Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

ΔΗΜΑΡΧΕΥΩΝ ΑΝΕΛΑΒΕ Ο ΙΣΜΑΗΛ ΓΚΟΤΣΗΣ ;

ΕΠΙΑΣΑΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜOYSTAFAS και ISMAHL ...
 

Μια περίεργη σύναντηση στο γραφείο του Δημάρχου με ομάδα επαγγελματιών εστίασης πραγματοποιήθηκε "εν κρυπτώ" μεσούσης της προεκλογικούς περιόδου με τον Δήμαρχο και τον 8ο Αντιδήμαρχο προσφάτως προσχωρήσαντα  στον συνδυασμό των Μουσταφάδων. Τις σχετικές φωτογραφίες ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο FaceBook o Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σώτος Κοτσαμπάς.



Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε , τι ειπώθηκε , τι συμφωνήθηκε και τι "τάχθηκε"  στην ύποπτη αυτή "κλειστή" συνάντηση , το μόνο έγινε αντιληπτό  και εμφανές από τις φωτό είναι το γεγονός ότι ο "μουσαφίρης" Ισμαήλ "καπέλωσε" τον ΜOYSTAFA στις συζητήσεις ...  

EYE OF THE TIGER ...

KOTSABAS vs MEGLAS 
 "ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΫΜΟ ΤΩΝ ΜΠΑΤΑΧΤΣΗΔΩΝ"



Σέρρες 30/4/14
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΕΖΑΝΤΕΣ –ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ-ΧΕΙΡΑΨΙΕΣ-
ΚΑΙ ΦΡΟΥ ΦΡΟΥ


Τις τελευταίες μέρες είδαν το φως της δημοσιότητας σε περιοδικά, εφημερίδες και sait  ανακοινώσεις του Επιμελητήριου Σερρών και φωτογραφίες από συνάντηση με τον Υπουργό κ Μιχελάκη  έχοντας πομπώδεις τίτλους « Έπιασαν τόπο οι συνεχείς προσπάθειες και παρεμβάσεις του Επιμελητήριου Σερρών»

ΟΧΙ κύριοι του Επιμελητηρίου αυτό είναι ένα μεγάλο ΨΕΜΑ.


Ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΣΣ κ Κοτσαμπάς το Σωματείο Εστιατόρων, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατόρων , ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ και η ΚΕΔ με συνεχείς προσπάθειες επισκέψεις στην Αθήνα, πιέσεις επαφές με Βουλευτές της επιτροπής προώθηση τροπολογίας με την κ Γιαταγάννα και συνεχή ενημέρωση στον Υπουργό προσπαθήσαμε να περάσουμε την θέση ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΥΝΟΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ.


Αυτό τελικά δεν έγινε. Οι ρυθμίσεις που πέρασε το Υπουργείο δεν είναι σε αυτή την κατεύθυνση δεν είναι αυτό που ΖΗΤΟΥΣΑΝ οι επαγγελματίες. Τα πρόστιμα οι προσαυξήσεις και οι τόκοι είναι αυτά όπως ξέρετε που τριπλασιάζουν το ποσό.


Βλέπουμε λοιπόν το Υπουργείο και ο κος Μιχελάκης βρήκε πρόθυμους ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ και χειροκροτητές το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΣΕΡΡΩΝ για να περάσει με ανακοινώσεις τις «νέες ρυθμίσεις» αφού το Επιμελητήριο Σερρών τις υιοθετεί  και πανηγυρίζει. Έτσι μετατρέπεται ο ρόλος του σε γραφείο τύπου του Υπουργού των εσωτερικών κ Μιχελάκη.


Η ΟΕΒΕΣΣ και οι επαγγελματίες πιστεύουμε ότι τουλάχιστον θα έπρεπε το Επιμελητήριο να έρθει σε επαφή με τους άμεσα ενδιαφερόμενους φορείς ( σωματεία- ΟΕΒΕΣΣ) να ρωτήσει, αν δεν γνωρίζει, αν ΤΕΛΙΚΑ αυτές οι ρυθμίσεις είναι αυτό που πραγματικά ζητούσαν οι επαγγελματίες.


Για μια ακόμη φορά …………………… ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ



 Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

Σωτήριος Κοτσαμπάς

TVS ΤΟDAY : TO ΠΡΩΤΟ DEBATE "ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ"

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 10:00 Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ 


ΚΑΡΥΔΑΣ - ΚΟΤΡΩΝΗΣ - ΜΗΛΙΔΗΣ - ΦΩΤΙΑΔΗΣ - ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ , " ΟΙ ΜΟΝΟΜΑΧΟΙ "

ΝΙΚΟΛΤΣΟ , ΓΙΑΤΙ ΧΑΘΗΚΑΤΕ ;

"ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΩΚΡΑΤΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΤΥ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΜΑΣ ;" 


ΚΟΤΡΩΝΗΣ : " Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΩΝ ΒΛΑΧΟΔΗΜΑΡΧΩΝ "




 Συνέντευξη του υποψηφίου δημάρχου Σερρών Παναγιώτη Κοτρώνη στον Δημήτρη Νάτσιο 

 H  «ΔΙΑΒΑΣΗ ΠΕΖΩΝ» εκφράζει το νέο, την αυθεντική εναλλακτική λύση στο Δήμο Σερρών, κόντρα στο παλιό και δοκιμασμένο που απέτυχε στο παρελθόν, τονίζει μεταξύ άλλων ο υποψήφιος δήμαρχος Σερρών και επικεφαλής της «Διάβασης Πεζών» Παναγιώτης Κοτρώνης. Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο «Σ.Θ.» βαθμολογεί τη δημοτική αρχή του Πέτρου Άγγελίδη κάτω από τη βάση, στηλιτεύει την τακτική των πολιτικών μεταγραφών που ακολούθησαν οι συνυποψήφιοί του και αναφέρει τις δύο κεντρικές προτεραιότητες του συνδυασμού του, αν το εκλογικό σώμα αναθέσει με την ψήφο του να αναλάβει τα ηνία του Δήμου. Στο ερώτημα ποιόν θα στηρίξει ο συνδυασμός του στο Β’ γύρο απαντά: τη «Διάβαση Πεζών».

 ΕΡ: Στην κλίμακα 1-10 τι βαθμό θα βάζατε στον δήμαρχο Πέτρο Αγγελίδη;

 Λόγω της καταστροφής του αυτοκινητοδρομίου, της τακτικής της «κωλοτούμπας» και των πολλών ρουσφετιών ο κόσμος βάζει στον Πέτρο Αγγελίδη βαθμό πολύ κάτω από τη βάση. Συμφωνώ απόλυτα με την κοινή γνώμη.

ΕΡ: Τι είναι αυτό στην θητεία Αγγελίδη που θεωρείτε θετικό; Και ποιο το πλέον αρνητικό;

  Η ανακαίνιση του ιστορικού «ΟΡΦΕΑ», είναι το πιο θετικό στοιχείο της θητείας του Δημάρχου, ωστόσο, διευκρινίζω ότι η εκτίμησή μου αυτή αφορά μόνο στην ανακαίνιση και τίποτα άλλο που έχει σχέση με τη λειτουργία του.
Το πλέον αρνητικό; Τι να πρωτοαναφέρει κανείς; Το πιο αρνητικό με μικρή διαφορά από την καταστροφή του αυτοκινητοδρομίου, είναι η ανάδειξη του προσωρινού αναδόχου που αφορά στην κατασκευή και λειτουργία της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στο Παλαιόκαστρο.
Τεράστιο και μάλιστα, διπλό «έγκλημα», οικονομικό και περιβαλλοντικό. Οικονομικό γιατί οι Σερραίοι θα επιβαρυνθούν με υπέρογκα ποσά για 25 χρόνια, χωρίς να απολαμβάνουν κάτι περισσότερο από αυτό που γινόταν μέχρι σήμερα, δηλαδή την αποκομιδή των σκουπιδιών τους. Αυτό θα μπορούσε να το κάνει ο δήμος δημιουργώντας θέσεις εργασίας, με διαλογή στην πηγή, κομποστοποίηση, αποκέντρωση, ακολουθώντας δηλαδή το δικό μας μοντέλο που είναι και η σύγχρονη πρόταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ταυτόχρονα όμως η επιλογή του Πέτρου Αγγελίδη μας οδηγεί σε μία τεράστια μόλυνση του περιβάλλοντος που επηρεάζει τον αέρα που αναπνέουμε, αλλά και τον υδροφόρο ορίζοντα. Μόνος κερδισμένος; Μα ποιος άλλος, ο κ.Κόκκαλης, που μέχρι στιγμής είναι ο προσωρινός ανάδοχος. Μοναδική ελπίδα να αποδράσουμε ως δήμος και ως δημότες, είναι να αλλάξουν οι αυτοδιοικητικοί συσχετισμοί σε δήμο Σερρών και Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στις επερχόμενες εκλογές.

 ΕΡ:Αν έπρεπε να θέσετε δύο και μόνο προτεραιότητες για το δήμο Σερρών, ποιες θα ήταν αυτές;

Εδώ δεν έχουμε κανέναν ενδοιασμό:

- Η δημιουργία και απόδοση σε λειτουργία στους Σερραίους δημότες του Κεντρικού Πάρκου χωρίς αστερίσκους

- Η άμεση μετατροπή των τριών πρώην στρατοπέδων σε θεματικά πάρκα. Πολιτισμού, Αθλητισμού και Κοινωνικής Πρόνοιας.

 ΕΡ: Μέχρι σήμερα είχατε χτίσει ένα έντονα αυτοδιοικητικό προφίλ, καταφέρνοντας να έχετε απήχηση και σε κεντρώους ή και δεξιούς ακόμα ψηφοφόρους. Θεωρείτε ότι η στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στη “διάβαση πεζών” θα την βοηθήσει στις εκλογές ή θα βλάψει το προφίλ που με επιμέλεια δημιουργήσατε;

 Κατ’ αρχάς, σας ευχαριστώ που δέχεστε ότι το προφίλ μου είναι κατ’ εξοχήν αυτοδιοικητικό.
Πράγματι αυτή είναι η επιδίωξη η δική μου και της συντριπτικής πλειοψηφίας της δημοτικής μας κίνησης. Σε καμία περίπτωση όμως δεν είμαστε και δεν είμαι απολίτικος. Παίρνουμε θέση σε γενικότερα πολιτικά ζητήματα, ταυτόχρονα όμως είμαστε στο πλευρό των συνδημοτών μας σε όλα τα καθημερινά τους προβλήματα, όπως είναι η παράνομη κοπή ενός δέντρου μέσα στην πόλη, το σπάσιμο ενός αγωγού της ΔΕΥΑΣ, η παράνομη είσπραξη για το αποχετευτικό από τους κατοίκους Σκουτάρεως – Κ. Μητρούση, η ανεξέλεγκτη κατάληψη δημόσιων χώρων από τους καταστηματάρχες με τραπεζοκαθίσματα, η έλλειψη καθαριότητας στους δρόμους της πόλης, η εγκατάλειψη των χωριών και μία σειρά θεμάτων που έως σήμερα ήταν κρυμμένα κάτω από το χαλί. Τη «διάβαση πεζών» στηρίζει επίσης, η ΔΗΜΑΡ και ενδεχομένως οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ – ΠΡΑΣΙΝΟΙ. Έχουν κάθε δικαίωμα να δώσουν στήριξη και ΟΧΙ ΧΡΙΣΜΑ όλα τα κόμματα, εκτός Χρυσής Αυγής. Εμείς επιλέγουμε και όχι τα κόμματα για εμάς. Η αυτονομία μας από τα κόμματα είναι δεδομένη, έχουμε τη δική μας λειτουργία τα δικά μας εκλεγμένα όργανα, συνεπώς κανένα κόμμα δεν μπορεί να μας κάνει ούτε καλό ούτε κακό

 ΕΡ: H μη συμμετοχή του Αθανάσιου Μπόικου θα αφαιρέσει δυναμική από τον συνδυασμό της «διάβασης πεζών»;

  Η απόφαση του κάθε μέλους της κίνησης είναι σεβαστή, όσο για το αν προσθέσει ή αφαιρέσει δυναμική, θα φανεί σύντομα από το αποτέλεσμα των εκλογών.


 ΕΡ: Ποιος είναι ο εφικτός στόχος της «διάβασης πεζών»  στις εκλογές του Μαΐου; Να διευρύνει την εκλογική της δύναμη και σε ποιο βαθμό πιστεύεται ότι είναι εφικτό αυτό, δεδομένου ότι εμφανίζονται οι τρεις υποψηφιότητες των Αγγελίδη, Μηλίδη, Φωτιάδη;
  Ο στόχος είναι ένας και μοναδικός. Να αλλάξουμε μαζί με τον κόσμο το πολιτικό κατεστημένο του Δήμου μας. Να αποδεσμεύσουμε την πόλη μας και τα χωριά μας από τα συμφέροντα των προηγούμενων ετών. Η διεύρυνση επετεύχθη στις προηγούμενες εκλογές. Σε αυτές που έρχονται ο απολύτως εφικτός στόχος είναι να αναλάβουν άνθρωποι καθαροί, έντιμοι, άφθαρτοι, ενημερωμένοι, με φρέσκες ιδέες και πολύ δράση. Μαζί με τον κόσμο αυτό θα το πετύχουμε.

 ΕΡ: Θεωρείτε τις υπόλοιπες παρατάξεις ότι μπορούν να εκφράσουν κάτι διαφορετικό από τη σημερινή δημοτική αρχή;

 Μπορεί το χθες, το παλιό να εκφράσει το φρέσκο, το νέο, το καθαρό; Ήδη οι αναγνώστες έχουν απαντήσει. Θέλω να είμαι ειλικρινής, όλες αποτελούν δυνάμεις του παρελθόντος, έχουν δοκιμαστεί και έχουν αποτύχει. Οι νέοι άνθρωποι απαιτούν αλλαγή σελίδας, ουσιαστική και όχι μία τυπική εναλλαγή. Αυτό μπορεί να το προσφέρει μόνο η  «διάβαση πεζών».

 ΕΡ: Γιατί πιστεύετε οι πολίτες δεν συμμετέχουν στα κοινά;

Διαφωνώ. Οι πολίτες συμμετέχουν. Είναι ενεργοί και έχουν άποψη. Αν με ρωτάτε όμως, γιατί κάποιοι δεν προσέρχονται στις κάλπες, σας απαντώ ευθέως: εξαιτίας των πολιτικών. Βγαίνουν προεκλογικά οι υποψήφιοι δήμαρχοι και εμφανίζουν ένα πρόγραμμα. Την ίδια στιγμή έχουν και ένα δεύτερο, κρυφό. Τελικά, εφαρμόζουν το δεύτερο, εξυπηρετούν συμφέροντα και δεν δίνουν το δικαίωμα στον κόσμο να εκφραστεί, να διαφωνήσει. Οι πολίτες δεν δίνουν λευκές επιταγές. Αυτό έχουν σιχαθεί. Εμείς αυτό το αλλάζουμε μαζί με του δημότες.

 ΕΡ: Γιατί δεν κάνατε «μεταγραφές» υποψηφίων, όπως οι υπόλοιπες παρατάξεις;

Εμείς δεν εξυπηρετούμε τη ματαιοδοξία κανενός. Δεν μπαίνουμε σε γλοιώδεις διαδικασίες πολιτικών συμφερόντων. Είμαστε εδώ για τον καθένα που θέλει πραγματικά να προσφέρει από όπου και αν προέρχεται, χωρίς όμως ανταλλάγματα και συμφωνίες. Ακριβώς όπως κάνουν οι πολίτες καθημερινά.

 ΕΡ: Ποιον θα στηρίξετε την δεύτερη Κυριακή, αν δεν προκριθεί η «ΔΙΑΒΑΣΗ ΠΕΖΩΝ»;

Την πρώτη και την δεύτερη Κυριακή στηρίζουμε αυτό που επιθυμούν και οι Δημότες. Την αλλαγή των πραγμάτων από ανθρώπους καθαρούς χωρίς κρυφά προγράμματα, τη «ΔΙΑΒΑΣΗ ΠΕΖΩΝ».

ΑΝΟΗΣΙΑ ή ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ ;

     " ΠΟΘΕΝ ΑΡΞΟΜΑΙ ΘΡΗΝΩΝ "
  ΜΩΡΕ ΤΙ ΑΣΤΡΟΠΕΛΕΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΤΑ ;

Συνάντηση με τον Προϊστάμενο του ΟΑΕΕ Σερρών κ. Αστέριο Λιόρα είχαν ο Πρόεδρος της Ο.Ε.Β.Ε.Σ.Σ κ. Σωτήριος Κοτσαμπάς, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ν. Σερρών κ. Ιωάννης Μπαλίτης, ο Πρόεδρος του Σωματείου Μεταλλικών κατασκευών “Ο Ήφαιστος” κ. Σπύρος Δημητριάδης και ο Δικηγόρος αλλά και Πρόρδρος της "ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ" κ Αλέξανδρος Χατζηδημητρίου την Παρασκευή, 25 Απριλίου.
Το κεντρικό θέμα συζητήσεως των τριών φορέων ήταν η θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας σε επιχειρηματίες μέλη που οφείλουν στον ΟΑΕΕ έπειτα από απόφαση του Δικαστηρίου της Πάτρας (ομαδική αγωγή 96 επιχειρηματιών).
Ο προϊστάμενος του ΟΑΕΕ ανέφερε ότι δεν δύναται να προχωρήσει σε καμία ενέργεια, αφού δεν έχει λάβει ακόμη την σχετική εγκύκλιο από τα κεντρικά του ΟΑΕΕ στην Αθήνα, η οποία εγκύκλιος όταν προσκομιστεί στους κατά τόπους ΟΑΕΕ είναι πολύ πιθανόν να αναφέρει ότι μπορούν οι επιχειρηματίες που οφείλουν στον ΟΑΕΕ για τα έτη 2011 ,2012 και 2013 να θεωρούν τα βιβλιάρια υγείας.
Η απάντηση που έλαβαν οι τρεις φορείς από τον προϊστάμενο δεν τους κάλυψε, αφού μέλημα τους είναι να μπορούν να θεωρούν τα βιβλιάρια υγείας οι επιχειρηματίες που οφείλουν στον ΟΑΕΕ από το 2007 έως και σήμερα. Από την χρονιά δηλαδή που ξεκίνησε η οικονομική κρίση στην χώρα μας.
Διαβεβαίωσαν ότι θα ασκήσουν πιέσεις και θα αντιδράσουν αναλόγως εάν δεν ικανοποιηθεί το αίτημα χιλιάδων επιχειρηματιών.
 ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΘΕΙΟΣ ΒΡΑΣΙΔΑΣ ...
  " Ω τι κατάπτωσις !!! Πόθεν ΄αρξομαι θρηνών;" Διάβασαν στα blogs για την απόφαση του δικαστηρίου της Πατρας και έσπευσαν να την εκμεταλλευτούν επικοινωνιακά αλλά τελικά ρεζιλεύτικαν οι εκπρόσωποι τωνν θεσμικών φορέων της πόλης.  Και εντάξει ο Προέδρος της Ομοσπονδίας , ψητοπώλης είναι το παληκάρι ... ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου είναι "περιωρισμένης ευθύνης επί του θέματος", βιοτέχνης είναι ο άνθρωπος , δεν είναι κακό ,  αλλά ο Πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας που είναι και δικηγόρος επιτρέπεται να συμματάσχει σε αυτή την ηλιθιότητα ; Είναι ποτέ δυνατόν ένας Προϊσταμενος Επαρχιακού Γραφείου του ΟΑΕΕ χωρίς Εγκύκλιο της Κεντρικής Διοίκησης του Οργανισμού να εφαρμόσει μια δικαστική απόφαση που αφορά μόνο 96 συγκεκριμνένους ασφαλισμένους  
Κατάλαβα σε τι χέρια έπεσε η Συνεταιριστική Τράπεζα Σερρών  .... 
Πάντως ανηψιέ μου , δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν εν προκειμένω :   "ή οι άνθρωποι είναι όντως ηλίθιοι ή θεωρούν εαυτούς πανέξυπνους και τους Σερραίους επαγγελματίες ηλίθιους"

ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΣ ΜΕ ΧΡΕΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ 10.000 ΕΥΡΩ !!!!

... ΚΑΙ "ΠΑΡΑ ΤΡΙΧΑ" ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ 
ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΛΙΔΗ !!! 


ΤΟ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΗΘΟΣ ...




" Αγαπητοί μου Σερραίοι κρατήστε τα λόγια του Ισοκράτη  και  όταν φθάσετε στην κάλπη φροντίστε να επιλέξτε  ανθρώπους με ήθος , γνώση και συνέπεια  που να αντικατοπτρίζουν το δικό σας ήθος δίοτι σε αυτήν την θητεία... τα λεφτά θα είναι πολλά "

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

O ΘΕΙΟΣ ΒΡΑΣΙΔΑΣ ΘΥΜΑΤΑΙ ...


Η ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΔΩΝ ...






"Μια σπάνια ιστορική φωτογραφία ... Αλέκος , Αχιλλέας , Κωνσταντίνος και Γραμμένος Καραμανλής" 


     " Οι επίγονοι όμως δεν ... δεν τόχουν ..."

Το επώνυμο Καραμανλής αναφέρεται συνήθως σε πολιτική οικογένεια της Ελλάδας:


  • Φωτεινή Καραμανλή, επιχειρηματίας και κόρη του Αχιλλέα
  • Κώστας Καραμανλής, επιχειρηματίας και γιος του Αχιλλέα
  • Αλέξανδρος Καραμανλής, γιος του Κωνσταντίνου
  • Αλίκη Καραμανλή, κόρη του Κωνσταντίνου
  • Γιάννης Ψάρρης, γιος της Αθηνάς Καραμανλή

  • Φωτεινή Ψάρρη, δικηγόρος και κόρη της Αθηνάς Καραμανλή


ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ "ΠΑΝΕ ΠΑΚΕΤΟ ..."

ΩΣ ΤΡΙΑΔΑ ΚΑΙ ΑΝΑ ΔΥΑΔΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΥΙΟ ΝΥΧΤΟΠΑΤΗ

ΑΠΟΣΥΝΤOΝIΣΕ ΤΟΥΣ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ "Ο ΙΑΚΧΟΣ"

ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΘΗΚΕ "ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ του IAKXOY:


o iakxos: ΠΟΙΟΙ ΠΑΓΙΔΕΥΣΑΝ ΤΟΝ ΠΟΡΦΗΡΟΦΕΝΝΗΤΟ ;:       ΑΡΙΣΤΟΤΕΧΝΙΚΟ ΤΟ ΣΤΗΣΙΜΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ...ΔΙΑΡΟΗ   .   ΣΤΗΡΙΞΗ  ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΖΗΤΑ Ο ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΕΑΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΟ Β' ΓΥΡΟ !!! ...

Και ιδού η αντίδραση  του blog των συνεργατών του πολιτικού γραφείου της βουλευτίνας , τα γνωστά "μπουρσούκια" :  
 

ΑΡΧΙΣΑΝ  ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ "ΤΟ ΓΛΥΨΙΜΟ" ΣΤΟΝ ΠΡΟΦΥΡΟΓΕΝΝΗΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΟ ΣΤΗΣΙΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΡΡΟΗ
  
Ενώ το δημοσίευμα του ΣΕΡΡΑΪΚΟΥ ΘΑΡΡΟΥΣ δεν διαψεύσθηκε επίσημα , την σκυτάλη πήραν "τα μπουρσούκια" και ανακάλυψαν "τυχαία συνάντηση στο πόδι" του Καραμήτρου με τον Πορφυρογέννητο στην Συνεταιριστική Τράπεζα , όπου ο τελευταίος λοιδορείται ότι πήγε "για να ζητιανεύει ψήφους"

Αλήθεια ο Πορφυρογέννητος γιατί πήγε εκεί; Δεν πιστεύω για να αγοράσει συνετεριστικές μερίδες της Τραπεζας ...

 Αφού θυμήθηκαν "τα μπουρσούκια"  και την ΠΟΛΑΝ για δήθεν συνάντηση του θείου Αχιλλέα με τον Θείο Χατζηδημητρίου στην συνέχεια επιδόθηκαν σε ενηλέητο γλύψιμο (παλιά τους τέχνη κόσκινο) στον Πορφυρογέννητο και τους Καραμανλήδες  προκειμένου "να θολώσουν τα νερά" και να καλύψουν το αφεντικό τους.

Μας αποκαλούν "διαδικτυακό τόπο των άκρων" , τον οποίο ουδέποτε αποδέχθηκαν οι Καραμανλήδες  που συνεργάζεται με το ΣΕΡΡΡΑΙΚΟ ΘΑΡΡΟΣ , το οποίο μάλιστα διαφημίζουμε κιόλας ... όλα αυτά για ξεκάρφωμα του αφεντικού τους. Αλλά ματαίως ... όλοι πλέον γνωρίζουν στο στήσιμο της ιστορίας και τους εμπνευστές του

Έμπλεξαν και τον Αντώνη Αναστασιάδη σκοπίμως διαδίδοντας ότι "είναι φίλος μας"  και μας κατηγορούν ότι νοιώθουμε να "ψηλώνουμε βρίζοντας τους Καραμανλήδες" αφήνοντας υπονοούμενα για "συναλλαγές κάτω από το διαδικτυακό τραπέζι" προφανώς ύποπτες και αδιαφανείς ...

Ατυχώς για σας κύριοι, το ερώτημα παραμένει "ΠΟΙΟΣ ΠΑΓΙΔΕΥΣΕ ΤΟΝ ΠΟΡΦΥΡΟΓΕΝΝΗΤΟ; " και η απάντηση είναι γνωστή ... είναι  άνθρωποι από τον συνδυασμό του Φωτιάδη που το παίζουν και Καραμανλικοί στην προσπάθειά τους να ταυτίζουν τον Πορφυρογέννητο με τον επίσημο υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2010 που σήμερα κατά δήλωση της Ιλανίδου το 2014  ηγείται ενός ψηφοδελτίου κατά 70% νεοδημοκρατών υποψηφίων. Ω τι μετάλλαξις ... τι ωραία ατμόσφαιρα

Είναι προφανές ποιόν βολεύει "να περάσει αυτή η απόψη " στους σερραίθους ψηφοφόρους
 

ΤΡΙΚΥΜΙΑ ΕΝ ΤΩ ΚΡΑΝΙΩ ... "ΟΙ ΤΣΑΤΣΟΙ" ΤΟΥ BLOG ΤΗΣ ΞΥΝΗΣ


o iakxos: ΑΒΑΝΤΑΔΟΡΟΣ ΤΟΥ ΒΛΑΧΜΠΕΗ , Ο "ΚΟΟΥΤΣ" ...: BIAΣΤΗΚΑΝ "ΤΑ ΜΠΟΥΡΣΟΥΚΙΑ" ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΤΩΝ ΤΣΑΤΣΩΝ ΦΥΛΗΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΣΥΓΧΑΡΙΚΙΑ ...  Ο υπόδικος βουλευτής "φύτεψε &...

"Ο κόουτς" με το χρίσμα του Ζιγδαντώνη κανέναν δεν μπορεί να αβαντάρει, του "φυτέψανε" την Σαμαρά από την Συνεταιριστική για να εξασφαλίσει την στήριξη του Βλάχμπεη και των λοιπών υποδίκων, ο οποίος πιέζει το κόμμα για πολιτική λύση στο αδιέξοδο που έχει περιέλθει η Τράπεζα μιας και είναι ορατός πλεον ο κίνδυνος να χάσει τα λεφτα που εχωσε εκεί ως συνεταίρος και πληροφορίες λένε ότι αγγίζουν τα 3.000.0000 ευρώ, ενω παράλληλα είναι ανοικτό και το ποινικό σκέλος της θλιβερής αυτής ιστορίας. Πρέπει να δώσει πρώτα ο γιατρός για να πάρει την αντιπαροχή , έτσι γίνεται το αλισφερίσι ...

Είναι αυτονόητο ότι ο iakxos δεν μπορεί να στηρίξει μνημονιακές υποχηφιότητες , ούτε την ομάδα των συμφερότων Βίτμα- Φωτιάδη, γιαυτό αγαπητά μου "μπουρσούκια" που έλεγε και ο Εθναρχης σας , μην το κουράζεται το ζήτημα με τις φαντασιώσεις σας ...

Άντε γειά ...   

ΔΗΜΟΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΩΝ ( 1ον )

" ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟ "CITIZEN" KAI ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ;"


ΝΑ ΘΥΜΗΣΩ ΟΤΙ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΗΚΕ ΜΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΞΠΡΕΣ ΣΤΟΝ "ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗ" ΕΝΑΝΤΙ 500 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ !!!
 

Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

ΑΒΑΝΤΑΔΟΡΟΣ ΤΟΥ ΒΛΑΧΜΠΕΗ , Ο "ΚΟΟΥΤΣ" ...

BIAΣΤΗΚΑΝ "ΤΑ ΜΠΟΥΡΣΟΥΚΙΑ" ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΤΩΝ ΤΣΑΤΣΩΝ ΦΥΛΗΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΣΥΓΧΑΡΙΚΙΑ ... 



Ο υπόδικος βουλευτής "φύτεψε" την μαντάμ στον συνδυασμό του "ξανθού" και του ασπρομάλλη" σαφές δείγμα οτι η Κυβέρνηση των Δωσίλογων είναι κοντα στην "Τραπεζα των κολλητών και των υποδίκων"  "η γκάμα" των οποιών συνεχώς και διευρύνεται ...

Ομως τα ευτράπελα της επίσκεψης  ήταν πολλά ...

Στην υποδοχή παραβρέθηκε και "ο αδελφός",  ο "μπροστάρης του Ψωμιάδη" που τώρα όμως λόγω Βιτμα "τρέχει για τον Τζιτζικώστα αλλα αυτό δεν τον εμπόδισε να είναι άκρως διαχυτικός με τον "κόουτς" 

Πάντως αφού ο Ιωαννίδης έμεινε ενθουσιασμένος από την παρουσία και τις γνώσεις της κ. Σαμαρά , τώρα πλέον οι Σερραίοι μπορούν θα μπορούν να κοιμούνται ξένοιαστοι και ξεσκέπαστοι ...  

Οσο δε για την ατάκα ότι η επίσκεψη στην Τραπεζα δείχνει το ενδιαφέρον για την ανάπτυξη του τόπου μας είναι τουλαχιστον γελοία αφού ως γνωστόν η Τράπεζα φροντίζει κυρίως για την ανάπτυξη "των κολλητών" ενώ εάν η εκλογή της κ. Σαμαρά είναι να φέρει "τα θετικά αποτελέσματα" στον τόπο μας όπως αυτά που έφερε και στην Τραπεζα η θητεία της 2007-2014 , "καλύτερα να λείπει το βύσσινο ..."

Η ΒΙΒΛΟΣ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ

  ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΕΣ "ΟΙ ΕΥΛΟΓΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ"



Tι πρέπει να γνωρίζουν οι δανειολήπτες για επιθυμητή ρύθμιση των χρεών τους κατά τις διαπραγματεύσεις τους με τηις Τράπεζες.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζει ο δανειολήπτης για τις "εύλογες δαπάνες διαβίωσης" και τον "συνεργάσιμο δανειολήπτη", που από το 2015 θα παίζουν καθοριστικό ρόλο κατά τη διαπραγμάτευσή του με την τράπεζα, προκειμένου να υπάρξει ρύθμιση των οφειλών του, δίνει η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή.
1. Τι είναι οι «εύλογες δαπάνες διαβίωσης»;
Οι «εύλογες δαπάνες διαβίωσης» είναι ένας αντικειμενικός τρόπος προσδιορισμού των δαπανών που απαιτούνται για την κάλυψη των βασικών αναγκών των νοικοκυριών.
2. Ποιος είναι ο σκοπός του ορισμού «των εύλογων δαπανών διαβίωσης»;
Ο προσδιορισμός των εύλογων δαπανών διαβίωσης συμβάλλει στην οικοδόμηση ενός πνεύματος αμοιβαίας εμπιστοσύνης και διαφάνειας μεταξύ των δανειοληπτών και των πιστωτικών ιδρυμάτων. Οι εύλογες δαπάνες διαβίωσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ένα κοινά αποδεκτό σημείο αναφοράς για την αξιολόγηση της δυνατότητας εξυπηρέτησης των δανειακών υποχρεώσεων του οφειλέτη, σύμφωνα με την τρέχουσα οικονομική του κατάσταση.
3. Πώς έγινε ο υπολογισμός ο υπολογισμός των «εύλογων δαπανών διαβίωσης»;
Ο ορισμός των «εύλογων δαπανών διαβίωσης» προσδιορίστηκε κατόπιν αναλυτικής επιστημονικής μελέτης που εκπονήθηκε με στοιχεία που έχουν δηλώσει τα ελληνικά νοικοκυριά αναφορικά με τα έξοδα που κάνουν.
Ο υπολογισμός των εύλογων δαπανών διαβίωσης στηρίζεται στα στοιχεία της Έρευνας Οικογενειακών Προϋπολογισμών (ΕΟΠ) που διενεργείται κάθε χρόνο από την Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία. H Έρευνα Οικογενειακών Προϋπολογισμών (Household Budget Survey) είναι μία στατιστική έρευνα μέσω της οποίας συγκεντρώνονται πληροφορίες από αντιπροσωπευτικό δείγμα των νοικοκυριών της χώρας (8.719 άτομα) για όλες τις δαπάνες διαβίωσής τους, ανεξαρτήτως αν έχουν δάνειο ή όχι.
4. Ποιες δαπάνες περιλαμβάνονται στις «εύλογες δαπάνες διαβίωσης»;
Στις εύλογες δαπάνες διαβίωσης περιλαμβάνονται οι δαπάνες για τα αγαθά και τις υπηρεσίες που καταναλώνονται από τα νοικοκυριά.
Οι δαπάνες διαβίωσης ταξινομούνται σε τέσσερις βασικές ομάδες ανάλογα με το πόσο απαραίτητες είναι για τη διαβίωση ενός νοικοκυριού. Συγκεκριμένα οι ομάδες αυτές είναι:
1η ομάδα: αφορά τις πιο βασικές δαπάνες για τη διαβίωση του νοικοκυριού. Στην πρώτη ομάδα περιλαμβάνονται οι δαπάνες για διατροφή, ένδυση και υπόδηση, λειτουργικά έξοδα κατοικίας, μετακίνηση, επισκευή και συντήρηση επίπλων και οικιακού εξοπλισμού, είδη οικιακής κατανάλωσης και ατομικής φροντίδας, ενημέρωση και μόρφωση, υπηρεσίες τηλεφωνίας και ταχυδρομείων, αγαθά και υπηρεσίες υγείας, υπηρεσίες εκπαίδευσης, υπηρεσίες κοινωνικής προστασίας και οικονομικές υπηρεσίες.
2η ομάδα: περιλαμβάνει επιπλέον δαπάνες εστίασης
3η ομάδα: περιλαμβάνει επιπλέον διαρκή αγαθά και συσκευές
4η ομάδα: περιλαμβάνει επιπλέον δαπάνες για κατανάλωση αλκοολούχων ποτών και καπνού, αεροπορικές μετακινήσεις, τουριστικές υπηρεσίες και υπηρεσίες αναψυχής, πολιτισμού και αθλητισμού.
Στον υπολογισμό των εύλογων δαπανών διαβίωσης λαμβάνονται υπόψη επίσης έξοδα που σχετίζονται με κοινωνικές υπηρεσίες που παρέχονται από το κράτος (δηλαδή εθνικού συστήματος υγείας, δημόσια σχολεία κλπ.) και εξαιρούνται εναλλακτικές επιλογές που παρέχονται από τον ιδιωτικό τομέα, καθώς και αγορές πολυτελείας.
5. Θεωρούνται ως «εύλογες» οι δαπάνες και των τεσσάρων ομάδων;
Οι τέσσερις ομάδες αποτελούν τέσσερα καταναλωτικά πρότυπα όπως καταγράφονται από τα επίσημα στοιχεία της Έρευνας Οικογενειακών Προϋπολογισμών (ΕΟΠ).
Είναι προφανές ότι όσο «ανεβαίνουμε» ομάδα, τόσο μειώνεται η σημαντικότητα των δαπανών οι οποίες μπορούν είτε να περιοριστούν, είτε να αναβληθούν για αργότερα.
Σε κάθε περίπτωση, κάθε νοικοκυριό αντιμετωπίζεται ως μια ξεχωριστή περίπτωση με διαφορετικές ανάγκες. Γι’ αυτό και ο προσδιορισμός των εύλογων δαπανών, θα γίνεται σε εξατομικευμένη βάση.
6. Όταν υπάρχουν ιδιάζουσες συνθήκες σ’ ένα νοικοκυριό λαμβάνονται υπόψη στον υπολογισμό των εύλογων δαπανών διαβίωσης;
Στις περιπτώσεις των νοικοκυριών που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες καταστάσεις, οι δαπάνες διαβίωσης προσαυξάνονται και προσαρμόζονται στις ανάγκες του νοικοκυριού. Στις περιπτώσεις αυτές συγκαταλέγονται ενδεικτικά άτομα με χρόνιες ασθένειες, με φυσικές ή διανοητικές αναπηρίες, με προβλήματα υγείας που απαιτούν ιδιαίτερη φαρμακευτική θεραπεία ή χειρουργείο, άτομα που καταβάλλουν διατροφή και γενικά σταθερά ετήσια έξοδα τα οποία αντικειμενικά δεν μπορούν να μειωθούν.
7. Στον υπολογισμό των «εύλογων δαπανών διαβίωσης» λαμβάνεται υπόψη η οικογενειακή κατάσταση/η σύνθεση του νοικοκυριού;
Οι εύλογες δαπάνες διαβίωσης προσαυξάνονται σημαντικά ανάλογα με τη σύνθεση του νοικοκυριού π.χ. οικογένειες με παιδιά ή εξαρτώμενα μέλη, που αποτελούν και την πλειονότητα των δανειοληπτών.
8. Στα ποσά των «ευλόγων δαπανών διαβίωσης» συμπεριλαμβάνονται και οι δαπάνες για την εξασφάλιση στέγασης (δόση του στεγαστικού δανείου για τους δανειολήπτες ή το καταβαλλόμενο μίσθωμα για τους ενοικιαστές);
Στο καλάθι των εύλογων δαπανών διαβίωσης δεν προσμετρώνται οι δόσεις δανείου για τους δανειολήπτες, και αντίστοιχα το ενοίκιο για τους ενοικιαστές, καθώς οι εύλογες δαπάνες διαβίωσης αναφέρονται στα υπόλοιπα έξοδα που χρειάζεται ένα νοικοκυριό. Συνεπώς για όσους καταβάλλουν ενοίκιο, στα παραπάνω ποσά προστίθεται το ποσό του ενοικίου για την εξασφάλιση πρώτης κατοικίας με βάση τα προσκομισθέντα αποδεικτικά στοιχεία.
9. Στα ποσά των «ευλόγων δαπανών διαβίωσης» συμπεριλαμβάνονται και οι φορολογικές υποχρεώσεις των νοικοκυριών;
Τα ποσά των εύλογων δαπανών διαβίωσης αναφέρονται μόνο στα έξοδα που χρειάζεται ένα νοικοκυριό για την αγορά καταναλωτικών αγαθών και υπηρεσιών και όχι στις φορολογικές υποχρεώσεις των νοικοκυριών. Κατά συνέπεια μπορούν να συσχετιστούν μόνο με τα καθαρά εισοδήματα μετά την αφαίρεση των φόρων (όπως προκύπτουν στο εκκαθαριστικό σημείωμα της εφορίας).
10. Πού και με ποιο τρόπο θα εφαρμόζεται ο ορισμός των «εύλογων δαπανών διαβίωσης»;
Ο οφειλέτης, που θέλει να ρυθμίσει τις οφειλές του με ένα πιστωτικό ίδρυμα, μπορεί να υπολογίσει τις δαπάνες του βάσει των προσφερόμενων «εύλογων δαπανών διαβίωσης», να κρίνει ποιες αποτελούν προτεραιότητα για το δικό του νοικοκυριό και να αφαιρέσει πιθανώς δαπάνες που δεν τον αφορούν προκειμένου να μπορέσει να εξυπηρετήσει τις δανειακές του υποχρεώσεις.
Το πιστωτικό ίδρυμα από την πλευρά του, πρέπει να αξιολογεί τις δαπάνες διαβίωσης του οφειλέτη συγκριτικά με τα εισοδήματά του. Είναι προφανές ότι όσο χαμηλότερα είναι τα εισοδήματα του οφειλέτη σε σύγκριση με τις «εύλογες δαπάνες διαβίωσης», τόσο αυξάνεται η πιθανότητα να μη μπορεί να εξυπηρετεί το δάνειό του, με αποτέλεσμα να κρίνεται απαραίτητη η εύρεση μιας κοινά αποδεκτής και βιώσιμης λύσης.
11. Πώς θα αξιοποιούνται οι εύλογες δαπάνες διαβίωσης από το Πιστωτικό Ίδρυμα;
Σύμφωνα με το υπό διαβούλευση σχέδιο του Κώδικα Δεοντολογίας Τραπεζών για τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων ιδιωτικών οφειλών κατ’ εφαρμογή της παρ. 2 του άρθρου 1 του Ν. 4224/2013, που θα τεθεί σε ισχύ από την 01-01-2015, το πιστωτικό ίδρυμα οφείλει να λαμβάνει υπόψη τις εύλογες δαπάνες διαβίωσης προκειμένου να προσδιορίσει και να αξιολογήσει τη δυνατότητα αποπληρωμής του κάθε οφειλέτη, ο οποίος προσέρχεται για να βρει λύση.
Συγκεκριμένα, ο οφειλέτης θα πρέπει να δηλώνει στοιχεία για τις δαπάνες διαβίωσης του νοικοκυριού του, τα οποία θα συσχετίζονται με τις προσδιορισμένες εύλογες δαπάνες διαβίωσης.
Το μηνιαίο σύνολο των δαπανών αυτών θα λειτουργεί ως σημείο αναφοράς, ώστε να αξιολογείται η δυνατότητα κάθε οφειλέτη να εξυπηρετεί τις δανειακές του υποχρεώσεις, με βάση το εισόδημά του και αφού καλύψει τις ανάγκες διαβίωσής του.
12. Το Πιστωτικό Ίδρυμα είναι υποχρεωμένο να προχωρά σε ρύθμιση της οφειλής λαμβανομένων υπόψη των «εύλογων δαπανών διαβίωσης»;
Το πιστωτικό ίδρυμα μέχρι σήμερα δεν ελάμβανε υπόψη έναν αντικειμενικό προσδιορισμό ύψους των δαπανών του οφειλέτη, με αποτέλεσμα να είναι δυσχερής η παροχή ρυθμίσεων χωρίς δικαστική συνδρομή.
Με την εισαγωγή του ορισμού των «εύλογων δαπανών διαβίωσης», παρέχεται άμεσα η δυνατότητα στα δύο μέρη να προβούν σε μια κοινά αποδεκτή λύση, βάσει αντικειμενικών κριτηρίων.
Μετά την 01-01-2015 και όταν ο υπό διαβούλευση Κώδικας Δεοντολογίας των τραπεζών τεθεί σε ισχύ, τα πιστωτικά ιδρύματα θα είναι υποχρεωμένα να λαμβάνουν υπόψη τις «εύλογες δαπάνες διαβίωσης», προκειμένου να αξιολογούν τη δυνατότητα του κάθε δανειολήπτη να εξυπηρετεί τα δάνειά του, και ανάλογα να προβαίνουν σε υποβολή πρότασης ρύθμισης κατά τα προβλεπόμενα στον κώδικα.
13. Μετά την εφαρμογή του Κώδικα Δεοντολογίας ποια στοιχεία θα αξιολογεί το Πιστωτικό Ίδρυμα κατά τη διαδικασία αξιολόγησης της δυνατότητας αποπληρωμής;
την οικονομική κατάσταση του δανειολήπτη
το συνολικό ύψος και η φύση των χρεών του δανειολήπτη
την τρέχουσα ικανότητα αποπληρωμής του δανειολήπτη
το ιστορικό οικονομικής συμπεριφοράς του δανειολήπτη
την προβλεπόμενη και αναμενόμενη ικανότητα αποπληρωμής του οφειλέτη λαμβάνοντας υπόψη το επίπεδο των εύλογων δαπανών διαβίωσης
14. Πως ορίζεται ο «συνεργάσιμος δανειολήπτης»;
Ο ορισμός του συνεργάσιμου δανειολήπτη θέτει μια σειρά κριτηρίων και ενεργειών προκειμένου να δημιουργηθεί μια σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ πιστωτικού ιδρύματος και οφειλέτη.
Με βάση τα όσα ισχύουν σε χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, η Μεγάλη Βρετανία, η Ιρλανδία κλπ, η έννοια του συνεργάσιμου δανειολήπτη έχει προσδιοριστεί με τρόπο που είναι εύληπτος και κατανοητός, απλός και σαφής για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.
Ένας δανειολήπτης θεωρείται συνεργάσιμος όταν παρέχει στοιχεία επικοινωνίας, είναι διαθέσιμος σε επικοινωνία με τους δανειστές, γνωστοποιεί όλες τις σημαντικές πληροφορίες που αφορούν στην τρέχουσα και μελλοντική οικονομική του κατάσταση και είναι ανοιχτός σε διάλογο με το πιστωτικό ίδρυμα προκειμένου να βρεθεί μια εναλλακτική πρόταση αναδιάρθρωσης των οφειλών του.
Έτσι η κάθε τράπεζα δε μπορεί να χαρακτηρίζει με αδιαφανή κριτήρια κάποιο δανειολήπτη ως μη συνεργάσιμο και να απορρίπτει a priori σχέδια αναδιάρθρωσης χρεών. Υποχρεώνεται με άλλα λόγια να εξετάσει σοβαρά κάθε περίπτωση ξεχωριστά, εφόσον πληρούνται κάποιες βασικές προϋποθέσεις.
15. Ποιο είναι το κέρδος του «συνεργάσιμου δανειολήπτη»;
Ο «συνεργάσιμος δανειολήπτης», ο οποίος απευθύνεται στο πιστωτικό ίδρυμα και συνεργάζεται για την εύρεση λύσης, μπορεί να επιτύχει εξωδικαστική διευθέτηση των οφειλών του εύκολα, γρήγορα και ανέξοδα, παραμένοντας πιστοληπτικά ενήμερος και διατηρώντας ένα αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο.
Έτσι αποφεύγει τον εγκλωβισμό σε μακροχρόνιες και ατελέσφορες τις περισσότερες φορές δικαστικές διαδικασίες διευθέτησης οφειλών, γεγονός που αποτρέπει την επιστροφή του στην οικονομική δραστηριότητα.
16. Θα συνεχίσει να ισχύει ο ν.3869/2010 όπως τροποποιήθηκε με το ν. 4161/2013?
Σε κάθε περίπτωση, διατηρείται το δικαίωμα προσφυγής του οφειλέτη στο ν. 3869/2010, όπως τροποποιήθηκε από το ν. 4161/2013, αν πληρούνται οι προϋποθέσεις υπαγωγής, και η διευθέτηση της οφειλής θα προσδιοριστεί δικαστικά.

EΤΣΙ ΓΙΝΟΤΑΝ Η ΣΚΑΤΟΜΟΙΡΑΣΙΑ ...


 ΚΑΙ Ο ΤΖΙΤΖΙ ΑΠΛΟΣ ΘΕΑΤΗΣ ...



"Και σύ λαέ βασανισμένε, σκάσε και ψήφα ..."  όπως έλεγε η θεία μου η Ελπινίκη