Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

ΗΞΕΙΣ , ΑΦΗΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ



Η ΑΣΤΟΧΙΑ ΤΗΣ κ. ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΗΝ "ΒΕΛΟΥΔΙΝΗ" ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΟΡΦΥΡΟΓΕΝΝΗΤΟΥ ;


Τη θέση της σχετικά με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας ξεκαθάρισε η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων και αντιπρόεδρος της Βουλής Μαρία Κόλλια Τσαρουχά μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να ψηφίσω Πρόεδρο της Δημοκρατίας με την παρούσα κυβέρνηση», τόνισε η Μ. Κόλλια Τσαρουχά, υπεραμυνόμενη της πρόσφατης ομόφωνης απόφασης της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων να μην ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Το έχω πει και στην εκλογική μου περιφέρεια, στις Σέρρες. Ακόμα και τον Κώστα Καραμανλή, που είναι το μόνο πρόσωπο που θα μπορούσε να με κάνει να ψηφίσω, δεν πρόκειται να τον ψηφίσω. Το έχω πει», υπογράμμισε, αφήνοντας ως μόνο ενδεχόμενο για να ψηφίζει «να έρθουν τα πάνω κάτω», π.χ. να υπάρξει ένα «εθνικό θέμα». Διευκρίνισε μάλιστα ότι το εθνικό θέμα «δεν θα πρέπει να είναι κατασκευασμένο».

Αφορμή για την τοποθέτηση αυτή της κ. Κόλλια - Τσαρουχά αποτέλεσε δήλωσή της στη συζήτηση σχετικά με την αποστασία βουλευτών από τα κόμματά τους λόγω της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Η βουλευτής και αντιπρόεδρος της Βουλής είχε τονίσει ότι οι βουλευτές πρέπει να είναι ελεύθεροι και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να πειστεί για το πρόσωπο.!!!

«Ο βουλευτής θα έπρεπε να αποφασίζει μόνος του για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Όμως κανείς δεν μας έχει πει το όνομα του υποψήφιου ώστε να τον κρίνουμε», τόνισε η Μ. Κόλλια Τσαρουχά, ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε: «Δεν χρειάζεται κανένας να πείσει κανέναν τι θα ψηφίσει. Όλοι είναι ελεύθεροι να αποφασίσουν. Το θέμα είναι πώς θα με πείσει κάποιος για το πρόσωπο».

Μάλιστα, είχε δηλώσει προβληματισμένη, καθώς, όπως είπε, «οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εμφανίζονται ως εύκολος στόχος, ότι μπορεί κάποιοι από εμάς να πειστούν να ψηφίσουν και αυτό δεν μου αρέσει. Δεν μου αρέσει αυτό που βιώνω».

Newsroom naftemporiki.gr


4 σχόλια:

  1. Δελτίο τύπου 02/12/2014

    ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΣΤ’ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΡΙΑΣ ΚΟΛΛΙΑ-ΤΣΑΡΟΥΧΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

    «Για άλλη μία φορά ενημερώνω και δηλώνω ότι δεν ψηφίζω κανέναν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας όπως αποφασίσαμε ομόφωνα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
    Οι δηλώσεις για «μαξιλαράκια» και η σιγουριά κάποιων για 180 ναι, δεν με αφορούν. Οι βουλευτές δεν ποδηγετούνται από εκβιαστικές αναφορές».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά έσπευσε να σβήσει μόνη της την νέα φωτιά που άναψαν τα ΜΜΕ στο εσωτερικό των ΑΝ.ΕΛ., «χρησιμοποιώντας» δηλώσεις της στην… Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματός των ΑΝΕΛ όπου της «απέδιδαν» ότι «αφήνει ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα αναφορικά για την Προεδρική εκλογή». Συγκεκριμένα κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής που συνεδριάζει μετά με αφορμή τις καταγγελίες Ξουλίδου, υποστήριξε ότι «ο βουλευτής θα έπρεπε να αποφασίζει μόνος του για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Όμως κανείς δεν μας έχει πει το όνομα του υποψήφιου ώστε να τον κρίνουμε. Δεν χρειάζεται κανένας να πείσει κανέναν τι θα ψηφίσει. Όλοι είναι ελεύθεροι να αποφασίσουν. Το θέμα είναι πως θα με πείσει κάποιος για το πρόσωπο». πρόσθεσε η βουλευτής των ΑΝΕΛ στο ν.Σερρών. Αυτή της τη δήλωση τα ΜΜΕ που συνηγορούν στην διατήρηση «με νύχια και δόντια» της μνημονιακής κυβέρνησης, τη θεώρησαν «ως νέα φωτιά» στους «Ανεξάρτητους Ελληνες» και προφανώς πιστεύοντας, ότι μετά την ανεξαρτητοποίηση του Μελλά, ενας νέος κλυδωνισμός θα επέφερε διαλυτικές τάσεις στους ΑΝΕΛ. Τα καθεστωτικά ΜΜΕ πιστεύουν προφανώς πως διαλύοντας ένα κόμμα θα αυξήσουν τις πιθανότητες «χειραγώγησης» των «ανεξάρτητων» βουλευτών, με σκοπό να συμπληρωθεί ο «πολυπόθητος» αριθμός των 180, που θα οδηγήσει σε αποφυγή πρόωρων εκλογών (μεσω της εκλογής Προέδρους της Δημοκρατίας, τον οποίο σημειωτέων ακόμη δεν έχουν βρει!!!). Η αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Σερρών Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, βλέποντας το κλίμα που προσπαθούσαν να δημιουργήσουν, λίγο αργότερα, μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες ξεκαθάρισε:. «Δεν υπάρχει περίπτωση να ψηφίσω Πρόεδρο της Δημοκρατίας με την παρούσα κυβέρνηση», τόνισε η Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, υπεραμυνόμενη της πρόσφατης ομόφωνης απόφασης της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων να μην ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας. «Το έχω πει και στην εκλογική μου περιφέρεια, στις Σέρρες. Ακόμα και τον Κώστα Καραμανλή, που είναι το μόνο πρόσωπο που θα μπορούσε να με κάνει να ψηφίσω, δεν πρόκειται να τον ψηφίσω. Το έχω πει», υπογράμμισε, αφήνοντας ως μόνο ενδεχόμενο για να ψηφίζει «να έρθουν τα πάνω κάτω», π.χ. να υπάρξει ένα «εθνικό θέμα». Διευκρίνισε μάλιστα ότι το εθνικό θέμα «δεν θα πρέπει να είναι κατασκευασμένο».

    Πηγή: Ανεξάρτητος - νέα του ν. Σερρών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπα μπα μόνο τον Κώστα ε ;
    Ασε ένα παράθυρο ανοικτό καλού κακού γιατί ο Τροχός γυρίζει και το μεροκάματο του Βουλευτή δεν το βρίσκεις εύκολα έξω.
    Να τους χαίρεστε καλοί μου Σερραίοι ολους αυτούς που στέλνετε για να σας εκπροσωπήσουν.
    Άλωστε πιο το πρόβλημα, γυρίζουμε την κατάσταση ανάποδα και είμαστε πρώτοι σε όλα, τόσο απλά.

    Μήτσος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΙΑΚΧΕ , ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ ΕΓΙΝΕΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΡΦΥΡΟΓΕΝΝΗΤΟΥΣ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ