1, το οποίο φαίνεται να έχει αναλάβει ο αναγκαίος Πάνος. Δηλαδή:

    Βήμα 1: Καλλιεργούμε συνθήκες έντασης με την Τουρκία, η οποία όταν έχει και εσωτερικά προβλήματα εκτονώνεται κυρίως προς δυσμάς. Ήδη ο φυσικός αρχηγός της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας πέρασε σουβλάκι το Αιγαίο, εκδόθηκε μια ΝΟΤΑΜ που έδειξε τις προθέσεις της Άγκυρας, ακολούθησε ανακοίνωση του Τουρκικού ΥΠΕΞ.

    Βήμα 2: Ρίχνοντας "νερό στο μύλο" προκύπτει ανάγκη θωράκισης της εθνικής κυριαρχίας, διότι η διακινδυνεύση ξέρουμε πως μεταφράζεται. Άρα απαιτούνται οπλικά συστήματα, τα οποία δεν μπορούμε να προμηθευτούμε, εκτός και αν "υποθηκεύσουμε" τον υποθαλάσσιο ορυκτό πλούτο. Ένας τρόπος είναι και η μη ανακήρυξη ΑΟΖ, διότι εάν ανακηρυχθεί αποτελεί αυτόματα και ΑΟΖ της ΕΕ.

    Βήμα 3: Οι υπερατλαντικοί σύμμαχοι βρίσκουν "τρόπο" να μας εξασφαλίσουν τα απαραίτητα συστήματα, παράγοντας και διατηρώντας γραμμές παραγωγής.

    Βήμα 4: Με τα εξοπλιστικά ρέει και λίγο ή πολύ λίγο "λαδάκι". Βέβαια το "λαδάκι" θα έχει ήδη μπει στο "πυθάρι" με την εφαρμογή του σχεδίου.

    Αυτό το σενάριο ευννοεί κατ' αρχήν τον υπερατλαντικό σύμμαχο, διότι:

    -θα πουλήσει προϊόντα

    -θα έχει "δεσμευμένη" ενέργεια όχι κατ' ανάγκη για ιδία κατανάλωση αλλά για "φίλες χώρες" της περιοχής, της Τουρκίας μη εξαιρουμένης (ας μην ξεχνάμε ότι και η Κίνα διαθέτει σπάνιες γαίες αλλά προς το παρόν εξορρύσει/εξαντλεί αυτές της Μογγολίας)

    -θα έχει ένα λόγο παραπάνω στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, στον οποίο θα εμπλέκονται αρκετοί ενδιαφερόμενοι

    Οι Αμερικάνοι δεν επιθυμούν το GREXIT όχι επειδή μας αγαπάνε ή μας "πόνεσαν" ξαφνικά. Στις διεθνείς σχέσεις επικρατούν πάντα τα συμφέροντα.

    Αυταπόδεικτα το σενάριο οδηγεί ουσιαστικά σε απώλεια κυριαρχικών δικαιωμάτων που απορρέουν από την ΑΟΖ και πρακτικά σημαίνει "δέσμευση" του εθνικού πλούτου.

    Εκτός αυτού και αφού θα έχουμε σπαταλίσει το λίγο χρόνο που μας δόθηκε, θα έχουμε ήδη συνάψει και κάποιο "Συμβόλαιο" με τους "θεσμούς" ώστε να καλύψουμε το χρηματοδοτικό κενό.

    Και η ΗΠΑ στο κόλπο και η Γερμανία "καλυμένη". Τελικά η ζωή βρίσκει λύσεις!

    Υ.Γ. Τελικά οι επισκέψεις μεταξύ άλλων στο Τέξας, στον Πάπα, στο Κόμο, είχαν "προπαρασκευαστικό" χαρακτήρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Εγκληματίες ή άσχετοι;
    Είναι και αυτή η άτιμη επίσκεψη του Νίκου Παπανδρέου στο γραφείο του Βαρουφάκη που δεν μας αφήνει να αγιάσουμε...

    Το πράγμα φαίνεται προδιαγεγραμμένο. Προσωπικά κρίνω και από τη στάση συγκεκριμένης ιστοσελίδας που φαίνεται να είναι απευθείας φερέφωνο όσων προκάλεσαν, συντήρησαν και εμβάθυναν την κρίση στην Ελλάδα (bankingnews.gr, μην ξεχνούμε ότι ιδρύθηκε τον... Οκτώβριο του 2009!). Όταν ο Τσίπρας για μερικές ημέρες φάνηκε να "ενδίδει" στους Ευρωπαίους, ειδικά μετά την 20η Φεβρουαρίου, άρχισαν να τον πολεμάνε. Τώρα πάλι τον στηρίζουν.

    Αυτό που συμβαίνει είναι ότι ο Τσίπρας πήρε εντολή από "ψηλά" να βάλει τον Βαρουφάκη ΥπΟικ. Ο Μηλιός και άλλοι το κατάλαβαν ότι κάτι δεν πάει καλά, ο Μηλιός μάλιστα αποστασιοποιήθηκε αμέσως και δεν κατέβηκε ούτε για βουλευτής. Τώρα όσοι είναι στοιχειωδώς σώφρονες στην κυβέρνηση (Δραγασάκης, αλλά και πολλοί άλλοι) χτυπιούνται που βλέπουν τον Βαρουφάκη να κάνει τη μια "βαρούφα" μετά την άλλη και να έχει τέτοια αποστασιοποιημένη και προκληκτική τακτική έναντι της κυβέρνησης (όχι μόνον έναντι της Ευρώπης!) και ζητούν την κεφαλή του επί πίνακι. Όμως ο Τσίπρας τον κρατάει ακόμη, αν και τον "δίνει" στα κανάλια, διαρρέοντας δήθεν θυμό του. Μέχρι πότε; Αν δεν γουστάρει τον υπουργό του, γιατί δεν του βάζει τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι ή δεν τον στέλνει από εκεί που ήρθε, Αυστραλία, Τέξας ή οπουδήποτε αλλού; Κάτι συμβαίνει λοιπόν.

    Το δημοψήφισμα, αν γίνει, θα είναι η ταφόπλακα του ΣΥΡΙΖΑ. Ο "σοφός ελληνικός λαός", μόλις καταλάβει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ του πετάει το μπαλάκι της ευθύνης για σκληρά μέτρα ή για ακόμη πιο σκληρή επιστροφή στη δραχμή, θα τα πάρει στο κρανίο, μια που καλή η ρέκλα που μας τάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τώρα πρέπει να αποφασίσουμε να κάνουμε κάτι. Τι;

    Και ο ΣΥΡΙΖΑ, για να έχουμε καλό ρώτημα, τι στάση θα πάρει στο δημοψήφισμα; Θα πάρει κάποια στάση; Και με το ένα και με το άλλο ευχαριστημένος;

    Δεν νομίζω όμως να κάνει δημοψήφισμα, διότι κάπου είδα ότι ο Τσίπρας "δεν παίζει με τους θεσμούς για μικροκομματικούς λόγους". Άρα, του παιδιού του τον έκοψαν τον βήχα από την Ευρώπη και του είπαν, παλικάρι μου, κάνε ό,τι θέλεις, αλλά οι τράπεζές του την άλλη μέρα θα κλείσουν.

    Διότι, σκεφθείτε να έχουμε να αποφασίσουμε αν θα πάμε στη δραχμή ή όχι, αν θα μείνει κολυμπηθρόξυλο όρθιο και εάν θα το χρηματοδοτήσει αυτό η Ευρώπη. Σιγά να μην το χρηματοδοτήσει! Και για να κάνει δημοψήφισμα, την άδεια του Ντράγκι θέλει, δηλαδή τον απεριόριστο ELA που πάντοτε ήθελε! Σιγά να μην του τον δώσουν!

    Άρα, ούτε αυτή η διέξοδος υπάρχει. Τα περί δημοψηφίσματος ή εκλογών είναι μια βαρούφα ακόμη, ενδεικτική του αδιεξόδου στο οποίο έχουν περιέλθει. Ες αύριον τα σπουδαία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Θέλει ο Βαρουφάκης δημοψήφισμα για να διακιώσει επιτέλεους τον ΓΑΠ??? Την αποτυχία τους θα τη φορτώσουν στο λαό? Παλιοψεύτες, ανίκανοι, συριζαίοι. Ανθρωπάκια! Μας παραμυθιάζατε ότι θα διαπραγματευτείτε. Με το που άκουσα τις "μεταρρυθμίσεις" Βαρουφάκη κατάλαβα ότι χρεωκοπούμε. Θα μας φέρουνε τη χρεωκοπία ως λαϊκή απαίτηση? Ντόιν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ=ΕΓΚΑΘΕΤΟΣ
    Ο Βίτσας καλά κάνει και λέει ότι θέλει. Ότι ήθελαν έλεγαν και παρέσυραν τόσους ψηφοφόρους. Ότι θέλουν εξακολουθούν να λένε. Όσο τους περνάει αυτό θα κάνουν.

    Ε ρε τσούξιμο που αρχίζουν να νιώθουν σιγά-σιγά όσοι "κατάφεραν" να "πεισθούν" ότι ο Αλέξης ήταν ένας νέος Μωυσής που θα οδηγούσε τη Χώρα στη "Γη της Επαγγελίας" υπό τύπο παραγγελίας! Ούτε με βίτσα τέτοιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  50. ΠΟΛΛΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥ ΧΡΕΩΣΟΥΜΕ ΑΛΛΑ Σ'ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ! Σαμαράς: Δούλευα 24 ώρες το 24ωρο - Φρόντιζα να υπάρχουν πάντα λεφτά στα ταμεία
    Κλίμα συγκίνησης - Γιατί διακόπηκαν πρόωρα οι εργασίες της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας

    Μέσα σε κλίμα συγκίνησης, όπως μεταδίδουν συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά, ολοκληρώθηκε, έπειτα από επτά ώρες εργασιών, η συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ νωρίτερα του αναμενομένου.

    "Δούλευα εικοσιτέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο" φέρεται να είπε ο πρόεδρος της ΝΔ. "Δεν με έβλεπε το σπίτι μου" συμπλήρωσε. "Δεν υπολόγισα ούτε το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισα. Έβλεπα μπροστά μου μόνο την Ελλάδα. Και βέβαια μπορούσαμε να κάνουμε και τούτο και εκείνο και το άλλο, αλλά η χώρα κινδύνευε. Και βλέπουμε τώρα ότι οι κίνδυνοι που επισημαίναμε ήταν πραγματικοί. Χρειαζόμασταν εκείνον τον ενάμιση χρόνο για να βγούμε από το τούνελ και τώρα μας ξαναβάζουν. Όποιος για μια στιγμή μπει στη θέση μου, θα καταλάβει. Εγώ φρόντιζα πάντα να υπάρχουν λεφτά στα ταμεία" είπε, προκαλώντας, κατά τα μεταδιδόμενα, κλίμα συγκίνησης.

    Κατόπιν τούτου και ενώ είχαν μιλήσει περί τα 60 μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, οι εναπομείναντες ομιλητές παραιτήθηκαν και η συνεδρίαση που διήρκησε επτά ώρες ολοκληρώθηκε με επευφημίες για τον κ. Σαμαρά.




    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ