Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

"TOYΡΚΟΣ" ΕΓΙΝΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ...


... ME ΤΡΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΠΟΥ "ΜΠΟΚΑΡΟΥΝ" ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ "ΚΟΠΡΙΤΩΝ" ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ




Σημαντικές καθυστερήσεις, οι οποίες αν συνεχιστούν αναμένεται να θέσουν σε κίνδυνο την επίτευξη του στόχου των 15.000 απολύσεων μέχρι το τέλος του 2014, παρατηρούνται στη διαδικασία αξιολόγησης των εποπτευόμενων Φορέων των Υπουργείων και των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ) αυτών. 
Η εξέλιξη αυτή, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του epoli.gr, έχει εξοργίσει τον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, καθώς μέσα από την αξιολόγηση των Φορέων αυτών και την εν συνεχεία μείωση του προσωπικού, αναζητούνται, περίπου, 1.000 υπάλληλοι, που θα ενταχθούν στις συνολικές απολύσεις του τρέχοντος έτους. 
*
ΣΕ ΔΥΣΜΕΝΕΙΑ ΤΡΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΟΙ
*
Ποιοι είναι, όμως, οι Υπουργοί, που έχουν πέσει στη δυσμένεια του Πρωθυπουργού για το συγκεκριμένο θέμα; 

Κατ' αρχήν, ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στην εποπτεία του οποίου ανήκει ο μεγαλύτερος αριθμός Ν.Π.Ι.Δ. με χιλιάδες εργαζόμενους. 

Ο Πρωθυπουργός, παρά το γεγονός ότι, διατηρεί και προσωπική σχέση με τον Υπουργό Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων, του χρεώνει την καθυστέρηση που υπάρχει στη μείωση του προσωπικού, κατά 850 υπαλλήλους. 

Ένας ακόμη Υπουργός, που το Υπουργείο του διαθέτει μεγάλο αριθμό Ν.Π.Ι.Δ., είναι ο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Γιώργος Καρασμάνης. 

Σύμφωνα με τη μνημονιακή δέσμευση της Χώρας μας, από τα Ν.Π.Ι.Δ. του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων θα πρέπει να απολυθούν 150 υπάλληλοι. 

Το ίδιο πρόβλημα, υπάρχει και με τον Υπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού, Κώστα Τασούλα, αφού από τα Ν.Π.Ι.Δ. του Υπουργείου του, θα πρέπει να απολυθούν 90 υπάλληλοι. 

Εφόσον και οι τρεις Υπουργοί συνεχίσουν να δείχνουν την αδράνεια που επιδεικνύουν, σήμερα, είναι πολύ πιθανό στο τελικό άθροισμα να λείπουν 1.090 υπάλληλοι, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις της Κυβέρνησης με την Τρόικα. 

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλ. Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει διαμηνύσει προς κάθε κατεύθυνση, ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν μπορεί να κάνει κάτι παραπάνω, για να πείσει τους τρεις Υπουργούς να προχωρήσουν στην αξιολόγηση των Ν.Π.Ι.Δ., που διαθέτουν τα Υπουργεία τους.

1 σχόλιο:

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ