Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

ΑΥΤΗ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

στην υπόθεση Ρωμανού. Λέει συγκεκριμένα: «Θελω να δω το Νίκο Ρωμανό ξανά όρθιο, γερό.Θελω να φτάσει και 30, και 40, και 50, και 80 χρονών. Να σπουδάσει, και να ζήσει με όποιο τρόπο νομίζει. Η εκδικητική τροπολογία και η αντιμετώπιση της απεργίας πείνας του από τους κρατούντες αποκαλύπτουν σκοπιμότητες και σχεδιασμούς σε βάρος των φυλακισμένων και όλων των υποψήφιων για τα κελιά και αποτελούν πλήγμα στην ίδια την έννοια της δικαιοσύνης. Η ζωή ενός συνειδητού αναρχικού δεν μπορεί να αφήνεται στα κρύα ως φαίνεται χέρια του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Πρωθυπουργού, και του Υπουργού Δικαιοσύνης. Στο παρά πέντε του θανάτου μετράει η στάση των συντρόφων του, αυτών που ο Ρωμανός υπολογίζει περισσότερο από όλους. Οι περήφανοι για το σθένος του, για την απόφασή του να αγωνιστεί για λογαριασμό πολλών κρατουμένων, οι ίδιοι του οι σύντροφοι ας μην του ζητούν πια τίποτε περισσότερο από το να μείνει ζωντανός. Ας μη νικήσει πάλι ο θάνατος. Δεν αντέχεται. Αυτό είναι το ζητούμενο και της πλατειάς αλληλεγγύης στον αγώνα του. Κύριε Υπουργέ της Δικαιοσύνης έχετε στη δικαιοδοσία σας τη λειτουργεία των φυλακών και στην ευθύνη σας τις ζωές των εγκλείστων. Τι νόημα, τι αξία θα έχει η τροπολογία σας εαν η ισχύς της εγκαινιαστεί με εναν θάνατο; Κάντε ενα βήμα πίσω, το βήμα που θα κρατήσει ζωντανό το Νίκο Ρωμανό, ετών 21. Όλα τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα.» Ιωάννα Καρυστιάνη Πηγή: www.lifo.gr


 ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΡΧΟΠΑΛΙΟΓΡΙΑ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ , OI ΣΥΝΙΣΤΩΣΕΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ
  


Με σημείωμά της στο σάιτ Hit & Run, η δημοφιλής συγγραφέας παρεμβαίνει στην υπόθεση Ρωμανού. 

Λέει συγκεκριμένα: «Θελω να δω το Νίκο Ρωμανό ξανά όρθιο, γερό.Θελω να φτάσει και 30, και 40, και 50, και 80 χρονών. Να σπουδάσει, και να ζήσει με όποιο τρόπο νομίζει. Η εκδικητική τροπολογία και η αντιμετώπιση της απεργίας πείνας του από τους κρατούντες αποκαλύπτουν σκοπιμότητες και σχεδιασμούς σε βάρος των φυλακισμένων και όλων των υποψήφιων για τα κελιά και αποτελούν πλήγμα στην ίδια την έννοια της δικαιοσύνης. 

Η ζωή ενός συνειδητού αναρχικού δεν μπορεί να αφήνεται στα κρύα ως φαίνεται χέρια του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Πρωθυπουργού, και του Υπουργού Δικαιοσύνης. Στο παρά πέντε του θανάτου μετράει η στάση των συντρόφων του, αυτών που ο Ρωμανός υπολογίζει περισσότερο από όλους. 

Οι περήφανοι για το σθένος του, για την απόφασή του να αγωνιστεί για λογαριασμό πολλών κρατουμένων, οι ίδιοι του οι σύντροφοι ας μην του ζητούν πια τίποτε περισσότερο από το να μείνει ζωντανός. Ας μη νικήσει πάλι ο θάνατος. Δεν αντέχεται. Αυτό είναι το ζητούμενο και της πλατειάς αλληλεγγύης στον αγώνα του. Κύριε Υπουργέ της Δικαιοσύνης έχετε στη δικαιοδοσία σας τη λειτουργεία των φυλακών και στην ευθύνη σας τις ζωές των εγκλείστων. 

Τι νόημα, τι αξία θα έχει η τροπολογία σας εαν η ισχύς της εγκαινιαστεί με εναν θάνατο; Κάντε ενα βήμα πίσω, το βήμα που θα κρατήσει ζωντανό το Νίκο Ρωμανό, ετών 21. Όλα τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα.» 

Ιωάννα Καρυστιάνη 

Πηγή: www.lifo.gr

 

3 σχόλια:

  1. Ιακχε κόψε τις μαλακίες , με τέτοιες αναρτήσεις βοηθάς ( χωρίς να το θέλεις ) τους εχθρούς της πατρίδας ( ντόπιους και ξένους ) .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το σχέδιο του Αλέξη είναι να φτάσουμε στις 27/2 χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Αυτό θα έχει ως συνέπεια από 1/3 να έχουμε black out με ότι αυτό συνεπάγεται. Με την κατάλληλη επικοινωνιακή διαχείριση (που μέχρι τώρα του βγαίνει) θα περάσει στον λαό (που μέχρι τώρα το τρώει) ότι πλέον είναι μάταιο να αντιπαρατίθεται με αμετάπιστους "δανειστές/δυνάστες" και για να αποφύγει η χώρα έναν "στραγκαλισμό" είναι προτιμότερο να γίνει δεκτή μια "τεχνική παράταση" με σκοπό να πεισθούν οι ξεροκέφαλοι. Θα προσπαθήσει δηλαδή να παρουσιάσει σαν σωτηρία αυτή την απόφαση/μεταστροφή, καταγγέλοντας παράλληλα ότι εάν η προηγούμενη Κυβέρνηση είχε ζητήσει και λάβει παράταση μέχρι τον Ιούνιο, αυτό δεν θα ήταν απαραίτητο.

    Σε πρώτο χρόνο θα πάμε πίσω τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι, αντί να περάσουμε στην επόμενη φάση από 1/3 και πέραν αυτού - το σπουδαιότερο - θα πρέπει να αποκατασταθεί η σχέση εμπιστοσύνης και αμοιβαίας κατανόησης με τους θεσμικούς παράγοντες. Διότι ξέχωρα από τα υπόλοιπα χαρακτηρισμοί, δηλώσεις και κραυγές του τύπου "Ολαντρέου", "Go back κ. Μέρκελ", "το σχέδιο Ντράγκι είναι ανοησία" έχουν πάντα τον αντίκτυπό τους. Όπως και οι διαρροές συνομιλιών, ανεπίσημων επαφών και non-paper.

    Σε κάθε περίπτωση πρέπει να συμμαζευτούν οι "Μαγκάιβερ" που χειρίζονται με τέτοιο τρόπο μείζονα ζητήματα. Κάποτε ακούσαμε "Καλό κουράγιο" και κάναμε, ίσως και περισσότερο απ' ότι μας αναλογούσε. Δεν έχει όμως κανένας το δικαίωμα με τις επιλογές του να μας οδηγήσει σε κατάσταση λύπησης. Δεν έχει τέτοια εντολή. Αξιοπρέπεια είναι να μπορείς να βρεις δουλειά, να αναβαθμίζεις την παιδεία, την περίθαλψη, την κοινωνική πρόνοια. Εάν σε αυτούς τους τομείς το αποτέλεσμα που θα προκύψει είναι να κάνουμε βήματα πίσω, τότε οι "ανάσες αξιοπρέπειας" θα στραφούν άρδην κατά αυτών που σήμερα επικαλούνται τη λαϊκή συμπαράσταση.

    Υ.Γ. Αλήθεια χθες πόσοι συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για αυτά που μεταφέρει ο Ελληνόφωνας 1.11 ένα έχω να του πω :
      ξύσε @ρχίδια ...

      TERRIS XRYSOS

      Διαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ