Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΕΙΝΑΙ Ο "ΤΙΓΡΗΣ"

3 σχόλια:


  1. Συμφωνία με τη Ρωσία για δάνειο 5 δις
    01/04/2015 07:00

    Η επίσκεψη την 8η Απριλίου του Έλληνα πρωθυπουργού στη Μόσχα θα είναι πανηγυρική καθώς θα επικυρώσει την οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα.

    Όπως αναφέρει το αμερικανικό κανάλι CNABC, η Ρωσία ήλθε σε αρχική συμφωνία με την Ελλάδα για παροχή οικονομικής βοήθειας ύψους 5 δις ευρώ.

    Από την πλευρά της Ρωσίας έγινε γνωστό ότι πάντοτε επιθυμούσε να προσφέρει στην Ελλάδα χρήματα, όμως η χώρα ήταν κολλημένη στη βοήθεια από τις χώρες-μέλη της Ευρωζώνης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο - αλλά όλα αυτά ίσχυαν πριν η χώρα φλερτάρει με τη χρεοκοπία.

    Η επίσκεψη Λαφαζάνη ήταν καθοριστική για την επίτευξη της συμφωνίας, η οποία συνοδεύεται τόσο με εμβάθυνση της συνεργασίας στο ενεργειακό πεδίο, όσο και με «σπάσιμο» του εμπάργκο για την Ελλάδα, με αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες τόνοι οπωροκηπευτικών να διοχετευθούν στη ρώσικη αγορά.

    Λαμβάνοντας υπόψη τα τωρινά δεδομένα, η Ελλάδα αναμένει να λάβει πρώτη δόση ύψους 2 δις ευρώ πριν το Πάσχα, καθώς προβλεπόταν ότι θα ξέμενε από χρήματα μέχρι τις 20 Απριλίου.

    Η πίεση είχε αυξηθεί ασφυκτικά για την Αθήνα από τους Θεσμούς προκειμένου να παρουσιάσει μια αξιόπιστη λίστα μεταρρυθμίσεων, ώστε να απελευθερωθούν τα κεφάλαια της τελευταίας δόσης, ύψους περίπου 7 δισ. ευρώ.

    Η ενεργοποίηση της συμφωνίας με τη Μόσχα, αναμένεται να δώσει την ευκαιρία στην ελληνική Κυβέρνηση, να σκληρύνει τη στάση της έναντι των εταίρων και να επιβάλει τους όρους της.

    Κι αυτό διότι η λίστα που παρουσιάστηκε δεν φαίνεται να ικανοποίησε τους πιστωτές, με αποτέλεσμα η βοήθεια από τους «Θεσμούς» να παραμένει κλειδωμένη. Η Ελλάδα δεν βασίζεται πια στην τελευταία δόση του προγράμματος διάσωσης, καθώς μέσα στον Απρίλιο πρέπει να προχωρήσει σε μια σειρά από αποπληρωμές, με πρώτη στις 9 Απριλίου προς το ΔΝΤ. Παράλληλα, ο χρόνος εκπνέει και για το πρόγραμμα διάσωσης, το οποίο επεκτάθηκε τον Φεβρουάριο για τέσσερις μήνες.

    Σε αυτό το πλαίσιο, η επίσκεψη την 8η Απριλίου του Έλληνα πρωθυπουργού στη Μόσχα θα είναι πανηγυρική καθώς θα επικυρώσει την οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα.

    Σημειώνεται ότι τον Ιανουάριο, λίγο μετά την εκλογή του Αλ. Τσίπρα, σε δηλώσεις του στο CNABC ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών είχε αναφέρει ότι η Ρωσία θα σκεφτόταν να παράσχει οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι δεν έγινε δεκτή.

    Ο Zolt Charvas, μέλος της ευρωπαϊκής δεξαμενής σκέψης Brudegel, επισημαίνει σε τηλεφωνική συνέντευξή του στο αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο ότι αν η Ελλάδα πάρει τελικά από τη Ρωσία τα χρήματα, αυτό θα έχει ευρείας κλίμακας συνέπειες. Καταλήγει εκτιμώντας ότι «αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερη έλλειψη εμπιστοσύνης μεταξύ της Ελλάδας και των Ευρωπαίων εταίρων της».

    Η ελληνική Κυβέρνηση όμως έχει συνδέσει την οικονομική βοήθεια με τα γεωστρατηγικά πλεονεκτήματα της χώρας και πάνω στον άξονα αυτό, προσδοκά και την εκταμίευση της δόσης από τους Θεσμούς.

    Με πέντε συν επτά δις, οι του οικονομικού επιτελείου εκτιμούν ότι το δημοσιονομικό κενό θα καλυφθεί και η εκτέλεση του προϋπολογισμού δεν θα παρουσιάσει περαιτέρω προβλήματα.
    ΠΙΝΟΚΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και μετα ηρθε η ανοιξη.μην ξεχναμε οτι ειναι πρωταπριλια.γιαυτο μην "μασατε".
    κ.πινοκιο χρονια σας πολλα για την ονοματικη σας εορτη που παραπεμπει στην ημερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και ο Μεγκλας θα κάνει το ίδιο με τον Γαζωρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ