Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

"Η ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ" ΤΟΥ ΙΑΚΧΟΥ ΕΚΠΛΗΡΩΘΗΚΕ !!!!!!!!!!

ME ΔΥΟ ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΜΠΟΥΝΑΜΑ ΓΥΡΙΣΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ... ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 



o iakxos: ΑΛΕΞΗ , ΓΕΡΑ ... Η ΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ: Ο ΘΕΟΣ ΜΕΘ' ΗΜΩΝ , ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ... ΠΛΗΝ ΤΩΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΩΝ


Τη διάθεση κοινοτικών κονδυλίων ύψους 2 δισ. ευρώ από τα διαρθρωτικά ταμεία της Ε.Ε. για την τόνωση της ανάπτυξης και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής στην Ελλάδα, εντός του 2015, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής, ο πρόεδρος της Κομισιόν ανέφερε ότι δικαιούχοι είναι και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ σημείωσε ότι στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής την ευθύνη για την υποβοήθηση της Ελλάδας θα τη φέρει ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις.Σε ό,τι αφορά τα συγχρηματοδοτούμενα από την Ε.Ε. και την Ελλάδα έργα, είπε ότι το ποσοστό της ελληνικής συμμετοχής αναλογεί στο 5%.

12 σχόλια:

  1. Με 12% είμαστε όλοι «αγανακτισμένοι»…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έπαιρνε αμοιβή 12% για την επαναπρόσληψη απολυμένων δημοσίων υπαλλήλων
    Παραδέχεται λοιπόν τις μίζες του 12%, αλλά λέει πως πήγαιναν στη δικηγορική Εταιρία που εργαζόταν, κι όχι στον ίδιο! Κατάντια. Με την ίδια λογική και ο Άκης Τσοχατζόπουλος λάμβανε τις μίζες από τα εξοπλιστικά στην Εταιρία Συμβούλων που είχε συστήσει στην Ελβετία, κι όχι προσωπικά ο ίδιος.
    ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λέμε και καμία μαλακία για να περνάει η ώρα !!!
      Έτσι δεν είναι 9.03 ?

      Διαγραφή
    2. ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΩΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΜΑΜΟΥΘ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΛΑΓΚΑΡΝΤ!
      Του Γ. Γ.
      Χοντρό πονοκέφαλο θα δημιουργήσει στον Α. Σαμαρά η σημερινή αποκάλυψη που κάνει ο ΒΗΜΑτοδότης και φέρνει έμπιστο και στενό σύμβουλο του να βρίσκεται στην λίστα Λαγκάρντ με λογαριασμό πάνω από πέντε εκατομμύρια ευρώ, Το «Βήμα» δεν λέει τα πράγματα με το όνομα τους, αλλά εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο να μην το κάνουμε.
      Και αυτό το γεγονός έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί όταν είχε ρθεί αρχικά στην δημοσιότητα αυτό το θέμα, ο Α. Σαμαράς αρκέστηκε στις αστείες δικαιολογίες που πρόβαλε ένας «από τους πιο εχέμυθους, ικανούς και αποτελεσματικούς συνεργάτες του».

      Ας τα πιάσουμε όμως με την σειρά.

      Ο Ερβέ Φαλτσιανί ήταν αυτός που κατάφερε να βγάλει από ηλεκτρονικά συστήματα της τράπεζας HSBC γύρω στις 80.000 καρτέλες με καταθέτες. Οι 2.063 απ’ αυτές αποτέλεσαν τη Λίστα Λαγκάρντ.
      Μάλιστα ο Φαλτσιανί είχε δόσει συνέντευξη στον Κώστα Βαξεβάνη, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Hot Doc»” και ένα μικρό μέρος απ’ αυτή παραθέτουμε:

      Η Ελλάδα δεν ζήτησε όλα τα στοιχεία

      Η Ελλάδα είναι από τις χώρες που έχει να επιδείξει αρκετούς νόμους υπέρ των τραπεζών. Το σημαντικό όμως είναι άλλο. Η Ελλάδα όχι μόνο δεν ζήτησε τα στοιχεία από την εισαγγελία της Γαλλίας μέσω δικαστή συνδρομής, όχι μόνο παρεμπόδισε την παραλαβή τους από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών και έκρυψε μέσω Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλον ονόματα, αλλά δεν ζήτησε ποτέ τα πλήρη στοιχεία των συναλλαγών.

      Ό χαρακτηριστικά λέει ο Ερβέ Φαλτσιάνι «οι καρτέλες με τα ονόματα και τους λογαριασμούς που έχετε και εσείς στη διάθεσή σας είναι ένα μικρό κομμάτι των στοιχείων. Οι καρτέλες αυτές συνοδεύονται από στοιχεία με συναλλαγές, καταθέσεις, μεταφορές χρημάτων, εταιρίες που συνδέονται με πρόσωπα.

      Ένας λογαριασμός μπορεί να φαίνεται κλειστός ή αρνητικός και να έχει σχέση με λογαριασμό που έχει εκατομμύρια σε άλλη χώρα. Όλα αυτά υπάρχουν. Η διαδρομή του χρήματος. Η Ελλάδα μπορεί να τα πάρει, αλλά δεν το έχει κάνει».

      Στην λίστα Λαγκάρντ που έχει δει το φως της δημοσιότητας περιλαμβανόταν και του δικηγόρου Σταύρου Παπασταύρου του ανθρώπου που «ο κ. Σαμαράς του έχει αναθέσει κατά καιρούς ειδικές αποστολές» όπως αναφέρει περασμένο δημοσίευμα του «Βήματος»:

      «Εν μέσω της θητείας του ως διπλωματικού συμβούλου του κ. Σαμαρά, το όνομά του ενεπλάκη στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και συγκεκριμένα όταν εμφανιζόταν συνδιαχειριστής λογαριασμού 550 εκατ. δολαρίων.

      Από την πρώτη στιγμή ο Παπασταύρου έκανε λόγο για πόλεμο λάσπης από τον ΣΥΡΙΖΑ που τον κατηγόρησε για «πολιτικό αμοραλισμό» και τόνιζε ότι δεν είχε καμία σχέση με τον εν λόγω λογαριασμό και ότι η μόνη εμπλοκή του στη λίστα σχετίζεται με λογαριασμό 5,4 εκατ. δολαρίων πελάτη του. Οι εξηγήσεις του έγιναν αποδεκτές από τον κ. Σαμαρά και δεν επηρεάστηκε στο ελάχιστο η θέση του στο στενό πρωθυπουργικό σύστημα εξουσίας».

      Σήμερα όμως τα πράγματα γίνονται ξεκάθαρα, επιβεβαιώνοντας προηγούμενο δημοσίευμα ότι ο Σταύρος Παπασταύρου διαθέτει καταθέσεις ύψους 5.397.856 δολαρίων σε off shore εταιρία με έδρα το εξωτικό νησί Τορτόλα στην Καραϊβική.

      Η στήλη του «Βήματος» δεν ονοματίζει τον 47χρονο δικηγόρο, έμπιστο συνεργάτη του Α. Σαμαρά αλλά τον «φωτογραφίζει» κάνοντας λόγο για πολιτικό πρόσωπο, που βρίσκεται στην λίστα Λαγκάρντ με καταθέσεις στον λογαριασμό του που ξεπερνούν τα 5 εκατ. ευρώ. Το συγκεκριμένο πρόσωπο δεν έχει αποσυρθεί από την πολιτική εξακολουθώντας ατύπως να συμβουλεύει πολιτικό κόμμα, ενώ διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην προηγούμενη κυβέρνηση.

      Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι αποδείχθηκε μετά από έρευνα πως ο συγκεκριμένος πολιτικός δεν ήταν απλώς ο διαχειριστής του λογαριασμού αλλά ο δικαιούχος. Μέχρι σήμερα εμφανιζόταν ως πληρεξούσιος.
      Η υπόθεση αποκαλύφθηκε από ξένο ειδησεογραφικό πρακτορείο, δύο δημοσιογράφοι του οποίο επισκέφτηκαν την περασμένη εβδομάδα το ΣΔΟΕ. Οι δημοσιογράφοι είχαν συνάντηση με τους οικονομικούς εισαγγελείς και τους πληροφόρησαν ότι συνομίλησαν με τον Ερβέ Φαλτσιανί, ο οποίος έδωσε τα στοιχεία για το εν λόγω πολιτικό πρόσωπο

      Διαγραφή
  3. Λιστα Λανγκαρντ Νο 417. ψαξτε το . ψαξτεεεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  4. Bloomberg: H Ελλάδα ξεμένει από ρευστότητα και δεν έχει σχέδιο

    Εναγωνίως μετρητά αναζητά η «πεινασμένη» Ελλάδα, ενώ από την άλλη η κυβέρνηση δεν φαίνεται να έχει κανένα σχέδιο χρηματοδότησης, γράφει το Bloomberg, για μια ακόμη φορά.

    Εναγωνίως μετρητά αναζητά η «πεινασμένη» Ελλάδα, ενώ από την άλλη η κυβέρνηση δεν φαίνεται να έχει κανένα σχέδιο χρηματοδότησης, γράφει το Bloomberg, για μια ακόμη φορά. Η Ελλάδα θα ξεκινήσει άμεσα να συζητάει για μέτρα που θα ενισχύουν τη ρευστότητά της, καθώς προετοιμάζεται να πληρώσει πάνω από δύο δισεκατομμύρια ευρώ την προσεχή Παρασκευή. Οι οφειλόμενες πληρωμές στις 20 Μαρτίου περιλαμβάνουν τη συμφωνία ανταλλαγής παραγώγου που αρχικά είχε κανονιστεί από την Goldman Sachs, παραδέχθηκε άνθρωπος που γνωρίζει το θέμα, αλλά θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του.

    Επιπλέον, υπάρχουν οι γνωστές υποχρεώσεις προς το ΔΝΤ και την ΕΚΤ, ενώ την ίδια στιγμή οι εταίροι επιμένουν πως ο μόνος τρόπος για να εκταμιεύσουν χρήματα προς την Αθήνα είναι η ελληνική κυβέρνηση να υλοποιήσει τα συμφωνηθέντα των Βρυξελλών. Καθώς οι ημέρες περνούν, τα περιθώρια ελιγμών ολοένα και γίνονται μικρότερα. Η εντύπωση που δίνουν είναι ότι δεν υπάρχει πλάνο Α' ή Β' – δεν υπάρχει τίποτα», σχολιάζει ο Θεόδωρος Πελαγίδης του Ινσιτούτου Brookings.

    Με μια σειρά μέτρων άμεσου εισπρακτικού χαρακτήρα, η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να βρει χρήματα για τις εσωτερικές και τις εξωτερικές ανάγκες της, ενώ η δέσμευσή της είναι πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα στην καταβολή μισθών και συντάξεων. Ο Σόιμπλε αμφισβητεί το πλάνο της Αθήνας, σημειώνει το δημοσίευμα. Η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει πως θα εκδώσει στις 18 Μαρτίου έντοκα γραμμάτια ύψους ενός δισεκατομμυρίου ευρώ. Τα χρήματα αυτά θα χρησιμοποιηθούν για τις αποπληρωμές των βραχυπρόθεσμων γραμματίων (1,6 δισεκατομμύρια ευρώ) που λήγουν στις 20 Μαρτίου. Την ίδια ημέρα λήγει και η τέταρτη δόση προς το ΔΝΤ (350 εκατομμύρια ευρώ), αλλά και οι τέσσερις ομολογίες που κατέχει η ΕΚΤ (περίπου 110 εκατ. ευρώ).

    Το παράγωγο της Goldman Sachs, που κρατείται από την Εθνική Τράπεζα, ήταν εκείνο που το 2001 απέκρυψε το αυξανόμενο χρέος της χώρας, έτσι ώστε να πληροί τους κανόνες για την είσοδο στην Ευρωζώνη και τώρα προκαλεί μεγαλύτερη ασφυξία στην Ελλάδα, που έχει πλέον σοβαρό θέμα με τη χρηματοδότηση των αναγκών της, σύμφωνα με το Bloomberg. Ούτε η Εθνική Τράπεζα, ούτε η Goldman Sachs, αλλά ούτε και κάποιο κυβερνητικό στέλεχος θέλησαν να τοποθετηθούν για το ύψος της οφειλής.

    Η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί υπεύθυνη για την κατάσταση την ΕΚΤ. Ο Μάριο Ντράγκι, πάντως, το μόνο στο οποίο απαντάει είναι ότι στις 19 του μήνα η ΕΚΤ θα συνεδριάσει εκ νέου για να επανεξετάσει τη ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών. Την ίδια ημέρα θα διεξαχθεί η Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες και είναι πολύ πιθανό ο Αλέξης Τσίπρας να θέσει το θέμα των ταμειακών αναγκών της χώρας προς την Άνγκελα Μέρκελ. Κι αν δεν το κάνει τότε, μπορεί να το πράξει στις 23 Μαρτίου κατά τη διάρκεια της διμερούς συνάντησης στο Βερολίνο.

    «Το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι και τον Ιούνιο. Η ασάφεια από την ελληνική πλευρά παραμένει, όπως και η πίεση των εταίρων» λέει χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής καθηγητής Δικαίου και Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, Αριστείδης Χατζής.

    www.bloomberg.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  5. Die Welt: Γιατί ο Βαρουφάκης δεν φορολογεί τα 800 δισ. ευρώ Ελλήνων στην Ελβετία;

    Με φόντο τις φωτογραφίες της… λιτής ζωής του Γιάννη Βαρουφάκη από το Paris Match, η Die Welt σχολιάζει τις δηλώσεις της κυβέρνησης για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

    Με φόντο τις φωτογραφίες της… λιτής ζωής του Γιάννη Βαρουφάκη από το Paris Match, η Die Welt σχολιάζει τις δηλώσεις της κυβέρνησης για την πάταξη της φοροδιαφυγής. Και απορεί γιατί ο Γιάννης Βαρουφάκης δεν «αγγίζει» τις ελληνικές καταθέσεις στην Ελβετία.

    Η γερμανική εφημερίδα κάνει λόγο για καταθέσεις Ελλήνων στις ελβετικές τράπεζες ύψους 800 δισεκατομμυρίων ευρώ, τις οποίες κανείς δεν ενδιαφέρεται να φορολογήσει. Πριν από 13 μήνες, η ελβετίδα υπουργός Οικονομικών Έβελιν Βίλντμερ Σλουμπφ είχε ταξιδέψει στην Αθήνα με μία πρόταση για φορολογική συμφωνία ανάμεσα στις δύο χώρες, γράφει η Die Welt. Όλα συζητήθηκαν διεξοδικά, αλλά από τότε το θέμα δεν προχώρησε. «Τον τελευταίο 1,5 χρόνο έμαθε να κάνει υπομονή όταν αντιμετωπίζει τους Έλληνες συναδέλφους της», σχολιάζει με νόημα η Die Welt.

    Ο Γιάννης Βαρουφάκης ακόμη δεν έχει επικοινωνήσει με την υπουργό, παρά τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης για την πάταξη της φοροδιαφυγής των πλουσίων. «Αντ’ αυτού, διαβεβαίωσε σε συνέντευξη ότι όλα θα μείνουν ίδια για τους εφοπλιστές», σημειώνει η Die Welt. Στα τέλη του 2013, στην Ελβετία υπήρχαν περίπου 800 δισεκατομμύρια ευρώ σε καταθέσεις Ελλήνων. Το εύλογο είναι να εκτιμήσει κανείς ότι το ποσό έχει αυξηθεί περισσότερο, με τις εκροές κεφαλαίων των τελευταίων μηνών από την Ελλάδα. «Και όπως συνήθως συμβαίνει στην Ελβετία, ένα μεγάλο μέρος του ποσού θεωρείται ότι δεν έχει φορολογηθεί. Χρήματα, που θα μπορούσαν να βοηθήσουν την ελληνική κυβέρνηση που έχει πρόβλημα ρευστότητας. Οι ελβετικές αρχές θα μπορούσαν ακόμη και να τα συλλέξουν για λογαριασμό τους και να τα μεταφέρουν στην Αθήνα», αναφέρει η Die Welt.

    Ο Βαρουφάκης όμως, αντί να ασχοληθεί με αυτά, σημειώνει η εφημερίδα, έχει άλλες τρελές ιδέες, όπως να επιστρατεύσει τουρίστες, μαθητές και νοικοκυρές στο κυνήγι των φοροφυγάδων. Κύκλοι από τις Βρυξέλλες σχολιάζουν ότι δεν υπάρχει πολιτική βούληση στην Ελλάδα για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

    Η Die Welt συνεχίζει να εξαπολύει μύδρους κατά του Βαρουφάκη, περιγράφοντας μάλιστα ένα περιστατικό από το πρώτο Eurogroup στο οποίο μετείχε. «Σε αντίθεση με ότι αναμενόταν, η Ελλάδα δεν πήγε με γραπτές προτάσεις. Ο Έλληνας αντιμετώπισε τους υπουργούς σαν αμφιθέατρο γεμάτους φοιτητές. Μέχρι που σήκωσε το τηλέφωνο και ενημέρωσε τον Αλέξη Τσίπρα. Ο Έλληνας πρωθυπουργός έθεσε βέτο. ''Από τότε δεν τον παίρνουμε στα σοβαρά. Αν θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε κάτι με τους Έλληνες, ρωτάμε τον Τσίπρα'', ανέφερε άνθρωπος που μετείχε στις διαπραγματεύσεις».

    Σαφώς και δεν είναι ανόητος, σημειώνει η Die Welt, «αλλά παρότι θα μπορούσε να πείσει επιστημονικά, μετά βίας έχει επιτυχία ως πολιτικός», προσθέτει. Τέλος, σημειώνει ότι ο Βαρουφάκης δεν μετείχε στη σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου το Σάββατο, κάτι που πολλοί ερμήνευσαν ως το τέλος της «κυριαρχίας» του και την πιθανή αντικατάστασή του από τον Γιάννη Δραγασάκη.

    www.welt.de
    www.bloomberg.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  6. Καταρρέει η οικονομία!

    Μέσα σε δύο μήνες που σέρνονται οι διαπραγματεύσεις έχει καταρρεύσει το σύστημα, έχουν παγώσει τα πάντα, δεν υπάρχει οικονομία, δεν υπάρχει κανένα φως στο τούνελ. Και ο Τσίπρας συζητά με τους Ευρωπαίους έχοντας το κεφάλι του στον ντορβά που ο ίδιος έβαλε.

    Τα στοιχεία για την οικονομία είναι απλά συνταρακτικά και δείχνουν την πραγματική κατάσταση. Συγκεκριμένα:

    •Έχουν φύγει περισσότερα από 26 δισ. ευρώ από τις τράπεζες και τις τελευταίες 2 ημέρες παρατηρείται εκ νέου νευρικότητα και εκροές 300 με 500 εκατ. ευρώ.

    •Αυξητική τάση παρουσιάζουν εκ νέου και τα προβληματικά δάνεια, αφού "κοκκίνησαν" άλλα 1,5 δισ. ευρώ.

    •Τα ληξιπρόθεσμα χρέη το δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου αυξήθηκαν κατά 1,7 δισ. ευρώ, δηλαδή δεν πληρώνει κανένας.

    •Η χρηματοδότηση από τον ELA αυξήθηκε κατά μόλις 400 εκατ. ευρώ, αντί για 900 εκατ. ευρώ που ζήτησε η Αθήνα, με τη συνολική χρηματοδότηση από τον Έκτακτο Μηχανισμό να αγγίζει πλέον τα 70 δισ. ευρώ, απέχοντας, πάντως, από τα 120 δισ. ευρώ της κρίσης του 2012.

    •Μέσα στο πρώτο δίμηνο, "έσκασαν" άλλα 57 εκατ. ευρώ από ακάλυπτες επιταγές και απλήρωτες συναλλαγματικές.

    •Οι οφειλές του Δημοσίου στους ιδιώτες αυξήθηκαν κατά 100 εκατ. ευρώ και έφτασαν στα 3,1 δισ. ευρώ, ενώ οι εκκρεμείς επιστροφές ΦΠΑ ανέρχονται στα 700 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 545 εκατ. ευρώ είναι άνω των 90 ημερών.

    •Το λιανικό εμπόριο έχασε 1,2% ακόμα, κάτι που σημαίνει μικρότερος τζίρος για τις επιχειρήσεις και λιγότερα έσοδα ΦΠΑ για τα κρατικά ταμεία.

    •Μέχρι το τέλος του Απριλίου θα πρέπει, πάντως, να βρεθούν και να πληρωθούν 1,3 δισ. ευρώ για τις δανειακές υποχρεώσεις της χώρας και άλλα 4,6 δισ. ευρώ για μισθούς, συντάξεις, ασφάλιση και πρόνοια. Την ίδια ώρα τα ταμεία είναι άδεια.

    Αυτά είναι τα επιτεύγματα της δημιουργικής ασάφειας του Βαρουφάκη και της τζάμπα μαγκιάς του ΣΥΡΙΖΑ. Μέσα σε δύο μήνες που σέρνονται οι διαπραγματεύσεις έχει καταρρεύσει το σύστημα, έχουν παγώσει τα πάντα, δεν υπάρχει οικονομία, δεν υπάρχει κανένα φως στο τούνελ. Και ο Τσίπρας συζητά με τους Ευρωπαίους έχοντας το κεφάλι του στον ντορβά που ο ίδιος έβαλε.

    Το κραχ στην οικονομία είναι αποτέλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ. Αν δεν υπήρχε η αναταραχή από το Δεκέμβριο και μετά, αν είχε επιτευχθεί συμφωνία για προληπτική γραμμή στήριξης και έξοδο από το ευρώ τον Μάιο, αν συνεχιζόταν η ομαλή ρευστότητα και παίρναμε τα 7,5 δισ. των δόσεων, δεν θα είχαμε φτάσει ως εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΝΔ για κυβέρνηση: Ας μην οικειοποιείται μια δουλειά που ήδη έχει γίνει

    Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα τον οποίο και κατηγορεί πως προσπαθεί να οικειοποιηθεί τα επιτεύγματα της κυβέρνησης Σαμαρά εξαπέλυσε η ΝΔ.

    Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του κόμματος κατηγορεί τον Πρωθυπουργό πως «το πακέτο των 2 δισ. που ανήγγειλε ο κ. Τσίπρας, είναι το γνωστό αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης που πέτυχε ο κ. Σαμαράς στα τέλη του ’13, όπως τελικώς συμφωνήθηκε για την προγραμματική περίοδο 2014 - 2020 από τον ίδιο τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό».

    Σύμφωνα με τον κ. Καραγκούνη, μάλιστα, ήδη πολλά από αυτά τα κονδύλια έχουν δεσμευτεί και καλύπτουν κοινωνικές ανάγκες.

    «Ας ασχοληθεί η κυβέρνηση με την ανάγκη, εμπροσθοβαρώς και εντός του 2015, να απορροφήσει τα κονδύλια αυτά και ας μην οικειοποιείται μια δουλειά που ήδη έχει γίνει» καταλήγει στη δήλωσή του ο Εκπρόσωπος της ΝΔ.

    ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κουράγιο Κατρούγκαλε, υπουργέ της καρδιάς μας!


    Επειδή είμαι καλός άνθρωπος θα πιστέψω τον υπουργό, γνωστό εξάλλου αγωνιστή και υπέρμαχο της θεωρίας (όντας και συνταγματολόγος) ότι το σύνταγμα-όλα-τα-επιτρέπει-αμα-αγαναΧτίσεις (βάσει του έρμου του άρθρου 120, του παλιού ένα ένα τέσσερα).




    Θα δεχτώ λοιπόν ότι αφενός η εφημερίδα λέει ψέματα ότι υπέγραψε τέτοιο συμφωνητικό κι αφού ανέλαβε ευρωβουλευτής και αφετέρου ότι αν κάτι είναι νόμιμο είναι και ηθικό (κατά τον εξίσου μεγάλο, αν και λιγότερο αγωνιστή Βουλγαρακη).
    Ας δεχτώ επίσης ότι μόνος δικαιούχος της αμοιβής του είναι η εταιρία στην οποία δούλευε και καθόλου ο ίδιος προσωπικά.
    Επειδή όμως έχω κάνει και εγώ δικηγόρος, και ξέρω λίγα πράγματα από τέτοια εργολαβικά συμφωνητικά, ας κάνω κάνα δυο τρεις αρωτήξεις, κι ας τις πάρει το ποτάμι:



    1) Τα συγκεκριμένα συμφωνητικά ισχύουν μόνο εφόσον κατατεθούν στον οικείο δικηγορικό σύλλογο. Τυχόν άλλα συμφωνητικά δεν είναι υποχρεωτικό να κατατίθενται πουθενά.
    Άρα δεν υπάρχει τρόπος να τα βρει κανείς από μόνος του. Σωστά;
    2) Αν εγώ πχ ως δικηγόρος, ακόμα και πρώην, είχα κάποιο τέτοιο συμφωνητικό και το εκχωρήσω αλλού υπό τον όρο ότι θα έχω λαμβάνειν όποτε κι αν ολοκληρωθεί η δουλειά, αυτό ισχύει έναντι εμού κι αυτού στον οποίο έκανα εκχώρηση.
    Και ότι κάτι τέτοιο δεν είναι καν υποχρεωτικό να είναι και γραπτό. Σωστά πάλι;
    3) Το αυτό με το παραπάνω κι αν η συμφωνία μου αυτή είναι με την πρώην εταιρεία μου από την οποία αποχώρησα οικειοθελώς και οριστικά (;).
    Έτσι δεν είναι;
    4) Κι αν ακόμα λοιπόν κάποιος από ηθικό καθήκον του κάνει ένα δωράκι (τόσα λεφτά θα έχει βγάλει πάνω στην τίμια - την αμιγώς δικηγορική, όχι την πολιτική - δουλειά του) για να του πει ευχαριστώ που έβγαλε τόσα λεφτά άκοπα, αυτός σίγουρα θα την αρνηθεί.
    Κι ας μιλάμε για μια απολύτως νόμιμη δωρεά. Κι αν ακόμα πληρωθεί ο νόμιμος φόρος δωρεάς. Έτσι;
    Και επειδή έτσι είναι σε όλα τα παραπάνω, ο καλός υπουργός μας λέει ότι όχι μόνο παραιτήθηκε της αμοιβής του, όχι μόνο δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναπάει πότε στην ίδια εταιρεία, αλλά και σε κάθε περίπτωση δεν έχει καμία συμφωνία για να πάρει μερίδιο αμοιβής ή ακόμα και ένα δωράκι για το ευχαριστώ.
    Όσο για το ότι έτυχε να είναι ο καθ' ύλην αρμόδιος για την υλοποίηση αυτών των συμφωνιών και την πληρωμή αρκετών χιλιάδων αν όχι εκατομμυρίων ευρώ δικηγορικών αμοιβών πρώην συνεργατών του, ε αυτό είναι προφανώς μια ατυχής σύμπτωση που τον εκθέτει αδίκως.
    Επειδή όπως είπα είμαι καλός άνθρωπος, τα πιστεύω όλα αυτά και ειλικρινά τον συμπονώ.
    Κουράγιο υπουργέ!

    Ο Παραβάτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανεξαρτήτως του τι συμβαίνει, η είδηση δείχνει την ατελείωτη σήψη αυτής της κοινωνίας

    Βγάζουν στο μεϊντάνι το χυδαίο τους εμπόρευμα- το προοδευτικό σίχαμα- και το πουλάνε δυο δεκάρες. Τόσο αξίζει το σιχαμερό προοδευτικό σαρκίο τους προφανώς

    Όλοι αυτοί άκουγαν προφανώς εκστασιασμένοι τον εαμοβούλγαρο τζαβέλα να τραγουδά το "έντιμε άνθρωπε κυρ-Παντελή" βρίζοντας "σκουλήκι άχρηστο" εκείνον τον επαγγελματία ο οποίος εν τούτοις επί 41 χρόνια ταΐζει το κηφηναριό

    Δόξα τω Θεώ: Βασανίστηκα πολύ για τον επιούσιο όλα αυτά τα χρόνια και θα βασανίζομαι για άλλα 25 ως να πάρω - αν πάρω (γιατί υπάρχουν οι κηφήνες)- σύνταξη

    Αλλά δεν πρόδωσα ποτέ τις Ιδέες μου.
    Έζησα ΓΙΑ αυτές και όχι ΑΠΟ αυτές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΩΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΜΑΜΟΥΘ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΛΑΓΚΑΡΝΤ!
      Του Γ. Γ.
      Χοντρό πονοκέφαλο θα δημιουργήσει στον Α. Σαμαρά η σημερινή αποκάλυψη που κάνει ο ΒΗΜΑτοδότης και φέρνει έμπιστο και στενό σύμβουλο του να βρίσκεται στην λίστα Λαγκάρντ με λογαριασμό πάνω από πέντε εκατομμύρια ευρώ, Το «Βήμα» δεν λέει τα πράγματα με το όνομα τους, αλλά εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο να μην το κάνουμε.
      Και αυτό το γεγονός έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί όταν είχε ρθεί αρχικά στην δημοσιότητα αυτό το θέμα, ο Α. Σαμαράς αρκέστηκε στις αστείες δικαιολογίες που πρόβαλε ένας «από τους πιο εχέμυθους, ικανούς και αποτελεσματικούς συνεργάτες του».

      Ας τα πιάσουμε όμως με την σειρά.

      Ο Ερβέ Φαλτσιανί ήταν αυτός που κατάφερε να βγάλει από ηλεκτρονικά συστήματα της τράπεζας HSBC γύρω στις 80.000 καρτέλες με καταθέτες. Οι 2.063 απ’ αυτές αποτέλεσαν τη Λίστα Λαγκάρντ.
      Μάλιστα ο Φαλτσιανί είχε δόσει συνέντευξη στον Κώστα Βαξεβάνη, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Hot Doc»” και ένα μικρό μέρος απ’ αυτή παραθέτουμε:

      Η Ελλάδα δεν ζήτησε όλα τα στοιχεία

      Η Ελλάδα είναι από τις χώρες που έχει να επιδείξει αρκετούς νόμους υπέρ των τραπεζών. Το σημαντικό όμως είναι άλλο. Η Ελλάδα όχι μόνο δεν ζήτησε τα στοιχεία από την εισαγγελία της Γαλλίας μέσω δικαστή συνδρομής, όχι μόνο παρεμπόδισε την παραλαβή τους από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών και έκρυψε μέσω Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλον ονόματα, αλλά δεν ζήτησε ποτέ τα πλήρη στοιχεία των συναλλαγών.

      Ό χαρακτηριστικά λέει ο Ερβέ Φαλτσιάνι «οι καρτέλες με τα ονόματα και τους λογαριασμούς που έχετε και εσείς στη διάθεσή σας είναι ένα μικρό κομμάτι των στοιχείων. Οι καρτέλες αυτές συνοδεύονται από στοιχεία με συναλλαγές, καταθέσεις, μεταφορές χρημάτων, εταιρίες που συνδέονται με πρόσωπα.

      Ένας λογαριασμός μπορεί να φαίνεται κλειστός ή αρνητικός και να έχει σχέση με λογαριασμό που έχει εκατομμύρια σε άλλη χώρα. Όλα αυτά υπάρχουν. Η διαδρομή του χρήματος. Η Ελλάδα μπορεί να τα πάρει, αλλά δεν το έχει κάνει».

      Στην λίστα Λαγκάρντ που έχει δει το φως της δημοσιότητας περιλαμβανόταν και του δικηγόρου Σταύρου Παπασταύρου του ανθρώπου που «ο κ. Σαμαράς του έχει αναθέσει κατά καιρούς ειδικές αποστολές» όπως αναφέρει περασμένο δημοσίευμα του «Βήματος»:

      «Εν μέσω της θητείας του ως διπλωματικού συμβούλου του κ. Σαμαρά, το όνομά του ενεπλάκη στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και συγκεκριμένα όταν εμφανιζόταν συνδιαχειριστής λογαριασμού 550 εκατ. δολαρίων.

      Από την πρώτη στιγμή ο Παπασταύρου έκανε λόγο για πόλεμο λάσπης από τον ΣΥΡΙΖΑ που τον κατηγόρησε για «πολιτικό αμοραλισμό» και τόνιζε ότι δεν είχε καμία σχέση με τον εν λόγω λογαριασμό και ότι η μόνη εμπλοκή του στη λίστα σχετίζεται με λογαριασμό 5,4 εκατ. δολαρίων πελάτη του. Οι εξηγήσεις του έγιναν αποδεκτές από τον κ. Σαμαρά και δεν επηρεάστηκε στο ελάχιστο η θέση του στο στενό πρωθυπουργικό σύστημα εξουσίας».

      Σήμερα όμως τα πράγματα γίνονται ξεκάθαρα, επιβεβαιώνοντας προηγούμενο δημοσίευμα ότι ο Σταύρος Παπασταύρου διαθέτει καταθέσεις ύψους 5.397.856 δολαρίων σε off shore εταιρία με έδρα το εξωτικό νησί Τορτόλα στην Καραϊβική.

      Η στήλη του «Βήματος» δεν ονοματίζει τον 47χρονο δικηγόρο, έμπιστο συνεργάτη του Α. Σαμαρά αλλά τον «φωτογραφίζει» κάνοντας λόγο για πολιτικό πρόσωπο, που βρίσκεται στην λίστα Λαγκάρντ με καταθέσεις στον λογαριασμό του που ξεπερνούν τα 5 εκατ. ευρώ. Το συγκεκριμένο πρόσωπο δεν έχει αποσυρθεί από την πολιτική εξακολουθώντας ατύπως να συμβουλεύει πολιτικό κόμμα, ενώ διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην προηγούμενη κυβέρνηση.

      Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι αποδείχθηκε μετά από έρευνα πως ο συγκεκριμένος πολιτικός δεν ήταν απλώς ο διαχειριστής του λογαριασμού αλλά ο δικαιούχος. Μέχρι σήμερα εμφανιζόταν ως πληρεξούσιος.
      Η υπόθεση αποκαλύφθηκε από ξένο ειδησεογραφικό πρακτορείο, δύο δημοσιογράφοι του οποίο επισκέφτηκαν την περασμένη εβδομάδα το ΣΔΟΕ. Οι δημοσιογράφοι είχαν συνάντηση με τους οικονομικούς εισαγγελείς και τους πληροφόρησαν ότι συνομίλησαν με τον Ερβέ Φαλτσιανί, ο οποίος έδωσε τα στοιχεία για το εν λόγω πολιτικό πρόσωπο

      Διαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ